2016 nisan anneleri buraya

Hamileliğiniz istemeden mi gerçekleşti?

• Ankete Katılan
    150
Hanımlar ikili ve üçlü testler hakkında bildikleriniz nelerdir? Yararları varsa zararları? Doktorum sadece ister misin dedi bende eşim ile konuşmam lazım demiştim yine de pek bilgi vermedi.

Hanımlar ikili ve üçlü testler hakkında bildikleriniz nelerdir? Yararları varsa zararları? Doktorum sadece ister misin dedi bende eşim ile konuşmam lazım demiştim yine de pek bilgi vermedi.
Benim doktorum hic sormadan 12. Haftada 2li test yapıcaz dedi. Ultrasonda ense kalınlığını ölçüyormus, bir de kan tahlili yaptiriyomussun. Bunların sonucunda göre yorum yapiyomus doktor da. Allah korusun genetik olarak bi problem var mi diye bakiyolar. Bence yaptırmakta fayda var.

Canım şöyle söyleyeyim eğer yaşın 30 un üstünde değilse (gebelik için riskli yaşlarda değilsen) ailende kalıtsal bir engel yoksa, akraba evliliği değilse yaptırmana hiç gerek yok. Bana da söylediler yine de yaptırdım doktor zaten %99 ihtimal birşey çıkmaz dedi öyle de oldu 55 tl verdik paramız ziyan oldu..ama dersen ille yaptırıcam kendin bilirsin ultrasonda ense kalınlığı ölçümü yapıp kan tahlili yapılıyor

Canım ya kıyamam (( Allah kolaylık versin...Herkesin sıkıntısı ayrı işte.
Çalışan ayrı dertli çalışamayan ayrı sanırım, ben de riskli gebelik yaşadığımdan 4. aydan sonra yatmaya başlıyorum. Her ayağa kalktığımda stres yaşıyorum bir şey olmasın diye. İlk gebeliğim böyle geçti, bu da öyle olacak Hep özeniyorum sağlıkla geze geze çalışa çalışa hamilelik yaşayanlara. Birbirimize bakıp şükrdelim :)

Herkese kolaylıklar diliyorum

herkese merhaba ,
kilo durumunuz nasıl acaba merak ediyorum. ben çok acıkıyorum ve sürekli yemek yiyorum. yaklasık 3 kilo aldım 2 ayda :) sizlerde durum nedir ?
Merhaba,

Ben 53 ile hamile kaldım şu an 54'üm. İlk hamileliğimde 50 ile kalıp 62 ile doğuma gitmiştim

Dün ikili teste girdim çok şükür her şey yolunda görünüyor.
Ama maalesef doktor cinsiyetini anlayamadı. Erkeğe de kıza da benzer özellikler var şuan dedi Birkaç haftaya daha ihtiyacımız var dedi.
Bir tane oğlum var, karnımdakinin kız olmasını çok istiyorum :) Hayırlısı.

Bu gün hayatımda hiç istemediğim kadar kuru fasülye pilav aşerdim, öyle bir şey ki kuru fasülyesizlikten delirecektim yani :))) Normalde hiç aramam. Bu civarda ne kadar ev yemeği yapan lokanta varsa telefonunu buldu internetten aradım ve bulduuuuuum :)))

Kızlar peki ikili test ile uçlu testin amaçları ayni mi? Doktor zekasına bakılacak.. Allah korusun birşey olsa bile sadece erken öğrenmiş olacaksın dedi tedavisi yok dedi. İstemezsen uçlu testte ayni dedi onu yaptırırsin... Bende araştırıp üçlü testi yaptırmayı düşünüyorum.
İnşallah bir sorun çıkmaz.

üçlü tarama testini ikilide bir problem saptarlarsa yapıyorlar

58 kiloyla hamile kalıp 50 kiloya düştüm. Hastanede yattım bir kaç gün. Psikolojim altüst oldu. Kusmaktan gırtlağım yara içinde. Artık eşimde ne yapacağını bilmiyor. Annem perişan. Yatak döşek yatıyorum 40 gündür.

Allahım hepimizin yardımcısı olsun.

Slm kızlar bende bu aralar cinsiyeti merak etmekten rüyalarımda karıştı:)
Az önce uyandım rüya gördüm telefonda bi kadınla görüşüyorum senin neyin oldu diyorum kız dedi,sonra başka bi kadında doğum yapmış telefona bebeğin resmini çekmiş oda erkekmiş mavi zibiNi vardı üstünde.uyandım acaba benim ne olacakki dedim:)

yav ben 12 haftaya gırdım hala mıdem çok bulanıyor hele sabahları acayıp bıde bu hafta baş agrısı olmaya başladı sızdede varmı kızlar

Bende 13.haftaya girdim bulantilar cikarmalar devam cnm.istahsizlik halsizlik yemeklerden tiksinti fulll devam hiiiccc duzelme yok.Bunada sukur diyorum artik,bakalim belki 16.haftadan sonra gecer insallah

abovvv bende 12 haftadan sonra azalır dedıler dıye motıve olmaya çalısıyorum Ah AH anamın kıymetını şimdı daha ıyı anlıyorum neler çekmıs kadın

Güzel anneler İnşallah hepimiz sağlıkla sıhhatle kucağımıza alırız bebeklerimizi ve uzuuunn ömürle analı babalı büyütmeyi nasip eder Rabbim.. Ben de çarşamba ikili test için gidiyorum insallah. İkili test zararlı bişey olmadıgından yaptırmayı düsünüyorum. Tedirgin miyim? Evet. Dua edelim birbirimize bol bol. Ben çok zor buldum bebeğimi Allaha emanet doğmasını 4 gözle bekliyoruz. Yıllarca sabırla bekledik. Aşilama bile yaptirdik 2 defa tutmadı. Tam tüp bebek yapacakken adetimi beklerken hamile olduğumu öğrendik. Allah o kadar büyük ki! Hamd olsun. O yüzden dualarla gelen bebegimi dualarla Allaha emanet ediyorum ben her zaman. Korkuyorum hem de cok ama Rabbim büyük. Onun izniyle testlerimizi de olumlu atlatiriz hepimiz. Şurda 6 ay sonra dogum hikayelerimizi paylaşırız inşallah

Valla çok güzel dua etmişsiniz Rabbim herkese bu duyguyu yasatsin bende bu hafta 13.haftaya girdim ve bugün doktora gittiğimde bebeğim uyuyordu çok zor uyandirdik :) aglatti beni allah sağlıkla gelmelerini nasip etsin

Karin bölgesin de kaşıntılarınız başladı mi hanımlar? Benin çok kasiniyo sanırım çatlayacak ve henüz krem felan almadım.

Bulantılar geçsin diye gün sayıyıorum ama hala devam. Ağzımda sürekli bir pas tadı. Su kesinlikle iiçemiyorum .En fazla günde 1 bardak.Elma suyunun dışında da sıvı birşey içemiyorum.İlk zamanlar çok kusuyordum 3 kilo verdim şimdi tost yoğurtlu makarna fln yiyebiliyorum sadece 3 kiloyu geri aldım ama kusmamak için tutuyorum kendimi.Bebeğe birşey olur diye korkuyorum .Üff bir normale dönebilseydim

Bendede durumlar ayni,bugun hava alayim diye markete ciktik hadi dedik cikmusken pazara gidelum kokular mahfetti beni.Cikarmaktan bogazim bile tahris oldu.Naneli sakiz ve seketlr rahatlatiyor beni dene istersen belki fayda eder.

bende korkuyom . bende cuma yaptırcam inş.

Karin bölgesin de kaşıntılarınız başladı mi hanımlar? Benin çok kasiniyo sanırım çatlayacak ve henüz krem felan almadım.
bebek yağı kullanıyom ben.. ellerim ayaklarım çok çatlıyo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…