2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    331
canım geçen hafta benim kızı 63 cm ölçtüler sonraki hafta kontrolde 61 cm ölçtüler
içimden dedim hayırdır kız çekti mi
tekrar ölçtüler tahta t şeklinde bir metreyle bu sefer tekrar 63 çıktı..
yani demem o ki ölçüm hatası olabilir
ama kilosu 400 gr almış ise biraz bana da az göründü...
benim kızım da 6400 gramdı senin kızla benimki arasında 1 gün var sadece

benim kızım da 600 gram almıştı 3 haftada ama ben diyete ve alerjiye bağlıyorum az kilo alışını..
biz de bu hafta gideriz izleme Rota aşısını da yaptıracağım tabi alerjik bebeklerde sorun olmuyorsa
Benim oğlanın doktoru alerji doktoru ayrıca. Kakada kan yoksa yapıyorum dedi.
 
Ömrü hayatımda sadece bir kere diyey yaptım 9 kilo fzlam vardı, o da dukandır 2 haftada gitti kilolarım 4 gün protein 4 gün protein +sebze ve bırakınca da almadım hiç zaten beslenme düzenim degişti ama harfiyen uydum. Severim dukanı. Ben kiloları verince çok kitap alan oldu ama kimse uyamadı kurallara. Agır bir diyet.

Canım bir de dukan diye face de grup vardı o zaman herkes tarif paylaşıyordu. Kitabında da tarifler vardı sonra Canan karatay çıktı dukan bozuldu.
Benim de dukan denemişliğim var. Kısa sürede hedefe ulaştırıyor.
Hatta benden sonra çok kişi aşka geldi başladı ama dediğin gibi tam anlamıyla uyabilen olmadı.
''Dukancı lolitalar malikanesi '' diye bi grup vardı facebookta. Yaratıcı tarifler ve motivasyon doluydu grup. Hala var mı bilmiyorum.
Diyete başlayacak olursam tekrar dukan düşünüyorum. Ama başlayacak olursam tabi o_O
Niyeyse şu an hiç o kafada diilim, iştahımın maaşallahı var:halay::halay:, ne bulsam silip süpürüyorum:oha:.
Sonuç : hamile kaldığım kiloya 8 var:işsiz:

Hanımlar ben böyle yapmiycam diyipte yaptığınız neler var? Ben şimdi düşündükçe ne büyük konusmusum diyorum. Oysaki her gebeliğin ve her bebeğin farklı olabileceğini unutmuşum. Ayrıca kendimi çok güçlü zannederdim, hatta benden süper anne olur derdim, herkeste öyle söylerdi ama ilk kez kendimi tanıyamadım farkettim.
Mesela;
Doktorumun uyarısına rağmen normal doğum diye tutturdu,rezalet bi ebeyle 8 cmye kadar aci çekebildim. (Ebelere neden bu kadar küfrediyirlar anladım.3 cmde doktorumu aramasını söylemem rağmen beni 8 saat bekletti. Oysa epidural normal doğum yapabilirdim.) Doktor gelince sezeryana girdim. Agda bile yapamayanlar normal dogurmasin anacum..

Bebek iki haftalıkken bebeği alıp gezmelerde gideceğim derdim. İki buçuk aylık olduk daha bahçeye ancak indiriyorum. O da yarım saat falan. Annem dalga geçiyor benimle hani gezecektik

Çocuk soğuğa alissin caniiiim diyordum. İstanbul sıcağında hala pantalonlarim evde bile gezdiremiyorum.

Hergun muhakkak bir eyeliner çeker saçımı toparlarim, paspal gezmek, ikinci ay eski kılınan dönerim diyordum . Hala aynıyım. Annemin camis gibi olmuşsun lafları uzse de hala ıvır zıvır tatlı yemeye devam ediyorum.spora zaten vakit yok. Gazlı bebekle ne sporu ..

Oğluma bagirmam çağırmak sabırlı olurum diyordum.inanilmaz sabırsız çıktım bu konuda. El kadar bebeğin bacağına vurdum 2 kez. Birçok kez de bağırmış indir. Bi ara o kadar kötüydüm ki bebekle birlikte balkondan atlamayı geciriyordum aklımdan. Durup durup ağlama krizlerine giriyordum.

Niye böyle oldu bilmiyorum ama çok stresli bir lohusalık geçirdim. Kavgalar taşınmaları eşimin iş nedeniyle doğuma bu hafta kala staja Ankara'ya gitmesi annemin beni kvye karşı dolduruşa getirmesi ..eşimle 4-5 ay daha ayrı kalacağız. Allah'tan sık sık geliyor bizi girmeye. Stajdan sonra tayinimız cikipta kendi evimize geçince belki daha farklı olur hersey..
Bende bakımlı lohusa olurum, salmam diyodum. :süslü:
Nerdee.. 2-3 kıyafetle dönüp duruyorum giysilerim olmadığı için. Tabi saçlar sıcaktan hep topuz, ama sıcaktan yanii ; ben paspal olduğumdan diil.:KK33::KK37::KK71::KK71:


Uyku eğitimi hakkında bilgi nerden alabiliriz?
Eren Kaya nın Uyku Kitabı var , çok öneri aldım hakkında. Bugün yarın alıcam inşallah.
Birde Beşer Yapım Bakım Onarım diye hem blog hem face grubu var. Takip etmek isterseniz her türlü konuda (özellikle çocuk) güzel sohbetler dönüyo.
Alerjikler için de ''allerji ile yaşam platformu'' var yine face de. Tabi bunlar daha çok motivasyon sağlıyor,özellikle alerji başlığındaki grup. Aynı durumu yaşayan yüzlerce insan var :KK54:


Gerçekten öyle. Ama henüz alışamadım sanırım ben.


http://fiyuvfit.kadinlarkulubu.com/2015/11/bebegi-buyume-atag-gecirirken-kendimi.html?m=1

Büyüme atakları ile ilgili google da arama yaparken şu yazıyı okuyunca aha dedim intihara meyleden ara ara aklı gidip gelen bir ben değilmişim :eğlence:
Hoş bizim kız atak süresinde değil sadece komple fena bir çocuk sanırım:KK14:
Ekledğin linke ulaşamadım, bi kurcukliim bakalım:temizlik:
 
Kizlar bi sorum var..bebisim 59 gunluk..suan izmirde tatildeyim..evdeykeb gunde 1 kez kaka yapan cocuk burda gunde 10 kez yapiyor..gaz ile karisik partikullu ama ishal olmayan kivamda yapior..burasi sicak diye saat basi memede..demem o ki acaba cok besledigim icin mi yoksa baska bir sebebi olabilr mi?
 
Kizlar bi sorum var..bebisim 59 gunluk..suan izmirde tatildeyim..evdeykeb gunde 1 kez kaka yapan cocuk burda gunde 10 kez yapiyor..gaz ile karisik partikullu ama ishal olmayan kivamda yapior..burasi sicak diye saat basi memede..demem o ki acaba cok besledigim icin mi yoksa baska bir sebebi olabilr mi?
Drlar kaka sayısına bakıyor, günde 4-5 normal diye biliyorum ama 10 sanki çok gibi. Arayıp sor istersen dr a
 
Kızlar merhaba
Bu omzunda uyutanlar, öyle yerine koyuyom uyuyo diyenler dizilerde filmlerde arkadaşlar, yok öyle bişey :KK70: ben inanmıyorum dermişim
valla omzuma alıyom aşağıdan bacaklarla bi ittiriyo oyun yapıyo.
Yatağa koyuyorum, agu gıı hee hüü. Hiç susmuyor artık. Konuşmaya başlayınca yanmışım ben. Şimdiden böyleyse:))
 
Kızlar ya bebeğim aşırı sıçrıyor uykuda iken. Gece birşey yok gündüz uykusunda öyle. Bi uyuyamiyo deliksiz. Sıçrıyor uyaniyo bide nefes nefese kalmış gibi aynı. Neden olabilir acaba yaa ağladım şimdi çok kötü oluyor üzülüyorum yaa.
Bizimki de öyleydi , bi süredir yarım kundak yapıp kollarını bağlıyorum. Yine uyanıyor ama hafif bi irkilmeyle tekrar uykuya dalıyor.
 
Abowwww nolmuş buralarda kimi ısırıyonuz noluyor bi sünnet işine girdik burası baya değişmiş :) anca okuyabildim
Sakin olmaya calısın arkadaşlar bu günlerde gecicek inşallah yani belki benim eş kv sorunum yok şükürler olsun yoksa zor bişi ama bebeğinizi düşünün ve onunla daha gecireceğiniz güzel zamanları inşallah sorunları olan arkadşlar durumu düzelir

Benim bebiş ıkınarak kaka yapıyor ve ağlıyor daha once sordum ama kaynadı arada sanırım siZde böyle olan var mı?ne yapabilirim
Bizde yok hiç öyle bişi . Bi bakıyosun donuk bakmaya başlamış bi kal gelmiş , sonra cart diye salıyor , cıvık cıvık afedersin.:deli:
 
Kizlar bi sorum var..bebisim 59 gunluk..suan izmirde tatildeyim..evdeykeb gunde 1 kez kaka yapan cocuk burda gunde 10 kez yapiyor..gaz ile karisik partikullu ama ishal olmayan kivamda yapior..burasi sicak diye saat basi memede..demem o ki acaba cok besledigim icin mi yoksa baska bir sebebi olabilr mi?

Senin beslenmen değişti mi? Çok meyve yada komposto gibi bağırsak çalıştıracak şeyler yemiş olabilir misin?
 
beatrices beatrices eylül ayında ücretsiz izin alacağıma üstüme söyleyeceğim. Mali müşavire rapor parası vermek için bildirmeyin işe döndüğünde bildirin gibi birşey söylemeleri mümkün mü?
 
Bizden de bir sürü tahlil istediler ama kan tahlili yok. Bizimli cilt reaksiyonlu değil bağırsak reaksiyonlu. O yüzden ben gastroentorolojiye gittim. Sizin ciltte de mi tepki vardı? Bu arada facete alerji ile yaşam platformuna üye ol değilsen. Çok faydalı oluyor.sadece süt ürünleri mi yemiyırsun?
Alerji ile yaşam platformundan meğer sen de bahsetmişsin,anca okudum:))
 
O hesaplamaya göre Benim bebeğim ortalamanın altında kilosu Şimdi tulum giydirdim içine iki tane girer birde 1-3 aylık bedeni boy iyi ama kilosu az içim içimi yiyor günde 1 kez mama veriyorum az mı veriyorum bu ay sanki kilo aldı ama 1 kilo aldı günde 1 kez kaka yapıyor ne yapacağımı bilemiyorum göğüslerim dolu dolu olması 5 saati buluyor gündüz yumuşak çünkü sık emiyor sütüm azaldı gibi hissediyorum
 
X