2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    331
Canım 3. Ay büyüme atağında bebekler memeyi reddedermis memede ağlarmis emmek istemezmis Bn ne biberon ne emzik verdim ama benim ki 2 gündür zorla emiyor karnı aç ama emmek istemiyor araştırdım 3. Ayda olacak bi durummuş
Doğrudur bizde 3. Ayımızın içindeyiz geçen haftalarda sürekli yaptı ne beni istedi ne biberon u babası sakinleştirdi ancak elektrik süpürgesini açarak az kalsın süpürgem bozuluyordu :) neyseki uygulama indirdim telefona :)
 
Kızlar ya bizim kızı burnu içim götürdüğümüzde dr bu bebek çok gazlı diyip gaz damlası vermişti ama ben pek güvenemedim çünkü gazını alttan da üstten de çıkarabiliyor.. hala da aynı ama şimdi aklıma takılıyor acaba kullansam daha mı rahat eder, çünkü sürekli ıkınıyor zorlanıyor..
memeden önce sonra gece uyurken vs. Büyük insan gibi Sürekli alttan çıkarıyor.acaba bir problem var mıdır ki?
Bir de kakasını 3 günde 1 e düşürdü ve aşırı sıvı.. hatta doktoruna gösteririm diye foto.sunu da çektim pek normal gelmedi bana..üşütmekten olur mu böyle şeyler?
Aynı şeyi doktorumuz bize de söyledi gece uykusunda ıkınıyordu 5 de başlıyor 9 a kadar ıkınıyor ancak azıcık yapıyordu sonra damlaya başlayınca uykusuda düzene girdi çok şükür şimdi o kadar gazlı değil kullan bence faydasını görürsün
 
Emzik kismini nasıl yerleştiriyor dün? İçi bosluklu kisminin yukarısına dibe doğru değil mi? Bi de eldiven siz bnm oğlan yüzünü tırmanıyor, kendini uyandırıyor. Sizinki uyanmıyor mu
İlk başta eline alışma süreci oluyor çize.çize öğreniyor :) bizde bayadır takmıyoruz arada çizdiği oluyor.
 
Günaydın canım, sabahı sabah ettik, arada yine 38,5'u geçti ama şimdi daha iyi. 37,5 dolaylarında. Mahvoldu çocuk ateşten, ben de hastayım zorlandık:)
Analık böyle zamanda öğreniliyormuş:)
Çocuğu benimki kadar ateşlenen var mı bu aşı yüzünden? Hatta bir bacağı da şişmiş? Doktor normal dedi ama...
Ben de 38,8 i alından görmüştüm geç saate. Kadar bekledim yatacağımız zaman calpol verdim düşüşe geçti öyle uyumuştum ama 1 saat arayla baktım hep
 
ben senin uyguladığını hiç yapamam
hoş artık neyi nasıl uygulayacağımı şaşırdım o yüzden ne zaman isterse memeyi o zaman veriyorum artık.
mıkırdanmaya başladığında altı temizse kesin meme emmek için oluyor bu.
saatli denedim ama sanırım benim kız çabuk acıkıyor.
artık ne zaman isterse emziriyorum.

altında bir sebep yoktur , dr sonuçta emin olmak adına öyle konuşmuştur kesin.

güzel haberlerini almak dileğiyle :KK25:

Benim kız da çok sık emmek istiyor. Seninki ne kadar sürede emmek istiyor? Benimki oyalamasam 1 saatte bile emmek istiyor
 
Tv ye baktıklarında cevredeki ses görsel şeyleri farketmiyolarmış otizm sebebiymiş tabi bu devamlı olursa ole odada acıkken iki göZü takıldı sıkıntı olmaz(doktor bilgisi)
Tv de her şey hızlı bir.şekilde akıp gidiyor çocuklar gerçek hayatta bu hızı yakalamaya çalışıyor ve hiperaktivite başlıyor. O yüzden klipleri ve reklamları izlemeyi severler. Bir de tv tek taraflı iletişim kuruyor çocukta alıcı dil gelişiyor ama ifade edici dil gelişmiyor ve konuşma geriliği söz konusu oluyor 2,5 yaşına kadar hiç izletmemeliymiş sonra kısa süreli müsade ediyorlar tabi günde yarım saat - en fazla 1 saat.
 
Kızlar eşimle bu kanguru konusunda anlaşamıyoruz. Bana sen enayi misin bebek arabası varken ne gerek var öyle bişey almaya diyor.
Ama ikinci kattan araba koltuğuna koy, aşağı bodruma in, bebek arabasını dışarı çıkar. Bebeği pusetle arabaya tak, bi de dönüşte aynı şeyler. Üşeniyorum zor geliyo.
Bi yere gitceksen arabaya koy diyor puseti diyor da, durmazki arka koltukta ilgilenmeden.
Kangurum olsa , oh mis koynumda giderim gezerim rahat rahat.
Kendinden kaynanalı eşim herşeyi çok biliyor:işsiz:
http://www.huggyberry.com/Dock-Mist-Bebek-Beden-Kanguru,PR-242.html
Bunu alcam karar verdim, kanguruyla gezenler azcık moral versin bana, oh ne güzel, çok rahat filan diyin :))
Kangurunun yeri ayri arabanin yeri ayri valla. Benim esim de gereksiz goruyodu ama araba kullanirken bazi yerlerde yasadiginiz zorluklari ornek gosterip ikna ettim ve aldim kanguruyu. Bugun geldi daha bi heves taktim koydum bebeyi icine. Adam durmadi ki. Daha dogrusu kanguruyu takinca evde surekli gezersem ses yok ama durdugum anda ciyakliyo. Ozellikle magaza magaza alışverişe gideceksem kanguru sart bana. Koca araba gecmiyo bi yerlerden merdivenler iskence zaten
 
Çıkardım eldiveni. Hidrosele gelince.. bi testisi şu toplamış . Anne karnında inmesi gerekirmiş. Bi yaşına kadar inmezse ameliyat dedi. Ameliyat olursa sünneti de aradan cikaricaz. Duyduğuma göre 6 aydan önce ilaçla tedavi edilebiliyor mu sence. Doktora sirucam gidince. Gerçi hem ürolog hem çocuk cerrahina göstermiştir. Öyle bişey olsa soylerlerdi



Paylaşımın için sağol cnmaynalara kusmeyelim o zaman
Benimyeğenimde vardı o rahatsızlık yaşına kadar küçüldü normal boyuta geldi tedavi ameliyat olmadı
 
Benim eşime görere gereksiz birşey sende taşırsın ne güzel diyorum ben taşımam onda kucağıma alırım diyo :)erkek kafası işe düz mantık :) ben aldım solomombaby ama hala kullanamadım yeni doğan aparatı vardı içinde üç aya kadar onunla kullanılıyo ama bizimki sıkılgaz olduğu için onda durmadı onsuz kullanmak içinde üç aynının dolmasını bekliyorum umarım sever yoksa eşim haklı çıkıcaK :)
Bebegin kac kilo bilmiyorum ama ben de solomombaby aldim. Bebegin kilosu 6dan fazladir demistim o zmn aparatsiz kullanabilirsiniz sadece altina kucuk bi yastik ya da bebek battaniyesini katlayip koyun yeter demislerdi. Bi de oyle dene istersen. Ben aparati yine de aldim iyiki de almisim cunku bnm velet 6kilo bile olmamis daha
 
Ya inş dediğin gibi olağan geçici bi durumdur. Emziği bırakmak istemiyorm çünkü ancak onla uyutabiliyorum. İnternette de 2-3. Aylarda memeyi reddetme olabilir filan die gördüm. Umarım bebişlerimiz bir an önce eski halkerine döner..

Ben de yalancı meme ile uyutuyordum. Nolduysa yalancı memeyi almaz oldu. Bir kere bile tutmuyor artık. Ve sırf bu yüzden gündüzleri hiç uyumuyor, uykuya bir türlü dalamıyor. Napçam bilmiyorum. Evde çamaşırlar aldı başını gidiyor. Karnımı zor doyurur oldum.
 
Oyun halısı tiny love tekmele oyna aldık biz. Çok pahalı ama çok beğendim bir sürü oyuncağı ve detayı var diğerlerine göre ve büyüklüğü kalınlığı yanlarının katlanır oluşu çok çok güzel, çok uzun süre kullanırız gibi geliyor tavsiye ederim

Bizde de aynısından var. Ama şu tekmeleme şeyinden ses çıkartamadı daha bizimki? Sizinki yapabiliyor mu? Biraz sert vurması gerekiyor sanki?
 
Nane veya ihlamur kaynatirsam ondan iki cay kasigi miktarını 10 kere de falan veriyorum. Üzüm suyu, karpuz dilimi yalattim . Cay verdim. domates suyu da tattirdim.ama bunlar eser miktardadir . Tat alsin diye. Şimdilik bunlar canim. 3. Ay dolunca daha farklı denemelerim olur. Yazarim:)
Benim kv de tattırıyor kebap bile tattırdı ben kızmıyorum ama. parmağının ucuyla diline değitiyor. Benim kız da istiyor valla ilerde tadını alsın ki yesin inancı var :)
 
Tetenoz değil verem sanırım. 2. Ay aşıları

3 aşı var. Karmanın içinde tetanoz var.

Canım aşılarda yumurta var, senin bebekte yumurta alerjisi vardı dimi ? O yüzden olabilir. Çünkü bizimkinin de bacağında aşının vurulduğu yer kırmızı kırmızı kabarmıştı

Şimdi baktım benim oğlanda da var. Flasterden oldu sandım, aşıdanmış. Dün yeşil kaka da yapmıştı, sebebini anlayamamıştım. Yumurtadan tiksindim.
 
Kanguru olmazsa olmaz değil ama, bebek severse çok faydalı.
Yazlıkta hep kangurudaydı oğlan rahat ettim. Bacağı şişmeseydi bu geceyi de rahat geçirirdik kanguruyla ama koyamadım acır diye.
Benim bey benden önce taktı kanguruları, kış gelsin iyice kangurucu olalım diye bekliyor:)
 
Kızlar benim kızım 2 aylık eli sürekli ağzında parmaklarını sokuyo ağzına. Normal dedi doktorumuz engelleme soksun dedi. Sizde nasıl durumlar bizimle aynı olan var mı?
 
Aynaya bakmaları sıkıntı değil oyun kitabında bile aynalı oyun var :)
Tv kadar zamanı Gelince cocuklarımızı tablet ve telefondan uzak tutalım
Midem kaldırmıyor artık kafede annelerdenayrı telefon minicil cocukta tablet kimse kimseyle konusmuyor vs
Ben istiyorum ki burdaki tüm bebekler vatana milllete ailesine kendine yararlı bir birey olsunlar yeni nesil öğrencilerim beyinlerini calıstırmaktan acizler yakında oturdukları yerden hayatın ayaklarına gelmesini isticekler
Tv den uzak tutmak kolay da, tlflar tabletler hayatın her alanında o kadar çok karşılarına çıkacak ki... İzole etmek birhayli zor olacak.

Kızlar şimdi hiçbir şekilde Bebekte güneş kremi kullanamıyor muyum?
Güneş kremi kullanmak yerine, güneşin etkili olduğu saatlerde ;çocugu direk güneşe çıkarmamak öneriliyor. Çıkacaksa da örtü,şemsiye vs ile önlem almak gerek.

Geçmş olsun canım bir sürü savaşçı antikor üretmiştir o şimdi orduyu hazırlamıştır zor ama daha iyi olmuş :) rota aşısı çok kaka yaptırabilir dedi dr nitekim yaptırdı da öyle böyle değil ama şimdi durdu kaka yapması çocuk dün akşamdan beri yapmıyor bende başında kakasını bekliyorum resmen :KK43:
Rota demişken , hassasiyeti olan arkadaşlar; rotarix de domuz materyali varmış. Ve aşıdan sonra yaklaşık bir hafta boyunca dışkı ile virüs atılmaya devam ettiği için, hijyene dikkat edilmediği taktirde hastalığı geçirmeyen kişilere bu-laşabilirmiş.:KK3:
Nane veya ihlamur kaynatirsam ondan iki cay kasigi miktarını 10 kere de falan veriyorum. Üzüm suyu, karpuz dilimi yalattim . Cay verdim. domates suyu da tattirdim.ama bunlar eser miktardadir . Tat alsin diye. Şimdilik bunlar canim. 3. Ay dolunca daha farklı denemelerim olur. Yazarim:)
Bende şuraya her .oka karışan komşu yorumu koyiim de dursun :KK69::Nacizane tavsiyem , mide -bağırsak gelişimi bilindği üzere 6 ay civarında tamamlandığı için bebek tolere edemeyebilir, harabiyet yaratabilir.:ukala::ukala:
 
X