- 14 Haziran 2009
- 2.495
- 3.035
- 333
çok güzel tavsiyeler doğum yapacaklar için 2 kez okudum valla çoookk teşekkürler canım yaaaDoğru şekilde karşılarsan çok güzel doğumun olur canım. Sakın korkuyla yaklaşma, korku beyinde ağrı merkezini uyarır. Öncelikle seni sarıp sarmalayan, o süreçte tüm tribine nazına gıkı çıkmayan soğukkanlı bir eş lazım :) Ben onun desteği olmasa çok zor doğururdum kesinlikle. Kasılmaları birlikte atlattık. Belime yaptığı masajlar iyi geldi. En çok iki eliyle belime baskı yaptığı pozisyondan verim almıştım. Akşam saatlerinde şiddet artınca o pozisyona küçük sıcak su torbası ilave ettik. Sıcak çok iyi geliyor bel bölgesine. Bir de sancın geldiğinde mutlaka derin nefes alıp uzun uzun ver. En en en önemlisi bence nefesti. Doğumun son saatlerinde aklına gelmesi zorlaşabiliyor, o noktada da eşim sürekli hatırlattı ve birlikte nefes alıp verdik. İnan öncesinde çalışmasını yaparken bu kadar önemli olabileceğini tahmin etmemiştim. Suyunu takip et. Sızıntı şeklinde olması önemli değil. Kese patlarsa kasılmaların seyri renk değiştiriyor. Öncesinde bir balonun çatıya baskı yaptığını düşün, kese patladığında bebişin kafası kemiklere baskı yapmaya başlıyor. Bunu korkman için söylemiyorum sadece neyle karşılaşacağını bilirsen ona göre önlemini alırsın. Ekibinde seni son anlarda sezeryana döndürecek tipleri uzak tut odadan. Canının sızısından fikirlerin değişebilir. Bedenine ve bebeğine güven son ana kadar. Bir de bence doğuma dair en önemli tavsiyem, doğum olana kadar kimseye haber verme. :)) Sadece eşin olsun yanında. O anın özel olması önemli bence. Bir de telefonlar susmuyor, inan o süreçte aklına gelecek en son şey aranıp sorulması. Allah bir avazda kurtarsın canım. Kesinlikle dünyanın en güzel duygusu. İnşallah tadarsın sen de.