2016 Nisan Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri


  • Ankete Katılan
    380
Doktormu önerdi cnm, bize humana önerdi içmiyo similac denedim biraz içti golden goat içermi blmiyorum bnde onu vermek istiyorum iki gündür ztn emdikten snra 60 ml veriyorum snra yemek veriyorum anca doymayabaşladı

dr arkadaşımız bunları önerdi
 
Adet ben de hala olmadım,doğum sonrası olur gibi olmuştu,artık o adet miydi bilmiyorum da...Ama o günden bu güne yok..
 
evet kuzum da sizin kadar aceleci davranamadım :) ama belli de olmaz artık korunmuyoruz. eşim regl olduğum gün 4 gülle eve geldi. 4. bireyi istiyor ailemize :)
Maşallah maşallah. Allah bozmasın mutluluğunuzu. Ben yaşına girince değerlendiricem inşallah bu mevzuyu... zaten regl de olmadım, çiçek falan da gelmedi gerçi
 
Nasıl becerdin ya kaç dkkada o şekilde uyuyo, uyku saatleride süper olmuş bende bizimki 9 gbi yatıp 7 de kalkıyo snra 9da bdaha yatıyo

Nasıl başardın,ipucu versene biraz,ben hala kızımla,bizim yatakta yatıyorum..

Uyku egitimi icin bence anne de bebek de uygun olmali. Benim oglan geceleri genelde kendi kendine uyuyordu zaten. Dorduncu aydan sonra bir sapitmisti :)
Ilgilenen varsa ayrintili anlatayim ama genel olarak bir uyku rutini belirleyip, sirayla onu yapip sonra besige koyuyorsun. Basta bagirip duruyor tabii, kucaga almadan yanina gidip sakinlestiriyorsun. Benim ilk gece uyumasi bir saat surdu. Bir saat bagirdi. Esimle birbirimize destek olarak cozduk. Ikinci gece iki dakika bagirdi. Ucuncu gece artik besigine koydugumda bagirmadan uyuyordu:)
Gece yatma saati ve kalkma saatini de otomatik olarak kendi belirledi. Ben zorlamadim :) egitimden once 9.30 gibi yatip sabah 06.30da kalkiyordu.
 
Maşallah maşallah. Allah bozmasın mutluluğunuzu. Ben yaşına girince değerlendiricem inşallah bu mevzuyu... zaten regl de olmadım, çiçek falan da gelmedi gerçi

bu görüşümü herkese anlatıcam parkta bile yürümeye başlayan bebeği olan herkese 2. yap bekleme diyorum :) anlatıyorum kendimce sebeplerimi ve gaza getiriyorum :)

burda da daha bebekler yeni doğunca konuşulunca ardarda yapın demiştim ama görüşü benim gibi olmayan bazı kişiler saldırdı, bazısı da kendisi ardarda yapmak istemese de benim görüşüme saygı duydu.

illaki şimdiden yapmanız gerekmez ama 2 yaşında hamile kalmak uygun mesela. çocuk okullu oluyor anaokulu en basitinden hop 2.bebek geliyor ve ilk çocuk çöp oluyor. ne kadar ilgileniliyor ki okula at gitsin oluyor. hatta okullar tatil olunca anne babalar geriliyor. neden? çünkü bebekle ilgilenemicekler.

buarada alakasız konu ama afedersiniz kendi doğurup çıkardığı çocuğa bakamayan anne babalar, okullar açılsa da kurtulsak diyen anne babalara sesleniyorum. öğretmenler 50 kişiyle uğraşıyor. o sizin bakamadığınız çocuklardan 50 tanesiyle. umarım gerekli saygıyı gösterirsiniz çocuklarınızın öğretmenlerine! burda vardı birkaç öğretmen anlarlar ne demek istediğimi.
 

Sartlar el verirse ben de seneye dusunuyorum ikinciyi, bakalim.
 
Arkadaslar ben bu uyku egitimi isini hallettim gibi. Gunduz de gece de besigine koyuyorum kendi kendine uyuyor. Bir tek gece iki saatte bir kalkip emmerken uyumasini cozemedim.
Ayrica aksam yatma saati 7.30 ve sabah kalkma saati 08.00 oldu :)
Ne guzel ya cok ozendim simdi sana. Nasil hallettin uyku isini?benimki mumkun degil uyumaz oyle yataga koydunmu
 
hipp evolvia golden goat
Yok canım kızmam ben öyle herkesin kendi düşüncesi dediğim gibi benim ilk hamileliğim tedavi ile oldu nasıl olsa yine tedavi ile olur diye korunmuyorduk nasip oldu ki zaten istiyordum.haksızlık olacağını düşünmüyorum.
 
Kızlar cahilliğime verin bebek olunca herşeyi öğreniyoruz onunla şimdi markette yulaf unu yoktu yulafkepeği yulaf ezmesi vardı benim aradığım yulafunu şimdi hangisini alıcam.. Bide önerdiğiniz marka varmı
 
Dayanamiyorsan hic baslama :) baya ciglik atiyorlar cunku :)
yok valla onu göze alamam ıııı dese bakıyorum aman boşver zaten bı zaman sonra çagırsamda gelmez şimdılık bu gunlerın tadını çıkarmaya bakıyorum ılerde uykusuz kaldıgımız gecelerı bıle özlerız çalısan annelere zor olur tabı ama ben evde oldugumdan zorlmaıyor canı sagolsın keyfı nasıl ısterse oyle uyusun aglayıp aglayıp yorulupda uykuya dalmasına dayanamam ben
 

Çok çığlık çığlığa ağlasa ben de dayanamazdım valla ne yalan söyleyeyim. Çalıştığım için mecburum. Annem bakıyor ve kucağında sallamaktan yoruluyordu kadın. O da rahat etsin diye bu uyku olayını şimdiden çözmek istedim.
Eninde sonunda uyuyacaklar tabii. Eğer kaliteli uyku alıyorsa sorun yok. Benimkinin gündüz uykuları hiç kaliteli değildi. Şimdi düzene girdi çok şükür. Yani özetle ben iyi ki yapmışım diyorum ama daha önceden belirttiğim gibi her anneye ve her bebeğe uygun değil bu yöntem :)
 
Arkadaslar ben bu uyku egitimi isini hallettim gibi. Gunduz de gece de besigine koyuyorum kendi kendine uyuyor. Bir tek gece iki saatte bir kalkip emmerken uyumasini cozemedim.
Ayrica aksam yatma saati 7.30 ve sabah kalkma saati 08.00 oldu :)
Canim sen uyku eğitimini hangi sistem verdin. Yani bir kaç çeşiti var ya hani. Sen nasıl yaptın anlatsana birazcik
 
Ay anlatmissin cnm pardon:)
 
Tatik maceramız fena gitmiyor.denizden sonra mayışıp guzel uyuyoruz ama akşam tozutmalarımız devam.nedense aksam 7den sonra mızırdanma,aglama halindeyiz.şu diş cıkacaksa cıksın artık
Bebeklere uygun deniz simidini tavsiye ediyorum şekerler.3aydan itibaren kullanım,ebebek'te var ve biz cok sevdiik
 
Selam kizlar nasılsınız bizde bugün aylık kontrolumuze gitti kuzum sadece 400 gram almis 10 gün boyunca geçmeyen gribi vede başımızın derdi idrar yolu enfeksiyonu olduğu için kilo alımı yavaş seyrediyor artık yavaştan ek gıdaya başlayalım dedi doktorum günde bir iki kaşık mevsim meyvelerinin suyundan ver dedi ama iki gün arayla iki gün elma iki gün şeftali vs. Gibi sonra yoğurt ve kaşık mamasına başlıyoruz gunde bir ogun eger severse iki ogune cikarabilirsin dedi bebelac gold ballı irmikli kaşık maması aldık onu deneyeceğim. Bu ek gıda işi beni gercekten geriyor ne yapacağım bilmiyorum.demir ilacini da koruyucu amaçlı veriyorlarmis günde 4 damla verebilirsin fakat kabız yapar dedi saf zeytinyağı içir kabız olunca dedi ben demir ilacini iki günde bir vermeye karar verdim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…