• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Geçen gün de annem yeğenimin çorbasından bebişe vermiş bir kaşık.
Ben ek gıdaya geçtim organik pazara gidiyorum ordan alıyorum. Tuz yok salça yok. O çorbada bunlar var. Hoşuna gitti diyo. Dedim anne verme. Ben işe başlayınca annem bakıcak. Kırmak da istemiyorum..

Hanimlar merhaba
Bebeklerinizin uyku saatleri nasil
Biz ilk 3 ay uyku nedir bilmezdik sabah 5lere 6lara kadar ayakdaydik bir kac saat uyur sonra ertesi gune kadar ayniydik
3.aydan sonra bi gece bir uyudu o gun bugundur mahsallhi var
Lakinnn simdide cok uyuyor
Gece 11gibo yatip sabh 11 hatta 12ye kadar uyudigi oluyor 1 saat uyanik kalip yine uyuyor
mesela bugun dun aksam 8de uyudu 11De kalkti 1de geri uyudu 10bucukda kalktik sabah 11de yine uyudu hayla uyuyor cok aşırı degil mi bu durum

Ben şok
Ben iptal :skandal::skandal:
Sayamadım o kadar çok uyuyomuş ki...

Biz az uyuyanlardanız. İki gündür zaten huzursuzluğumuz var gece 2 saat uyanık kalıyoruz. Ama genelde 8-9 da uyur gece 2-3 kez emmeye kalkar sabah da ortalama 7 de uyanır. Gün içinde de 2 saat anca uyur...

Eğer bebeğinde sıkıntı yoksa açlıktan sürekli uyumak gibi... Sorun olcağını sanmıyorum

Ben şok
Ben iptal :skandal::skandal:
Sayamadım o kadar çok uyuyomuş ki...

Biz az uyuyanlardanız. İki gündür zaten huzursuzluğumuz var gece 2 saat uyanık kalıyoruz. Ama genelde 8-9 da uyur gece 2-3 kez emmeye kalkar sabah da ortalama 7 de uyanır. Gün içinde de 2 saat anca uyur...

Eğer bebeğinde sıkıntı yoksa açlıktan sürekli uyumak gibi... Sorun olcağını sanmıyorum
Aciktigi zaman mizmizlaniyor doyuruyorum o uyumaya devam ediyor
İlk 3ay uyku nedir bilmezdik simdide uykuya bayiliyor bakalim gelicek 3 ay neler bekliyor bizi

Benimde kizimin adı ecem beril adaş çıktı kizima :anne:
Selam kizlar biz.eceyle parka geldik
Bayiliyor.dışarıya.normalde.evde.ağlıyordu hadi dedim.gidiyoruz
Benimki cok ilginc süpürgeden.degil tv de.kavga.eden.bagiran.birileri olunca korkuyor
Yavrum. Anasi.gibi bariscil :KK70:
ingver ingver Bence de.mama.veriyorlar benim kiz aciksin acikmasin 2.saatte.bir.en.gec meme.ister
Disarda da avmler.de.bebk.bakim.odasi olunca.ancak.öyle uzun.kaliyoruz
Sonrasında eve.çünkü uykusu.gelince hareket halinde olmak istiyor
Malum 2.saatte 1 uyuyor 30 dk.
Yürüyüş yapmayınca eceyi.eve.çıkardığımda pilim bitmez.diyorum.hadi.bakalim
Hava güneşli ama serin dikkat dikkat

SAfsa SAfsa bence sorun yok. Ne güzel işte mışıl mışıl uyuyor.
Bu aylarda bebeklerin gece uykusu 11 ila 12.saat olmaliyimis ve toplamda 14 ila 16 saati bulmaliymis
Ecenin 11.saati nadir.geceleyin. genelde 2 ila 4 saatte bir uyanır emer
Sekizde uyurdu simdi yarim saat uyuyp uyanip tam dalisi 10 u buluyor
Bebekler çok degisken yani
Hem de mama.sut kadar uyku da bir.gıda
Sorun yok
Hatta sanslisin ;)
Benimde kizimin adı ecem beril adaş çıktı kizima :anne:
Tam adi melisa ece. Melisayi babanesi verdi ama ben hep onu karnimda ikenden ecemmm.diye severdim
Ece diyorum.genelde.
Ben de bir ara ecem degil de ece beril düşünmüştüm sonra ece vera da karar kilmistim ama melisa ece oldu
Beril ismi de cok hoştur

Bütün bebekler adları ile büyütsün inşallah sağlıklı büyüsünler anne ve babalarına hayırlı evlat olsunlar inşallah
SAfsa SAfsa bence sorun yok. Ne güzel işte mışıl mışıl uyuyor.
Bu aylarda bebeklerin gece uykusu 11 ila 12.saat olmaliyimis ve toplamda 14 ila 16 saati bulmaliymis
Ecenin 11.saati nadir.geceleyin. genelde 2 ila 4 saatte bir uyanır emer
Sekizde uyurdu simdi yarim saat uyuyp uyanip tam dalisi 10 u buluyor
Bebekler çok degisken yani
Hem de mama.sut kadar uyku da bir.gıda
Sorun yok
Hatta sanslisin :KK66:

Tam adi melisa ece. Melisayi babanesi verdi ama ben hep onu karnimda ikenden ecemmm.diye severdim
Ece diyorum.genelde.
Ben de bir ara ecem degil de ece beril düşünmüştüm sonra ece vera da karar kilmistim ama melisa ece oldu
Beril ismi de cok hoştur

ya benimkide çılgınlar gibi yediklerime bakıyor. korkuyorum bir şey olacak diye. çay bardağıyla hipnotize edicem artık o derece.
Benimkide öyle hele azıcık tadına baksın kolunu kessen öyle ağlamaz, biri görse bu çocuk aç der o derece yani ama aç değil sütüm var her ay 1250 gr aldı maşallah Tosun gibi gözü aç babasida boğazına duskundur ona çekmiş

taşma olmuyor zaten .uzun zamandır 4 kullanıyorum. 4+ e gelmeme az kaldı. Bebik biraz tombik benim.
Benimkide tombik 4+ya geçtim beb daha rahat oluyor

anne yuregi vallahi ben babaya bile birakip bir saat dusari cikamiyorum baba ibu sallarken gelip gidip 10 kere bakiyorum rabbim yardimcin olsun insallahh sizin bi duzeniniz vardir evladinla baska biri gelince duzeni bozulacak ben bayramda annene gittim irada is yaparjen anneme verdim bide ne goreyim cicuga sutlac vermeye kalkiyor kardesim geldi soyledi de engel oldum vallahi
Sorma bende birakamiyorum, bazen benim işim oluyor kv uyutuyor 5 dk da bir gidip bakıyorum, 6 aydan sonra işe girerim diyodum ama yok gidemem ağlarım ben

ya bu kayınvalideler hep mi aynı. ben yapıyordum bir şey olmadı diyor benimkide. sanki deneme yanılma tahtası. düşünebiliyor musunuz benim kv 6 aydan sonra et suyu vermiş çocuklarına. bir de diyorki bak sapasağlamlar :oha:
Canım bende 6 aydan sonra et suyuyla pişirmiştim hep kızımın çorbalarını.ama öyle sade vermedim hiç.

Hanimlar merhaba
Bebeklerinizin uyku saatleri nasil
Biz ilk 3 ay uyku nedir bilmezdik sabah 5lere 6lara kadar ayakdaydik bir kac saat uyur sonra ertesi gune kadar ayniydik
3.aydan sonra bi gece bir uyudu o gun bugundur mahsallhi var
Lakinnn simdide cok uyuyor
Gece 11gibo yatip sabh 11 hatta 12ye kadar uyudigi oluyor 1 saat uyanik kalip yine uyuyor
mesela bugun dun aksam 8de uyudu 11De kalkti 1de geri uyudu 10bucukda kalktik sabah 11de yine uyudu hayla uyuyor cok aşırı degil mi bu durum
Canım bizşmde şöyle akşam 7:30-8 gibi ystıyo gece sadece emmeye uyanıyo.sabahta 6:00-8:00 arası uyanıyo.uyanış saatine bağlı 9:00-10:00 arası tekrar uyuyo 12:00-1:00e kadar sonra 3 te uyursa kısa uyuyo 1 saat kadar sonra akşam yatış saatine kadar uyanık.

Canım bizşmde şöyle akşam 7:30-8 gibi ystıyo gece sadece emmeye uyanıyo.sabahta 6:00-8:00 arası uyanıyo.uyanış saatine bağlı 9:00-10:00 arası tekrar uyuyo 12:00-1:00e kadar sonra 3 te uyursa kısa uyuyo 1 saat kadar sonra akşam yatış saatine kadar uyanık.
Ne.güzel ya gündüz uykularını toptan Uyuyor 2 partide
Benim kizi 5 kez gündüz uykusuna yatirdığım coktur.
Kalktiktan 1.5 saat sonra başlıyor mizirdanmaya uyku diye.
SAlla emzir yarim saatte uytmasi.
Uyumasida uzun ols gam yemem max 45 dk.
Geri uyutmaya çalışıyorum uzasin uykusu diye 1 kac kez haric işe yaramıyor
Gece ise 9 saat uyuyor . arada nadiren de olsa 10 .. 11 saati buluyor
Arada kalkip emiyor. Bir.ara.kesintisiz 6... 7 saat.uyumustu ama bu.ara 2 saatte 1 kalkıyor.
O araliksiz.7.saat uyuyup uyandığı zaman bu sabah saat 5 te
Filan oluyor tamamen uyanıyor oyunlar gülücükler filan.
Yüz vermiyorum ama ise.yaramıyor uymuyor geri
1.sonraki uyku zAMANİ olan 1.5 saate kadar.uğraş dur.
Bu ara yapmadi bunu
Gece 2 saate bir kalkıp emsin ama bunu yapmasin razıyım
Uykusuz kalinca cok kötü anne oluyorum çünkü:KK43:
D vitamini eksikligim varmis doktor Ampul verdi biraz daha iyiyim şimdi neyseki
Sabah yorgun oluyordum buda sinir yapıyordu

Son düzenleme:
Biz tam uzadı uykumuz dedik bebiş hafiften grip oldu 3 gece beraber uyuduk burnu tıkandığı için sürekli uyandı iki saat uyanık kaldı, bir saat boyunca memede kaldı. Hatta bir defasında 3,5 da uyandı emzirdim yatarak uyudum uyandım emdi durdu falan çok farkında değilim ama 5,5 da uyandım hala emiyordu. Emzik yaptı yani beni. Bu gece yatağına aldım. Daha iyi ama inş önceki geceler gibi olup alışkanlık etmez. Hasta olmadan önce gece uyandığında 10 dk emip yatıyordu

Geçmiş olsun bebisine yeos yeos
KizlAr aranizda.bebeğine kendi kendine uyuması için uyku eğitimi veren var mi ?
Bebekleriniz.nasil.uyuyor?
Emerek mi.sallayarak mi ?
Benim.bazen.emerek.... Genelde gece..
Gunduzleri de sallayarak. Ya da kombine.
Uyku eğitimini gecen.hafta denedim
Tracy hogg kaldir.yatir. ama agla agla.helak oldu.yavrum
Vazgecmek zorudna.kaldim dayanamadım
Ertesi gunu.hafiften sesi.bile gitmişti. Babasi.biraz kizdi bende cok pisman oldum
Raziyim dedim uykusuz kalmaya yeter ki o gozler yaş dolmasin.
Ote.yandan hep böyle yufka.yurekli.gidersem ya bu.kiza ne.disiplini ne.de.baska egitimleri veremem diyorum.
Güçlü olsun hayata karşı. Pısırık yetişsin istemiyorum ama şimdiden kiyamiyorum ki.bebise...

Ben de deniyim demiştim ama olmadı. Genelde emerek uyuyor. basen olmuyo sallıyorum. Evde hamakta uyutuyordum uyumazsa, ama baktım ki bir yere gidince uyutamıyorum ayakta sallamaya başladım

Ne.güzel ya gündüz uykularını toptan Uyuyor 2 partide
Benim kizi 5 kez gündüz uykusuna yatirdığım coktur.
Kalktiktan 1.5 saat sonra başlıyor mizirdanmaya uyku diye.
SAlla emzir yarim saatte uytmasi.
Uyumasida uzun ols gam yemem max 45 dk.
Geri uyutmaya çalışıyorum uzasin uykusu diye 1 kac kez haric işe yaramıyor
Gece ise 9 saat uyuyor . arada nadiren de olsa 10 .. 11 saati buluyor
Arada kalkip emiyor. Bir.ara.kesintisiz 6... 7 saat.uyumustu ama bu.ara 2 saatte 1 kalkıyor.
O araliksiz.7.saat uyuyup uyandığı zaman bu sabah saat 5 te
Filan oluyor tamamen uyanıyor oyunlar gülücükler filan.
Yüz vermiyorum ama ise.yaramıyor uymuyor geri
1.sonraki uyku zAMANİ olan 1.5 saate kadar.uğraş dur.
Bu ara yapmadi bunu
Gece 2 saate bir kalkıp emsin ama bunu yapmasin razıyım
Uykusuz kalinca cok kötü anne oluyorum çünkü:KK43:
D vitamini eksikligim varmis doktor Ampul verdi biraz daha iyiyim şimdi neyseki
Sabah yorgun oluyordum buda sinir yapıyordu
Canım bende de d vit dibi boylamış. Aile hekimi damla verdi ama ben kullanmadım. Anne sütünden kızıma geçerse diye. Doktora sordum kullan dedi ama ben emin olamadım. Kızıma da damla kullanıyorum. Fazla olursa diye korktum.

Geçmiş olsun bebisine yeos yeos
KizlAr aranizda.bebeğine kendi kendine uyuması için uyku eğitimi veren var mi ?
Bebekleriniz.nasil.uyuyor?
Emerek mi.sallayarak mi ?
Benim.bazen.emerek.... Genelde gece..
Gunduzleri de sallayarak. Ya da kombine.
Uyku eğitimini gecen.hafta denedim
Tracy hogg kaldir.yatir. ama agla agla.helak oldu.yavrum
Vazgecmek zorudna.kaldim dayanamadım
Ertesi gunu.hafiften sesi.bile gitmişti. Babasi.biraz kizdi bende cok pisman oldum
Raziyim dedim uykusuz kalmaya yeter ki o gozler yaş dolmasin.
Ote.yandan hep böyle yufka.yurekli.gidersem ya bu.kiza ne.disiplini ne.de.baska egitimleri veremem diyorum.
Güçlü olsun hayata karşı. Pısırık yetişsin istemiyorum ama şimdiden kiyamiyorum ki.bebise...
Kucakta evi gezerek pış pışlayarak uyutuyordum. Meme reddi geçtiğinden beri emerek uyuyor. Zaten memeyi uyumak dışında almadığından başka türlü uyutmak istemiyorum. Bizimki aç aç uyur yoksa :(

Canım bende de d vit dibi
boylamış. Aile hekimi damla verdi ama ben kullanmadım. Anne sütünden kızıma geçerse diye. Doktora sordum kullan dedi ama ben emin olamadım. Kızıma da damla kullanıyorum. Fazla olursa diye korktum.
Aman ne.yapıyorsun canim.sakin.ha.kullan
Benimki cok.düşük değil mis ama oral amPul verdi. 1 adet.
Onumuzdeki aya da.1.ampul daha.verecek çünkü cok yuksek dozaj.
Bu ampul
300.000 birim.d vitamini içeriyor
Damlanin.bir.sisesi tumuyle markaya göre. Değişmekle birlikte 50.000 birim filan yani ampule.gore.düşük
Kullan dediyse kesinlikle kullan

Back
X