- 9 Kasım 2015
- 1.113
- 1.094
- 63
- 43
- Konu Sahibi matsiyahoje
-
- #65.281
Burda tablet seklinde bebek cikolatasi sekeri satilan yerden aldim ben lohusa serbeti diye satiliyo hazir kaynatiliyo seker ilave ediliyo icinde tarcin zencefil gibi 5-6 cesit bitki var cevizle ikram ediliyo sutu arttirdigi soyleniyoIstanbuldaym da sivaslıyız hiç duymamıştım ilk kez duydum.öğrenmiş oldum
Sende dogurmussun gözün aydın kuzum mama zaten su hep vermesende olur ama ben veriyordum çay kasigi ile havalar sıcak kiyamiyordum sana kalmış birşey bu konuda insanlar 2ye bölünmüş durumda :)Kızlar sütüm gelmiyor mama veriyorum yanında su da vermem gerek mi
Normal mi?
Aklımda bulunsun o zman benim de. Ben öğretm burdakilereBurda tablet seklinde bebek cikolatasi sekeri satilan yerden aldim ben lohusa serbeti diye satiliyo hazir kaynatiliyo seker ilave ediliyo icinde tarcin zencefil gibi 5-6 cesit bitki var cevizle ikram ediliyo sutu arttirdigi soyleniyo
Canım onun malzemelerini aktar ayarlayıp veriyo, içinde kakule , zencefil ,karanfi, vs var .senin ayarlaman zor acı olabilir . Aktara hazırlar benim kardeşim getirmişti adanadan kutuda hazır halde kaynattım bir güzel dolaba koydum kavanozla .Haziri da var fakat sanırım bizde bir şeyler alınıp yapiliyor ceviz çubuk tarçın da gerisini hatirlamiyorum aktarlardan mi alınır acep ebebekte benzer bir şey sorucam gördüm geçen
Vermelisin canım, mama anne sütü gibi değil çünkü. Sütün neden gelmiyor? Nw zaman doğum yaptın canım benimde 3-4 gün sonra geldi. Hala da çok değilKızlar sütüm gelmiyor mama veriyorum yanında su da vermem gerek mi
Canim bende sagip biberonla vermeyi dusunuyorum hangi makinayi aldin sen memnun musunCanim sanirim benim durumunda oyle bebek biberonun kolayligina alisti memeyi emmek istemiyo zorla veriyorum azcik emipuyuya kaliyo bende sagma makinasi aldim sagip veriyorum once emziriyorum sonra kalanini sagiyorum veiyor biberonla sutum yetmiyo gunde bir dega bazen iki gunde bir mamada veriyorum sutum azalacak diye korkuyorumda anne sutu onemli
Canim ben de 2 gundur ayni gibi. Ama ben surekli tuvaletteyim. Tık yok
Gaz sancisi gibi. Alttan surekli bir baski. Ne oldugunu cozemedim.
Beni hemen yuruttuler yurudukce daha cabuk iyilesirsin ben pek yatmiyorum.Ben de havluyu ısıtıp koyayım diyorum. Ay bir de yürüsem mi dinlensem mi bilemedim yaa hangisi daha iyi olur
Aramızda bir gün varmış cNım. Benim de kasık ağrılarım başladı sanki adet olacakmışım gibi. Hamile olmasam adet olacağım bir iki güne derdim yani. Bel ağrılarım var, çok nadir sırtımda da var ağrı. Bazen de kalça kısmına doğru da bir bası hissediyorum. Bu ve sırt ağrısı nadir ama adet ağrısı gibi olan nerdeyse hiç geçmiyor. Gerçi ben adet olacağım zamandan en az on gün önce bu ağrıyı hisetmeye başlardım. Ağrı eşiğim düşük de epey. Nasıl normal doğuracaksam:/
hayır canm sezaryenle doğum yaptım. benim 2. bebeğim kızımıda sezaryenle kucağıma almıştım.
3 gun muuu ayy bana bu gece dogurcakmisim gibi geliyo 3 gün nasil dayanilir Allah yardimcimiz olsunBenim de 3 gundur siddetli bel agrim ve kasiklarimda agri var. Bacaklarimi ikiye ayiriyorlar sanki
2. Gün canım bugün, bir memeden geliyor ama çok az ben yine de sağmaya çalıştım ama kanadı garmastan sürüyorum ne olacak bilmiyorum bir de vicdan yapıyorum hep mama veriyorum doğru mı yapmıyorum bilmiyorumV
Vermelisin canım, mama anne sütü gibi değil çünkü. Sütün neden gelmiyor? Nw zaman doğum yaptın canım benimde 3-4 gün sonra geldi. Hala da çok değil
Benim de bu cuma yani 38.haftanın başında çatı muayenem var bakalım ne diyecek doktor. Bana da epidurali önerdi ama olan arkadaşlarım da önermiyor anlamadım bu işi. Ama epidural rahatlık sağlıyorsa kaçınılmaz yani hayırlısı canım hakkımızdaAynen cnm bende hamile olmasan heran adet olcam gibi hissediyprum. Keşke o kadarlık ağrıyla gidp doğuruversek :)
Benimde canım tatlıdır ve işin kötüsü korkağım. Çatı muaynesinde doktor rahime ulaşamadı öyle bir kasıldım ki düşün. Hatta dedi kendiside nasıl normal yaptıracağız sana dedi.üzülüyorum böyle olunca ya herkes nası yapıyo diyorum.
Ben epidural normal yapıcam cnm, bi gebelik sonlndırmam var geçen sene. Onu epidural normal yaptım. Doğum başlayana kadar ağrı çekmedim. Doğum başlayınca 1,5-2 saatlik bir ağrım oldu.
Kaynar ne kiKızlar bır şey sorucam doğumdan sonra yapilan kaynara neler koyuluyor
Canım ben de yatmak istemiyorum ama annem kızıyor yaa ben yine de biraz yürüyorumBeni hemen yuruttuler yurudukce daha cabuk iyilesirsin ben pek yatmiyorum.
Eveet hazır minnosum uyuyor ken bende doğum hikayemi yazayım. 27 temmuz pazartesi sezeryan saat 9 da dr sezeryan günü vermişti.pazar günü eşim kardeşleriyle son iftar yemeği yiyelim dedik kayinvalide de.ben gayet iyiyim o kadar inanmış ki sabah geleceğine minnosun. Neyse eltim büyük oğlumu aldı dedi ki yarın doğumun var sabah erken gideceksiniz zaten çocuğa ben bakarım doğumdan sonra getiririm yanına dedi bende tamam dedim o kadar erken saatte zaten götürmek istemiyordum sonra beni yarı baygın görmesini hiç istemiyordum. Eve giderken çok duygulandım oğlumun gözleri gözümün önünden gitmiyordu onu öperek o kadar uzun kokladim ki ama gözüm arkada değildi yengesi ve amcasiula çok mutlu.evde minnosun besigini kurduk.sonra benim hatim duam vardı onu yaptım. Saat oldu 1 duş alıp yatağa girdim.1 saat uyumusum.saat 2 de hafif bir sancı gaz sancısı gibi dedim herhalde akşam kayısı yedim rahatsız etti tuvalete gidersem rahatlarim.kaç kere gittim tuvalete bilmiyorum eşim farketti hastaysan gidelim hemen hastaneye ben güldüm yok canım dağa neler bir gaz sancısı için.uyu sen dedim eşime ben salona geçiyorum orası daha serin.koltukta tam uyuyacak ken bur baskı hissettim aşağıya doğru foss diye bir ses Allahım suyum gelmişti o kadar kötü oldum ki hemen eşime seslendim geldi yanıma ambulansı aradı aşağı inene kadar gelmişti bile ambulansta erkek sağlık personeli saçma sapan sorular soruyor bana :) sezeryanliyim diyorum kaç cm açıklığın var diyor bilmiyorum diyorum nasıl bilmezsin diyor :) he birde Suriyeli misin diyor :) biz burda bir müdahale edemeyiz sadece civarda devlet hastanesine götürebiliriz deyince Eşimde o zaman kendi Arabamız la gidelim dedi tekrar inip arabayla gittik deli gibi yağmur yağıyor eşim o kadar hızlı gidiyor ki dedim tamam bizim için yarın yok artık :) birde yol üzüm baya hastaneye yetisemicez dedim.sürekli dua ettim sancılarım da başlamıştı ilk gebeligimde yaşadığımı bunda da yaşamaktan korkuyorum.yoldayım hastaneyi de aradı eşim hastaneye vardığımizda dr bizi bekliyordu hemen nst odasına aldılar şükür bebeğin kalbi atıyordu çok fazla sancidan vardı hemen ameliyathaneyi hazırladılar ve beni aldılar. Biraz uzun sürmüş benim odaya gitmem bebek 20 dk sonra odadaymis.beni uyandirdiklarinda ilk sorduğum bebek iyi mi sağlık mı ikincide çok mu küçük olmuş :)) anestezi uzmanı çok yakışıklı boylu poslu bir oğlun oldu dediğini hatırlıyorum. .odaya gittiğimde hemen kucağıma verdiler sonra meme tutma çabaları çok şükür hemen emdi.bütün ağrılarına değecek mis kokulu bir oğlum olmuştu. ..
Canım ağrıların doğumun yaklaşmasına belirti olabilir ama sancı değilse ara ara gidip gelmiyorsa yatış sebebi değildir benceAranizda nişani suyu gelmeden hastaneye yatisi yapan var mi kizlar? Belimdeki agri gecmiyo sabahtan beri. Bide dogum yaklasinca mide bulantisi, karnin asagida olmasi, vucuttaki odemin azalmasi gibi belirtiler okudum bunlarin hepsi var bende ama nisan ya da su yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?