2016 Nisan Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri


  • Ankete Katılan
    380
Bende gecen gun korkularinin uzerine git felsefesinden yola cikarak ayni seyleri yaptim ama sese tahammulu yok. Gecen gun evde uzun sure matkap calisti butun gun aglamis. Yani sadece elektrik supurgesi degil. Cok gurultu cikaran herseye agliyor. Korkak baya
 
Herkese iyi geceler kizlar. Giremiyorum fazla ama firsat buldukca okuyorum paylasimlarinizi. Bu ek gida isine baya sardim bu aralar. 8. Ayimiza girdik evde degisik birseyler yapmaya calisiyorum yemek menusunu degistirsim. Ama internette videolu fazla tarifte yok. Burada birbirimiza tarifler verelim diyorum ne dersiniz? Ozellikle corba ve kahvalti menuleri. Ve bir gunun menusunu yazalim. Ben baslatayim isterseniz:
-Sabah menusu: anne sutu veya devam sutu

-Ara ogun: labne peyniri, tereyag, devam sutu veya anne sutu(kivamlastirmak icin)aptamil 7 tahilli elmali kasik mamasi(bunun yerine kendim evde pirinc,yulaf ve tahili mikserden gecirip toz haline getirip vermeyi dusunuyorum)

Ogle menusu: corba (simdilik tarhana; mercimek;yogurt corbasi; yakinda kabak ve havuclu corba cesitleri ile kemik suyu ile corbalar gelecek)

Ara ogun: yogurt, elmali yogurt, elma ve armut karisimi, mandalina ve muz karisimi veya kasik mamasi

Aksam menusu; corba veya pirinc unu ile muz karisimi... ara ogune gore aksam menusu sekilleniyor.

Ara ogun: Anne sutu veya devam sutu

Sizin 1 gununuz nasil geciyor?
 
Dis gelirken burun tikanikligi ya da akintisi oluyor mu.elif cigin aksam tikaliydi.bugunde akti biraz.
İlk dis gelirken de akıntı yaptı sonradan ögrendim ben de,ishal filan degl de burun akıntısı daha belirgin olurmus.ama atesliydik butun gece ya,ılık suya soktuk iyi geldi biraz.ateşölçere de sinir oldum en guzeli cıvalı eski tip almak sanırım
 
Hakkınızda hayırlısı diyelim ama boşanmazsın umarım ya rayına girebilir bazı seyler ama bazen sinir tavan yapıyo
 
Canım hoşgeldin nerelerdesin yaa arada gir hatrlat kendini eskilerden pek çok kişi girmiyo artık.. malesef seninle doğuramayanlardandık bebekler karnımızda yürümeyi öğrenecekti nerdeyse :)) noldu eşinle olanlara üzldüm ciddi bişi değilse yuvanı yıkma derim.. bizim 6 tane dişimiz var eymen ve atlas bir gün arayla doğdular atlas 1 gün büyük bizden abimiz sayılır :) bu sıpalar hem çok şirinler hemde çok çok yoruyolar insanı.. ek gıdaya geçtin mi neler yapıyosun.. ayy çok konuştum ama napim özlemişim seni
 
Reactions: cle

Çok geçmiş olsun
Nasıl şimdi
 
Unutulmazzz canim kesinlikle.benim de bu donemde yanimda olmayanlarin tesadufen karsilasip naber diye sormalarina bile enerjimi harcayıp iyi sizden naber diyesim yok. O kadar bittiler gozumde.

Aynen canım tercüman olmuşsun banada...
Birden vicdansızlaştım o göstermelik çevreye karşı, hiçbirinin hatrını sormak içimden gelmiyor,
1.5 aylık bebekle evi taşıdım 6,5 ay olmuş bi gelip nasılsın napıyorsun diyemediler , telefonda eşime soruyorlar bebeği beni aramaya da yüzleri yok,
Ben yapardım elimden geleni çok şeyler yaptımda ama hakkımı helal etmiyorum, çok zorlandık şu süreçte çok yıprandık yaptığımı dile getirmem kesinlikle ama haram olsun...
 
Kızlar bebisleri gun sonunda en son ne zaman besliyorsunuz.yani gece uykusuna yatmadan ne kadar önce. Ve nekadar yiyor. Son gunlerde gece uyku arasinda temdikten sonra tekrar zor daliyor uykuya acaba ac mi diyorum.
Canim ek gida olarak soruyorsan aksam bizimle beraber yiyor yani 8 gibi. gece rahatsiz etmesin diye hafif biseyler yediriyorum genelde meyve puresi. sonrada yatana kadar emziriyorum. genelde saatte bir meme istedigi icin 2 kez uyumadan once emziriyorum. uyuturkende emziriyorum bazen memede uyuyor bazen biraz salliyorum oyle uyuyor 10 bucuk gibi en gec 11 de uyuyor
 

cle
Canım merhaba
Uzun zaman oldu hoşgeldin
Hakkında hayırlısı neyse Allah onu versin , Hale'n bir şans var ise toparlarsınız inşallah...
 
Reactions: cle
“Çocuğum dahi” sendromu
Yeni nesil anne-babaların çoğunun içinde bulunduğu bir sendrom. Hepimiz çocuğumuzun ne kadar zeki muhteşem ve yetenekli olduğunu düşünmüyor muyuz? İçten içe hepimiz muhteşem çocuklar yetiştirdiğimizi, en akıllısının, özelinin, dehasının bizimkisi olduğuna dair narsistik bir algımız var.
Eşe dosta, parkta diğer annelere, sosyal medyada herkese duyuruyoruz. '1.5 yaşında akıllı telefonu kullanıyor','2 yaşında oğlum 20 ye kadar sayıyor.' 'hem İngilizce hem Türkçe renkleri biliyor, 'haftanın günlerini İngilizce sayıyor, 2,5 yaşında tüm araba markalarını biliyor, '3 yaşında çocuğum 100’ e kadar sayıyor'

Akıllı telefon kullanabilmesi, erken saymayı ve renkleri öğrenmesi çocuğunuzun dahi olduğunu göstermez. Zaten (ciddi bir sorun yoksa) kazanacağı becerileri daha erken kazanmasının çok bir anlamı olmadığını, 2 yaşında 20 ye kadar sayabilmesinin ilerideki hayat başarısını öngöremeyeceğini bilmemiz lazım.
Çekirdek ailelerde büyüdüğümüzden, farklı bebekler görmediğimizden, kendi çocuğumuzun olağanüstü bir varlık olduğunu düşünmeye başlıyoruz. Tabii ki yeni nesil, birçok beceriyi bizim o zamanki halimizden daha erken kazanıyor.
Çağımızda, gelişen teknolojiler, folik asit kullanımı, uyaranların fazlalığı, ailelerin çocukla ilgilenmesi, oyuncak çeşitliliği vb. birçok faktör şimdiki çocukların beyin gelişimi üzerinde büyük etkileri olduğunu gözlemleyebiliyoruz.
Ancak her çocuğun gelişimi birbirinden farklıdır. Örneğin kimi çocuk 9 aylık konuşmaya başlar, kimi 2, hatta 2,5 yaşında. Annenin ‘1 yaşını geçti, hala yürümedi filancanın çocuğu 11 aylık yürümüş’ diye düşünmesi ya da düşündürülmesi, annenin eksik ve yetersiz hissetmesine sebep oluyor.
Bu sendrom aynı zamanda zarar verici olabilir. Ailelerin yüksek beklentilere girmesi, çocuğun baskı altında hissetmesine sebep olur. Her alanda iyi olması beklentisi çocuğun geliştirmeye çalıştığı becerileri konusunda deneme yapmasını engelleyebilir.

Kaldı ki üstün bir zekâ kapasitesine sahip olması çocuğun hayat başarısını garantilemez. Aksine bir takım risklere sebep olabilir.
• Yapamadığı ya da daha yavaş olduğu etkinliklerden kaçınmaya başlayabilirler.
• Emek vermeden kısa yoldan kazanmayı isteme eğilimi olabilir.
• Çocuklar anne ve babayı yönlendirmedeki stratejik başarıları ve onları rahatça yönlendirebilmelerinden dolayı, anne ve babaya güvenemez ve referans alamazlar.
Tüm bunlarla akademik başarılarını, kendi potansiyellerini gerçekleştiremezler ve ruh sağlıkları ciddi şekilde etkilenir. Üstün zekâ kapasiteli çocuklar için mutlaka bir uzmandan yardım alınmalıdır.

Zekâsının gelişmesi için yapabileceğimiz en önemli adım, merak duygusunu ve bir işte sabredip çabalamasını övmek olmalıdır.

1 yaş civarı; 500 kere düşmesine rağmen ayağa kalkıp yeniden yürümeyi deneyen çocuğunuz artık herhangi bir şeyi yaparken ilk denemesinde pes mi ediyor?
Başarıyı, kazanmayı övmüşüz demektir. Her oyunda onun kazanmasına müsaade edip, gerçek hayatla uyumlu olmayan bir algı oluşturmuşuz demektir. Yapamadığı, beceremediği her şeyde incinip, vazgeçmesine neden olmuşuzdur.

Hiç bir bireyin hayatta her şeyi en iyi yapabilmesi mümkün değildir. Hayatta ki gerçek mutluluk ve başarı, kendi potansiyellerini gerçekleştirebilen, kendisi ve çevresiyle ilgili farkındalığı yüksek, neyi yapıp neyi yapamayacağını bilen, iyi olmadığı yanlarını geliştirmeye çabalayabilen, paylaşmayı yardımlaşmayı seven, kendisinin ve her bir insanın çok önemli ve değerli olduğunu hisseden bireyler olabilmesidir.

Eyvah Annem Bir Psikolog Kitabımın/ Zeka Gelişimi Bölümünden

Not: Kitabı interneten indirimli alabilirsiniz. http://www.kitapyurdu.com/index.php?route=product/product&product_id=409616

Sinem Demirel Balcı
Uzman Psikolog/ Psikolog Anne
 
Kehribar kolye kullananlar vardı kizlar. Ben de alsam mi diyorum.gecen bi ark in oglu takiyor 21 aylik.hic cikartmiyorum cok rahatlatiyor dedi. Eger dedigi gibiyse alayim bari netten.

Ben çok araştırdım canım,
Faydasını gören çok kişi var,
Türkiye'de Erzurum ve Ankara haymanada çıkıyor, Erzurum'da yiyenim okuyor dün bileklik aldırdım kargoya verdi gelsin bakalım...
Nette de var ama nekadar güvenilir birsürü çeşidi var bide sabit fiyatlar, bizzat yerinden aldırdım bileklik 150 lira tuttu, altın gibi gr fiyatı var taşında
Aldığı yerin kartını isterim istersen...
 

Düzenli öğün tavsiye edilmiyor veriyorsanda azar azar vermek gerekiyor 9.aya kadar ağırlıklı tadım süreci öneriliyor,
Rüzgarın yediği saatler az çok belli ama gün içinde uyandıktan sonra azıcık emiyor ve her defasında ufak ufak teklif ediyorum tadımlık alıyor
Sadece sabah kahvaltı akşam yemeği saati belli masada bizimle oturuyor istetse yiyor istemezse zorlamıyorum
Yoğun olarak anne sütüne devam
Hazır paketli hiçbirşey vermiyorum...
 


Ben de seni cok ozledim tekrar gorduguke de cok sevindim dimii ani oldu simdi o gunler her gun konusuyorduk sanci var mi dogum basladi mi ay bi turlu gelmediler diye hehe :) ek gidaya gectik 6.aydan sonra ufak ufak basladik sebzeyi hic sevmiyor ben de meyveyle karistiriyorum ozellikle de muza bayiliyor gecen gun mercimek corbasi icmeyince muz karistirdim icine hemen yedi :) emzirmeye devam ediorum ama bir tek gece (gece dedigim aksam 7de) 200ml mama iciriyorum sabah 7ye kadar uyuyor sukur uyku duzeni icin baya ugrasmistim simdi duzenliyiz sukur :) oturmaya basladik geri geri emekliyoruz epeydir acikinca mama dioruz bilincli ama simdilik vaska bir sey yok :) eymen pasa nasil? Sen nasilsin neler yapiorsun? Bu arada esimin beni aldattigini ben hamileyken ogrenmistim belki hatirlarsin. Unutturmaya calisacagina her gun kavga ediyor benimle her gun. Su an turkiyede ve ben atlasla hollandadayim ama bana dun dedi ki beni bir daha asla arama asla diye bagirdi inanabilior musun... yani cocugundan haber almayi bile reddediyor... bu sondu.
 
Cok guzel bir yazı olmus tesekkur ederiz.özellikle telefon kısmına katılıyorum.akıllı telefonda video açıp izlemek,zeka göstergesi degl,uzmanlar söyluyo
gel de bunu buyuklere anlat.gecen gun kayınvalidem 'cocuk,gunde yarım saat tv izlemeliymis,haberler söyledi' deyince pörtlettim gözlerimi.mümkün degl öyle bisey duymus olmasına.iki gün sonra dinledim haberin dogrusu şu"3yasından buyuk cocuklar,gunde en fazla yarım saat tv izleyebilir" .aradaki farkı ve yorumu size bırakıyorum
 
Evet hatırladım canımm eşinin yaptığı tam bir ahlaksızlktı o zaman şimdide böyle yapması daha da ahlaksızlık.. senin adına ok çok üzüldüm oysaki şirinmi şirin bi oğlu varken ailesinin değerini bilmesi gerekirdi.. erkekleri anlamak imkansız hakkınızda hayrlısı canım Allah yardımcın olsun.. biz iyiyiz çok şükür ek gıdaya 5 aylıkken başladık hala emyor şükür günde 3 öğün ek gıda yiyor canı isterse yiyor canı istemezse yemiyor pek zorlamıyorum ama neyi sevip sevmediği çözemedim henüz takılıyo kafasına göre yanlız senin şu mercimek çorbasına muz katma olayına epey güldüm ilahi annele çocuğun midesini bozma .. eymen şu sıralar koltuğa tutunup ayaklandı adım atıp düşüyo onu takiip edemiyorum artık yanından ayrılmam çok zor oluyo heran bi hareket.. benim içinde iyi oluyo gerçi zira gebelikte aldığım 30 kilonun verme cabasındayım.. ha doğurduk ha doğurucaz derken bak 8 aylık oldular bile..
 
Canim kafani takma yemesi iyiyse. bence uykusuzkuktan olabilir. bir de hareketlendiler tabi
Canim malesefki erkekler bizim gibi dusunceli olmuyor. sen egiteceksin yapacak bisi yok. bol bol ativer kucagina. o zaman anliyorlar ancak halinden.

Acliktan degildir canim rahat etmistir. gunduz mutlu olsalar da gece agri oluyor bence. hastalik ve agrilar gece cokertir insani derlerya.
Merhaba canim. umarim sorunlarinizi asarsiniz. eger cok buyuk bir sorun degilse, burdaki herkes genel olarak dogumdan sonra aradigini bulamamakla muzdarip. bu tarz birseyse tekrar bir dusunun derim
 
Çok geçmiş olsun
Nasıl şimdi
Cok tesekkurler canim. ates kesildi. ishal devam malesef. huysuzluk da dogal olarak.. kucagimdan inmiyor hic. oyun bile oynatamiyorum. bu arada onceki gun bi baktim altinci disi gelmis. ilk defa bu kadar zorladi sanirim. bogazlari da duzeliyor galiba. ses hala biraz catal. antibiyotik bitmek uzere. ishal devam ederse doktora goturucem. altini da pisiriyor cunku yazik cani yaniyor yavrumun
 
askbahcem ben duzenli ek gida vermiyorum. o gunku moduna gore bsxen sadece bir meyve bazen de yemek yapiyoruz. hicbirsey vermedigim gunler de oluyor. dun sadece kahvaltida yumurta sarisi yedi. bugun kabak yemegi yaptim havuclu ona ozel. sabah ve aksam yemeginde masamiza dahil ediyoruz. mutlaka birsey tattiriyorum kendisini dahil ettigimizi hissetsin diye.
Aksam kesinlikle birsey vermiyorum. cunku rahatsiz oluyor sabaha kadar agliyor. masada birseyler tattiysa tatti o kadar.
Koy tavugu geliyor. yakinda ona da baslarim.
Yumusak icim zeytinyagi kullaniyorum yemeklerinde. salca yerine ceri domateslerden atiyorum.
Yani genel olarak cok ozenmiyorum ben ek gida icin. sadece gelisim duzeyine gore uygun olup olmadigina bakiyorum. bir de kahvaltida verdiklerimi birbirine karistirmiyorum. hepsinin tadini ayri ayri alsin istiyorum. kahvaltida hergun olmamak sartiyla ev yapimi beynir, findikli pekmez, yumurta sarisi var simdilik.
 
Cnm hala ayni bacaklari suan 7 aylik oldu gecenlerde ortopedi doktoruna gittim gösterdim kiz daha kucuk nezamn yurudugunde hala ayni problem varsa getir dedi sizde de mi parantez bacak var
evet canım bizde 6 7 aylıkken hafif farkettik. 9 aylıkken yürüyünce dahada açıldı bide kilo vardı. şimdi ortez kullanmaya başladık. bazı bebekelrde bezden kaynaklı olabilyiormuş ama eğerki şüphen varsa ihmal etme yürüdüğünde takip et bi çocuk ortopedisine götür
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…