2016 Temmuz Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    379
Cnm lohusa dönemi çoğu kişide böyle geçer tek sen değilsin. Rahat ol. Bende 12 sene önce kızımda eşim işe giderken ağlardım beni yanlız bırakma diye . Bol bol Felak nas inşirah süresi oku. La havle .. çek. Bende kızımda çok cahildim küçüktüm 24 yaşındaydım hep bi stres hali vardı yetememe hissi falan karışık duygulardaydim. Ben yaptım siz yapmayın. Kendinle konuşarak motive et. Dünyanın en güzel şeyini yaşıyorsun. O yüzden geri dönüp baktığında keşke öyle yapmasaydım diycegin şeyleri çıkar hayatından . Miniginin tadını çıkar . Herşey yolunda olmasa bile bebeğinin mutluluğunu yaşa. Abla tavsiyesi bırak bardağın boş tarafını o bi şekilde dolar . Sen şimdilik dolu tarafı ile ilgilen. Huzurla doya doya kokla bebeğini . O hep böyle kalmiycak hemen büyüyüveriyorlar. Bi sn sini bile boşa harcama yavrunun. :KK66:
Çok güZel yazmışssın canım insanın kendini motive etmesi gerek yanımızdakiler de bazen bu hallerimizden sıkılıyorlar

Sevgili Eslemak,
Bebeğin sendeki stresi hisseder ve daha huzursuz olur bebek arada ağlar baktın ağlıyor al çıplak göğsüne yatır tenini hissetsin kalp atışlarını dıysun solunumunu duysun bir de yüksekten alçağa doğru Şşşşşş de bak masıl fark edecek. O da anasının huzurlu mutlu rahminden bilmediği bir dünyaya geldi huzursuz olması çook normal
Deneyim işte canım ben çok bilgisizim sizlerden öğrenecek çok şeyim var

canım yapabiliyosan normal doğum yap brn sezeryan oldum 10 gün oldu hala dikişim acıyo kızımı kaldırıp koyamıyorum daha muhtaç oldum kv kp e. hamileliğin son günlerinden daha beter inan ki
Allah kızını bağışlasın güle güle büyüt canım benim. İnşallah ben de kızıma sağlıkla kavuşurum birkaç güne. Bulaşık makinesine bulaşık bile koyamıyorum artık sancım oldu, bu mesajı da ütü yaparken yazıyorum. Ameliyatlı insan sen ne diye gelirsin ki üç hafta önceden.. Ben anlamıyorum kolaylaştırmak varken neden zorlaştırır insanlar..
İnşallah yaraların iyileşir bir an önce canım. Ben kv ye bağımlı olmak istemiyorum açıkçası sırf gitsin diye sezaryeni bile düşündüm. Kafam karmakarışık hayırlısı artık

Allah kızını bağışlasın güle güle büyüt canım benim. İnşallah ben de kızıma sağlıkla kavuşurum birkaç güne. Bulaşık makinesine bulaşık bile koyamıyorum artık sancım oldu, bu mesajı da ütü yaparken yazıyorum. Ameliyatlı insan sen ne diye gelirsin ki üç hafta önceden.. Ben anlamıyorum kolaylaştırmak varken neden zorlaştırır insanlar..
İnşallah yaraların iyileşir bir an önce canım. Ben kv ye bağımlı olmak istemiyorum açıkçası sırf gitsin diye sezaryeni bile düşündüm. Kafam karmakarışık hayırlısı artık
Canım benim her şey gönlünce olsun inşallah hiçte yorma zorlama kendini boşver utuyu falan

Cnm ilk haftalarda ne kadar sütünü boşaltırsan ileride o kadar bol sütün olur ama ille de tam teşkküllü bir makina olması gerekmez çünkü emziriyorsn bebek zaten makinadan daha iyi çeker sadece kalan sütü boşaltman süt yapımını artırır, kural şu: göğüsler ne kadar BOŞ kalırsa o kadar süt yapılır. elle veya manuel bir pompayla da sağabilirsin. Sağdığın sütleri derin dondurucuda altı aya kadar saklayabilirsin
verdiğin bilgiler için teşekkür ederim canım çoğu zaman tek göğsü emiyo diğeri dolu kalıyo hatta bikaç kere uyurken akmış çok canım sıkıldı ziyan oldu diye. ben söyliyim eşim bi makina alsın zaten işe de başlıcam lazım olacak bana

bana yardım etmeye geldiler canım fiziken evet ama ruhen beni perişan ettiler. neyse artık şurda kaldı 29 gün. gidecekler allahın izniyle. sen de biran önce normal doğumla kavuşursun inşallah meleğne

Tmm teyzesi atarım resmini falan da iyi çok şükğr bende iyim sabahtan başladı sancım bekledim gelmedim sıklaşınca geldim 5 cm di açıklık. Suni sancı da verdiler hızlı olsun die tam sattini bilmyrm ama 5-6 saat kaldım sanırım hastanede. Nasıl güzel ya görmen lazım.herşeyi yazcm inş.şu An hastanedeyim
Teyze yesin maşallah kiz sanada harbiden dogurdun cAtir çAtır:)

Can'ım benim oğlumda aynı şekilde 3-3,5 saatte bir uyanıyor doğduğundan beri. Hamileyken de dr kontrollerinde dr o kadar dürterdi uyanmazdı, uykusu ağır benim fındığımın :) Uyandırmaya çalışsam bile uyanmadı memeyi zorla verdim iki fırt çekip bıraktı. Doktorlar zaten hep en kötüsünü söyler bizi de şekeri düşer sarılık olur diye korkuttular. Ben bebeğimin keyfine bıraktım acıkınca uyanıp emiyor, emme süremiz uzun oluyor ilk günler her memeyi yarım saat toplamda 1 saat emiyordu. Şimdi tek meme yetiyor
Ben de uyuyan bebek istiyorum :)
Oglum ilk uç dort ay sabaha karsi uyurdu ve o vakte kadar hep gazli ve aglardi :D
İmreniyorum sizler bebegim hep uyuyor yazdikca :uykucu::KK68:

Günaydın kızlar :-) Dün 15.30 da bebegim doğdu hastanedeyiz iyiyiz şimdilik kalabaliktan yazamadim taburcu olunca yazarım yasadiklarimi hepinizi öptüm doğum yapacaklara kolayliklar diliyorum
Maşallah canım allah anali babali büyümeyi nasip etsin öptüm yavruyu

Koca kafali dogmayan bebeklerden kac kisi kaldik ki zaten sen ben ve @jindam :KK70:
@Aylnalpr kafadan kurtariyor :KK70:
Ahahah he kiz en son sanırım benimkine bakarız koca kafamı değilmi doguya çekerse koca kafa olur ama bakalım :D perşembe yada cuma kontrol var bakalım inşallah haftasına dönmüştür kafa :)

verdiğin bilgiler için teşekkür ederim canım çoğu zaman tek göğsü emiyo diğeri dolu kalıyo hatta bikaç kere uyurken akmış çok canım sıkıldı ziyan oldu diye. ben söyliyim eşim bi makina alsın zaten işe de başlıcam lazım olacak bana

Tek göğsü emmesinin de şöyle bir avantajı var son süt olarak adlandırılan sütün yağlı kısmı en son gelir yani bir memeyi tamamen boşaltıyorsa son sütü de alır iki memeden yarım yarım çekerse o zaman ön süt denen ve daha az yağlı kısmını alır ve doymayabilir. sağma makinası çalışacaksan zaten lazım olacaktır. alabiliyorsan tavsiyem çift göğüsü aynı anda sağanlardan al

Deneyim işte canım ben çok bilgisizim sizlerden öğrenecek çok şeyim var

Bizden değil bebeğinden öğrenecek çok şeyin var, sonuçta her anne-bebek ilişkisi eşsizdir ve en iyi bebeğin annesi bebeği anlar. Sadece çoğumuz anneliği ilk defa tattığımız için biraz endişelenebiliyioruz o kadar:) Kayınvalidem bana şöyle dedi "ilk birkaç haftadan sonra sen bizden çok daha iyi yapıyor olacaksın çünkü bunlar senin bebeklerin"

Canım bir de sakın canını sıkma ben de sağarken birkaç kere epey süt ziyan ettim ama canını sakın sıkma gerisi sende nasıl olsa. Geceleyin kalkıp emziriyor musun? Gece aslında süt yapımı daha fazladır eğer elindeyse gündüz uyu, uyuyamıyorsan da dinlen geceleyin daha çok emzir/sağ.

Can'ım benim oğlumda aynı şekilde 3-3,5 saatte bir uyanıyor doğduğundan beri. Hamileyken de dr kontrollerinde dr o kadar dürterdi uyanmazdı, uykusu ağır benim fındığımın :) Uyandırmaya çalışsam bile uyanmadı memeyi zorla verdim iki fırt çekip bıraktı. Doktorlar zaten hep en kötüsünü söyler bizi de şekeri düşer sarılık olur diye korkuttular. Ben bebeğimin keyfine bıraktım acıkınca uyanıp emiyor, emme süremiz uzun oluyor ilk günler her memeyi yarım saat toplamda 1 saat emiyordu. Şimdi tek meme yetiyor

Benimkiler de ilk başlarda biraz da prematüre olduklarından zor uyanırlardı biz uyurken zorla da olsa ağızdan beslerdik ama gün geçtikçe artık uyandırmamıza fırsat vermiyorlar neredeyse her saat başı acıkıyorlar, bir de sütün yağlıysa bebek daha uzun süre tok duruyor olabilir.

Canım ertesi gün yıkanmami söylediler bende ertesi gün yikadim

Canım dahs çok küçük bence düşer değeri bende dr a gittiğimde sorayım tekrar aklıma takıldı şimdi inşallah hiç sorun çıkmaz hiç birimizin de canım.

Hayırlı ugurlu olsun çok şükür kavuşturan Allah analı babalı büyütsun inşallah saglıkla hayırla

Canimm Gozunaydin Allah analı babalı büyütsun inşallah

Gozunaydin canim kötü bir tecrübe yaşamışsin ama şükür ikinuzde iyisiniz bebeğine odaklan düzelecek sin inşallah Allah analı babalı büyütsun saglikla inşallah

Gozunaydin canim Allah analı babalı büyütsun inşallah saglıkla
Tşkr ederim canım benim, cümlemizinkini inşallah

Back