• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Kizlar cok uzgunum kizima muhallebi vereyim dedim tahil bazli ek gidalar icine peynir pekmez koymuştum.
demin kizim yemek istemedi birkqc kasik zorla verdim yemiyodu sonra aglamaya basladi dilinin altından kırmızı kan geldi tatli kasigi kadar bilindik kirmizi kan metal kasik degil zarar mi gordu acaba, simdi bakmak istiyom ama dil alti oldugu icin birakmiyo
Fikri olan varmi:KK43:
Sen ne ile yediriyorsun Aygül bebek kaşıklı var yumuşak uclu satılıyor. Metal kaşık yavrunun dilini kesmiş plastik kaşık da keser. Yumuşak silikon kullanacaksin BPA içermeyenden. Bu kasikdan almadan sakin verme sonra bu çocuk niye yemiyor kilo almıyor diye hayiflanirsin.

Kizlar cok uzgunum kizima muhallebi vereyim dedim tahil bazli ek gidalar icine peynir pekmez koymuştum.
demin kizim yemek istemedi birkqc kasik zorla verdim yemiyodu sonra aglamaya basladi dilinin altından kırmızı kan geldi tatli kasigi kadar bilindik kirmizi kan metal kasik degil zarar mi gordu acaba, simdi bakmak istiyom ama dil alti oldugu icin birakmiyo
Fikri olan varmi:KK43:
Bir de sakin zorlama. Zorladikca ilerde iyice yemek yemekten kaçar yavaş yavaş davranmak lazım. Ben kaşığı eline veriyorum kendi yiyor dişini kasiyor sonra yogurdunu yine kasigina tutuyorum tamamen kendi yiyor ben müdahale etmiyorum blw oku bence biraz internetten senin kızın için iyi bir yöntem olacak bence.

Birde kizim bir haftadir biberonu isiriyo sürekli ama hic diş cikacak belirtileri yok

Benim korkum kızım anne sutu 3 ay tek aldigi icin kalsiyum eksikliginden dişlere zarar gelirmi sizce kizlar.?
Yoğurt yemeye başlıyorlar canım sen canını sıkma o kalsimunu alır yoğurt ve peynirden ama su kaşık olayını hallet valla bana dert oldu. Wee baby nin kaşıklı çok güzel ben inanamadım fiyati da uygun 2 tanesi 11 tl. Avent de var bende 30 TL'ye almıştım ama onu sevmedi 5 TL'lik kaşık favorisi oldu:halay:

Cnm ilk baslarda metal kasikla veriyodum esimle gecen pazar cikinca e bebekten aldik yumusak basli kasik aldik ama daha onceden yara olmus sanirim bugun kasikla da biraz zorlayinca o yaraya deyip kanamis ben bunu bugun farkketim :(

Birde zorlama diyosun ama ben vermezsem kizim hic bisey yemiyo ki istahsiz bir bebegin kendi nezaman isterse yer sözleri inan istahsiz çocuğu olmayan bilmez
Sen ne ile yediriyorsun Aygül bebek kaşıklı var yumuşak uclu satılıyor. Metal kaşık yavrunun dilini kesmiş plastik kaşık da keser. Yumuşak silikon kullanacaksin BPA içermeyenden. Bu kasikdan almadan sakin verme sonra bu çocuk niye yemiyor kilo almıyor diye hayiflanirsin.

Kızlar günlük keçi sütünden (AOÇ) yoğurt yaptım, ekşi de değil ama zor yedi 2 gündür deniyorum sizde durum nasıl yoğurtu nasıl yiyorlar

Yoğurt yemeye başlıyorlar canım sen canını sıkma o kalsimunu alır yoğurt ve peynirden ama su kaşık olayını hallet valla bana dert oldu. Wee baby nin kaşıklı çok güzel ben inanamadım fiyati da uygun 2 tanesi 11 tl. Avent de var bende 30 TL'ye almıştım ama onu sevmedi 5 TL'lik kaşık favorisi oldu:halay:
Kaşık da mı seçiyorlar :KK57:

Cnm ilk baslarda metal kasikla veriyodum esimle gecen pazar cikinca e bebekten aldik yumusak basli kasik aldik ama daha onceden yara olmus sanirim bugun kasikla da biraz zorlayinca o yaraya deyip kanamis ben bunu bugun farkketim :KK43:

Birde zorlama diyosun ama ben vermezsem kizim hic bisey yemiyo ki istahsiz bir bebegin kendi nezaman isterse yer sözleri inan istahsiz çocuğu olmayan bilmez
Canim o daha ne bilsin yemek yemeyi. Seninle bir öğreniyor bak facebookta blw Türkiye var blw uygulayan annelerin bebekleri genel olarak tombis benimkine zorla kaşığı sokumca ağzına sıkı sıkı kapatmaya başladı. Çocuğa nefret gelir zorlarsan. Ver eline çekirdekleri kabuğu soyulmuş tatlı yumuşak bir armut bak nasıl yiyor. Sen bir gruba bak 7. Ayında bile 900 gr alan bebekler var.

Ben elma ve armut rendesi ile yoğurdu karıştiriyorum kaşığı koyup eline veriyorum kendi ağzına götürüyor böyle böyle 6 kaşık yiyor üstüne anne sütü böyle bir dene bakalım zorla kaşık sokma ağzına. Ama etraf Pisleniyor o kendi kendine yemeği öğrenirken ama çok da mutlu oluyorlar hem özgüvenleri de gelişiyor.

Canim kullanma bence ve çift durulama yap bu bir ikincisi yeni ne yedirdin bebeğe gıda alerjisi olabilir
Elma suyu,havuç suyu ve muz verdim canm ama onlardan önce oldu galiba ya :( alerjiyse 3 gün yedirmezsem bunları geçer mi? Bide pişik zannedip dikkate almamıştım o yüzden ne zaman çıktı ilk olarak tam hatırlamıyorum :(
LargeGemini LargeGemini alakası yok canm anne sütüyle dişin benim annem koyun sütüyle büyümüş benimkinden sağlamdır hala dişleri maşallah :nazar:

Kızlar selam bebeklerde diş çıkarırken burun tıkanıklığı oluyor mu kızımda Ateş yok ama burnu tıkalı serumla cekıyorum açılıyor yıne tıkanıyor 1 saate diş çıkarma belırtısı arasında artık nezle akıntı yer alıyor ama burda bunu yasayan anneler oldu mu nezle ardından diş çıkaran bebişler varmı

Alıntı yapamadim kizlar dilinin alti biraz yara olmus daha onceden metal kasikla verdigimde olmus sanırım bugunde muhallebi verirken plastik kasik sanirim oraya deyince kanadi.
Cunku dilinin altinda kırmızılık var tahris olmus .
CANİM doktora goturdun mu bu aralar el ayak hastalığı diye bir hastalik var el ayak ve ağız içinde yara çıkıyor salgın imiş solunum yolu ile bulaşıyor allah korusun öyle bişey olmasın

Elma suyu,havuç suyu ve muz verdim canm ama onlardan önce oldu galiba ya :KK43: alerjiyse 3 gün yedirmezsem bunları geçer mi? Bide pişik zannedip dikkate almamıştım o yüzden ne zaman çıktı ilk olarak tam hatırlamıyorum :KK43:
LargeGemini LargeGemini alakası yok canm anne sütüyle dişin benim annem koyun sütüyle büyümüş benimkinden sağlamdır hala dişleri maşallah :nazar:
Canim alerji olacak birsey de yedirmemissin gıda alerjisi olduğunu düşünmüyorum belki deterjan olabilir ama bana atopik dermatit gibi geldi. İhmal etme çünkü dermatit tedavi olmazsa daha da artar malesef. Bu deterjanlar dermatit yapıyor bir de hala emziriyorsan senin yediğim birsey de yapabilir yumurta çikolata vs. Fazla abartmamak lazım l.

Kızlar selam bebeklerde diş çıkarırken burun tıkanıklığı oluyor mu kızımda Ateş yok ama burnu tıkalı serumla cekıyorum açılıyor yıne tıkanıyor 1 saate diş çıkarma belırtısı arasında artık nezle akıntı yer alıyor ama burda bunu yasayan anneler oldu mu nezle ardından diş çıkaran bebişler varmı
Var canım. Benimkinde kuru öksürük de var ama 3 kere farklı doktorlara muayene ettirdim cigerlerinde birsey yok şükür ama numaradan òhö öhö modunda. Ateş bizde de olmadı

Canim alerji olacak birsey de yedirmemissin gıda alerjisi olduğunu düşünmüyorum belki deterjan olabilir ama bana atopik dermatit gibi geldi. İhmal etme çünkü dermatit tedavi olmazsa daha da artar malesef. Bu deterjanlar dermatit yapıyor bir de hala emziriyorsan senin yediğim birsey de yapabilir yumurta çikolata vs. Fazla abartmamak lazım l.
Birkaç gündür böyle canım bepanthen plus sürüyoruz biraz hafifledi gibi ama bugün görmedim henüz eve gidince bakayım işe başladım da..artar derken başka yerlerinde de mi çıkar yoksa bu büyür mü henüz büyüme ya da başka yerinde görmedim ama inşallah kıyafettendr :110:

Bence git canm bi kbb görsün baksın kulaklarına başka birşey olmasın ihmal etme hem saat erken gidebiliyorsan hemen git.bizi de haberdar et inşallah atmıştır kuzum sıkıntısını..

Cnm benim kizinda hep akar kulak kepcelerinin ici kabuk tutacak kadar bi ara goturdum doktor normal dedi su kacmis olabilir cok doktorlara goturme o kulaklars koyulan cihazlar dan bile bebekler enfeksiyon kapar demisti ama senin oglan rahatsız yinede bi gotur.

Canim orta kulak iltihabi olmuştur ihmal etme hemen götür

Canım çok geçmiş olsun. Ne yaptınız gittiniz mi doktora?

Hiç vakit kaybetmeden git cnm kulak enf grip gibi kendi kendine iyilesmez antibiyotik lazım bir görün bakalım

Canlarim dün bir sürü bahane sebebiyle gidemedim dr a bugün sağlık ocağına goturuyum diyorum, sağlık ocağı yakın hastane uzak bebek arabasıyla gidilecek gibi değil zaten dahada hasta ederim, bi sağlık ocağına gidelim aile hekimi bi fikir verir sonuçta oda dr okadar okumuş yani dimi

Canim benim oglum diş çıkarırken zaten gripti ilaç kullaniyorduk, ateş düşürücü ağrı kesici felan o yüzden ne ateş yaptığını biliyorum nede diş çıkarmanın hasta ettiğini ama yapabilir

Canım kızım yeni diş çıkardı, daha doğrusu çıkarıyor :) aynı zamanda sürekli burnu tıkalı. Ben de serum fizyolojik kullanıyorum. Ama biz İstanbul'da yaşıyoruz, iki haftadır ankaradayız. Ankara'nın havası kuru. Ondan mı yoksa dişten mi bilmiyorum.
Bu arada bizde de Ateş olmadı. İştahsız.. Hiç emmek istemiyor.

Canlarim dün bir sürü bahane sebebiyle gidemedim dr a bugün sağlık ocağına goturuyum diyorum, sağlık ocağı yakın hastane uzak bebek arabasıyla gidilecek gibi değil zaten dahada hasta ederim, bi sağlık ocağına gidelim aile hekimi bi fikir verir sonuçta oda dr okadar okumuş yani dimi

Canim benim oglum diş çıkarırken zaten gripti ilaç kullaniyorduk, ateş düşürücü ağrı kesici felan o yüzden ne ateş yaptığını biliyorum nede diş çıkarmanın hasta ettiğini ama yapabilir
Aile hekimi de kulak kontrolü yapıyor canım. Bir sıkıntı yoktur inş. ama varsa da fark eder büyük olasılıkla.
Tekrar aktı mı peki kulağı?

Back