• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Şubat Anneleri

kızlar alakasız gibi görünen ama aslında çok alakalı bi şey sorcam avokado nasıl seçilir yani avokado alırken neye dikkat edilir. bi kez yemistim çok tatsız diye bi daha tenezzül etmemiştim ama kızlara vermek istiyorum ama seçme kısmında dikkat etmem gereken bi şey var mı
canim tepesine bastırdıgında içine cokecek. oyle olmustur. cökmüyorsa yeşil emla ile bir havluya sar ertesi güne olmuş oluyor. aslında içine z.yagı tuz kara biber ve bolca limon koyunca tadı mükemmel oluyor. ama bebikler öyle verilmez.

Bende vermeki istyrm sanki yag gibi tadi igrenc ama cok faydali iste heleki kadinlar icin bi kere kv almsti olgunlasmams tam evde beklet biraz demsler hic bi fikrm yok
biraz nette baktım bekletmek gerekiyormuş 2-4gün. yüzeyi mat olanı ve sallandığında takır takır etmeyeni makbulmus sadece bu kadar yazıyor

canim tepesine bastırdıgında içine cokecek. oyle olmustur. cökmüyorsa yeşil emla ile bir havluya sar ertesi güne olmuş oluyor. aslında içine z.yagı tuz kara biber ve bolca limon koyunca tadı mükemmel oluyor. ama bebikler öyle verilmez.
bebekler için bi sürü tarif var gurmebebek.te corbasini falan denemek istiyorum ama bizim için de süper tarif oldu boool limonlu salatalari cok severim teşekkür ederim

Vlla bu aralar bende kpe sikayet etmeyi dusunuyorm dedigin gbi hakliyken haksiz duruma dusuyorm resmen bugn gelms ee 2 balkona da camasir asmisim sonra as oburlerinide diyo resmen kavga etcek yer ariyo benmki tam cins herseye burnunu sokar perde yikarm niye yikadn temz perdeyi der sonrada tmzlk yapmysn evde der yeterki bi tane yastik kalsin bi yerde aksama kadar oturuyo olurum
seninkine kaynana ruhu kaçmış :KK48: bi teyzemin koca tarafı da öyle. erkekler her işe karışır. mantı yerken o mantiyi kaç kişinin sıktığını söylerler ve duruma gıcık olurlar. bütün mantilar tek elden çıkacakmış. tabi temizlik islerine de burunlarını sokmadan olmaz. burnunuzu sokacaginiza tüm bedeninizle gelin yapın işleri. sizin ceneniz yorulmasın bizim de başımız agrimasin:sopa:

Ayyyhh bende yemiştim ama kötüydü ya biraz evde bekletmek gerekiyormuş.
Birde bizim kuzen muz ile karıştırıyordu öyle güzel oluyormuş :KK66:

Canım bazalı yatak gibi yüksek yerlerden başı üzerine düşerse 6 saat kadar uyutmayıp takip etmek gerekiyormuş. Seninki uyandımı nasıl şimdi?
Benim büyük oğlan küçükken kafa üstü düşmüştü yataktan 6 aylıktı.. doktoru aradığımda yüksekten düştüğü için uyutmadan beklememi söyledi. Şükür birşey olmadı.
Bu minişi de düşürdük ama yere yakın koltuktan yavaşça inmiş. Eşim görmüş ama yakalayamamış.
Oluyor böyle kazalar maalesef. Allah daha kötüsünü göstermesin.
bebeklere muzla karıştırıp vermek güzel fikir:kk77:

sabah sütüme aptamil katayım ozaman bakalım çözünecekmi:KK48:
Dene canım ;) önce az sütle 20cc 1-2 ölçek kadar mama koy soğukken güzelce çalkala kalan sütü ekle bakalım sevicekmi.. Kakasindada anormallik sezmezsen devam edersin.. ;)

kızlar alakasız gibi görünen ama aslında çok alakalı bi şey sorcam avokado nasıl seçilir yani avokado alırken neye dikkat edilir. bi kez yemistim çok tatsız diye bi daha tenezzül etmemiştim ama kızlara vermek istiyorum ama seçme kısmında dikkat etmem gereken bi şey var mı

Canım parmagınla bastırdığında içine göçecek sekilde yumusak olması gerekıyor heryerının. Ve kullanırken cekırdegını cıkarıp atma mesela yarısını kullanacaksın Dıger yarısında cekırdegı dursun ayrıca karanlıkta saklarsan daha uzun ömürlü oluyor. Muzla kiviyle birlikte harika bir püre oluyormus bebişlere tabi kivinin alerjik durumu aşıldıgında ve mevsiminde olursa. Ek gıda araştırmalarına fena kafayı takmış durumdayım :) Bende 6. Ay gibi püreye baslayınca vericem insallah içindeki yağ anne sütünün yağıyla cok benzer ve besleyiciymiş.

Subat annelerimm...:KK200:cok oldu yaxamadim okuyamadimda..netim yoktu..nasilsinz..:KK31::KK31:

Benim kiz 5 aylik oldu hala dötü duzelmedi alerjisi yok ama bagursaklar cok hassas ya..gecen kuzu eti yedim 4 gün oldu düzelmedi kakasi bozuk..cirt cirt 5 kere felan kaka yapiyor.uyumuyor felan pufff
.

Neysr bildignz sendromlar bunlar..birdee bayramda memklete gidelim dedik ama suan hala evdeyim ortada hi hazirrlik yok..yolumuz 18 saate yakin .iki cocuk...kafam.karisik.:confused:.esim.gideriz diyor ama okadar yol buyuk sikilir onugec bebek dururmu
Bu arada annemler sirf torun gorsun diye gidicem ilk torunlari..ama bana pek faydalari olmuyor orda..bebekle ilgilenmeyi sevmeyi beceremezler onuda gec annem cok agir bi kahvalti haxirliim yemek yapiyim demez son dkya kadar ..ben iki cocukla bide onlara yemek yapicam..gonlum gitmek istiyor ama kafamda buyudu hersey burasi cok sicak sinop serindir..esim arabayi bana birakacak o donecek..kalirsam 1aya yakin durucam oglum burda hep evde orda oynar sokakta denize gideriz .tabi bebekle oldugu kadar

Kistan beri evdeyim..eylulde okul basliyor caliscam..degisime ihtiyacim var ama gittigim yerdede destekcim.yok .siz olsaniz napardiniz..:KK9:
Cnm evde de olsan destekcin yok.her is sana bakiyor oyle düşün.en azından git bi degsklik olur sen ve cocuklar icin
Bazen gozumuzde büyüturz biseyler ama sonra ohh ne rahat oldu olur
Ailen sonucta.iyi kotu birarada olmk guzeldr onlar hayattayken..

Canım sütünü sağıp içine mama katabilirsin bir iki ölçek kadar sütte çözünebilenler varmış ama ben sma kullandım. Biz bir sorun yaşamadık. Bir hafta kadar yaptım sonra mamayı almaya başlayınca iki öğün mama ve anne sütüyle devam ettim. Ama en kesin yöntem süte mama katmak bence. Üç öğün bu şekilde ver bir öğün mama geri kalanıda emsin ;). Tabi ben çalıştığım için ofiste sağıyorum iki öğünlük böyle çıkıyor sen mama verdiğin zaman iki göğüsünü birden sağ. Birde sabah sağ, yeterli olması lazım ;) Dilerim yardımcı olabilmişimdir ;)
tşk ederim canım bende sma aldım çok kötü kokuyor ya yavaş yavaş alıştırırım inşallah mamaya ama önceden gündüz uyurken emerdi artık emmiyor uyanıyor hemen korkuyorum artık uyurkende emmeyrcek diye ne yapayım o iyi olsun da sağıp veririm artık

Gunaydin kizlar doktordan geldik rota asimizi olduk.. Cok sukur bu ay 650gr almisiz dr kilomuzu ideal buldu vee 66cm olmusuz.. Onun disinda mamaya devam (gunde bir iki ogun) ek gida olarak ev yogurdu ve seftali suyu kendin yap ver dedi.. Biz hala katılara geçemedik, neden bilmiyorum :/ Neyse bir bildiği vardır elbet.. Haa denizede 6 ay aşımızı beklicez maalesef :KK43: Bizde şişme havuz sipariş verdik ona sokarız alıştırma yaparız napalım :KK43:
Niye ki 6.ayi beklemeyi dr mu soyledi
Bizde haftaya cikacaz tatile.denize sokmak istyodum :(

Niye ki 6.ayi beklemeyi dr mu soyledi
Bizde haftaya cikacaz tatile.denize sokmak istyodum :KK43:
Siz sokabilirsiniz canim bize ayaklarini sokabilirsiniz dedi.. Asilarini tamamlamadigi icin suan icin tum hastaliklara acik bu yuzden biz pasalar gibi beklicez. Bu bir risk olucak diye birsey yok neticede

tşk ederim canım bende sma aldım çok kötü kokuyor ya yavaş yavaş alıştırırım inşallah mamaya ama önceden gündüz uyurken emerdi artık emmiyor uyanıyor hemen korkuyorum artık uyurkende emmeyrcek diye ne yapayım o iyi olsun da sağıp veririm artık
Sutten kesilmesin diye kotuymus kokusu, ben bazen yatarken veriyorum emiyor emiyor tadini aliyor gozleri fal tasi gibi aciliyor ama takati olmadigindan emiyor garibim :))) sma'nin haricinde baskada alabilirdin o sart degil ki ayrica. Bize eczaci arkadasimiz tavsiye etti diye aldik, bir bakima kiramadik diye :)

Kizlarrr moralim cok cok bozuk oglum dustu daha cok kucuk yaa.. allahim su ramazan gunu o kadar uzgunum kiiii ..sizinkiler den dusen varmi allah korusun ne yaptini dr goturdunuz mu yada tecrubesii.. bizimki bazali yataktan kilim serili tahta ya dustu .. o kadar cok agladiki yavrummm emdi uyuyo simdi.. aglamasina kostun yuzustu yerdeydi
Cnm uzulme oluyor öyle kazalar Allah koruyor.neyseki yuzu koyun dusmus yavrucak.düştükten sonra siddetli kusarsa tehlikedr kafaya darbe almis demktr.ama bi dr demisti ki bebek ve çocuklarin kafatası buyuklernkinden saglam.bu da surekli düşme ihtimali olan minikler için Rabbimin bir yaradilis mucizesi..
Op kokla bol bol saril unutur annesi.
Artık daha hareketliler bizde daha temkinli oluruz

Kizlar ya benim kizim bu ay hic kilo almadi.geçen ayla ayni kilosu.zayif
19 subatliyiz 6500 kilosu
Bugun avm de emzrme odasnda ayni ay doğumlusnu gordm masallah tosuncuktu benim ki pek ufak kaldi.o da sadece anne sutu veriyomus
Ya hiç sevmezdm cocugumu karşılastrmayi başkasıyla.sonucta her bunye farkli.bir de buyuk kizim zaten yastlarndan cok ilerde oldugu icin sanirim hic kiyasa girmedm rahattm
Ama annellik işte oluyor demek ki
O degilde hic kilo almamasi sorun sonucta.tamam tombalak olmasin saglkli olsun yeter ama kilo alması lazim.
Dr a mi götursem artk ek gida mi der mama mi bilmiyom.ama kilo almamasi canimi sıkıyo :(

Siz sokabilirsiniz canim bize ayaklarini sokabilirsiniz dedi.. Asilarini tamamlamadigi icin suan icin tum hastaliklara acik bu yuzden biz pasalar gibi beklicez. Bu bir risk olucak diye birsey yok neticede
Bende havuzda klor mikrop olur diye havuza sokmam da Denize sokarm diyodum.ayaklarla yetinelm o vakit

Bu huysuz kizimla tatile nasil gidcem hic bilmiyorm.Ustelk 10 yillik evliyim ilk tatilimz olacak.bunca zaman o kadar istedm kazma kocam gotrmedi şimdi de bu bebekle hic hevesim de yok.ne yapcam ya
Hem de arabayla gidcez 1000 küsür km yi
Tatil deneyimi yasadnz mi bu bicirklarla
Zira hiçbirsey anlamayacagmdan burnumdan gelecgnden eminim ama buyuk kizim keyfini surer bari

S serppp cnm pirinc unlu mamayi nasil yapiyosn buyuk kizmda hic kullanmamisim şimdi bizim kilo problemmiz var gunde bi sefer vermeyi düşünüyorum.bende senin gibi dusunuyorum mamalarda ne var ne yok bilmiyorum guvenmiyorum da illa ki katkı vardr.onun yerine kendm yapaym pirinc unlu mama diyorum
Hic buyuk konuşMamak lazimms hic vermem bos bisey diyodum ama annelk oyle bisey iste kilo almadgnda kaygilanip her yolu deniyosun

S serppp cnm pirinc unlu mamayi nasil yapiyosn buyuk kizmda hic kullanmamisim şimdi bizim kilo problemmiz var gunde bi sefer vermeyi düşünüyorum.bende senin gibi dusunuyorum mamalarda ne var ne yok bilmiyorum guvenmiyorum da illa ki katkı vardr.onun yerine kendm yapaym pirinc unlu mama diyorum
Hic buyuk konuşMamak lazimms hic vermem bos bisey diyodum ama annelk oyle bisey iste kilo almadgnda kaygilanip her yolu deniyosun
Canim aynen biraz kilo almalari iyi olur. Biz bu ayi kotu kapatmadik ama geriden geliyoruz hala. Biraz savsaklasam basa donucez.. Anne yuregi insan bebegini hep daha saglikli gormek istiyor.

Neden bukadar farklı çıkmışki :KK64: Allah yardımcın olsun canım. İnş bebişin biran önce düzelir :dua:

Yemegi beceremiyorlar canım:KK51:
Ağzını tam açması lazım. Karşıdan komik surat ses falan yaparsan yada sevdiği bir oyuncagı sallattırırsan açar agzını.. tam açıncada kaşıktakini damağına doğru ver. Önceleri az ver çaykaşığını tam doldurma yarım çay kaşığı ver. 2.3 kaşık verdinmi anlar dolu verirsin.
Suyu benimkide biberon ile içemiyor beceremiyor. Bir sevemedi. Oynuyor sadece. Ben onuda çay kaşığı ile agzını açınca agzına döktürüyorum. Agzını açtığında döktürürsen dışarı atamaz suyu.. ama dikkat et direk boğazına dökme. Dilinin üzerine gibi döküyorum ben.
sağol canım tşk ederimbende anlamadım hiç nasıl bu kadar farklı çıkıyor
Neden bukadar farklı çıkmışki :KK64: Allah yardımcın olsun canım. İnş bebişin biran önce düzelir :dua:

Yemegi beceremiyorlar canım:KK51:
Ağzını tam açması lazım. Karşıdan komik surat ses falan yaparsan yada sevdiği bir oyuncagı sallattırırsan açar agzını.. tam açıncada kaşıktakini damağına doğru ver. Önceleri az ver çaykaşığını tam doldurma yarım çay kaşığı ver. 2.3 kaşık verdinmi anlar dolu verirsin.
Suyu benimkide biberon ile içemiyor beceremiyor. Bir sevemedi. Oynuyor sadece. Ben onuda çay kaşığı ile agzını açınca agzına döktürüyorum. Agzını açtığında döktürürsen dışarı atamaz suyu.. ama dikkat et direk boğazına dökme. Dilinin üzerine gibi döküyorum ben.
canım çok tşk ederim inşallah düzelir nasıl her yerde farklı çıkıyor anlamadım bende

Back
X