• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Bu arada boyu 50 cm ,kilosu 3100 gr:nazar: boyu bizi çok şaşırttı,doktor ben de şaşırdım bu kadar uzun beklemiyordum dedi,2-3 hafta geriden geldiği için.kilosu perşembe günü 3120 Gr di.ben grip olduğumdan belki kilo almadi hiç bikac günde diye düşünüyorum.ccok şükür sağlıklı dogdu yanımda ,besler buyuturum insallah
Gayet de ideal boyda ve kiloda doğmuş canım demek ki ultrason cihazlarına da çok güvenmemek lazım. Hayırlı olsun tekrar :) musmutlu ömrü olsun inşallah bebişin

Doğurmayanlar doğursun artık diye beni de sabırsızlık sarıyor bana ne oluyorsa :KK45:
Okudukça geriliyorum heyecanlanıyorum.
Hani derler ya "bunlar iyi günün, doğunca göreceksin şimdi bol bol uyu dinlen" diye. Özellikle 9. Ayda insan iyice bunalıyor. Bir an önce sağlıkla evladıba kavuşup eve gitmek , yeni düzene alışmak istiyor. İnşallah bekleyenler de zamanı gelince evlatlarına kavuşur hemen eve gitmeleri nasip olur.

Süt arttırma konusu konuşulmuş okumuştum yazamamıştım.
Benim denediklerim;
Humana still tea (günde 3 bardak içiyorum)
Rezene (günde 1 büyük bardak)
Petibör bisküvi çok süt yaparmış.
Motilium diye mide bulantısı kesen bir ilaç var, doktorum yazdı (ilk bebeğimde de kullanmıştım) süt arttırıyormuş. (Bu hapı içtikçe kilo verilmiyor yalnız öyle lanet bir özelliği var.)
İncir, kayısı, dut kaynatıp içmek
Bulgur, kuru soğan, yeşil soğan yemek
Susam, simit yemek
Bol su, bol komposto
Sıcak duş, memelere sıcak havlu koymak
---///
İlk bebeğimde deneyip bunda denemediklerim;
Malt içecekleri
Isırgan otu suyu
Ananas
Çörekotuna bal karıştırıp içmek
Boza

Sonuç; ilk bebeğimde gnc markasından bira mayası tableti almıştım ve 2-3 gün sonra ben yürüdükçe yere sütlerim akardı evde o derece.
Bu sefer gnc bulamadım eczaneden solgar marka bira mayası tableti aldım. 3 gün sonra sütler taşmaya t-shirtletin ön yüzü komple ıslanmaya başladı çok şükür.( ve ben 2 bebek emziriyorum sürekli)

Tabii ki sütünüz varsa bolsa ve yukardaki doğal şeyleri kullanmadıysanız önceliğiniz onlar olsun. (Daha doğal ve daha ekonomikler) ama yoksa aklınızda bulunsun.
Bira mayası tableti dediğim şey sıkıştırılmış yoğun b12 vitamini zaten. Bulgur, boza gibi şeyler mayalı olduğu için süt arttırıyor. Bunlarla tencere tencere uğraşmak istemezseniz aklınızda olsun, benim şu an duacısı olduğum bir şey ve sadece bebekte gaz olmasın diye rezene içip bu vitamini kullanıyorum, diğerlerini kaldırdım raflara.( tek sıkıntısı bende saç derisi sıkıntısı var ve mayalı şeyler yediğimde saç derim azıyor dermatit hastalığım var, bu vitamin mayalı olduğu için saç derim şu an bembeyaz topak topak kepek ama emzirebildiğim için huzurluyum sütüm bol çok şükür diye şimdilik saç derisini önemsemiyorum.)

Bol sütlü günler diliyorum.:KK60:

Benim de sancim cikti canim bu gun. Bebegim iri diye sumi sanci verebilirim demişti doktor şükür kilo almamis. 1 parmak da acilma varmis. Nirmal dogum icin bekleyelim dedi icim rahatladı
Benim açılma çıkmadı canım bakalim ağrı sancı nisan şu gelmesi bişey olmazsa cuma gel dedi dr um ınsallaj o zamana açılma da olur da dogururum ya bu arada benim çok canım yanyo açıklık için muayene ederken sizde de öyle mi canim çıktı bildiğin

Doğurmayanlar doğursun artık diye beni de sabırsızlık sarıyor bana ne oluyorsa :KK45:
Hani derler ya "bunlar iyi günün, doğunca göreceksin şimdi bol bol uyu dinlen" diye. Özellikle 9. Ayda insan iyice bunalıyor. Bir an önce sağlıkla evladıba kavuşup eve gitmek , yeni düzene alışmak istiyor. İnşallah bekleyenler de zamanı gelince evlatlarına kavuşur hemen eve gitmeleri nasip olur.

Benim denediklerim;
Motilium diye mide bulantısı kesen bir ilaç var, doktorum yazdı (ilk bebeğimde de kullanmıştım) süt arttırıyormuş. (Bu hapı içtikçe kilo verilmiyor yalnız öyle lanet bir özelliği var.)
Susam, simit yemek
Bol su, bol komposto
---///
Malt içecekleri
Isırgan otu suyu
Ananas
Boza

Sonuç; ilk bebeğimde gnc markasından bira mayası tableti almıştım ve 2-3 gün sonra ben yürüdükçe yere sütlerim akardı evde o derece.
Bu sefer gnc bulamadım eczaneden solgar marka bira mayası tableti aldım. 3 gün sonra sütler taşmaya t-shirtletin ön yüzü komple ıslanmaya başladı çok şükür.( ve ben 2 bebek emziriyorum sürekli)

Tabii ki sütünüz varsa bolsa ve yukardaki doğal şeyleri kullanmadıysanız önceliğiniz onlar olsun. (Daha doğal ve daha ekonomikler) ama yoksa aklınızda bulunsun.
Bira mayası tableti dediğim şey sıkıştırılmış yoğun b12 vitamini zaten. Bulgur, boza gibi şeyler mayalı olduğu için süt arttırıyor. Bunlarla tencere tencere uğraşmak istemezseniz aklınızda olsun, benim şu an duacısı olduğum bir şey ve sadece bebekte gaz olmasın diye rezene içip bu vitamini kullanıyorum, diğerlerini kaldırdım raflara.( tek sıkıntısı bende saç derisi sıkıntısı var ve mayalı şeyler yediğimde saç derim azıyor dermatit hastalığım var, bu vitamin mayalı olduğu için saç derim şu an bembeyaz topak topak kepek ama emzirebildiğim için huzurluyum sütüm bol çok şükür diye şimdilik saç derisini önemsemiyorum.)

Cok degerli bilgiler canim tesk ederim kendi adima. Usanmadan, usenmeden yazip bizleri bilgilendiriyorsun deneyimlerinle.Senin gibi guzel insanlardan Allah razi olsun.

Arkadaşlar merhabalar aranıza yeni katıldım. Uzun süredir takip ediyorum burayı bende kısmetse kasım annesi olucak 37+2 günlük hamileyim.sabirsizlandiginizi okudum ve yazmak istedim.bebeğim doğum kanalında ve erken gelme ihtimali var bende sabırsızlanıyorum ve günlerdir hergün gelicek diye bekliyorum ama dün ayak parmağımı kırdım ve artık gelmemesi için dua ediyorum çünkü doktor eğer ayak alcida olursa normal doğum yaptırmam dedi. O yüzden herşeyi hayırlısını isteyin

Bu arada 1.5 cm acilmam var ve çatı muayenesi yapılırken hiç canım yanmadı bünyede bünyeye değişiyor stres yapmayın yani

Arkadaşlar merhabalar aranıza yeni katıldım. Uzun süredir takip ediyorum burayı bende kısmetse kasım annesi olucak 37+2 günlük hamileyim.sabirsizlandiginizi okudum ve yazmak istedim.bebeğim doğum kanalında ve erken gelme ihtimali var bende sabırsızlanıyorum ve günlerdir hergün gelicek diye bekliyorum ama dün ayak parmağımı kırdım ve artık gelmemesi için dua ediyorum çünkü doktor eğer ayak alcida olursa normal doğum yaptırmam dedi. O yüzden herşeyi hayırlısını isteyin
geçmiş olsn cnm bebek kanala ne zamn girmişti kaçıncı haftada

Teşekkür ederim canım. 35. Haftada kanala girmişti 37. Haftada iyice aşağı inmişti doktor 40 ları beklemez gibi dedi benimde hep içime 38. Haftada gelir diye dogmustu ama artık 40 ta gelsin diye dua eder oldum:))

Teşekkür ederim canım. 35. Haftada kanala girmişti 37. Haftada iyice aşağı inmişti doktor 40 ları beklemez gibi dedi benimde hep içime 38. Haftada gelir diye dogmustu ama artık 40 ta gelsin diye dua eder oldum:))
başı aşada olmasıyla kanalda olması farklı bi durummu yani ben gittm de yeni dönmüştü başı aşadaydı ama dönebilirde dedi kanala girmiş olsa dönme imkanı varmıdr.. ayy bi anda insanın başına bşy geliyo işte ne olacağımz belli deil ama bu süreçte hep yatıtın için belkide haftanı tamamlarsın :)

Emziren anneler bebekleriniz kac saat arayla kac dakika emiyor.benim kizim emmiyor su an 20 gunluk inat ettigim zaman su ana kadar 3 4 kere emzirebildim.bunlardan birinde baya uzun emdi digerlerinde iki dakika falan emdi sonrasinda doymadi diye biberon verdim ama biberonu da almadi.meme kinusunda direttigimden beri biberonu da istahsiz ve daha az emer oldu.acaba diretmemelimiyim.yoksa ustune gidip istedikce meme mi vereyim ya da emmezse emene kadar biberon vermeyeyim mi.iki saatte bir iki uc dakika emmeyle de doymaz ki dimi

Benim açılma çıkmadı canım bakalim ağrı sancı nisan şu gelmesi bişey olmazsa cuma gel dedi dr um ınsallaj o zamana açılma da olur da dogururum ya bu arada benim çok canım yanyo açıklık için muayene ederken sizde de öyle mi canim çıktı bildiğin
Bana ilk aciklik muayenesini ebe yapti ve 1cm acilman var dedi.canim acimisti ozaman benimde cunku kendimi cok kastim. Daha sonra cati ve acikliga tekrar bakmak icin doktorum muayene etti bu kez rahattim acimadi hic. Insan kendini kasinca daha cok cani yaniyo. Tavsiyem rahat olmaniz

Başı asağda olması ile kanala girmesi farklı şeyler. Ben kızımın yüzünü 32. Haftadan beri göremiyorum aşağıda ve tersteydi. Doktor doğum pozisyonu ters olur zaten demişti. Ama 40. Haftada doğum kanalına giren bebek de var o yüzden son ana kadar hicbisey belli olmaz bence. Benim bebek için hep iri dediler mesela 32. Haftadan sonra normal bir bebek oldu:)))3.075 şu anda kilosu

Başı asağda olması ile kanala girmesi farklı şeyler. Ben kızımın yüzünü 32. Haftadan beri göremiyorum aşağıda ve tersteydi. Doktor doğum pozisyonu ters olur zaten demişti. Ama 40. Haftada doğum kanalına giren bebek de var o yüzden son ana kadar hicbisey belli olmaz bence. Benim bebek için hep iri dediler mesela 32. Haftadan sonra normal bir bebek oldu:)))3.075 şu anda kilosu
bende normalden korkuyorum ya o yüzdn nasıl acaba dönermi dönmezmi diye düşünüyorum fln. :) hayırlısı olsun tabide bakalım bidaha kontrolde ne olcak daha çatı muayenesi yapılmadı bana

Çatı muyanesinden korkma rahat bırak kendini hicbisey olmuyor inan bana. Normal doğumdan neden korkuyorsun sancı yüzünden mi

Çatı muyanesinden korkma rahat bırak kendini hicbisey olmuyor inan bana. Normal doğumdan neden korkuyorsun sancı yüzünden mi
evt dayanabiliceğimi sanmıyorum sanki sonra ıkınma evresi fln ne biliym bn pek yapamam gibi içim tuhaf oluyo şimdi anlatrken bile :)

Bende bebek için korkuyodum normal doğumdan. Saçma sapan hikayeler var yok bebeğe oksijen gitmezse sıkıntı olur falan filan...bunları okuyunca çok korkmustum ama doktorla konuşunca çok rahatladım.en ufacık sıkıntıda sezeryana alırım asla riske atmam dedi. Gerçi ben artık zor yaparım normal dogumu da:((neyse her işte hayır vardır. Sen kaç haftalık hamilesin canim

Bende bebek için korkuyodum normal doğumdan. Saçma sapan hikayeler var yok bebeğe oksijen gitmezse sıkıntı olur falan filan...bunları okuyunca çok korkmustum ama doktorla konuşunca çok rahatladım.en ufacık sıkıntıda sezeryana alırım asla riske atmam dedi. Gerçi ben artık zor yaparım normal dogumu da:KK43:(neyse her işte hayır vardır. Sen kaç haftalık hamilesin canim
valla bilmiyorum nasıl olacağını artık da hayrılısı olsun ne diyim . bn 35+4 tyem

Benim denediklerim;
Susam, simit yemek
Bol su, bol komposto
---///
Malt içecekleri
Isırgan otu suyu
Ananas
Boza

Çok teşekkür ederim kendi adıma verdiklerin çok değerli bilgiler :)
Ben daha doğurmadım ve sabırsızlanıyorum doğum için şükür çarşamba 10'da yatışım yapılacak sezaryen için umarım sağlıkla ve rahatlıkla gelir bebeğim...
Söylediğin her şeyi aklıma yazdım :)

Bana ilk aciklik muayenesini ebe yapti ve 1cm acilman var dedi.canim acimisti ozaman benimde cunku kendimi cok kastim. Daha sonra cati ve acikliga tekrar bakmak icin doktorum muayene etti bu kez rahattim acimadi hic. Insan kendini kasinca daha cok cani yaniyo. Tavsiyem rahat olmaniz
Evet sıkıntı benim kendimi kasmamda sanırım doktorum muayene ederken bu kadar agrimamisti bugün ebe muayene etti ve tekrar tekrar kontrol etti o yüzden de çok canim yandı sanırım

Back