2016 Kasım anneleri

bebegimizin cinsiyetleri

  • kizimiz geliyor

    OY: 150 46,0%
  • oglumuz geliyor

    OY: 164 50,3%
  • ikiz kizimiz geliyor

    OY: 6 1,8%
  • ikiz oglumuz geliyor

    OY: 1 0,3%
  • ikiz kiz erkek geliyor

    OY: 5 1,5%
  • ucuz geliyor

    OY: 0 0,0%

  • Ankete Katılan
    326
Kızlar çok alakasız olacak ama ıphone telefonuna gebelik programı indiren ve tavsiye edecek olan var mı ben güzel bir şey bulamadım da
 
dmt cm dmt cm ben kendimi hemen tekrar bebek fikriyle teselli ediodum
Seyi merak ettim cnm bn bundan onceki gebeligimde 12. Haftama kadr doktra hic gtmemistim ilk kont.de 8+6 haftalikken kalbinin durdugunu daha dogrusu o kadarlikti kalbi ne zmn durdu bilemyrm
Ultrason resmine baktigimda kolu bacagi falan yok yani biraz garip gorunuyodu canim ici bebisim.. smdi cennette olmasi beni cok mutlu edio insallah sende atlatrsin bir an once ve br daha Rabbim yasatmasin saglikli evlatlar verisn Rabbim
Acaba digorum ki vardi da kolu bacagi öldugu icin mi buzulmus kalmisti yoksa gelisememismiydi hos her 9 haftalik bebislerde olmuyor kol bacak birden gelisenler oluyor ama iste merak ediorum yani ya da bana oyle gelmisti yavrum bi garipti..
 
günaydın kızlar ankarada akropol hastanesine giden var mı aramızda ben yarına randevu aldım öğleden sonrası için
 
Allah yasatmasin canım. Ama bütün gebeligi kanama ile geçirip sapasağlam da dogurabilirsin. En azından bi belirti vermiş. Doktor içerde kanama başlamış diyor nerdeyse bebeğin kesesi kadar büyük bi nokta. Ultrasonda gösterdi doktor. bende pembe veya kahverengi leke bile hiç olmadı hala da yok. Keşke olsaydı da bilseydim belki dinlenirdim belki ilaç vs . Ne bileyim insan düşünüyor ışte oradan buradan nasıl.olurdu diye.
Ah çok zordur mutlaka seni anlayabiliyorum. İnşallah kürtaj çabuk geçer genetik araştırmalarda bişey çıkmaz yeniden gebelik için çalışmalara başlarsın. En kısa sürede hamile kalabilirsen daha çabuk atlatırsın bu günleri inşallah. Bende en son acile gittiğimde bebek 5_6 gün geride demişti doktor perşembe randevum var güzel şeyler duymak görmek için dua ediyorum çok korkuyorum bişey olur diye.
 
dmt cm dmt cm :KK43: canım ne desem bilemedim. Çok üzüldüm dünden beri yazıcam elim gitmedi bir türlü :KK43: umarım çabuk toplarsın.. Arkadaşlarında dedigi gibi en iyi gelecek şey yeni bir bebiş.. İnşallah tahliller temiz çıkar ve en kısa zamanda göbüşünde yeni bir canla birlikte olursun..
Dün akşamdan beri dualarım seninle ve minik melekle :KK43:
 
Canimm cok tesekkur ederim internetsiz biryerdeydim oglum da bitirmis telefon kotami bir turlu yazamadim neyse ki dondum dun istanbula bebiklerimin ikisine de iyi dedi dr kardiyak aktiviteleri muspetmis :) herbisey yolundaymis eger boyle giderse de ekim sonu kasim basi her an gelebilirlermis :) cuma gunu normal drum cagirdi 10 gunde bir gorusucez dedi normalde ayda bir alirim gebelerimi ama senin durumun farkli dedi. Tamam dedim ben de napim... bebeklerin arasinda 2 gun fark varmis birinin digerinden kucuk gorunmesi de aldigi pozisyonla alakaliymis birinin usgye gore bas popo ayni anda gorunecek sekildeyken digeri sadece basi gorunuomus da bas buyuk oldugunden popo arkasinda kaliyormus. Koca kafali yewrilerim :) :) :)

hic okuyamadim grubu 200 kusur sayfa yapmissiniz anacim hepinizi cok merak ediyorum cani gonulden opuyorum umarim aramizdan gidenler olmamistir ve gerkes cok sagliklidir...
Canım çok sevindim tek kese ikizimi çift kese ikizim iyi bende çarşamba gittim 10+4 diğeri 10+1 olmuşlar bugün 11+3diğeri 11+0 olduk canım şükür rabbim cümlemizi ne bebeklerini korusun :nazar::KK200::anneadayı::emir_bebek::emir_bebek::KK200::KK200:
 
Son düzenleme:
Bilmiyorum o kadar canım yanıyor ki hemen heves edemiyorum şu anda. Aynı şeyleri yaşamaktan çok çok korkuyorum Anestezi ile yapacakmış kurtaji . O anı hatirlamamam daha iyi olur.
Evet evet anestezi normali zaten.Dün de bir arkadasım yasadı aynı durumu oda lokal anestezı olmus. ben apartopar cok kotu durumds gittgm için anestezı alamadım cunku onda aç olmak gerekıyordu. tekrar geçmiş olsun
Kızlar son 2 yıldır okadar cok düşük olayı duyuyorum ki..Sizce sebepleri ne bunun? Ben doktoruma sorucam.2011 ağustos anneleriydim ben orada 84 arkadasım sorunsuz hamılelık yasadık ve bebeklerimizi kucagımıza aldım şükür.hepımızın ilk gebelıgıydı üstelik. Sonrasında İkinciye yapan 19 arkadas ben de dahil 10 umuz düşük yaptık.
 
Canım bende 1 dış gebelik yaşadım. Ekim ayında aldılar bebeğimi

3 tane düşük olmadan olmuyormuş genetik testleri ben gittim devlet hastanesine dedim 3 tane

tarihleri sordu salladım resmen. ondan sonra testleri yaptılar.

can bu ya.. 1 tanesi ne kdar zor . 3 tane ya can mı dayanır.. hayır yani belki kan pıhtılasması gibi bir sorun var

basit bir çözümü var yanı ya kan sulandırıcı hap yada iğne budur yani.. bunu öğrenmek için 3 defa yerle bir mi olmak gerekiyor..

yapıcak bişi yok gittim yalan söledim testlerimi de yaptırdım.

Çok şükür bişi çıkmadı.. bu da içimin rahatlamasına sebep oldu..

ayrıca genetik bölümü resmen bomboştu... ki devlet hst den bahsediyorum.. barkod alır almak odasına girdik doktorun.

mutlaka testlerini yaptır. doktor bana dedi ki % 80 oranın da genelde bişi çıkmıyor sebebini bulamıyoruz ama yine de bakalım dedi.

ztn 3-4 tane bişiye bakıyorlar yani oranın en yüksek olduğu şeylere bakıyorlar yoksa genetik tabi sınırsız bir bilim yani.

1 ay sonra sonuçları aldım. doktor bişi yok dedi. bir sonraki gebelikte daha dikkatli takip edilecek dedi o kdar.

yani şimdi çok mu dikkatli takip ediyorlar hayır yani duruma göre.

doktoruma anlattım basımdan gecenleri. biliyor. şuanki gebeliğime göre davranıyor ama geçmişe göre değil.

bir de sana tavsiyem hgs de çektir. 1 ay sonra rahmin toparlansın ondan sonra çektir mutlaka.

hem önlem amaçlı kontrol olur hemde ilaç verdikleri için tüplerde tıkanıklık vs olsa hemen düzeliyor birde hgs den hemen sonra hamile kalınıyr. Rahim temizlendiği için.

bol bol dua et canım yapıcak bişi yok elden bişi gelmez. veren de allah alan da.

allah yine hayırlısı ile sağlıklı sıhhatli bebekler nasip eder inşallah.

Üniversite hastanesine gidiyorum. Doktor kurtajdan sonra genetik testleri yapalım dedi. İlk gebeligim ilk kaybim. Demekki istenince yapılabiliyor diyorum bazen. Hsg de 15 aralıkta çekildi 8 şubatta son adetimdi. Aynen daha hızlı gebe kaldım sanki önceki tedaviler ise yaramamisti sanirim. Kafam öyle allak bullak ki. Eve kapanıp.aylarca çıkmamak istiyorum sadece. Doktor genetik.test yapmayalım.deseydi bile ağzımı açacak halim yok. Neyseki kendi dedi yapalım diye. Allah razı olsun tavsiyelerin için , dünya da durdu beynim de durdu sanki. Zaman geçmiyor, düşünemiyorum da.
 
En iyi ilaç yeniden hamile kalman olacak bak bunu sakın unutma ben çok üstüne düşmedim ama bir yıl her adet döneminde eziyet çektim ve kendimi toparladığım ay hamile kaldım sakın hayat durmuş gibi davranma beklemek sana Zaman kaybı olur kalbinin durduğundan eminsen bir an önce narkozla sonlandır bu durumu ve göreceksin gün gün daha iyi olacaksın ama beklerken Zaman duruyor sanki ve acın daha da katlanıyor.. Seni çok iyi anladığım dan emin ol benim ikisi de kanamayla düştü kürtaj gerekmedi o bile bana teselli oldu ama hiç korkma hergün bir sürü bayan böyle şeyler yaşıyor ağla içini boşalt ama sonra toparlan ve yeniden başla


Aynen zaman geçmiyor sanki. Yaşama sevincim elimden alınmış gibi.sanki ondan öncesinde yasamiyordum. Eşim de tekrar bebek düşünmenin iyi geleceğini düşünüyor ama canım o kadar yanıyor ki korkularim yine başıma gelecek gibi düşünüyorum. Ama evet bi an önce sonlandirmayi düşünüyorum ben de. Perşembe günü zorunlu eğitim vardı orayı.burayı arayıp eğitimi iptal ettirdim, perşembe bi son vereceğim sanırım. İçimde oldukça ağlama isteğim artıyor , kopamiyorum. Kalbinin durduğuna eminim. En son gördüğümden beri öyle büyümüş ki. Ama küçücük halinde bile kıpır kıpır olan kalbi şimdi kipirtisiz . İkinci doktora gitmeye bile gerek görmedim eşik.bile hareketsizligini farketti. Gözümüzün gördüğü şey için daha da umut besleyip kapı kapı gezmenin kötü geleceğini dusunuyorum
 
Kızlar ben ilkinde yaşadığım için yine Bebegimin kalbi durur da haberim olmazsa diye hep diken ustundeyim her kontrole giderken resmen hatim indiriyorum. Eşim video çekiyor her muayenede Ben bebeği görünce nasıl şükrediyorum resmen soracağım.ne varsa orda o stresten aklımdan uçup gidiyor. Allah bir daha ne bana ne de başkasına yaşatmasın.

Bizleri de korktuğumuz şeylerden emin eylesin. Hayırlısıyla hareketlerini hissetmeye baslasam biraz daha rahatlayacağım.
KESİNLİKLE BİREBİR AYNI DURUMDAYIM DOKTOR HERGÜN GEL DESE GİDERİM
 
Birşey soracağım bilgisi olan varsa. Genetik araştırma 3 düşük olunca mi yapiliyordu . Doktorum kurtajdan sonra istersen genetik araştırma yapalım dedi de.
EVET CANIM AMA SEN 3 DÜŞÜĞÜM VAR DE YAPTIR ZAMAN KAYBETME BEN YAPTIRDIM BENDE KAN PIHTILAŞMASI ÇIKTI ŞUANDA HERGÜN İĞNE VURULUYORUM
 
Aynen zaman geçmiyor sanki. Yaşama sevincim elimden alınmış gibi.sanki ondan öncesinde yasamiyordum. Eşim de tekrar bebek düşünmenin iyi geleceğini düşünüyor ama canım o kadar yanıyor ki korkularim yine başıma gelecek gibi düşünüyorum. Ama evet bi an önce sonlandirmayi düşünüyorum ben de. Perşembe günü zorunlu eğitim vardı orayı.burayı arayıp eğitimi iptal ettirdim, perşembe bi son vereceğim sanırım. İçimde oldukça ağlama isteğim artıyor , kopamiyorum. Kalbinin durduğuna eminim. En son gördüğümden beri öyle büyümüş ki. Ama küçücük halinde bile kıpır kıpır olan kalbi şimdi kipirtisiz . İkinci doktora gitmeye bile gerek görmedim eşik.bile hareketsizligini farketti. Gözümüzün gördüğü şey için daha da umut besleyip kapı kapı gezmenin kötü geleceğini dusunuyorum
Bende böyle düşünürdüm senin yerinde olsaydım yazın bir arkadaşımın da başına geldi hep yanındaydım ona destek oldun hep onada bir an önce sonlandır ki daha çabuk toparla dedim hep iki doktora gidip kalbinin atmadığını öğrenince beklemeden kürtaj oldu yarım saat sürdü hiç kanaması falan olmadı ve bu arada bir kere adet olduktan sonra korunmadı ve şimdi doğum yapmak üzere... Bunları düşün iyi olacak bak göreceksin varmış rabbimin bir bildiği diyeceksin sakın neden ben deme.. Bu bir nevi vücudun savunma mekanizması hiç yılma ve istemeye devam et... Sonra bize haber ver ben yeniden hamileyim diye inan buna geçecek bu da geçecek
 
bı alınan bebek patolojıye gıder ve genelde bsey cıkmaz ondan. bıde genetık yanı sen ve esınden kan alınarak bı skntı var mı dıe bakarlar. ayrıca kan pıhtılasma testlerını mutlaka yaptır. cok sanslısın kı karsındakı doktor tahlıllerını yapmak yaptrmak ıstyo. genelde ılk dusukte arastrmaya gıtmıyorlar. beım ıkıncıden sonra arastrıldı. ucuncude uygun dozda ıgne vermedıklerı ıcın kaybettım. sımdı sukur ıyı bı doktora gıdıoyorum rıske atmadım kendımı ayrıyeten baska bı doktorun daha gozetımı altındayım ve sımdılık bı skntı yok sukur. ama o korku artık oluyo bununla bastmeyı ogrenmelısın...

Bu korkuyla yasayacagim demi. Yine mi kalbi durdu yine mi haberim yok. Oncekinde de böyle olmuştu filan. Doktorumdan çok eminim zaten , yoksa şimdiye kaç doktorun kapısını calmistim. Bundan önce de çok doktor değiştirdim ama bu doktor kadar sonuç odaklı kimseyi görmedim. Kendisi de ilaçlarla gebe kalabilmiş. Belki de o yüzden halden anlıyor bilmiyorum. Tatsız bi hatırlatma olabilir belki ama benim işlem yarın yapılacak. Sence hastaneye ne goturmeliyim. Özellikle hatırlatmak istedigin birşey varmı. Anestezi ile öğleden sonra yapilcak :KK61:
 
Kalbi durmuş :KK61: kocaman olmuş bi de gözümün önünden gitmiyor görüntüsü. Yarın kürtaj yapılacak iyiyim desem de yalan hiç iyi değilim :KK61:
Kardeşimin bir düşügü oldu test yapıldı onunda kalbi durmuştu 13 haftada aldılar canım. Sen ısrar Etmelisin Test.yapilsin sen üç. Düşük beklicen yipranmanimi beklicekler saçma bence
 
dmt cm dmt cm ben kendimi hemen tekrar bebek fikriyle teselli ediodum
Seyi merak ettim cnm bn bundan onceki gebeligimde 12. Haftama kadr doktra hic gtmemistim ilk kont.de 8+6 haftalikken kalbinin durdugunu daha dogrusu o kadarlikti kalbi ne zmn durdu bilemyrm
Ultrason resmine baktigimda kolu bacagi falan yok yani biraz garip gorunuyodu canim ici bebisim.. smdi cennette olmasi beni cok mutlu edio insallah sende atlatrsin bir an once ve br daha Rabbim yasatmasin saglikli evlatlar verisn Rabbim
Acaba digorum ki vardi da kolu bacagi öldugu icin mi buzulmus kalmisti yoksa gelisememismiydi hos her 9 haftalik bebislerde olmuyor kol bacak birden gelisenler oluyor ama iste merak ediorum yani ya da bana oyle gelmisti yavrum bi garipti..

Bende kol bacak göremedim. Bi de 7 haftalikken bile berrak silueti varken şimdi 8 haftada durmuş kalbi dediler. Normalde 10+0 olmalıydı . Şimdi görüntüsü bulanikti bayağı. Laserasyon oluyor sanırım yani iki haftadır ölmüş içerde, son kontrolden iki üç gün sonra ölmüş. Bozulmaya başladı herhalde uzun zaman oldu . O görüntü bile yaktı zaten.
 
Ah çok zordur mutlaka seni anlayabiliyorum. İnşallah kürtaj çabuk geçer genetik araştırmalarda bişey çıkmaz yeniden gebelik için çalışmalara başlarsın. En kısa sürede hamile kalabilirsen daha çabuk atlatırsın bu günleri inşallah. Bende en son acile gittiğimde bebek 5_6 gün geride demişti doktor perşembe randevum var güzel şeyler duymak görmek için dua ediyorum çok korkuyorum bişey olur diye.

Geriden gelebilir tabi. Korkutma kendini bakalım. Benim 5 gün geride kalmıştı bi ara sonra yetişmişti. Ne bileyim allah kimseye vermesin. Yine de gununu bekleme ben gibi daha sık git bakalım ne Olur ne olmaz aklında kalmasın
 
dmt cm dmt cm :KK43: canım ne desem bilemedim. Çok üzüldüm dünden beri yazıcam elim gitmedi bir türlü :KK43: umarım çabuk toplarsın.. Arkadaşlarında dedigi gibi en iyi gelecek şey yeni bir bebiş.. İnşallah tahliller temiz çıkar ve en kısa zamanda göbüşünde yeni bir canla birlikte olursun..
Dün akşamdan beri dualarım seninle ve minik melekle :KK43:

Allah razı olsun. Ne bileyim yeni bebek düşüncesi henüz aklıma bile gelmiyor korkudan sanırım. Doktor ne diyecek ne kadar ara vermeyi isteyecek bakalım. Ben şu an isinamadim yeni bebek fikrine. Henüz bundan kopamadim sanırım :KK43:
 
X