- 4 Şubat 2010
- 2.800
- 1.545
- 333
- Konu Sahibi bir garip oblomov
- #32.141
Bizim de öyleydi canım.1-2 gün de öyle surduk geçti.yine de sen bilirsin tabi,bize sağlık ocagindaki ebe söylemiştiBizimki bugun düştü ama gobek deliginde hâla iltihp var
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bizim de öyleydi canım.1-2 gün de öyle surduk geçti.yine de sen bilirsin tabi,bize sağlık ocagindaki ebe söylemiştiBizimki bugun düştü ama gobek deliginde hâla iltihp var
Bndw oyle yapym olmazsa. Antibiyotk hic icime sinmiyor cunkuBizim de öyleydi canım.1-2 gün de öyle surduk geçti.yine de sen bilirsin tabi,bize sağlık ocagindaki ebe söylemişti
Canm benm sutum ıncır kompostosuna pekmez kattm oyle ıctm hosaf gıbı ve sutumu artırdı.kuru ıncırı 4 e bol kaynat ıcıne seker yerıne pekmez kat oyle ıc hem de kan yapar.gogıs ucu benm de yara bende care bulamadm arkadaslar gogus kalkanı ve gogus ucunu kuru tutmayı onerıyokizlar benm oglum sukur emmeye basladi ama bir emdi mi 1 bucuk saatten fazla tutuyor memeyi biraktigi zaman agliyor doymuyor mu tekrae meme verebe kadae agzi hic kapanmyor aglyor huyszlanyo kolunu emiyor memeyi vernce rahatlyor mecburan mama veryorm ozaman susuyor ve uyuyor sanrm sutum ywtwrszsutumu oglen sagldim gece ve sabah emmemisti 50 cc anca cikti ama hc emmemis hali aksam brz emdi doymadi kalani sagdm 5 cc anca anlamyrm doymuyo oglum sut saci iciyrm suya damlatilan damladan iciyrm ama yok 7. gunumuz dere otu da yiyorum sut arttirmayi basaran anneler lutfen birdahaa ustinden gecswniz gogus uclarm ysra oldu kaniyor artk lanson krem suruyorm faydasi yok tecruberlernzn bir kez daha ustnden gecebkrmsnz lutfen
Kızlar benim bir sıkıntım var. Şimdi 39+2 haftalık oldum perşembe günü ultrason sonuclarinı inceliyoru dedim karın 37 haftalık başı 37 haftalık bacakları 38 haftalık çıkmış. Doktor herşey normal demişti ben ultrason inceliyoru derken bu yazıları gördüm sizce ne demek?
Benim 2 haftadan fazla gerilik vardi ve 38+6da sezeryan oldum. Son ultrason olcumu 2920 gramdi. Ertesi gün 3090 gram doğdu. Doktorum bana hep, bir sorun yoksa yapısı minyondur dedi. Yani hepimiz ayni seyi yesek ayni kiloyu almayiz falan diye anlattıdrburcu92 canim
Bana da geriden geliyor deyip durdu doktorum.
Arkadaslar dun de geriden geliyor gibi cümlelere takilan arkadaslar oldu.
Ölcumu bilgisayar ortalama degerlere kiyasen yapiyor. Mesela bilgisayara gore 2,5 kg daki bebek 36 haftalik
3,0kg 38
3,5kg 39
4,5 kg 40 ( rakamlari salliyorum)
Ama her bebegin yapisi farkli mesela ben minyon tipliyim dogum oncesindeki olcume gore 3kg gorunen yavrum bilgisayara gore 38 haftalik gorunuyor ama bu dmeek degildir ki yavrumun gelisimi geride. Sadece ortalamaya gore geride. Ondan sakin bu degerlere takilmayin doktorlar saglikli dediyse tamamdir elhamdulillah.
Biz eve çıktık çok şükür. Ayaklarim anlatılmaz derecede şişti. Arada bas agrisi gelip gidiyor. Onun dışında bir sorun yok. Inanın sezeryanin hic korkulacak yanı yok bin şükür. Bebeğim sag memeyi tutuyor, solu tutmuyordu. Taş gibi oldu, duşa da giremiyorum. Sicak havlu koyup yağlarla elimle boşaltmaya çalıştım. Ikisini de 15er dakika emziriyorum. En fazla da 2 saat uyumasina musade ediyoruz. Zor uyanıyor tabii. Persembe kontrol var ona göre kilosuna bakıp inşallah guzel haberler alacağız.
Hastanede ucretsiz işitme testi yapıldı. Vucudunda dokuntuler var ama normal dedi doktor. Inanilmaz saçlı bir bebek, neredeyse omuzlarına geliyor ❤ göbeğine hic birsey vermediler, ilaç pomad vs hic birsey yok. Dusene kadar yikamak yok, düştükten 1 gun sonra yikanabilir dedi. Hastaneden çıkarken yüzde 5.5 kilo kaybi vardı inşallah telafi edeceğiz.
Humana ve sekersiz incir kompostosu içtim. Bence sut durumuna bakarak kullanın. Benim biraz fazlaca geldi bebek bitiremiyor zor oluyor. Bugün hiç içmedim. Fazlasi da zarar.
Bizden haberler bu kadar ❤
Amin canım hepimiz sağlıkla büyütelim inşallahhayirli olsun canm adiyla yasasin Allah saglikli shatli uzun omurler versn
Ben humana still tea içiyorum bi de ayran içiyorum. Süt kalitesi artsın diye de badem ceviz fındık yiyorum. maaşallah iyi şu an sütüm göğüs yarası için de aventin göğüs ucu kalkanını kullanıyorum çok rahat ettim.kizlar benm oglum sukur emmeye basladi ama bir emdi mi 1 bucuk saatten fazla tutuyor memeyi biraktigi zaman agliyor doymuyor mu tekrae meme verebe kadae agzi hic kapanmyor aglyor huyszlanyo kolunu emiyor memeyi vernce rahatlyor mecburan mama veryorm ozaman susuyor ve uyuyor sanrm sutum ywtwrszsutumu oglen sagldim gece ve sabah emmemisti 50 cc anca cikti ama hc emmemis hali aksam brz emdi doymadi kalani sagdm 5 cc anca anlamyrm doymuyo oglum sut saci iciyrm suya damlatilan damladan iciyrm ama yok 7. gunumuz dere otu da yiyorum sut arttirmayi basaran anneler lutfen birdahaa ustinden gecswniz gogus uclarm ysra oldu kaniyor artk lanson krem suruyorm faydasi yok tecruberlernzn bir kez daha ustnden gecebkrmsnz lutfen
Aramızda bir güncük varmış. Ben de heyecan yaptım şimdi yarın bebeğinize kavuşacağınızı duyunca :) sağlıklı bi operasyon geçirirsiniz inşallahKızlar merhaba bizde bugün son kontrolumuzu yaptırdık yarın saat 13 de sezeryana giriyorum artık bebeğim gelicek hem çok mutluyum hem çok endiseliyim rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah
Bilmiyorumki cnm arastrdim kimi yerde dogum belirtisi diyo kimi yerde normal diyo bilemedimmayni durum bende de var ve bi kere degil bikac kere oldu doktora sormadim ama usutmus olabilir miyiz acaba??
Kızlar merhaba prematüre annelerine bi sorum var. İşitme testi (bera)yaptırdınız mi ? 3.500 kg olunca yapılıyormuş. Gittigimiz özel hastane 250 tl dedi ama o paraya yazık bende devlete goturmeyi düşünüyorum acaba hangi bölüm ilgileniyodur ki
insallah canim banyoya 2 gine bir gryrm sezaryen oldugu icnBanyoda göğüslerine sıcak su tut canım ve hurma ye ben hurma yiyince bide banyoya girince sütüm artıyo inş seninde işine yarar
kompstonicyrm cnm ama pekmezli denendn bir deneyeym ins olur.. ah hic sorma emzirirken tum kaniyo cnm cok yanyo nolck blmyrmCanm benm sutum ıncır kompostosuna pekmez kattm oyle ıctm hosaf gıbı ve sutumu artırdı.kuru ıncırı 4 e bol kaynat ıcıne seker yerıne pekmez kat oyle ıc hem de kan yapar.gogıs ucu benm de yara bende care bulamadm arkadaslar gogus kalkanı ve gogus ucunu kuru tutmayı onerıyo