2016 Nisan Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri


  • Ankete Katılan
    380
Kızlar hamileyim bu ay korunmadık ve hemen hamile kaldım oysaki 4 yıl hamile kalmak için neler yaptık.. süpriz değil ama hemen tutacağını düşünmüyorduk.. duygularım karmakarışık oğluma ihanet etmiş terketmiş gibi hissediyorum..adetim düzensizdi gecikince test yaptım bugun ve pozitif cıktı.hemen ağladım çünkü o cift çizgiyi görmek için 4 yıl bekledim.. şimdi ise hemen olması beni sarstı.. aslında ne hissetiğimi bilmiyorum
 
Tebrik ederim canm zaten bunu göze alarak hamile kalmşsn korunmamışsın ama canm doğumdan hemen sonra tutuveriyo tahmin etmek gerekir.. birde herkese dediğimiz klişe bi laf olacak ama kardes kardese büyüyecekler çok fark olmadan.. nedense bu aralar bendede bi hamile kalma isteği var ama ben önceden spiral taktırdım yoksaa çoktan aranzdaydım :))) hayırlısı canm üzülme oda çocugun oda çocugun fark ihanet yok tabiki..
 
Rabbim hakkınızda hayırlısını versin canım yaa psikolojik olarak zor tbki ama onu veren Allah mutlaka sabrını rızkını verecektir herşey güzel olsun inşallah
 
Hayırlı olsun canım Rabbim sana 2.kez yaşatacak bu güzel duyguyu maşallah
 
Benim kızım da 11 nisanda doğdu,hiç dişimiz yok,kilomuz az,emekleme yok,desteksiz oturma çok az,sonra düşüyor...Ayağı basmıyor vs..Ama kıyaslamak yanlış,her bebek farklı elbette..Zamanı gelince hepsi oluyor,canını sıktığına değmez,he he de geç konuşanlara..
 
Hem zor hem güzel. Kendine güven. Hayırlı olsun canim
 
Aaa ne güzel,hayırlı olsun,hamişlerin sayısı artıyor..ilkinde 4 yıl beklemişsiniz,bunda ise bekletmemiş Rabbim,bunda da vardır bir hayır..niye ihanet edesinki,aksine oğlun ile bağın daha da güçlenecektir bu sayede belki de?
 
Topluca Yapılan Yanlışlardan Biri: Bebeklere Zorla Yemek Yedirmek

Farkında olmadan, iyilik yaptığımızı düşünerek yaptığımız en büyük yanlışlardan biri bebeklere zorla yedirmek. Neden diye soracak olursanız eğer...


annelik içgüdüsü ile bebeğin ağzına tıkarlar da tıkarlar. yemiyorsa, istemiyorsa zorlarlar. gerekirse ağzını zorla açarlar.

3 yaşından sonra yine bir derece ama 3 yaş öncesi bu davranışların bebek üstünde çok büyük etkileri var. ilk üç sene bebeklerin beyinlerinde kendilerine özgü kodlanmış davranışlar, istekler vardır. bunlar bebekten bebeğe farklılık gösterdiği gibi tümü için ortak olanlar da mevcuttur.



yemek için bahsedersek süt ve süt ürünlerini istemek tüm bebeklerin ortak bir davranışıdır. bunun dışında örneğin bir bebek meyve yemeyi reddediyor diyelim. anne bu bebeği meyve yemeğe zorlarsa bebek bu davranışı kendisi için bir tehdit olarak algılıyor ve panikliyor.onun beyninde bu davranış hayatına kastetmekle eşdeğer. bu davranışı yapan ise en güvendiği insan annesi. bu tutum devam ederse bebek anneye olan güvenini yitiriyor ve anne-bebek ilişkisi kalıcı olarak zarar görüyor. ergen olduğunda bu çocuk hiç beni dinlemiyor demeyin sonra.

peki ne yapmak gerek?

meyve yemiyorsa meyveli yoğurdu deneyin. yetişkin gözüyle görüldüğünde bu çok saçma gelebiliyor ama bebek onu sütle eşleştirip sevebiliyor. sevdiği birşeyler karıştırıp veremiyorsanız ya da karıştırdığınız halde hala yemiyorsa o besinden vazgeçin. rahat bırakın minik de olsa onun seçimlerine saygı duyun. zaten ihtiyacı olsa içgüdüsel olarak o besini isterdi.



bebeğin bağlanma stillerinden kaygılı bağlanma ile karşı karşıya kalmasına sebebiyet verebilir.

erikson' a göre birey bebeklik döneminde "temel güvene karşı güvensizlik" ismini verdiği bir dönem yaşıyor. yani güven ihtiyacı duyuyor. annenin bu dönemde bebeğe karşı sergilediği hal, hareket ve tavırlar bebeğin ileride oluşturacağı karaktere büyük bir alt yapı oluşturuyor.

bebek bu dönemde kendini savunmasız hissediyor. bakıcısı -ki genelde bu annedir- tarafından güvene alınmak ister. anne bu dönemde bebek ağladığında zorla yemek yediriyorsa, altını değiştiriyorsa vs. bebeğin kafası allak bullak oluyor. belki bebek altını ıslattı ama anne zorla yemek yediriyor. bebek istemiyor o hala yedirmekle uğraşıyor. bu sefer bebek de anneye karşı "ne zaman ne yapacağı belli olmuyor en iyisi mi ben bu kadını yanımdan hiç ayırmayım." düşüncesi oluşuyor.


bu dönemi başarısız geçirmiş bebekler yetişkinlik dönemlerinde büyük özgüven eksikliği duyuyorlar.

demem o ki anne adayı olacaklar varsa ve burayı okuyorsa eğer bebeğinizle iyi anlaşın. onun davranışlarını iyi okuyun. ne zaman acıktığını, ne zaman altını ıslattığını, ne zaman hava almak istediğini iyi bilin. aksi takdirde asosyal veya sosyofobik bile olabilir çocuğunuz. çünkü özgüven eksikliği ciddi manada sosyal iletişimsizliğe yol açabilir.
 
Aryazin sima tebrik ederim. asla ihanet gibi düşünme. iyilik ediyorsun oğluna aslinda. arkadaş olacak kardesi ona. hayattaki yegane destekcisi ins.
Sen başta zorlanacaksin biraz sonrasi rahatlik , güzellik Allahin izniyle
 
Kızlar çok kötüyüm ya . elma havuc bunlar bile dokundu . kanlı kaka yapti yine. benim bebeğim hiç birşey yiyemi çek mi. içim aciyo çok kötüyüm cok
Prenses niye üzüyosun kendini, yemeden mi kalacak, elbet yiyecek... iyileşecek kuzum,Allah dermansız dert vermesin bu en hafifi... kakadan mukus hemen silinmiyor havuç değil sanırım alerji yapan. Löp mukusumuz tehlikeli olan. Başta mukuslu kaka için hep normal demişti bizim dr. Canım Bi vitamin Bi ilaç varsa kullandığın ondanda olabilir. Gerçi dr. Değerlendirmiştir ama...
 
Hazır yoğurt vermeyin diyen anneler ee ozaman bi el atın normal yoğurdu nasıl yediricem? İçine hangi meyveyi katsam yer?
Kuzum yoğurt Bi süre verme, senin yediğin yoğurttan alır o besinini... sevdiği yiyecekleri vermeye çalış Bi kaç gün ve de sevdiği şekilde. Benim kız öyle öyle alıştı yemeğe. Daha önce kaşıkla yemiyo, elimle veriyorum diye anlatmıştım hani. Bi süre öyle devam ettik, istemediği yerde zorlamadım sonra Bi baktım iştahlandı bebiş. Alışmasada boşver zorladıkça ters teper, emiyo alıyo bütün vitamini senden. İzinli misin, kendin mi bakıyorsun oğluşa?
 
Hakkında hayırlısı olan olmuştur canım benim, bu bebeğini nasıl heyecanla beklediysen aynı güzelliği tekrar yaşamana bak. Oğluşa haksızlık ediyorum diye kendini üzerek içindeki cana haksızlık etme. Ohh iki minnoş bide oğlan olursa çete olup sana haksızlık ederler abi kardeş :) sağlıkla al kucağına bebişi :)
 
Kızlar 9.ayda aşı var. Biz alerji takibindeyiz, yumurta alerjisi çıkarsa üni.hastanesinde gözlem altında yaptır aşıyı dediler sağlık ocağındakiler, alerji çıkmazsa sabahtan getir dediler. Ordan biliyorum aşı olduğunu...
 
Kızlar 2 ay adet oldum. Sonraki 1 ay olmadım cok az leke geldi belli belirsiz tüm adet belirtilerini yaşadım ama olmadım. Gebelik testi vs yaptim yok bisey. Araya başka işler girdi doktora gidemedim. Benim gibi olan var mi
 
Sade mukus olsa takar miyim canım hiç. Kan Geliyor ne verirsem
 
Herkese günaydın...
Biliyorsunuz ben blw uyguluyorum. ve şiddetle bütün annelere tavsiye ediyorum. Maşallah çok güzel gidiyor. İki gündür yumurta tadımındayız. Dün kayısı kıvamında pişirip 1/4 ünü(yarısı tepside elinde kaldı) verdim mama tepsisinden eliyle alıp ağzına götürüp yedi bi güzel.
Bugün geçen gün yaptığım labnenin suyuyla sarısını çırptım tavada az zeytinyağıyla pişirdim öyle verdim. Sanki böyle daha kolay yedi ve sevdi. Bu arada bende eşimde yumurta yemeyen tipleriz :) oğlan yumurtacı olcak başımıza.
Mama kaşığını labneye bandırıp eline veriyorum artık çok daha iyi kaşık kullanıyor, ağzına götürme, boğazına kadar sokmama bitince bana geri verme gibi gelişim kazandık.
Ayrıca biliyorsunuz 22 eylül itibariyle uyku eğitimi vermiştim. Hala o şekilde ilerliyoruz. son bir haftadır kendi odasında yatıyor.Telsizimiz var ve bizim yatağımızla onun beşiği arasında incecik bi duvar var, yani aynı odada gibiyiz.
Odasını ayıralı gece uyanmaları çok azaldı 8-9 gibi gece uykusuna yatıyor, 12-1 arası emmek için(uyku öğünü) kalkıyor bir de sabaha karşı 4-5 gibi kalkıp emiyor ondan sonra 7-7.30 da tamamen uyanmış oluyor.Aynı odadayken en iyi ihtimalle 2 saatte bir uyanıyordu çoğu zaman saatte bir. Bu arada gece uyandığında daha iştahlı emiyor, önceden daha kalitesiz emiyordu...
 
Herkese merhaba. Devamlı okuyorum ama yazmaya gelince üşengeç davranıyorum:) bizdeki gelişmeleri yazayım dedim. 6 buçuk aylık olduk. Bir aydır tadımlık birşeyler veriyorum öyle çok değil ve düZenli değil. Emsin sütum azalsın istemiyorum çünkü 3 aya yaklaştı meme reddi yaşıyoruz uyku sersemi emiyo sadece. Ama gelişimi gayet iyi . 8 buçuk kilo 66 cm . Sürünüyo. Bir haftadır da kanepeye tutunup kalkıyor sonra pat diye düşüyor. Diyorum bebiş yapma çok erken ama anneyi dinlemiyor. Uyku eğitiminde 9 . Gündeyiz gündüzleri en fazla 40 ek uyuyordu simdi bir buçuk 2 saat uyuyor. Uyuyana kadar sandalyede bekliyorum . Kim west yöntemi uyguluyorum yapmak isteyenler araştırsın . Öyle aman aman bi ağlaması olmadı. Normalde de sallamadigim için hemen uyum sağladı. Ama geceleri tam düzene oturmadı diş çıkardığı için çok kalkıyor. Emzik verip uykuya devam ediyoruz. Gece devamlı beni emerdi. Simdi gece 11 ve 4 de emzirmeye çalışıyom. İlk dişimiz dun göründü
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…