Benim doktorum hic sormadan 12. Haftada 2li test yapıcaz dedi. Ultrasonda ense kalınlığını ölçüyormus, bir de kan tahlili yaptiriyomussun. Bunların sonucunda göre yorum yapiyomus doktor da. Allah korusun genetik olarak bi problem var mi diye bakiyolar. Bence yaptırmakta fayda var.Hanımlar ikili ve üçlü testler hakkında bildikleriniz nelerdir? Yararları varsa zararları? Doktorum sadece ister misin dedi bende eşim ile konuşmam lazım demiştim yine de pek bilgi vermedi.
Canım şöyle söyleyeyim eğer yaşın 30 un üstünde değilse (gebelik için riskli yaşlarda değilsen) ailende kalıtsal bir engel yoksa, akraba evliliği değilse yaptırmana hiç gerek yok. Bana da söylediler yine de yaptırdım doktor zaten %99 ihtimal birşey çıkmaz dedi öyle de oldu 55 tl verdik paramız ziyan oldu..ama dersen ille yaptırıcam kendin bilirsin ultrasonda ense kalınlığı ölçümü yapıp kan tahlili yapılıyorHanımlar ikili ve üçlü testler hakkında bildikleriniz nelerdir? Yararları varsa zararları? Doktorum sadece ister misin dedi bende eşim ile konuşmam lazım demiştim yine de pek bilgi vermedi.
Canım ya kıyamamO kadar zormuş ki hamileyken çalışmak.. evde olanların ne kadar şanslı olduğunu düşünüyorum bende her gün..
günde 11 saat ve 6 gün çalışıyorum..uyku yetmiyor sabahları zor kalkıyorum bel ağrısı mide bulantısı uyku hali kramplar derken ofis deki herkes ay yine nesi var bunun diye bakıyorlar..kimse hamile olduğum için anlayış göstermiyor yine de şükür diyelim atlatıcaz inşallah beterin de beteri var hamile olup da bütün gün ayakta duranlar var Rabbim kimseyi muhtaç etmesin
Merhaba,herkese merhaba ,
kilo durumunuz nasıl acaba merak ediyorum. ben çok acıkıyorum ve sürekli yemek yiyorum. yaklasık 3 kilo aldım 2 ayda :) sizlerde durum nedir ?
Benim doktorum hic sormadan 12. Haftada 2li test yapıcaz dedi. Ultrasonda ense kalınlığını ölçüyormus, bir de kan tahlili yaptiriyomussun. Bunların sonucunda göre yorum yapiyomus doktor da. Allah korusun genetik olarak bi problem var mi diye bakiyolar. Bence yaptırmakta fayda var.
Canım şöyle söyleyeyim eğer yaşın 30 un üstünde değilse (gebelik için riskli yaşlarda değilsen) ailende kalıtsal bir engel yoksa, akraba evliliği değilse yaptırmana hiç gerek yok. Bana da söylediler yine de yaptırdım doktor zaten %99 ihtimal birşey çıkmaz dedi öyle de oldu 55 tl verdik paramız ziyan oldu..ama dersen ille yaptırıcam kendin bilirsin ultrasonda ense kalınlığı ölçümü yapıp kan tahlili yapılıyor
üçlü tarama testini ikilide bir problem saptarlarsa yapıyorlarKızlar peki ikili test ile uçlu testin amaçları ayni mi? Doktor zekasına bakılacak.. Allah korusun birşey olsa bile sadece erken öğrenmiş olacaksın dedi tedavisi yok dedi. İstemezsen uçlu testte ayni dedi onu yaptırırsin... Bende araştırıp üçlü testi yaptırmayı düşünüyorum.
İnşallah bir sorun çıkmaz.
yav ben 12 haftaya gırdım hala mıdem çok bulanıyor hele sabahları acayıp bıde bu hafta baş agrısı olmaya başladı sızdede varmı kızlar
Valla çok güzel dua etmişsiniz Rabbim herkese bu duyguyu yasatsin bende bu hafta 13.haftaya girdim ve bugün doktora gittiğimde bebeğim uyuyordu çok zor uyandirdik :) aglatti beni allah sağlıkla gelmelerini nasip etsinGüzel annelerİnşallah hepimiz sağlıkla sıhhatle kucağımıza alırız bebeklerimizi ve uzuuunn ömürle analı babalı büyütmeyi nasip eder Rabbim.. Ben de çarşamba ikili test için gidiyorum insallah. İkili test zararlı bişey olmadıgından yaptırmayı düsünüyorum. Tedirgin miyim? Evet. Dua edelim birbirimize bol bol. Ben çok zor buldum bebeğimi Allaha emanet doğmasını 4 gözle bekliyoruz. Yıllarca sabırla bekledik. Aşilama bile yaptirdik 2 defa tutmadı. Tam tüp bebek yapacakken adetimi beklerken hamile olduğumu öğrendik. Allah o kadar büyük ki! Hamd olsun. O yüzden dualarla gelen bebegimi dualarla Allaha emanet ediyorum ben her zaman. Korkuyorum hem de cok ama Rabbim büyük. Onun izniyle testlerimizi de olumlu atlatiriz hepimiz. Şurda 6 ay sonra dogum hikayelerimizi paylaşırız inşallah
Bulantılar geçsin diye gün sayıyıorum ama hala devam. Ağzımda sürekli bir pas tadı. Su kesinlikle iiçemiyorum .En fazla günde 1 bardak.Elma suyunun dışında da sıvı birşey içemiyorum.İlk zamanlar çok kusuyordum 3 kilo verdim şimdi tost yoğurtlu makarna fln yiyebiliyorum sadece 3 kiloyu geri aldım ama kusmamak için tutuyorum kendimi.Bebeğe birşey olur diye korkuyorum .Üff bir normale dönebilseydim
bende korkuyom . bende cuma yaptırcam inş.Güzel annelerİnşallah hepimiz sağlıkla sıhhatle kucağımıza alırız bebeklerimizi ve uzuuunn ömürle analı babalı büyütmeyi nasip eder Rabbim.. Ben de çarşamba ikili test için gidiyorum insallah. İkili test zararlı bişey olmadıgından yaptırmayı düsünüyorum. Tedirgin miyim? Evet. Dua edelim birbirimize bol bol. Ben çok zor buldum bebeğimi Allaha emanet doğmasını 4 gözle bekliyoruz. Yıllarca sabırla bekledik. Aşilama bile yaptirdik 2 defa tutmadı. Tam tüp bebek yapacakken adetimi beklerken hamile olduğumu öğrendik. Allah o kadar büyük ki! Hamd olsun. O yüzden dualarla gelen bebegimi dualarla Allaha emanet ediyorum ben her zaman. Korkuyorum hem de cok ama Rabbim büyük. Onun izniyle testlerimizi de olumlu atlatiriz hepimiz. Şurda 6 ay sonra dogum hikayelerimizi paylaşırız inşallah
bebek yağı kullanıyom ben.. ellerim ayaklarım çok çatlıyo.Karin bölgesin de kaşıntılarınız başladı mi hanımlar? Benin çok kasiniyo sanırım çatlayacak ve henüz krem felan almadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?