• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Şubat Anneleri

Canım 6 hafta 5 5 aldım yetti bana. 4 hafta aile hekimi 2 hafta doktorum verdi. On verecekti kabul etmedim.

Sağol canım ben aday memurum da korkuyorum 40 sıkıntı yaratır mı diye, neyse amirim mırın kırın etse de raporu denicem çünkü 20 gün aldım 20 gün hakkım var

Canım ne ile besleniyor şuan? Ben bayağı kafa patlattım geçen ay bu konu üzerine, belki yardımım dokunur.
canım banada yardımcı olurmusun benim kızımda kilo almıyor gerçi emmiyordu biraz biraz mamaya alıştırmaya çalışıyorum sağıp sütte vermeye çalışıyorum

Canım sen tecrubelisin bilirsin.. Okyanus kaşıkla meyve puresi falan verince yiyemiyor sanki diliyle geri ittiriyor. Tadını mi beğenmedi yoksa yemeyi mi beceremedi karar veremedim ama sanki yemeyi beceremedi :KK53: file ile verince emiyor. Su icirmem lazım biberon almıyor kaşıkla yutmuyor kafayı yiyeceğim:deli:
canım bilge de öyle yapıyor meme zannediyorlar kaşığı emmeye çalışıyorlar alisacaklar zamanla. ben ağzını açınca hemen kasiktakini dokuveriyorum ağzına alışsın diye

Sağol canım tşk ederim Allah tüm bebişlere iştah versin günlerce ağladım neden emmiyor diye sonra mamayı yemiyordu öyle bir hale geldimki artık mamayı bari yesin diyordum ama mama yerken de üzülüyorum birgün tuamadım kendimi kuzımın yanında ağladım hiçbirşeyi kabul etmiyordu saatlerce ağlıyordu geçen hafta idrarda kristaller çiş yapmama olunca devlet hastanesine gittim tahliller idrarda lokösit biraz yüksekti sma kültür temiz güvenemefim özel hast yaptırdım orda kültür temiz başka bir özel dr a gittim oda özel laboratuvara yönlendirdi ordada idrar tahlilinde kum döküyor dedi laboratuvar doktoru kristaller çoktu az bakteri vardı kültür temizdi by sonuçlara göre dr kararsız kaldı kendi idrarı mikroskobik inceleme yaptı kristal yok dedi biraz iltihap var dedi ama idrar numunesi çok berraktı daha öncekiler sarıydı bulanıktı dr da çık şaşırdı her yerde farklı sonuç antibiyotik verdi onu kullanıyoruz artık bir dr a güvenmek istiyorum kızum doğduğundan beri gittiğim 5. özel dr ve bu doktorlar en iyi denilen doktorlar hiçbiri emme sorununa sebep bulamadı devlet hastanesinde gittiğim doktorları saymıyorum bile
Neden bukadar farklı çıkmışki :KK64: Allah yardımcın olsun canım. İnş bebişin biran önce düzelir :dua:
Canım sen tecrubelisin bilirsin.. Okyanus kaşıkla meyve puresi falan verince yiyemiyor sanki diliyle geri ittiriyor. Tadını mi beğenmedi yoksa yemeyi mi beceremedi karar veremedim ama sanki yemeyi beceremedi :KK53: file ile verince emiyor. Su icirmem lazım biberon almıyor kaşıkla yutmuyor kafayı yiyeceğim:deli:
Yemegi beceremiyorlar canım:KK51:
Ağzını tam açması lazım. Karşıdan komik surat ses falan yaparsan yada sevdiği bir oyuncagı sallattırırsan açar agzını.. tam açıncada kaşıktakini damağına doğru ver. Önceleri az ver çaykaşığını tam doldurma yarım çay kaşığı ver. 2.3 kaşık verdinmi anlar dolu verirsin.
Suyu benimkide biberon ile içemiyor beceremiyor. Bir sevemedi. Oynuyor sadece. Ben onuda çay kaşığı ile agzını açınca agzına döktürüyorum. Agzını açtığında döktürürsen dışarı atamaz suyu.. ama dikkat et direk boğazına dökme. Dilinin üzerine gibi döküyorum ben.

Su için nasıl bi biberon almak lazım aventin varmış dedi bi arkadaş ben hiç araştırmadım suluk konusunda tavsiye bekliyorum

Neden bukadar farklı çıkmışki :KK64: Allah yardımcın olsun canım. İnş bebişin biran önce düzelir :dua:

Yemegi beceremiyorlar canım:KK51:
Ağzını tam açması lazım. Karşıdan komik surat ses falan yaparsan yada sevdiği bir oyuncagı sallattırırsan açar agzını.. tam açıncada kaşıktakini damağına doğru ver. Önceleri az ver çaykaşığını tam doldurma yarım çay kaşığı ver. 2.3 kaşık verdinmi anlar dolu verirsin.
Suyu benimkide biberon ile içemiyor beceremiyor. Bir sevemedi. Oynuyor sadece. Ben onuda çay kaşığı ile agzını açınca agzına döktürüyorum.
Tam da dediğin gibi yapıyorum ama ben becereksiz o beceriksiz başarılı olamıyoruz:) suyu verince bir suratını eksitiyor zehir veriyorum sanki :) zamanla öğreneceğiz demekki sağol canım :KK200:

Biz de dün tartıştık hiç iyi değilim ama artık kafamı eşime yormucam akışına bırakmak en iyisi fedakarlık yap yap nereye kadar affedersin enayi yerine konulmak istemiyorum

Kızlar anlatınca rahatladım çok teşekkür ederim desteğiniz için moral oldunuz neyse kpye anlatmaktan vazgeçtim en iyisi unutayım ve kendimi yıpratmayayım düşünürsem üzülüyorum çünkü... Ama şu bi gerçek artık eşime çok ilgi gösterip affedersiniz onun dötünü kaldırmıcam inşallah yolculuk da kolay geçer şu bayramı sağ salim atlatırız inşallah

Bu arada sessizyazar sessizyazar canım sormuştum unuttum da sen 40 gün rapor alabilmiş miydin, aynı hekim mi, 5 5 diye 8 hafta mı

Ya canımın sıkkınlığı az gibi bi de şu iş olayları sıkıyo beni hayırlısı ile şu yıllık izin ve rapor bitse de ücretsize ayrılsam

Skma canını canim daha fazla.. Kp anlatma .. Olay buyur yine senin canın skilir. Bebegini dusun. Rahatlatmaya bak kendini.
Kendimizi yıpratıyoruz sadece..
Once kendimize değer verelim ki değer görelim.

Sen benden de hızlı ilerlemişsin. Maşallah kuzuya. Benimkini tek başına bırakınca bağırarak çağırıyor. :duduk:
Benimki de öyle hem de nasıl seslenmek o:) bende ona sesleniyorum mutfaktan mesela:) cok nadir emzik olayı canım . müziğini açıyorum biraz pispis sonra dalacak gibi oluyor öyle bırakıyorum . yoksa öyle sadece emzigi ver git yok öyle nerde:) aslında ben biraz kasindim canım başlarda emzik ile tek başına uyuyordu ben kendimi kötü hissettim o şekilde onu bırakarak sanki ilgilenmiyormusum hissine kapıldım. hata ettim aslında ama olsun allahım sağlık versin.

Bildiğin saç bandı ama kalın aldım ben tamamen kapatıyor kulaklarını sıkı tutuyor. Arada uykuda gözüne iniyor uyanınca ağlamaya başlıyor göremiyor ya etrafı :)
Ay yerim onu :) bi ara benimkide gözlerine çekiyordu biraz boldu dediğin gibi ağlamaya başlıyordu bende gülüyordum:) bende tekrar başladım takmaya bugünden beri:)ama havlu tarzı biraz terletiyor. gece ince tülbentı takacam. sizde var mı ilerleme canım?:)

kızlar alakasız gibi görünen ama aslında çok alakalı bi şey sorcam avokado nasıl seçilir yani avokado alırken neye dikkat edilir. bi kez yemistim çok tatsız diye bi daha tenezzül etmemiştim ama kızlara vermek istiyorum ama seçme kısmında dikkat etmem gereken bi şey var mı

kızlar alakasız gibi görünen ama aslında çok alakalı bi şey sorcam avokado nasıl seçilir yani avokado alırken neye dikkat edilir. bi kez yemistim çok tatsız diye bi daha tenezzül etmemiştim ama kızlara vermek istiyorum ama seçme kısmında dikkat etmem gereken bi şey var mı
Bende vermeki istyrm sanki yag gibi tadi igrenc ama cok faydali iste heleki kadinlar icin bi kere kv almsti olgunlasmams tam evde beklet biraz demsler hic bi fikrm yok

Benimki ziraat mühendisi.yaz mevsimini çok severdim önceden.artık nefret ediyorum...hasat başlıyor Haziran'dan Eylül'e Ekim e kadar Sürüyor.terfi aldı ve Sorumluluğu arttı.alabildiğine geniş bir arazi.parsel parsel adamlarla çalışıyor.yoğun.sabah 5 te Kalkıp akşam 9 da eve geliyor.anlıyorum yoğun ama adam yazın sanki tek yaşıyor hoş kışın da öyle işkolik.telefonu 11 e kadar susmaz hatta geceyarıları mail gelir.hep tel elinde.kafasında tek düşünce var o ne dedi bu ne dedi mail Aş mail gönder.sırtını bize Dönüyor yüzü işe bakıyor.tuvalette hasat meyvelerini konuşuyor.uykuda mırıldanıyor.zaten 11 de uykusu geliyor.9-11 arası yemek tuvalet duş...bitti.bebeği seviyor.tut da hemen bi terim gitsin çıkarım diyorum cevap:tamam çabuk.
Paylaşılan hiçbişey yok konuşulan hayatımızı planlayacakkobuşmaların hiç biri yok ki bizim şu an satılık evlere ara ara gidip bakıyor olmamız gerek.hani 2 haftada bir bir ev baksak yetecek.o derece! Kendi evimizi Satışa koymamız gerek ki nakit olsun elde.adama diyorum bi gitmek lazım(eve ilan asmak için eşya almak için foto çekip İnternet'e koymak için) cevap:neden gitcez? E netten ev niye bakıyon be adam! Yani herşey havada.hayatımızla ilgili hiçbir icraat yok.çocuğun başındayım huysuz zaten uykusu.arasana hastaneyi tahlil sonuçları çıktı dedim.zaman geçti.aradın mı ? Yok.ofiste ararım.kablolu mu telefonun.dicen ki durunun tahlilini mail atın.bu! Ya o kadar ki,mesela bebek ayaklarımda.içerideki kapıyı kapatsana çok ceyran yaptı.ay ona bile kAş göz oynatıyor.ya istiyor ki hiç dokunmayayım.bi kere patladım dedim sen niye evlendin madem yapamıcaktın.eşit dağıt ilgini biraz...hadi geç geldin.bari evde bize yönel.hep böyleydi.iyice delirdi! Kendi basıma yaşıyorum.sonra gece olur eeee neymiş yanaşmıyosun! Ruhum doyuyor mu ki?
Bi ilgisizlik hepimizin derdi sanirim benim esimde isten geliyo 2 dk cocugu seviyo ben cocugu uyutyrm bazen erkenden biraz oturalm sohbet edelm diye yok bisey izlyrm dur bi biseye bakyrm bi dk basim agriyo bi sus heo mi boyleydik acaba diyorm

Kizlarrr moralim cok cok bozuk oglum dustu daha cok kucuk yaa.. allahim su ramazan gunu o kadar uzgunum kiiii ..sizinkiler den dusen varmi allah korusun ne yaptini dr goturdunuz mu yada tecrubesii.. bizimki bazali yataktan kilim serili tahta ya dustu .. o kadar cok agladiki yavrummm emdi uyuyo simdi.. aglamasina kostun yuzustu yerdeydi

Bence esinizle olan kavganizi da olsanız kp re anlatayım o hatayı 2 kez yaptım agzmin payını aldım bi laf vardır hani jt itini atmaz diye belki ağır gelecek ma aynen öyle. Benimde eşim çok değişti hakaetkerin bini bin para. Hatta bi ara arabayı değişmeye niyetlendi konu nerden geldiyse senin adina alacağına hiç alman dedi bana. Ki ben bisey demedim bile. Buna benzer bir sürü ey. Annelere geldim orda kalıyorum biktim artık 6 yıldır hep alttan hep alttan. Yeter koledehilim bende. Şimdiki aklım olsa asla evlenmedim aslaaaaaas:kızgın: bir zeytinyağı ile evlenmisim de haberim yok hep hakli
Vlla bu aralar bende kpe sikayet etmeyi dusunuyorm dedigin gbi hakliyken haksiz duruma dusuyorm resmen bugn gelms ee 2 balkona da camasir asmisim sonra as oburlerinide diyo resmen kavga etcek yer ariyo benmki tam cins herseye burnunu sokar perde yikarm niye yikadn temz perdeyi der sonrada tmzlk yapmysn evde der yeterki bi tane yastik kalsin bi yerde aksama kadar oturuyo olurum

canım banada yardımcı olurmusun benim kızımda kilo almıyor gerçi emmiyordu biraz biraz mamaya alıştırmaya çalışıyorum sağıp sütte vermeye çalışıyorum
Canım sütünü sağıp içine mama katabilirsin bir iki ölçek kadar sütte çözünebilenler varmış ama ben sma kullandım. Biz bir sorun yaşamadık. Bir hafta kadar yaptım sonra mamayı almaya başlayınca iki öğün mama ve anne sütüyle devam ettim. Ama en kesin yöntem süte mama katmak bence. Üç öğün bu şekilde ver bir öğün mama geri kalanıda emsin ;). Tabi ben çalıştığım için ofiste sağıyorum iki öğünlük böyle çıkıyor sen mama verdiğin zaman iki göğüsünü birden sağ. Birde sabah sağ, yeterli olması lazım ;) Dilerim yardımcı olabilmişimdir ;)

Kizlarrr moralim cok cok bozuk oglum dustu daha cok kucuk yaa.. allahim su ramazan gunu o kadar uzgunum kiiii ..sizinkiler den dusen varmi allah korusun ne yaptini dr goturdunuz mu yada tecrubesii.. bizimki bazali yataktan kilim serili tahta ya dustu .. o kadar cok agladiki yavrummm emdi uyuyo simdi.. aglamasina kostun yuzustu yerdeydi
Kuzum panik yapma benim bebeğim iki aylıkken düştü taa o zamandan hareketliydi velet. Benim bildiğim uyutulmaması gerekiyor. Ağlaması durduğuna göre ağrısı yok demektir ama beğinde ki anlaşılmaz. Bu yüzden uyutmayıp izleseydin bir müddet keşke. Tekrar geçmiş olsun canım

Sağol canım ben aday memurum da korkuyorum 40 sıkıntı yaratır mı diye, neyse amirim mırın kırın etse de raporu denicem çünkü 20 gün aldım 20 gün hakkım var

Himm bilemiyorum ki canım
Bir yönetmeliği incelemek lazım. Bir şey çıkmaz inşallah.olmadi amirinle konuşursun bırakacak kimsem yok vs doye

Ayyyhh bende yemiştim ama kötüydü ya biraz evde bekletmek gerekiyormuş.
Birde bizim kuzen muz ile karıştırıyordu öyle güzel oluyormuş :KK66:
Canım bazalı yatak gibi yüksek yerlerden başı üzerine düşerse 6 saat kadar uyutmayıp takip etmek gerekiyormuş. Seninki uyandımı nasıl şimdi?
Benim büyük oğlan küçükken kafa üstü düşmüştü yataktan 6 aylıktı.. doktoru aradığımda yüksekten düştüğü için uyutmadan beklememi söyledi. Şükür birşey olmadı.
Bu minişi de düşürdük ama yere yakın koltuktan yavaşça inmiş. Eşim görmüş ama yakalayamamış.
Oluyor böyle kazalar maalesef. Allah daha kötüsünü göstermesin.

Canım sütünü sağıp içine mama katabilirsin bir iki ölçek kadar sütte çözünebilenler varmış ama ben sma kullandım. Biz bir sorun yaşamadık. Bir hafta kadar yaptım sonra mamayı almaya başlayınca iki öğün mama ve anne sütüyle devam ettim. Ama en kesin yöntem süte mama katmak bence. Üç öğün bu şekilde ver bir öğün mama geri kalanıda emsin :KK66:. Tabi ben çalıştığım için ofiste sağıyorum iki öğünlük böyle çıkıyor sen mama verdiğin zaman iki göğüsünü birden sağ. Birde sabah sağ, yeterli olması lazım :KK66: Dilerim yardımcı olabilmişimdir :KK66:
sabah sütüme aptamil katayım ozaman bakalım çözünecekmi:KK48:

Back
X