2016 Nisan Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri


  • Ankete Katılan
    380
Selam kizlar nasılsınız bizde bugün aylık kontrolumuze gitti kuzum sadece 400 gram almis 10 gün boyunca geçmeyen gribi vede başımızın derdi idrar yolu enfeksiyonu olduğu için kilo alımı yavaş seyrediyor artık yavaştan ek gıdaya başlayalım dedi doktorum günde bir iki kaşık mevsim meyvelerinin suyundan ver dedi ama iki gün arayla iki gün elma iki gün şeftali vs. Gibi sonra yoğurt ve kaşık mamasına başlıyoruz gunde bir ogun eger severse iki ogune cikarabilirsin dedi bebelac gold ballı irmikli kaşık maması aldık onu deneyeceğim. Bu ek gıda işi beni gercekten geriyor ne yapacağım bilmiyorum.demir ilacini da koruyucu amaçlı veriyorlarmis günde 4 damla verebilirsin fakat kabız yapar dedi saf zeytinyağı içir kabız olunca dedi ben demir ilacini iki günde bir vermeye karar verdim.
Zaten 6.aydan sonra kilo alımları azalırmıs saglıkları yerinde olsun da.ek gıdaya baslayınca bence şöyle dicez "emzirmek ne rahatmış" :)demiri demek koruyucu amacla diyor doktor
 
Ben samsung note 5 kullanıyorum canım gayet de memnunum ama 6 si çıktı sanırım
Alakasız bir konu ama,telefonlarınızın markası ne,memnun musunuz,ya da tavsiye edebileceğiniz tel. markalarını alabilirim..samsung s6 edge hoşuma gidiyor bu aralar,fikirlerinizi bekliyorum..
 
B
Kızlar bebeklerinizin kiloları nasıl merak ettim. Gerçi geçmişi daha okuyamadim. Biz dün sağlık ocağında 5 aylık kilo boy takibi yaptırmaya gittik. Bizim süt alerjimiz olduğu için kilo bizim için çok önemli. 400gr almış ortalama. 7200 gr kiyafetiyle Bu aylarda kilo alımı yavasliyormus sizlerde durum nedir.
Canim benimki de bu ay 400 gram almis 6600 kilo 66 cm boy maşallah sizin kilonunz iyi
 
Zaten 6.aydan sonra kilo alımları azalırmıs saglıkları yerinde olsun da.ek gıdaya baslayınca bence şöyle dicez "emzirmek ne rahatmış" :)demiri demek koruyucu amacla diyor doktor
Aynen canım koruyucu amaçla veriliyormuş. Ahh ahhh ben simdiden başladım ek gıda işi zor demeye :)) napcam bilmiyorum hiç
 
Aynen canım koruyucu amaçla veriliyormuş. Ahh ahhh ben simdiden başladım ek gıda işi zor demeye :)) napcam bilmiyorum hiç
Ek gıda işi beni de düşündürüyor,ne güzel alışmıştım emzirmeye,pek rahattık :) Ama ek gıdaya da alışıcaz mecbur,olup olup gidecek inş...su akar yolunu bulur demişler...
 
Bugün birçok okuduklarıma dertlendim. Gittim geldim sildim yazdıklarımı yok dedim. Telefonu köşeye koyuyorum bakıyorum içime sıkıntı olmuşlar. Herkes evladını en iyi en güzel şekilde bütütmek ister ama işte konuşsam dert konuşmasam dert. Gamlıyımdır biraz takılırım üzülürüm. Bildiklerimi iyi niyetle yazıp kalp kırıcı cevaplar almaktansa hiç yazmamak en iyisi diyorum bu gece.
Ne oldu,hayırdır inşallah?Bir problem mi var?Sen de bendensin,herşeye takılırım ben de,hassasım çok ama bu huyumu sevmiyorum,umursamamayı başarabilsem,kendi sağlığım için pek iyi olacak..Seni seviyoruz biz,çok bilgilendik sayende fahri ebemiz:)
 
Rota aşısı yaptıranlara bir sorum var,2 aşı için de ayrı ayrı 100 küsur tl ödediniz mi,yoksa sadece ilk aşı için mi para ödediniz?Bizim daha 2. doz olmadı,eczacı 145 gibi bir rakam söylemiş,size sorayım dedim,1. de de o kadar vermiştik,toplamda 290 a geliyor yani..Bir de 5. ay biteli 8 gün oldu,geç kalmamışızdır inş aşı için..

Ikinci asi icinde 174 lira odedikk
 
Can'ım bebekle ilgili ne karar verdiniz merak ettim. Bende hamileyim dün öğrendim tesadüfen şimdi doktordan dönüyorum ben olsun istiyordum zaten. Tek üzüldüğüm emzirmeyi kesmemi söylemesi oldu. Sana 4 aya kadar doktor emzir demiş bana hemen kesmen lazım dedi :KK43:


Hayirli olsun insallah..
Emzirme konsunu baska doktorlarla mutlaka gorus..
 
Emziren bi anneden bunu duymak mukemmel.ileriki sayfada anlattın mı bilmiyorum yapıstım şuan buraya.aglayarak mı yaptın nasıl emzirmeden alıştıki
Canim cok okudum araştırdım ama ben henüz denemedim bile. Bu gidişle de zor çünkü tek ağladığı konu uyku. Uyandığında bile beni görünce hemen duygulanio kısa BJ aglio:) çok hassas çıktı bu konuda . Ben o yüzden suan deneyemiyorum ama iki üç kez emmeden yanıma uzanıp kendi kendine uyudu . Biraz belki onun üzerine düşebilirim. Zaten her zaman 8 de yatar mutlaka saati fix. Sabah da 7 de kalkar.
 
Çok çığlık çığlığa ağlasa ben de dayanamazdım valla ne yalan söyleyeyim. Çalıştığım için mecburum. Annem bakıyor ve kucağında sallamaktan yoruluyordu kadın. O da rahat etsin diye bu uyku olayını şimdiden çözmek istedim.
Eninde sonunda uyuyacaklar tabii. Eğer kaliteli uyku alıyorsa sorun yok. Benimkinin gündüz uykuları hiç kaliteli değildi. Şimdi düzene girdi çok şükür. Yani özetle ben iyi ki yapmışım diyorum ama daha önceden belirttiğim gibi her anneye ve her bebeğe uygun değil bu yöntem :)
katılıyorum çalısmakta olan anneyı çok zorlar ben ev hanımı odlugumdan sıkıntı etmıyorum Hayırlısı ıle büyüseler bı Allah saglk sıhhat versın hepsı geçer
 
Herkese.iyi gecelerrrr
Okullar acildi..
Ptesi ise basliyorum
Oznur simay 3 gundur ara ara atesleniyor
Persembe gunu oznur simayin 6 ay kinasini yapiyoruzz..
Bugun bende temizlik vardiii
Recep ruzgarda bir atarlar bir giderler amanda aman
Evde cumbus var
Sinirlerimizi acayip zorluyor..
Bizde durumlar boooyle..
Oyyy yerim ben onun kınasını ayy bindallıkta giydircekmisin :) evlilik kınasınıda görün inşallah..
 
Kızlar bebeğimin yüzünde böyle büyük bir sivilce çıktı içi şu dolu gibi etrafı kırmızı. Dün farkettik bugün daha da büyüdü. Sizce bu ne olabilir:110:
bizimkindede olmuştu
hastaneye götürdük
doktor ya stres ya sıcak yada alerjidir dedi
biz çok korktuğumuz ve çocukta çok ağladığından alerji damlası verdi
kullandık iki güne geçti
 
kızlar ya benim sıpa hiç durmuyor devamlı kucağımda evi pok götürüyor
allahım dün sarstım cocuĞU uyu artık diye
gündüz hiç uyumuyor
gece 10 da artık bende bitkin düştüm yatağına bıraktım iyi uykular dedim
içini çekti uyudu
sabah hop 5 de ayaktaydı
allahım sabır ver
 
X