• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Biz bu ayı tamamlamasını bekliyoruz cnm. 9.aya girince vermeye başlıycam

Aç kalmıyorsa bence sorun yok. Ben kahvaltısını ıhlamurla yapıyorum. Peynir ekmek pekmez yum sarısı koyuyorum. Meyve Genelde elma armut muz.mandalina için biraz daha bekliyorum. Sebze de mevsim sebzesi ne varsa. Bnm sütüm çok olmadığı için ek gıda miktarımız biraz daha fazladır

Ben henüz tarhanaya başlamadım. Ama tuz varsa vermezdim. Hem o Nasıl Bebek tarhanasıymış tuzlu tuzlu
bebek tarhanası değil aslında üstünde organik tarhana yazıyor. bebek tarhanası bulamadım ben. o yüzden sordum nerden satın aldınız diye

Arkadaşlar ek gıda konusunda bende bişeyler paylaşayım kırmız et özellikle kuzu Eti kemik suyu veriyorum ve çiğ badem her gün mutlaka oluyor geri kalan benimde aynı şeyler ancak burda çok bahsi geçmemiş ben tatlı patates yer Elmas'ı cennet hurması brokoli veriyorum çok faydalı doktorlarınıza dansıabilirsiniz
günlük beslenmemiz ise şu şekılde
Kalkınca anne sütü
Kahvaltı
Anne sütü
Öğle yemeği
Anne sütü
Meyve
Anne sütü
Muhallebi
Anne sütü
Gece de 1 kere emer

Kızım hiçbir şey yemek istemiyor. Yoğurt hiç sevmedi. Her gün azimle mayaladım ama artık pes ettim. Sadece muz, elma, armut, Trabzon hurması yani meyveleri seviyor. Muz kabızlık yaptı, içine zeytinyağı koymama rağmen.
Sebze olarak da kereviz, brokoli ve bal kabağını tadımlık yiyor sadece. Yumurta ve lor peynirini hiç sevmedi :( %99 anne sütü alıyor.
İki haftada 300 gr almış ve 2,5 cm uzamış. Hemşireye iki haftada 2,5 cm uzar mı dedim. Bir öncekinde yanlış ölçmüşlerdir dedi. Ama o zamanda o ölçmüştü. Diğer aylarda az kilo alımımızın nedeni hastalık ve diş çıkarmasıymış. Bunu öğrenmiş oldum. Şimdi de hasta, yılbaşından beri ve 4. Dişi patladı. Emmek istemiyor. Ben de sağıp veriyorum. Keşke geçmiş aylarda da öyle yapsaydım. Ama memeyi bırakır diye korkmuştum.

Kizlar meyveyi nasil veriyosunuz bi detayli anlatın benmi yapamiyorum acaba benim kiz hic yemio

canım benim kız en çok muzu seviyor. onu bile yedirirken şekilden şekile giriyorum. elma armutta da öyle.

-muzu eziyorum kaşıkla vermeye çalışıyorum veya elimle küçük küçük koparıp elimle veriyorum. eğer ezilmişi kaşıkla yemezse bütün muzun üstüne sürüyorum. büyük parçayı ağzına götürürken o ezilmiş olanı yemiş oluyor.

-elma armutu önce cam rendeden geçirerek kaşıkla yedirmeye çalışıyorum. ama çoğu zaman yemiyor. ben de yarım veya çeyrek elma diliminin üstüne biraz biraz koyuyorum. elmayı eline veriyorum, bende elimle destekleyerek o dilimin üstünde püre olan kısmını ağzına veriyorum. öyle yedirmeye çalışıyorum.

yazınca farkettim, ne çekiyormuşum yaaa

canım benim kız en çok muzu seviyor. onu bile yedirirken şekilden şekile giriyorum. elma armutta da öyle.

-muzu eziyorum kaşıkla vermeye çalışıyorum veya elimle küçük küçük koparıp elimle veriyorum. eğer ezilmişi kaşıkla yemezse bütün muzun üstüne sürüyorum. büyük parçayı ağzına götürürken o ezilmiş olanı yemiş oluyor.

-elma armutu önce cam rendeden geçirerek kaşıkla yedirmeye çalışıyorum. ama çoğu zaman yemiyor. ben de yarım veya çeyrek elma diliminin üstüne biraz biraz koyuyorum. elmayı eline veriyorum, bende elimle destekleyerek o dilimin üstünde püre olan kısmını ağzına veriyorum. öyle yedirmeye çalışıyorum.

yazınca farkettim, ne çekiyormuşum yaaa
Ben de çabanı takdir ettim gerçekten :)
Ben de muzu elimle veriyorum. Yada ısırarak kendi yiyordu. Ama kabız yapınca ezip zeytinyağı ile verdim. Yine kabız yaptı :(

9. Ayda asi var niye 1 yasinda ki @meleksinsen
Bizide 9.ayda aşıya cagirdilar

Birde kizlar nen iki gündür kizimin kahvaltilarina cay kasigi kadar kaymak koyuyorum koyan varmi yada zararli oldugunu soyleyen duyan ben araştırdım bisey yazmio hicbi yerde
Bu sabah bende verdim azcık kaymak, çokta sevdi kuzum

Canim 9. Ayda kızamık aşısı isteğe bağlı bir aşı. Normalde 1 yaş ama sureyeliler yüzünden hastalık görülüyor 9. Ay önerisi var ama ben 1 yaşında yaptıracagim. Sonuçta sinir bölgesinde değiliz hastanede de çalışmiyorum yani risk grubunda değiliz
Sınıra ne gerek canım suriyelilerin olmadığı yermi var, hiç bir yere cikmasan dokundugumuz parada bile ne kadar mikrop var, kaç hastanin veya pis adamın elinden geçti kimbilir, ben yaptircam asiyi

Aynen bende oyle şekilden sekile giriyom ama verdigimde kustugu icin vazgeçiyorum
Dertlenme canım benim tosunda meyve yemiyor sadece cennet hurması yiyor başkada bi meyve yemiyor hele muz versem hemen suratı burusuyor ağzından atiyor

Günaydın kızlar,
3ten beri uyku tutmadı. Oturdum yatağa telefonda ek gıda araştırmaları yapıyordum.
Bir şey merak ediyorum. Ben kızıma ek gıda verirken özel tabak kullanmıyorum. Kaşığı yumuşak uçlu kaşık ama tabak olarak minik cam kaselerim var onları kullanıyorum. Özellikle mama tabağı kullanmanın mantığı nedir? Normal deterjanla yıkamamak gerektiği için mi?

Günaydın kızlar,
3ten beri uyku tutmadı. Oturdum yatağa telefonda ek gıda araştırmaları yapıyordum.
Bir şey merak ediyorum. Ben kızıma ek gıda verirken özel tabak kullanmıyorum. Kaşığı yumuşak uçlu kaşık ama tabak olarak minik cam kaselerim var onları kullanıyorum. Özellikle mama tabağı kullanmanın mantığı nedir? Normal deterjanla yıkamamak gerektiği için mi?
Bence ayırman gerekir.english home da yeni geldi çok güzel bambu mama takımı var ılık sabunlu su ile yikanacak. Bir de ben Avent in takımını kullanıyorum çok memnunum. Bu aylarda bardağa alısması lazım. Uygun bir bardak da alabilirsin.

LargeGemini LargeGemini bizim hususi meyve ve yogurt saatimiz var. Ben hergün armut veriyorum kabızlık yapmasın diye. Armut yanında muz veya elma veriyorum. Hepsi ya cam rendering ya da ezerek.
Bir de Armutlu irmik muhallebi verebilirsin.
yesilcan86 yesilcan86 cennet hurması alerjik değil mi ben yediğimde bile dilim bir hoş oluyor pelteklesiyorum bebiste birsey yapmadiysa gerçi.

Back