• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Temmuz Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    379
Sağol canım benim . Yok tukurugunu falan yutarken zorlanıyor tikaniyor devamli basindayiz
allah yardımcınız olsun canım bir an bile ayrılmayın başından biz öyle yapıyoruz. morarma yada burun deliklerini oynatarak nefes alıyorsa sırtüstü bi süre bekleyin geçmezse doktora götürün

Merhaba kizlar
Oglum bugun 22 gunluk oldu. Artik ayakta sallayarak uyutmaya alistirdik. Ama bnce bu kotu bisey degil. Ayakta sallamasak emerken uyumak istiyor sonra butun sutu bitiriyor :)
Baslarda emzik aliyordu simdi onu da birakti. Oysa ki emzik hem benim icin hem bebegim icin cok buyuk rahatlikti :KK43:
Gaz sancisi icinse bugunlerde nursa harveys diye bi surup veriyorum. Sanki sancilari biraz azaldi gibi.
Ve artik evden cikmak gezmek istiyorummm. Bunun icin de emzirme kiyafetleri bakmaya basladim. :süslü:

Araniza gec katilmanin pismanligini yasiyorum paylastigimiz seyler cok guzeldi hepiniz hakkinizi helal edin. Cuma gecesi malum ulkenin durumundan dolayi televisyon izlerken gec uyumustum yataga gectim kizlar bi islaklik sonra pofff diye sular akmaya basladi ayaga kalktim tutamadim saril saril :) esime soyledim nasil panik oldu ambulansla mi gitsek arabayla mi acaba yollar nasildir diye arabayla gitmeye karar verdik. o sirada degisik bi huzur geldi bana sonra hastaneye gittik 2 cm aciklik vardi su temiz oldugu icin bekleyip 5 saat sonra suni sanci takildi... sonra agrilar basladi tabi ayni adet agrisi ama siddeti biraz fazla:) epidurali onerdi doktorum gercekten faydasini gordum dikisler sirasinda ozellikle... 6 saat sonra baya agir sancilar geldi ve dogumhaneye gittik doktorumun ikin hadi sacini gordum demesiyle gaza geliyo insan basi ciksin diye ikindim da ikindim... kucagima verdiler hemen tarif edemem inanamiyorum ruyadayim sanki gozlerini acti bana bakiyor... simdi ise emzirme mucadelesi ve birbirimize alisma surecindeyiz RABBIM kimseye bu duyguyu aratmasin, hepimizin yavrularina sifa versin, uzun omutlu olsunlar salih kullar vatana hayirli evlatlar olsunlar

Araniza gec katilmanin pismanligini yasiyorum paylastigimiz seyler cok guzeldi hepiniz hakkinizi helal edin. Cuma gecesi malum ulkenin durumundan dolayi televisyon izlerken gec uyumustum yataga gectim kizlar bi islaklik sonra pofff diye sular akmaya basladi ayaga kalktim tutamadim saril saril :) esime soyledim nasil panik oldu ambulansla mi gitsek arabayla mi acaba yollar nasildir diye arabayla gitmeye karar verdik. o sirada degisik bi huzur geldi bana sonra hastaneye gittik 2 cm aciklik vardi su temiz oldugu icin bekleyip 5 saat sonra suni sanci takildi... sonra agrilar basladi tabi ayni adet agrisi ama siddeti biraz fazla:) epidurali onerdi doktorum gercekten faydasini gordum dikisler sirasinda ozellikle... 6 saat sonra baya agir sancilar geldi ve dogumhaneye gittik doktorumun ikin hadi sacini gordum demesiyle gaza geliyo insan basi ciksin diye ikindim da ikindim... kucagima verdiler hemen tarif edemem inanamiyorum ruyadayim sanki gozlerini acti bana bakiyor... simdi ise emzirme mucadelesi ve birbirimize alisma surecindeyiz RABBIM kimseye bu duyguyu aratmasin, hepimizin yavrularina sifa versin, uzun omutlu olsunlar salih kullar vatana hayirli evlatlar olsunlar
Bir annecik daha yavrusuna kavuştu çok şükür ❤ Hayırlı olsun canım benim Rabbim bir ömür birlikte mutlu huzurlu sağlıklı yaşam nasip etsin ❤

Kızlaaaar karnım taş gibi dün geceden beri çok korkuyorum neden böyle acaba:( bebişim hareket ediyor ama öyle çok güçlü değil :(

Kızlar günaydın sanırım iş ciddiye binmeye başladı :110: Bugün 39+0 dayım tam olarak. Gece 3.5 gibi adet sancısı mı desem gaz sancısı mı desem bir ağrı ile uyandım ve hâlâ ayaktayım.ilk başlarda 11 dakikada bir vurdu 3-4 defa sonra takip edemedim ama tam olarak düzende olmadı ama şimdi yine 11 dakika oldu ama bence çok düzenli değil anlamadım nasıl bir şey.İlk tecrübenim dolayısıyla neler olduğunu anlayamıyorum.Allahtan annemde kalmıştım bugün de biraz rahatım o yüzden.Gerçi o benden rahat döndü arkasını yatıyor daha erken hastane için diyor :) ne zaman gitmeli hastaneye?çeşitli rivayetler var.Bir de sancıdan sonra afedersiniz wc gitme hissi uyanıyor gidiyorum ve suyum geldiyse bile farkında olmadım.Foşurt diye olmadı ama az da oluyormuş ya eğer öyle olduysa haberim yok. Öyle bir sancı ki 30-40 saniye belki daha az sürüyor ama geçince insan bir ferahlıyor ki.Sancı esnasında ter boşalır gibi oluyor ve şiddetli de bir ağrı.Burada sıkça bahsedildiği gibi belden de hissediyorum.Hastanem çok yakın arabayla 5 dk.Doktorumu ne zaman aramalıyım? Dışardan gelecek hastane doktoru değil ve yaklaşık yarım saate gelir hastaneye.Gerçek sancı mı değil mi bilmiyorum da.Yatayım biraz uzanayım dedim Aman Allah hiç yatamadım ağrıyor yatınca.Vallahi engin bilgilerinize çok ihtiyacım var şuan.Sanki önce kasıklarımdan başlıyor sonra belime yayılıyor dikkatli dinleyince sancımı öyle hissettim.Bir de kendime çok güveniyordum sancımı da çekerim Allah'ın izniyle acı eşiğim yüksek derdim ama ne yalan söyleyeyim tırstım resmen normal doğumdan.Sancılarımı çekerken korktuğumu farkettim bir gülme geldi :olamaz: Rabbim herkese hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah en kolayından.Şuan tek temennim bu...
Canım nasılsın yazdıklarını okuyunca son durumunu merak ettim

Günaydın kızlarrr..
Gece de doğuramadım :KK12: Artık son 4 :dua: Gelmiyor benim nazlı kızım... Dün gece hissettiğim o şiddetli bel ağrıları uçtu gitti resmen. Günler azaldıkça tedirginliğim de artıyor. Hurma yiyeceğim bugün artık!
Kilosundan bahseden arkadaşlar olmuş, amaaan boş verin bir şekilde veririz kilolarımızı. Ben kendimi bildim bileli hep kilo sorunu yaşadım, bir tek düğünümde en zayıftım 56 kilo, 20 kilo vermiştim yani. Yaklaşık 61 kilo ile hamile kaldım ve 15,5 kilo almış durumdayım. Ödem falan da yok üstelik. Hayatımda ilk defa 36 beden kıyafetlerim olmuştu şimdi tek bacağımı sokamam. Takmıyorum, bunu öğrendim hatta şişko diyenler olmasına rağmen bile...
Tek arzum sağlıkla yavruma kavuşmak artık...
Ben neredeyse 1 haftadır yiyorum hurma tık yok çarşamba son gün bakalım artik tabiki herseyin başı sağlık

Cnm drop d3 kullaniyomusun bebegine ?bu monovit bnm kafami cok karistirdi kotu yirumlar var bunu yurt dusindan getirtsek mi bi cok kisi kullaniyomus bunu

Cnm bebisim daha doğmadı :) ama ben amerikadan arkadaşım gelmişti nisanda 3 kutu getirttim. Türkiye'de ki d vitaminlerin içine zararlı maddeler olduğunü duymuştum. Hatta burdaki markaların aynısı yurt dışında da var ama buraya katkı maddelisi hazırlanıp gonderiliyormus :(

Cnm bebisim daha doğmadı :) ama ben amerikadan arkadaşım gelmişti nisanda 3 kutu getirttim. Türkiye'de ki d vitaminlerin içine zararlı maddeler olduğunü duymuştum. Hatta burdaki markaların aynısı yurt dışında da var ama buraya katkı maddelisi hazırlanıp gonderiliyormus :KK43:
Bende okudum bi cok yerde cnm bizde getirtmeye karar verdik

image.jpg
Cnm bebisim daha doğmadı :) ama ben amerikadan arkadaşım gelmişti nisanda 3 kutu getirttim. Türkiye'de ki d vitaminlerin içine zararlı maddeler olduğunü duymuştum. Hatta burdaki markaların aynısı yurt dışında da var ama buraya katkı maddelisi hazırlanıp gonderiliyormus :KK43:
Cnm bu ilac di mi

Canım nasılsın yazdıklarını okuyunca son durumunu merak ettim
Açılma yok,bebeğin kalp atışları ve nst de sıkıntı yok dedi ebe.Açılma yok ama yumuşama var dedi.E dedim neyin nesi bu sancılar.Olabilir dedi bu tür sancılar.Ne zaman geleyim hastaneye,sancım nasıl olunca dedim.Bu gece yaşadıklarımı anlattı resmen. Anlamadım bir şey çok yani.Hala karnıma ara ara giriyor mesela ama asla gece gibi değil. Gece bildiğin ter döktüm her sancıyla.Çarşamba doktorumla randevum var o daha aydınlatacak beni eminim.Ebenin dediklerini anlattım dedi ki sancın ağrın yine olursa ararsın olmazsa çarşamba görüşeceğiz zaten dedi.Ve alttan muayeneyi resmen doğumhaneye girdim orada yaptılar.İlk girdim ağlayasım geldi morg gibi.Soğuk.Hem ambiyans olarak hem gerçekten soğuk serin.Sonra alıştım.İlk önce bir kız baktı çok zorlandım sonra çok tatlı bir ebe geldi eli çok hafifti o da baktı daha kısa sürdü ve daha kolaydı.Madem ebe bakacak sen niye bakıyorsun beni burada zorluyorsun dedim içimden kıza ama yüzüne bir şey diyemedim :) Durumum bu.Bakalım hayırlısı.Nst anlayan varsa bir baksın rica ediyorum.

Eklentiler

• image.jpeg
    image.jpeg
    39,6 KB · Görüntüleme: 141
Açılma yok,bebeğin kalp atışları ve nst de sıkıntı yok dedi ebe.Açılma yok ama yumuşama var dedi.E dedim neyin nesi bu sancılar.Olabilir dedi bu tür sancılar.Ne zaman geleyim hastaneye,sancım nasıl olunca dedim.Bu gece yaşadıklarımı anlattı resmen. Anlamadım bir şey çok yani.Hala karnıma ara ara giriyor mesela ama asla gece gibi değil. Gece bildiğin ter döktüm her sancıyla.Çarşamba doktorumla randevum var o daha aydınlatacak beni eminim.Ebenin dediklerini anlattım dedi ki sancın ağrın yine olursa ararsın olmazsa çarşamba görüşeceğiz zaten dedi.Ve alttan muayeneyi resmen doğumhaneye girdim orada yaptılar.İlk girdim ağlayasım geldi morg gibi.Soğuk.Hem ambiyans olarak hem gerçekten soğuk serin.Sonra alıştım.İlk önce bir kız baktı çok zorlandım sonra çok tatlı bir ebe geldi eli çok hafifti o da baktı daha kısa sürdü ve daha kolaydı.Madem ebe bakacak sen niye bakıyorsun beni burada zorluyorsun dedim içimden kıza ama yüzüne bir şey diyemedim :) Durumum bu.Bakalım hayırlısı.Nst anlayan varsa bir baksın rica ediyorum.
Nst de ciddi bir kere sancin çıkmış. Kalp atışı da iyi 100 un altına düşmediği ve 180 üzeri çıkmadığı sürece sıkıntı olmaz.
Bendede 22 haziranda 100 lu bir sürü sancı çıkmıştı 23 ünden sonra 10 gün boyunca kanama ve sümüksü kahverengi leke denilen nişanım da geldi ama üzerinden 1 ay geçti hala tık yok

Anladigim kadariyla yalancı sancılar başlamış canım o da yumusamasini sağlamış bugün doktorumun bana dediği 40+2 oldun bu zamana kadar en azından bir yalancı sancin olmasi lazımdı dedi kontrol edecem çarşamba günü duruma göre suni sancı veririm dedi ama suni sancinin ise yarayacagini düşünmüyorum çünkü bu zamana kadar hiç sancı yaşamadın dedi yani normal doğum düşünüyorsanız bu sancıları başlangıç ve hazırlanma olarak düşünün keşke ben de yasasam çarşambaya kadar en azından normal doğum şansım olsa

Kızlar 5. Gun kontrolumuz vardı 180 gr almışız iyimi ya az mı bilemedim unutmusum:işsiz:

Devam ediyor ama düzeni kalmadı bir bakıyorsun 11 dk dan önce vuruyor ama şiddetli değil.Anlamadım gitti.Gece boyunca çekmiş ama bugün bir şeyi yokmuş mesela az önce yazan arkadaşın.Değişkenlik gösterir bence.Yaşayıp göreceğiz artık.Bir de bugüne kadar hiçbir şeyim yoktu ne sancı ne başka bir şey.Birden gece oldu.

Bende bu gece 1:47 de kuvvetli sancı ile uyandım . Hemde hem belim hem kasiklarim hemde karnımda. 5 dk sürdü yavaşladı . 10 dk sonra bidaha inlerken uyuyakalmışım. Bidaha 3 te oldu sanciyla uyandım. Sonra kesildi. Sonrası rahim içinde ağrılar kaldı

Back