• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Aralık Anneleri

Emiyor emiyor uyumuyor
Kayınvalidem biz de
Hemen mama yapıveriyor
İçiyor tabi bizimki de
Bugün memeyi reddedip biberonla mamayı içince baya ağladım uyumuşum sonra
Ne zaman düzene girecek bu sütüm
Bebeğim her istediği anda yetmiyor 2-3saat geçmesi gerekiyor onun istediği kadar olması için
Bebeğim biberona alışmadan ben bu işi çözemicem galiba
Şimdi içirdim 2 saat sonra tekrar sağıcam bakalım kaç çıkacak
Tokluktan da uyumazmis bebekler canım.Dun bende uyumadikca mama verdim.Iyice kacti keyfi

Ilk kızimda tek gogusten 3 saatte 100 cc cıkıyrdu simdi o kadar yok:KK43:100 cc iciyrsa mamaya hic gerek yok canimmAyda 1 kilo alıyrdu.
Benim ikisinden çıktı
Art arda nasıl çıkacak bakalım birazdan sağıcam
Yazarım
100 içmedi canım yarısını içebildi
Uykuya daldı

Kendinizi okadar boş yere uzuyorsunuz ki bi bilseniz. Her biberon verdiğiniz de kendinizi suçlu hissediyorsunuz neden bebeğime yetemiyorum millet şakır şakır emziriyor benim niye okadar sutum olmuyor diye kendinizi yiyip bitirdiğinize eminim. Ama nolur bunu önce kendinize sonra bebeğiniZe yapmayın. Düşünün aslında bebeğiniz ne kadar şanslı onu bukadar düşünen seven onun için endişelenen annesi var çok şükür. Elbette herkesin çok iyi sütü olacak diye birşey yok. Her bol emzirenin de sütü besleyici olacak diye bir kaide yok. Biberon yada mama zehir değil belki çoğu annenin sütunden daha besleyici. Sütünüzun az olması sizin hataniz değil ama saatlerce ağlayıp strese girip sütünüzu daha da azaltmaniz sizin hatanız olur. 2 gün sonra bende 2.bebeğimi kucağıma alacağım inşallah belki benim hiç sütüm olmayacak ama biliyorum ki çok şükür biberon var mama alacak çocuğumu aç bırakmayacak maddi gücüm var. Ben de sizin gibi aralarda takviye yapacağım. Belki ben de üzülüp aglayacagim ama sonunda kendimi telkin etmeyi de bileceğim. Sizde kendinizi telkin edin başkalarının konuşmalarına kulağınızi tıkayın bebeğinizın tadını cikarin
Çok haklısınız kesinlikle
Sadece yetemiyorum hissi beni yiyip bitiriyor
Yoksa sadece mamayla büyüyen bebişler de çok sağlıklı,akıllı maşallah
Ben de arada kalıyorum bir gün iyi,bir gün az olunca
Kendimi neye alıştırmam gerektiğini bilemedim
Aç kalmasından iyidir tabi ki de!
Önemli olan sağlıklı,huzurlu olması
Bunların hepsini inanın ben de düşünüyorum ta ki bebeğim beni emmeyip memeyle kavgaya tutuşana kadar
Sonra kendimi yıprattığım süreç başlıyor
Sizin de bebeğinize kavuşmanıza almanıza az kalmış, sağlık ve sıhhatle kucağınıza almanızı dilerim
Yazdıklarınız da ilaç gibi geldi
Saolun

Canim ben rezene içiyorum yediğim herşeye kimyon atiyorum resmen telefonumdan çok kimyon elimde

Bnde gnde bı bardak rezene ıcıyorm.. kımyonu yedıgıne ıctgınemı katıyosn cnm bozmuyomu tadını ölcusu galan varmı bıde toz bıldgmz baharat dımı

Bizde de aynı dert kaynanmlarin sobali evi besik orda ama eşim diğer odaya da soba kurdu hayırlısıyla kendi evime gitseydim peki sen sobali odada nasil giyindiriyorsun bebegini

Soba yenı yandgnda baya sıcak oluyo bı zıbın yarm kollu bı takım gydrıuorm ama ew ılıksa veya soba sonmeye basladgnda ıcıne kulotlu corapta gudrıuorm cnm ewın durumuna gore yanı

Ya kizlar size 2 sorumolacak birincisi biliyorsunuz biz meme reddi yaşadık kizimla emdigini sanip kilo kaybı yaşadık şimdi kizim emmeye başladı ama ben gercekten emip emmedigini nasil anlayacam ikincisi bugün bebisim emdikten sonra az kustu midesini usutmemistir dimi

Sureklı kusuyosa reflu olabılrms ama arada kusması nrmal herlde bzıımkıde kusuyo bazen gazı cıkmadan yattgndada gazla brlkte kusuyo

Sizin bebişler sürekli emmek istediklerinde hep sütünüz oluyor mu ?
Yoksa benim gibi arada takviye mi yapıyorsunuz?

Bu aralar oluyo cok sukr ınsallah doyuyodr akıuo sut emmedgnde ustum ıslanıyo gogs ucum yanı yetıyodr dıye dsnuyorm

Çok haklısınız kesinlikle
Sadece yetemiyorum hissi beni yiyip bitiriyor
Yoksa sadece mamayla büyüyen bebişler de çok sağlıklı,akıllı maşallah
Ben de arada kalıyorum bir gün iyi,bir gün az olunca
Kendimi neye alıştırmam gerektiğini bilemedim
Aç kalmasından iyidir tabi ki de!
Önemli olan sağlıklı,huzurlu olması
Bunların hepsini inanın ben de düşünüyorum ta ki bebeğim beni emmeyip memeyle kavgaya tutuşana kadar
Sonra kendimi yıprattığım süreç başlıyor
Sizin de bebeğinize kavuşmanıza almanıza az kalmış, sağlık ve sıhhatle kucağınıza almanızı dilerim
Yazdıklarınız da ilaç gibi geldi
Saolun

Ewe geldk ıkncı gun aglama krızıne grdm gogslerm tas gbı oldu emzıremedım beceremedım sarılık oldu beneggm btaz mama verdık kustu galan hungur hüngr agladım hatrlamak bıle ıstemıyorm ama emın ol stres daha beter yapuyo dedgn gbı mamayla buyuyen bısuru cocuk var saglklı olsn doysun yeter ac kalmasndan ıyıdr

Sureklı kusuyosa reflu olabılrms ama arada kusması nrmal herlde bzıımkıde kusuyo bazen gazı cıkmadan yattgndada gazla brlkte kusuyo
Canim bizde yeni başladı bugün 2 kere emdikten sonra az çıkardı ama 2 sinde de gazını cukarmamisti ben her emzirmeden sonra ya alttan yada üstten gazını çıkarmaya calisiyorum

Aynı sorunu ben yaşıyorum
Memede süt var mı emdi mi doydu mu???
Gündüz yarım saate bir emdi en son memeyi tutmak bile istemiyordu ağlayarak verdim
Hala ağlayınca da mama içtirdik tabi
Sonra sağdım 20cc ancak çıktı ikisinden
Herhalde sürekli emdiği için kalmamıştı
3 saat sonra tekrar sağdım 100cc çıktı ikisinden
Şimdi içirdim yarısını
Uyuyor
2 saat sonra tekrar sağıcam
Süt var mı yok mu derken biberona alışacak benimki de
Kötü hissediyorum
Bende biberona alismasindan krkuyorym sen yarım saate bir mi u yandiriyorsun ben 2 saate BI uyandiriuorum acaba çok mu uzun sure

Ben emdiğini hızlı hızlı yutkunma sesinden anlıyorum genelde
Ama süt azsa çok duyulmuyor o ses de.
Bu bebişlerin doyduğunu tam olarak nasıl anlarız ki
Bir bilsem bana yeni dogan yoğun bakim hemşiresi sutun yetersiz gelirse mama takviyesi yap ddi ama ben nasıl anlayacam bilmiyorum bütün gün bunu dert ediyorum kendime canim

Bnde gnde bı bardak rezene ıcıyorm.. kımyonu yedıgıne ıctgınemı katıyosn cnm bozmuyomu tadını ölcusu galan varmı bıde toz bıldgmz baharat dımı
Canim alistim artık tadına bulgur pilavina bile koyuyorum kimyon toz olandan
Soba yenı yandgnda baya sıcak oluyo bı zıbın yarm kollu bı takım gydrıuorm ama ew ılıksa veya soba sonmeye basladgnda ıcıne kulotlu corapta gudrıuorm cnm ewın durumuna gore yanı
Ben sifir kol zibinla uzun kollu takım giydiriyorum BI de önce battaniyeye sariyorum canim ama soba gece gündüz devamli yaniyor canim

Back
X