Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
Slm kizlar ..yazilanlari okuyup tskip ediyorum ama pek yazdigim soylenemez :)
2 gun once kontrolum vardi.bebegim 2.600 gr 46 cm boyunda..haftasina gore 100-200 gr eksik sen daha cok kilo almissin dedi..bebegin basi baya asagiya inmis yuzunu gostermiyo..kontrol etsem alttan belki acikligin bile vardir ama kurcalamiyim lekelenmen falan olmasin dedi..bebegin plesantasinda cok parlak alan var kireclenme yani plesantasi yaşlanmis erken gelicek buyuk ihtimalle dedi.korkuttu biraz.haftaya tekrar kntrl var.nstye baglick

canim kilosu haftasina gore eksik dese de dogurmak icin guzel bi kilo. gelisimi icin iceride 2 hafta daha kalsa cok daha iyi ama su an bile gelse bi sorun yasamazsiniz bence. aramizda iki gun var ama ben senden yarim kilo gerideyim su an. o kiloyu 38de gorsem yatar kalkar sukrederim. plesenta eskimesi tek basina gosterge degil ve acil dogum gerektirmez. su dedigi gibi daha belirleyici. normal yapacaksan su oldugu surece hic endiselenme.

Oy bu çok güzel bişeymiş.bunu alıyım ben zaten kabızlık hep sorun benim için.iyiki bu hamileliğinde yok.bu sefer çektirmemiş sana çok şükür.tekrar saol cnm benim yaaa grubumuzun eli kolusun valla

utandim

hekimden diil cekenden sor demisler ya bnimkisi o hesap oluyo biraz. basima cok sey gelmis herhalde zamaninda ne diim :))

merhaba :) artık doğumlara yaklaşmaya başladık, ben yogaya gidiyorum normal doğum yapabilirsem yardımcı olsun diye. şimdide kendime evde yapabileceğim bir egzersiz programı hazırlamaya çalışıyorum görselleri olan hareketlerin. bir kitabım var oradan bakarak yapıyorum ama sayfa çevirmek felam konsantrasyonu bozuyor o nedenle hareketleri büyük bir kağıda basıp karşımdaki duvara asıp yapmayı planlıyorum. evde böyle çalışmalar yapan var mı aranızda? nefes ve kasık egzersizleri gibi?

Teşekkürler canm inşallah, bebişin de yaklaşık 2,5 civarı olmuştur artık, ayy artık doğsalarda sevsek istiyorum zaman artık yaklaştı heyecanlar arttı

Canm benim ailem yakınımda iyiki varlar annem geldi iki gündür bende kalıyor, valla yemek yapıyor hazırlıyor, sohbet muhabbet çok güzel oluyor, bebeğim doğduğunda da yanımda kalacak inşallah ben çok mutlu oluyorum ailem yakınımda diye bende evlenmeden önce odadamdan dışarı çıkmazken, şimdi yanımda olması hoşuma gidiyor

Canm ne güzel, egzersizler yapıyorsun ben de çok istedim ama yapamadım işimi hep bahane ettim, yaptığım tek egzersiz akşamları sahilde yürümek

Canm ne güzel, egzersizler yapıyorsun ben de çok istedim ama yapamadım işimi hep bahane ettim, yaptığım tek egzersiz akşamları sahilde yürümek[/QUOTE]

aslında en güzeli o zaten, yürüyüş herşeyden iyi bence, onu yapabiliyorsan süper ben biraz yürüyünce baygınlık gelio acaip ağır hissediyorum kendimi, hiç bırakma aman doğuma kadar yürümeye devam :)

Ben 4. Ayda yurtdışında hamile sınıflarına katılmıştım. Oradaki yoga ve pilates topu hareketlerini şuan evimde uyguluyorum canım. Türkiye'de de kendi doktorumun ebeyle hazırladığı doğuma hazırlık eğitimine gittim, orada da top ile özellikle çok faydalı kasık, bel, sırt hareketleri gösterdiler. Nefesi de günde 10 dk kendime ayırıp çalışıyorum. Onda da hypnobirthing kitabındaki tekniklerden faydalandım. Onun dışında her gün 1 saat yürümeye çalışıyorum. Kendimi çok şartladım normal doğuma, doğum esnasında ne kadarını uygulama şansım olur bilmiyorum. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun.

Ben alyansımı hiç takamıyorum. Hatta şuan nereye bıraktım unuttum o kadar zamandır takmıyorum. akıntı gebeliğin ilk ve son haftalarında artış gösteriyor. Ben de buna dahilim. Rengini takip et sadece, kırmızıysa doğum alarmı oluyor.

geçmiş olsun canım, o birden şişme olayını ben de yaşadım, hala davul gibiyim, tuzu da iyice kestim zaten normal kullanıyordum, sürekli tansiyon takibi yapıyorum ödemi görünce preekleampsiden korktuğum için ama hep düşük, şimdi ölçtüm mesela 8-5 çıktı yine. baş ağrısı, ödem , bulanık görme ve tansiyon yüksekliği olduğunda gebelik zehirlenmesinden şüpheleniliyormuş. zaten gebeliğin başından beri yüzüğümü bir iki gün takabildim ben ama şimdi bu hafta başında birdenbire iyice şiştim, ayaklar balon gibi, zor basıyorum yere. akıntı bu aralar çok değil bende ama ara ara oluyor. ödem için dediğim gibi tavsiyem tansiyonu takip et. turşu vs yememeye çalış. bol su içiyoz ama gerçi ben rekor kırsamda bi fayda etmedi, içmesem bayılcam gitcem heralde

anladım canım benim ya şu ay da bi geçeydi. sağlıkla kal

akşama doğru serinlikte çıkıp tansiyonumu ölçtüreyim o zaman. ben aylardır tuzu tuzlu şeyleri bıraktım. hatta seviniyordum bende hiç şişme olmadı diye. bugün msj yazarken birden baş parmağımı gördüm şoka girdim. gebelikte ödem olmadı demicem. bende öyle ya su şişesiyle geziyorum gün boyu gece boyu da tuvaletteyim sürekli . gebelik güzel bir süreç ama özliyeceğimi zannetmiyorum çünkü çok Yoruldum. sağlıkla bitsin başka birşey istemiyorum. sağlıkla mutlu kal canım

Hamileliğin 5. Ayından beri yüzüklerimin hiç birini takamiyorum arada iniyor ama genellikle şiş. Akıntıya da dikkat et canım benim öyle oldu nişanim geldi rahim ağzı yumuşamaya baslamis dedi zaten doktorumda.

anladım canım benim. ne renkti peki akıntın nişan pembe kırmızı oluyor herhalde. peki şimdi nasılsın devam ediyor mu akıntın

anladım canım benim. ne renkti peki akıntın nişan pembe kırmızı oluyor herhalde. peki şimdi nasılsın devam ediyor mu akıntın
Akınti devam ediyor canım ama bende idrar yolu enfeksiyonu da var antibiyotik kullandım geçmedi ondan kaynaklı da olabilir diye dusunuyorum nişanim pembeydi peceteye geldi iki damla kadardı arada sanci oluyor birde plesanta rahim agzina yakın duruyor benim daha kapatırsa kesin sezaryan olacağım hatta şu durumda da kendi isteğimle sezaryan olmayı düşünüyorum çünkü fazla kanama riski oluşuyormuş anne için şuan kafam çok karışık bu haftaya kadar böyle bir şey olmamıştı hep normal doğum gözüyle bakiyordum

Kızlar bizde dr dan geldik biraz minnak kalıyoruz kilo olarak 1800 g 43 cm.ve maalesef makat gelişli.makat geliş doğarsa ilk ve kız bebek olanlarda kalça çıkığı riski normalden fazla olduğunu doğduktan sonra bu konu üstünde durmamızı söyledi.pozumuz yok maalesef herzamanki gibi

Minnak bir kız allahım esirgesin onu inşallah kalça çıkığı olmaz dönme ihtimali yok muymuş 37ye kadar dönebilir deniyor belki döner yapılması gereken ufak seyler olabilir belki yürüyüşler falan seni ve bebeği riske atamayacak seyler olabilir araştır istersen cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…