- 21 Temmuz 2016
- 932
- 874
- 103
- Konu Sahibi angel5angel
-
- #41.061
Tadimlik yapiyorduk. 6. Ay kontrolde drumuz yoktu. İshal ates olunca baska dra gittik. Ek gidayi konusmadik. Pztesi aşi ve kontrol icin drumuza gidicez. Destekli oturuyoruz biz.Desteksiz oturamiyor. Ek gidaya basladi oturacaklar birsekilde. Uzun sure oturtturmamak kosuluyla oturabilir. Buyuk oglum bu aylarda desteksiz oturuyordu. Kucugu biraz isteksiz .Canım bizde sizinle aynı doğumluguz..biz ek gıdaya başladık..siz neden başlamadınız..ben erkenmi başladım..bide oğlumuzu oturtmaya başladinizmi..kizim oturmayı çok istiyor..desteksiz oturuyor..ama erkendir diye oturtmuyorum..sizce tam zamanimi
nasıl hazırladın?Biz bugün ilk defa ıspanak yedik. Hiç tadını yadırgamadı oğlum sanki daha önce yemiş gibi yedi
2 gun olayini bilmiyorum ama zyaagi koyabikirsin demisti bbbana dr..ben havuc patates tatirirken koydum..normalde mamasina da koyuyorum ben cok az zyagi.günaydın herkese 3 gün önce kızıma balkabağı tattırmaya başlamıştım dün misafirlyer falan vardı yemeğe vakit bulup haslayıp veremedim napmam lazım baştan 3 günmü tattırcam yoksa 2 gün yetermidirki. birde her sebzeyi günlük mü haslıyorsunuz. çalıştığım için bazen zor oluyor her şeye yetişmek hemde önce bi çay kaşığı sonra 2 çay kaşığı derken hep artıyor bu tadımlıklar. birde tadımlık örneğin patatesin içine yarım çay kaşığı falan zeytin yağı koysam belki sindirimi kolay olur diye düşünüyorum olurmu?
Gunesulas
Benimkide aynisini yapiyor, oyun oynuyor sanirim. Ben hep cekiyordum, sonra esimin dikkatini cekmis, kendisi bir sure sonra cekiyor. Acaba bizimi deniyor, bakiyormuyuz diye :)Arkadaslar sormam sacma mi bilmiyorum ama kizim surekli eline gecen herseyle yuzunu tamamen ortuyor ve ellerini ayaklarini asiri heyecanli sekilde cirpiyor.
Agiz mendili, battaniyesi, uyku arkadasi, etrafta buldugu kiyafetleri...
Ara sira yapsa ilgimi cekmezdi ama suanki tek ugrasi bu ve korkuyorum kalin birseyle ortecek diye neden yapiyor onu da anlamadim
Ben de bugün az daha pancar verecektim o da +7 miş . Olsun canım bir kereden zarar gelmezCanım ben de bugün verdim..bilmiyordum.
İnşallah canım. Bekliyoruz güzel haberleriniziCanım bugün doktora gitçez yüreğim ağzımda umarım iyi haberle dönerim buraya
Cnm ben buyuk oglana yapinca bazi sebzeleri iki gun veriuordum. Allerji yapma olasiligi yuksek olani uc gun. Sebzeyi ertesi gunde veriyirdum. Yeşil sebzelileri hergun taze hazirliyordum. Zeytinyagi pistikten sonra koy demisti dr. Kabizsa biraz daha fazla z. Yagini koyabilirsin. Ek gidada zorlanmisti oglum . Ek gida aralarinda meme emiyorsa zaten arada emiyordur. Mama aliyorsa arada mama veriyordum. Sütü ozluyorlar. Hatta cirbasina meyvesine mama koyuyordum oyle oyle alisti ek gidaya.günaydın herkese 3 gün önce kızıma balkabağı tattırmaya başlamıştım dün misafirlyer falan vardı yemeğe vakit bulup haslayıp veremedim napmam lazım baştan 3 günmü tattırcam yoksa 2 gün yetermidirki. birde her sebzeyi günlük mü haslıyorsunuz. çalıştığım için bazen zor oluyor her şeye yetişmek hemde önce bi çay kaşığı sonra 2 çay kaşığı derken hep artıyor bu tadımlıklar. birde tadımlık örneğin patatesin içine yarım çay kaşığı falan zeytin yağı koysam belki sindirimi kolay olur diye düşünüyorum olurmu?
Gunesulas
Baya bekledikten sonra cekiyor ama o bekleme esnasinda cirpiniyor. Benm de icim gidiyor..Benimkide aynisini yapiyor, oyun oynuyor sanirim. Ben hep cekiyordum, sonra esimin dikkatini cekmis, kendisi bir sure sonra cekiyor. Acaba bizimi deniyor, bakiyormuyuz diye :)
Haşlayıp çorba şeklinde yaptım canım.nasıl hazırladın?
Yok canım kahvaltı için erken mi olur diye düşündüm. 7 aylık olunca başlarım diye düşünüyordum. O da geç mi olur ki bilemedim:) Mama sandalyesini yarın alıcaz daha zatenAfiyet olsun oglusuna..benim kızımda bugün ıspanak yedi..sevdi yedi ..siz kahvaltıya basladinizmi
Evet canım biliyorum 1 seferlik yapmıştım zaten. Bütünde taze taze yapıp vericem yine. Teşekkür ederim uyardığın için. Brokoliyi yapıcam ama ben bile sevmiyorum umarım oğlum sever :)Afiyet olsun. Ben ilk oglumda bol sebze veriyordum. Ozellikle brokoli. Kimyon katip . Daha gecmedik biz. İlerleyen ayda mevsiminde bol bol vercem. İcinde yuksek oranda c vitamini var. Bagisikliga birebir. İspanakta cok veriyordum. İspanak gunluk yapip veriliyor. İkinci gun bekletip verilmiyor biliyorsundur yine soyleyim dedim. İcindeki nitrik yada nitrat yuzunden
Doktorumuza sordum canım semizotu ve ıspanak 1. Derece sebze olarak geçiyormuş verebilirsin dedi. Gurme bebekten de baktım orada da öyle yazıyordu ondan verdimAfiyet olsun kuzuya . Ama ıspanak +8 ya da +9 içindeki bir maddeden dolayı canım
Canim ben agzima surmezdim oglumdan sonra artik bizde brokoli cirbasi iciyoruz. Bizimki daha baharatli . İcine havuc katinca tatlandiriyor. Havuc sogan yemegi tatlandiriyor. Saf yapinca biraz tadi olmuyor. Dr bize her yemege sogan ilk aylar yasak oldugu icin arpacik sogan koy demisti. Tatlandiriyor. Butun koyup yemek pistikten sonra icinden cikarip atiyordum. Birde tahil atmayi unutmayin icine ben unuttum hemen atiliyir muydu tahil 7. Ay miEvet canım biliyorum 1 seferlik yapmıştım zaten. Bütünde taze taze yapıp vericem yine. Teşekkür ederim uyardığın için. Brokoliyi yapıcam ama ben bile sevmiyorum umarım oğlum sever :)
İşte bizimkide şikayet ediyor akşam 2 dk mutfaga gittim eşim girmiş bizimki bağırıyor kızıma annen nerde boğuluyor cocuk diyo dedim tüm gün böyleyiz ne diyosn :) geride dönselerdi iyiydiKızım da bir aydır öyle yüzüstünde dönüyor sonra şikayet ediyor çeviriyorum hop bir daha yüzüstü
Kızlar bende sizin bebişleri çok merak ediyorum foto paylaşsak mı:))Kizlar havalar guzellesince İstanbul' da bi buluşsak cok guzel olmaz miiiii
Yok canım 7 aylık değiliz daha tahıl için 7 ay diyorlar dediğin gibi şimdilik koymadım o yüzden. Brokoli de deneyeyim o zaman :)Canim ben agzima surmezdim oglumdan sonra artik bizde brokoli cirbasi iciyoruz. Bizimki daha baharatli . İcine havuc katinca tatlandiriyor. Havuc sogan yemegi tatlandiriyor. Saf yapinca biraz tadi olmuyor. Dr bize her yemege sogan ilk aylar yasak oldugu icin arpacik sogan koy demisti. Tatlandiriyor. Butun koyup yemek pistikten sonra icinden cikarip atiyordum. Birde tahil atmayi unutmayin icine ben unuttum hemen atiliyir muydu tahil 7. Ay mi
3 gün kuralı önemliymiş canım. Çünkü bazen 3. Gün bile alerji ortaya çıkabiliyormuş. Bence o sebzeye yeniden başla. Ben hergün yeni pişiriyorum. Akşamları mı yediriyorsun. En fazla iki günlük yap o zaman. Zeytinyağı ben de haftada bir veriyorum bir çay kaşığı kadar. Patatese çok az zeytinyağı sürüp fırında pişireceğim. Balkabağı tattırmadım ben. Çünkü tadımlar bitince balkabağı mevsimi geçmiş olacak. Yemeklerde kullanamam diye. Seneye kışa artıkgünaydın herkese 3 gün önce kızıma balkabağı tattırmaya başlamıştım dün misafirlyer falan vardı yemeğe vakit bulup haslayıp veremedim napmam lazım baştan 3 günmü tattırcam yoksa 2 gün yetermidirki. birde her sebzeyi günlük mü haslıyorsunuz. çalıştığım için bazen zor oluyor her şeye yetişmek hemde önce bi çay kaşığı sonra 2 çay kaşığı derken hep artıyor bu tadımlıklar. birde tadımlık örneğin patatesin içine yarım çay kaşığı falan zeytin yağı koysam belki sindirimi kolay olur diye düşünüyorum olurmu?
Gunesulas
Ayy ne güzel olurKızlar bende sizin bebişleri çok merak ediyorum foto paylaşsak mı:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?