2016 Temmuz Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    379
Ben varim :) ama seni endiselendirecek seyler mi soyledi dr un? Yani bu durumun zararlari var felan dedi mi? Benim simdiye kadar hep suyum fazla ve bebegim iri ilerledi. drlar dogum zor olabilir disinda bisey soylemedi.
Canim bn 36 haftaligim 3bucuk kilo dedi seninki bu kadar ilerde mi 3hafta onde bnm ki suyun fazlalığı da iyi degilmis dr diyet verdi şekerli yeme dedi bnm de kafam karıştı endiselendim

Hayirli gunler temmuz anneleri benim bebegim gogsumu ilk alirken isiriyo gibi sıkıyo canim cok yaniyo verirken korkarak veriyorum sizde de boyle mi benim oglum mu hasin anlamadim

Sutu getirmek icin oyle yapiyor :) butun bebekler ayni merak etme canım. Sen öncesinde biraz göğsünü sıkıp sütü getirirsen daha az ıssırır.

2 kat çok sıcak olur biz sadece ilk 2 gün hastanede iki kat giydirdik şimdi tek citcitli badi ve çorap giydiriyorum

Papapatya Papapatya canım doktor siz ne giyiyorsanız bir tık üstünü giydirin dedi, yani sen kısa kollu isen ona uzun kollu, daha da sıcak sen askılı giyiyorsan ona kısa kollu gibi... Ama bebekten bebeğe farkediyor; üşüdüğünü ellerinden, başından ve burnundan anlayabilirsin. Bizimki çok üşüyor, ben iç zıbın giydiriyorum üzerine de tulumunu ya da takımını giydiriyorum. Geçen doktor kontrolünde bu kadar giydirmenize gerek yok dedi ama tartılırken o kadar üşüdü ki doktoru bile çok hassasmış :) giydirin siz bildiğiniz gibi dedi :) gerçekten de alt değiştirirken bile o kadarcıktan ayakları buz gibi oluyor

Canim bn 36 haftaligim 3bucuk kilo dedi seninki bu kadar ilerde mi 3hafta onde bnm ki suyun fazlalığı da iyi degilmis dr diyet verdi şekerli yeme dedi bnm de kafam karıştı endiselendim
Ayniymis canim bebeklerimiz. Benimde 36.haftada 3,400. Hatta dr 3,5 kg da ben soylemeye utandim artik az soyleyelim deyip espri yapmisti... Suyum ust sinirda benim. Bunun bi zarari olmayacagini soyledi dr. Seker yuklemesi yaptirdin mi?
Bende de sekerden suphelendi ama cikmadi. Hatta sonralari iki kere aclik tokluk sekere bakildi normaldi sekerim. Yine de dr cikolata ve hamur isi cok tuketiyorsun heralde dikkat et dedi. Sekerin yoksa bebegin saglikliysa endiselenme canim. Benim tek korkum normal dogumda zorluk yasayacak olmam.

Kızlaaaaarr :KK43: bugün kontrole gittik 37+3 teyiz kilosu 2.700 dedi doktor çok mu küçük oğluşum birde suyum azalmaya başlamış bir tanede ağrı gördü ntsdede çok korkuyorum daha doğmasın çok minik oğluşumm :KK43:

Her bebek bir olmuyor ki canım biz hastaneden çıkarken 2850 gr dı miniğim bir de boyu uzundu daha da zayıf gözüküyordu :) Doktorum 2600'ı geçince korkma demişti artık seninki de doğum kilosunda...Bir de son haftalarda çok hızlı kilo alıyorlar çok takma kafanı sağlıklı olsun da :) Doktorlara inanmıyorum artık o kadar güveniyordum doktoruma 36'da düzenli sancılarım çıktı hissediyordum zaten sen bu hafta doğurabilirsin suyunda azalmış dedi korkuttu beni annemi apar topar çağırdım 37'de tekrar gittik suyun iyi sancıların artmış bu haftada gelebilir en geç 38+0'da almamız lazım dedi sancılardan dolayı... İnan hiç öyle aman aman sancı yaşamadım bekleseydim eminim ki 39-40'ı görürdüm çünkü çocukta aşağıya inmemişti daha gerçi bitti gitti çok şükür sağlıklı :KK200:

Her bebek bir olmuyor ki canım biz hastaneden çıkarken 2850 gr dı miniğim bir de boyu uzundu daha da zayıf gözüküyordu :) Doktorum 2600'ı geçince korkma demişti artık seninki de doğum kilosunda...Bir de son haftalarda çok hızlı kilo alıyorlar çok takma kafanı sağlıklı olsun da :) Doktorlara inanmıyorum artık o kadar güveniyordum doktoruma 36'da düzenli sancılarım çıktı hissediyordum zaten sen bu hafta doğurabilirsin suyunda azalmış dedi korkuttu beni annemi apar topar çağırdım 37'de tekrar gittik suyun iyi sancıların artmış bu haftada gelebilir en geç 38+0'da almamız lazım dedi sancılardan dolayı... İnan hiç öyle aman aman sancı yaşamadım bekleseydim eminim ki 39-40'ı görürdüm çünkü çocukta aşağıya inmemişti daha gerçi bitti gitti çok şükür sağlıklı :KK200:
Teşekkür ederim canım benim :) bende anlamıyorum bu doktorları vallahi kendi doktorumda izimde bu doktora pek emin olamadım bende açıkçası :( Amaannn sağlıklı olsunlar da kilomuzuda alırız zamanla inşallah ❤

Papapatya Papapatya canım doktor siz ne giyiyorsanız bir tık üstünü giydirin dedi, yani sen kısa kollu isen ona uzun kollu, daha da sıcak sen askılı giyiyorsan ona kısa kollu gibi... Ama bebekten bebeğe farkediyor; üşüdüğünü ellerinden, başından ve burnundan anlayabilirsin. Bizimki çok üşüyor, ben iç zıbın giydiriyorum üzerine de tulumunu ya da takımını giydiriyorum. Geçen doktor kontrolünde bu kadar giydirmenize gerek yok dedi ama tartılırken o kadar üşüdü ki doktoru bile çok hassasmış :) giydirin siz bildiğiniz gibi dedi :) gerçekten de alt değiştirirken bile o kadarcıktan ayakları buz gibi oluyor

Haklısın canım benim büyük oglumda öyleydi eller ayaklar buz gibiydi ama bu oğlum öyle değil sıcacık.

Emmeden sonra sıkıp bakıyorum süt geliyor her bezini değiştirdiğimde kaka yapmış oluyor mutlaka çiş de yapıyor bolca
Bu arada tecrübelerini paylaştığın için çok teşekkür ederim

Benimde genelde yumuşak ama uzun uzun uyuduğunda sertleşiyor göğüslerim her emmeden sonra sıkıyorum göğüslerimi süt çıkıyor. 1.ay kontrollerinde belli olur artık sizin ne zaman

Gozunaydin canim cok sukur kavuştun yavruna.Allah analı babalı büyütsun :nazar:

Ben emzik de denedim almadı,inşallah sütümüz yetiyordur ama yetmese bu kadar çıs kaka nereden çıkıyor :)
Can'ım biz önceki gün gittik kontrole tiroid için doktorumuz iyice muayene etti. Bakar bakmaz bu yaramaz çok emiyor belli dedi :KK70:18. günlüktü 3700 geldi kilosu doğumu 3160 gramdı gelişimi iyi dedi. Bir de senin de dediğin gibi emip emip kusuyor pis Boğaz :KK57: Kaka bizim de bol her bezde var maaşallah, günde 7-8 bez değiştiriyoruz. Sanırım ilk oğlumda çok birikip akardı onu kıstas alıyorum ve moralimi o bozuyor.

Canim o bi kıstas degilmis. İki saat emmese yine birikir tasar.bu defa da gogsün az süt uretir. Bence surekli emmesi sutun devamliligini sagliyor. Yetiyordur bence. Emdikten sonra sık bak geliyor mu süt. Paşa doymasa size evi dar eder herhalde die dusunuyorum :KK70:
Doğru söylüyorsun valla çok yaygaracı edepsiz :KK70::KK70::KK70::KK70:

Can'ım biz önceki gün gittik kontrole tiroid için doktorumuz iyice muayene etti. Bakar bakmaz bu yaramaz çok emiyor belli dedi :KK70:18. günlüktü 3700 geldi kilosu doğumu 3160 gramdı gelişimi iyi dedi. Bir de senin de dediğin gibi emip emip kusuyor pis Boğaz :KK57: Kaka bizim de bol her bezde var maaşallah, günde 7-8 bez değiştiriyoruz. Sanırım ilk oğlumda çok birikip akardı onu kıstas alıyorum ve moralimi o bozuyor.

Canım maşallah çok iyi kilo almış hiç sütum yetiyor mu diye endiselenme gayet iyi yetiyor bizimde her bezimız kakali:) benimde ilk oglumda daha sert olurdu göğüslerim demek ki onu onemsememek gerekiyor. Uykulari nasıl oğlunun? Kaç saatte bir uyanıyor bizimki 2,5 3 saatte bir Kalkıyor

Ayniymis canim bebeklerimiz. Benimde 36.haftada 3,400. Hatta dr 3,5 kg da ben soylemeye utandim artik az soyleyelim deyip espri yapmisti... Suyum ust sinirda benim. Bunun bi zarari olmayacagini soyledi dr. Seker yuklemesi yaptirdin mi?
Bende de sekerden suphelendi ama cikmadi. Hatta sonralari iki kere aclik tokluk sekere bakildi normaldi sekerim. Yine de dr cikolata ve hamur isi cok tuketiyorsun heralde dikkat et dedi. Sekerin yoksa bebegin saglikliysa endiselenme canim. Benim tek korkum normal dogumda zorluk yasayacak olmam.
Sagol canim cevabın için artık bende sezaryen olacam mecbur hep ters duruyo daha hem iri rabbim sağlıcakla kucagimiza almayi nasip etsin inşallah .çok kilo lu biri değilsen sezeryan dan çok korkma bi çok arkadaşım rahattı sezeryan dan her doğumun bi zorluğu var normal olup cok dikisli olup zorlananda sağlıcakla olur inşallah herseyimiz :KK36:

Kizlar bebeklerinizi nasil giydiriyosunuz. Annem bebek usumesin diye 2 kat giydirelim diyo. Sadece uzun kollu tulum giydirsek yetmez mi ki?
samsunda yasiyorum.uzun kollu citcitlu body altinada pijama giydiriyorum
Minigim memeden sonra cok kusuyo mamadan sonra o kadar kusmuyo neden acaba
ayni durumdayiz.doktor normal dedi.sutu mamadan daha cok aliyor demekki dedi miktar olarak

biz bugun13.gundeyiz.dogum kilomuzu maalesef yakalayamadik.zaten mama takviyesi yapiyorduk.simdi her sutten sonra 1 olcek mama verixem.benim kiz memeyi alip emmiyor.sabirla memede tutuyorum ama nasil alisacak bilmiyorum.sailmis sut veriyorum.keske emmeye alissa da ygraasmasam bu kadar.gundr 8 ogun mama almis olacak.kilosu iyi olsun da hic oneml.degil

Kızlaaaaarr :KK43: bugün kontrole gittik 37+3 teyiz kilosu 2.700 dedi doktor çok mu küçük oğluşum birde suyum azalmaya başlamış bir tanede ağrı gördü ntsdede çok korkuyorum daha doğmasın çok minik oğluşumm :KK43:
Canim hayir kucuk degil bebegin. Bunu kafana takma lutfen. Bi tane sanci bisey ifade etmez. Dr bi sıkıntı olmaz felan demedi mi.

Çok teşekkür ederim canım b
Canim hayir kucuk degil bebegin. Bunu kafana takma lutfen. Bi tane sanci bisey ifade etmez. Dr bi sıkıntı olmaz felan demedi mi.[/QUOTE
Çok teşekkür ederim canım ❤ küçük gibi geldi gözüme ama sağlıklı olsun yeter tabi ;) ay doktoru anlamadım ki benimki izinde diye gittim doğru düzgün konuşmadı bile sinir oldum :(

Sagol canim cevabın için artık bende sezaryen olacam mecbur hep ters duruyo daha hem iri rabbim sağlıcakla kucagimiza almayi nasip etsin inşallah .çok kilo lu biri değilsen sezeryan dan çok korkma bi çok arkadaşım rahattı sezeryan dan her doğumun bi zorluğu var normal olup cok dikisli olup zorlananda sağlıcakla olur inşallah herseyimiz :KK36:
Amin canim amin insallah :) ben bi dogurayim sana yol açayim :)

Back