• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Temmuz Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    379
Kaynar ne ki ilk kez dıyuyrm
Can'ım doğumdan sonra yapılıyor
Çay gibi bişey

Haziri da var fakat sanırım bizde bir şeyler alınıp yapiliyor ceviz çubuk tarçın da gerisini hatirlamiyorum aktarlardan mi alınır acep ebebekte benzer bir şey sorucam gördüm geçen

Aktardan alınıyor bizde
Sonra suda kaynatılıyor
İçine ceviz dövülüp ekleniuor
Kendiniz yapıyorsanız hiç bilmiyorum

Canım ağrıların doğumun yaklaşmasına belirti olabilir ama sancı değilse ara ara gidip gelmiyorsa yatış sebebi değildir bence
5 dakikada bi oluyo 20-40saniye arasinda degisiyo süresi. Sanci belden kasiklara dogru oluyo. Ama sabahtan beri ayni sekilde oluyo degismedi hic. Hani sancilar uzun araliklarla baslar filan diyolar ya benim direk boyle basladi. Hastaneye gitmem icin illa nisan veya su gelmesi gerwkir mi dogum bunlar olmadan baslamaz mı

5 dakikada bi oluyo 20-40saniye arasinda degisiyo süresi. Sanci belden kasiklara dogru oluyo. Ama sabahtan beri ayni sekilde oluyo degismedi hic. Hani sancilar uzun araliklarla baslar filan diyolar ya benim direk boyle basladi. Hastaneye gitmem icin illa nisan veya su gelmesi gerwkir mi dogum bunlar olmadan baslamaz mı

Benim de 2 gecedir tam olarak senin anlattigin tarzda agrim oluyo. 1 dakika falan suruyo. 5 dakikada bir geliyo. Sirtimdan kasiklarima yayiliyo. Agri baslayinca hicbir sekilde kipirdayamiyorum. Gecmesini bekliyorum. Ama benim sadece geceleri oluyo. Gece 12 gibi baslayip sabah 6 gibi bitiyo. Sabahlari bu kadar duzenli aralıklarla olmuyo. 3 saatte bir falan oluyo sabahlari. Ben ilk gece doguruyorum sandim. Artik hormonal oldugunu dusunuyorum. Ya da vucut kendini doguma hazırliyor bu kasilmalarla. Ben su gelirse kanamam olursa yada sancilarim dayanilmaz duzeyde olursa hastaneye gidicem

Kızlar sütüm gelmiyor mama veriyorum yanında su da vermem gerek mi
ben veriyorum su.
2. Gün canım bugün, bir memeden geliyor ama çok az ben yine de sağmaya çalıştım ama kanadı garmastan sürüyorum ne olacak bilmiyorum bir de vicdan yapıyorum hep mama veriyorum doğru mı yapmıyorum bilmiyorum :KK43:
sutunu surekli sag.sicak kompress yap memintolara.sakin pes etme zamanla gelir

Benim de bu cuma yani 38.haftanın başında çatı muayenem var bakalım ne diyecek doktor. Bana da epidurali önerdi ama olan arkadaşlarım da önermiyor anlamadım bu işi. Ama epidural rahatlık sağlıyorsa kaçınılmaz yani hayırlısı canım hakkımızda

Neden önermediler, ben o kadar çok araştırdım ki neden yapmıoyr insanlar diye düşündüm bile.
Bende 6 aylık doğumumu epiduralle yaptım.
O an o sancıyla ilk istencek şey bence ya :)

Dogum yapan anneler bebeklerinizi kac saatte bir emziriyosunuz ya da besliyosunuz? Ben yaklasik 5 6 gundur sadece emziriyorum.sariligimizda dustu artik 1 bucuk saatte bir beslemiyorum.bir iki gundur dikkat ettim 3 saatte bir emmek istiyo.birde her seferinde sadece tek gogsumu emiyo.bazen 10 dk bazen 20 dk.siz nasil yapiyosunuz her seferinde iki gogsunuzude emiyo mu bebekleriniz.

Dogum yapan anneler bebeklerinizi kac saatte bir emziriyosunuz ya da besliyosunuz? Ben yaklasik 5 6 gundur sadece emziriyorum.sariligimizda dustu artik 1 bucuk saatte bir beslemiyorum.bir iki gundur dikkat ettim 3 saatte bir emmek istiyo.birde her seferinde sadece tek gogsumu emiyo.bazen 10 dk bazen 20 dk.siz nasil yapiyosunuz her seferinde iki gogsunuzude emiyo mu bebekleriniz.
Bebekler zman la kendi ayarlıo ztn canjm artık 3 saat normal.bide bir sefer sağ göğüs öteki 3 saate sol göğüs emmeli ztn tek göğüste ki tüm vitaminleri almalı.aynen devam canim

canım 4 cm açılmaya kadar epidurale başlamıyorlar. o yüzde o açılmaya kadar baya bi sancı çektim 4-5 saat kadar. sonra doktor açılma olunca epidralimi yaptırdı ve 10 cme kadar hiç bi sancı hissetmedim. nstden aslında çok sancım olduğunu ama hissetmediğimi söylediler. daha sonra epidralin etkisi geçince yavaş yava odamda ıkınmaya başlattı doktorum.sancıyı artık hissediyordum. sonra kafa biraz gözüktüğünde doğumhaneye gittik doktorum bir doz daha epidrale gerek olmadığını bana güvendiğini söyledi. sancı geldikçe ıkındım hem bebeği ittim hemde acımı dindirdim. kesinlikle ıkınmaktan korkamayın o rahata kavuşturuyor bizleri. bebeğimi görünce zaten hiçbirşey kalmadı acıdan:KK70: benim suyum geldiği halde sancım olmadığı için ve açılmam olmadığı için suni sancıyla biraz zorluk çektim. belki senin açılmanda olur bende çok çok kolay doğurursun. doktorum normalde suyu gelenlere sezeryan yaptıklarını söyledi bence normali hep zorla.

Oh süper ! Canım çok sağol bilgiler için inan böyle okudukça rahatladım.inşallah açılma olur bende de senin gibi doğumum olur.

Allah evladını sana bağışlasın. Güle güle büyütün :anne:

FB_IMG_1467829996552.jpg

2. Gün canım bugün, bir memeden geliyor ama çok az ben yine de sağmaya çalıştım ama kanadı garmastan sürüyorum ne olacak bilmiyorum bir de vicdan yapıyorum hep mama veriyorum doğru mı yapmıyorum bilmiyorum :KK43:
Kuzum mama vermesen daha kötü Allah korusun sarılık falan olur emzirmeyi de ihmal etme .yara konusunda maalesef bem de aynı durumdayım geçmiyor bir türlü 15 gün olmasına rağmen :KK43: sağma konusunda eğer elektrikli pompa kullanıyorsan önce düşük sonra hızlı ayarda yapman gerekliymiş yara ondan kaynaklı olabilir

Bu arada daha önce yazdım mı bilmiyorum Allah analı babalı büyütsün yavrunu canım .

Benimki hiç 1,5 saatte bir emmedi hep 3 saati buldu . Zaten kırkı çıkana kadar emme aralıkları düzene giriyor ve ilk günlerdeki kadar sık emmiyorla. Saate çok takılma derim acıkınca emiyorlar zaten ben her yolu denediğim halde uyandıramayınca pes ettim. Kendisi uyanıp emmek isteyince daha güzel emiyor.

Ben hemsireye gecen gun sordum oglum cok sık emiyordu yarim saati tamamlamadigimiz oluyordu. Bu bebekte iki saate bir bekletmeli miyim diye.. O da hayir her İstediginde vermelisin yeni dogduklarinda hemen bi duzen kurmaya calisma demisti.

Annişler goğüs uçlarım sızlıyor cok acıyor. Ozellikle sağ göğsüm. Daha emzirmeden stresimle yara yapıcam göğüslerimi :D benim gibi olan hamiş var mi acaba...

Kızlar bende fırsat bu fırsat bebiş uyurken doğum hikayemi yazmak istedim hamile olan arkadaşlara moral olsun diye 25 Haziran cumartesi son doktor kontrolüme gittim muayne etti açılmam olduğunu normal doğum yapabileceğimi söyledi doktorum eve gittim nişan gelmiş yattım uyudum ertesi gün gene nişan gelmiş ama ağrım yok annem filan geldi akşam oturuyoruz geç oldu dönecek artık odama bi gittim suyum geldi azar azar hemen apar topar hastaneye gittik yatişım yapıldı açılmam 3 cm olmuş ama sancım yok neyse sabaha kadar sancımı bekledik gelmedi açılmada aynı sabit kaldı yerinde suni sancı verelim dedi doktor vız bana mısın demiyor arttırdıkça artırıyoruz bende tık yok öğlen 1 de doktor geldi iki saat daha bekleyip sezaryana alacağını bebeğin içerde suyu bittiği için riski olduğunu söyledi ve gitti bende nasılsa beni sezaryana alacaklar uyuyim biraz dedim eşimde biraz kestirim dedi annemle babamda bana bebekli çiçek yaptırmaya gitmişlerdi yanımdada kız arkadaşım sancı bir anda geldi ben şok oldum şaşırdım suni sancı biraz ağır bişeymiş bu doğru bide ben gözümü kapattıktan sonra hemşire dozajı maxsimum yapmış doktorun isteği üzerine kıvranmaya başladım hep allahım yardım et diye dua ettim ebe geldi muayne etti açıklık hala 3 cm delircem artık banyoya girdim çıkardım üstümü sıcak duşa girdim belden aşağı o anda gene ebe geldi bende büyük abdestim var gibi hissettim söyledim ebeye yok senin tuvaletin sana öyle geliyor hadi gel muayne edicem dedi gittim ve bağırmaya başladı koş çabuk ol bebek gelmiştir gidiyoruz apar topar gittim doğumhaneye doktor gelmeden başı çıktı 3 ıkınmayla oğlumu dünyaya getirdim 45 50 dk sancı çektim evet sancılar zor ama Allah gücünü gerçekten veriyor birşekilde dığumhane kısmı çok kolay korkmayın dikişim yok çok rahatım iyiki sezaryen olmadım eşimde hep karşı çıktı sezaryana yoksa ben kesin olurdum 5 kere çocuk doğursam gene normal isterim odaya çıktım hemen bebeğimi kucakladım Rabbim isteyen herkese taddırsın bu duyguyu taze anneden sevgialer :) hamile kardeşlerimize Allah yardım etsin inşallah
ayyy canım ne güzel olmuş. Allah hepimize nasip etsin inş. çok sevindm senin adına. Analı babalı sağlıklı büyütmek nasip olsun :)

Back