2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
Bugun sonucları doktora gosterdik kan ve idrar degerleri normal cok sukur. Mama vermedi doktor, emzirmeye devam et haftaya kilo kontrolu yapalım dedi.

Masallah guzel emiyor kuvvetli ve uzun sure. Memeleri bosalttığına eminim ama belki azdır. Emdikten sonra pompayla sağmayı denedim 10 cc anca cıktı. Suttm az olabilir. Bol çiş yapıyor kaka da öyle. Yani gorunuse gore problem yok ama kilo almıyor. 3600 dogmustu, hastaneden cıkarken 3280 e dusmustu. Simdi 3420 gr. Yani bir ayda doğum kilosuna gelememiş.

Boyu 2 cm uzamış inşallah toparlanır minik kuşum.

Doktor kan degerleri iyi oldugu için mama başlatmadı emzirmeye devam dedi. Son sütü alıyor gibi uzun süre emiyor yutkunuyor hep.
canım benim dr günde 15 grmın altında ise kilo alımı anne sütü yetmiyor demektir dedi ama yinede drunun 1 ay daha beklemesi güzel birde bebeğe iki göğsünümü veriyorsun her emzirmede 1 göpsünü süt kalmayana kadar emsin yani son sütü aldığındn emin olsan

Merhaba kızlar siz emzirirken 2 göğsünuzu de mi veriyosun uz.
Ben bi ogun birini bi ogun birini veriyorum .öteki ogune sut birikmis oluyo
Bi de soğan gaz yapiyo diyolar .siz yiyomusunuz

Merhaba kızlar siz emzirirken 2 göğsünuzu de mi veriyosun uz.
Ben bi ogun birini bi ogun birini veriyorum .öteki ogune sut birikmis oluyo
Bi de soğan gaz yapiyo diyolar .siz yiyomusunuz
Canım ben de tek tek göğsümü veriyorum . Bazen ikisininde alıyor ama 2. göğsü en fazla 10 dk emip bırakıyor . sagdigim da tek memeden ortalama 100 cc süt çıkıyor . muhtemelen oda yetiyordur seninki de öyledir . Ben yiyorum soğanı buarada gaz yapıyor biraz evet

Merhaba Kızlar size bi sorum olacaktı bebeğim in çenesi titriyo sizinde bebeklerde var mi öyle bi durum? kızlarmda olmamışdı bu durum kafama takıldı internet de araştırdim bu durum normslmiş ama yinede cok huzursuz ve endişe icindeyim soruma cavab verirseniz sevinirim şimdi den tşk ederim:KK14::emir_bebek:
Merhaba canım benim bızdığında çenesi titrer erkek çocuk veya üşüme falan değil bu benim ki kız.Çene titremesi sinir sisteminin gelişmemesinden kaynaklanır,kayınvalideler çok biliyo gibi hemen üşüyo/aç gibi olumsuzlukları söyler bakma sen,geçici bi durum bu tedirgin olma
Kızlar buarada canımı sıkan bir durum var. kendi annemle 35. Haftadan beri hep beraberiz . haftaya salı 40imiz çıkıyor . nankörlük etmek istemem annem elim kolum oldu. herseyime koşturdu sağolsun . Çok yoruldu aynı zamanda haftaya çarşamba dönecek eve ama buarada baya bunalttigi da oldu. gerçi ben dayanamam 1 hafta sonra gelirim diyor .
Bebek bakımı na devamlı karışıyor . devamlı bebeği benim ve eşimin elinden alıyor . siz yapamazsınız verin benn yapayım gibi ithamlarda bulunuyor . eşim zaten akşamları birkaç saat vakit gecirebiliyor onda bile alıyor elinden
Gece pat diye odamıza dalıyor . Anne biz hallederiz diyoruz öyle gidiyor . biz bu bebeğe bakamayacaksak neden yaptık . gelmişim 32 yaşıma inanın kendi düzenimiz var, bazı şeyler ağırıma gidiyor . ama yapım gereği sessiz sakin biri olduğum için bişey diyemedim . sizce ne yapmalıyım ?
Canım aynısını kayınvalidemle yaşadım,biz 60gün küvezde kaldık ordan çocuğun tüm bakımını öğrenmiş bi anne olarak çıktım,hastaneden sonra 1ay kv de kaldık gelip üstünü başını düzeltince,çocuk açken aç değil bu,gazı varken gazı yok bunun diyince,banyo yaptırırken orasını burasını tutup işime karışınca falan beni deli ediyodu,sinirden ellerim titriyodu artık,en sonunda bak anne ben bu çocuk için en doğru olanı yapmaya çalışıyorum doktorlarla görüşüyorum sen karıştıkçada ben geriliyorum dedim geri durdu sonra,alındı ama napıyım ,sende lafını söyle çekinme,katlanması zor bi durum çünkü.Hemde eşin son noktaya gelip ters bişey der o da hoş olmaz,sen dur diyeceksin o yüzden

Ya kızlar ben sorunum da bebekle ilgili değil eşimle ilgili bende sizlerin tam tersi yapayanlizim bebeğe tek başıma bakmaya çalışıyorum aybi zamanda ev isleri tabi yardım eden yok yeni taşıdığımız için komşuda tanımıyorum :KK43: eşimde bi garip oldu bi soğuk ilgisiz böyle bende doğum sonrası depresyon mu yoksa tüm gün yanlız kaldığımdan mi eşime sariyorum.eşimle aram cok soguk.merak ettiğim sizlerde durum nasıl ?

Ya kızlar ben sorunum da bebekle ilgili değil eşimle ilgili bende sizlerin tam tersi yapayanlizim bebeğe tek başıma bakmaya çalışıyorum aybi zamanda ev isleri tabi yardım eden yok yeni taşıdığımız için komşuda tanımıyorum :KK43: eşimde bi garip oldu bi soğuk ilgisiz böyle bende doğum sonrası depresyon mu yoksa tüm gün yanlız kaldığımdan mi eşime sariyorum.eşimle aramiz cok soguk .merak ettiğim sizlerde durum nasıl ?

Benim kiz hic uyumuyo ya zorlaniyorum 1 haftadir ogluma vakit ayıramıyorum o kadar cnm sıkılıyo ki lohusalık depresyonuna girmedim simdi giricem sanırım allahim ne zaman biticek bu zor gunler

Benim kiz hic uyumuyo ya zorlaniyorum 1 haftadir ogluma vakit ayıramıyorum o kadar cnm sıkılıyo ki lohusalık depresyonuna girmedim simdi giricem sanırım allahim ne zaman biticek bu zor gunler
Canım sabır versin Allah hepimize benimkide gece uyumuor

Ya kızlar ben sorunum da bebekle ilgili değil eşimle ilgili bende sizlerin tam tersi yapayanlizim bebeğe tek başıma bakmaya çalışıyorum aybi zamanda ev isleri tabi yardım eden yok yeni taşıdığımız için komşuda tanımıyorum :KK43: eşimde bi garip oldu bi soğuk ilgisiz böyle bende doğum sonrası depresyon mu yoksa tüm gün yanlız kaldığımdan mi eşime sariyorum.eşimle aram cok soguk.merak ettiğim sizlerde

Canim bizde de esimin her zamamki tolere edebildigim davranislari artik bana batiyor. Annelik icgudusu agir basiyo. Cabuk Sinirleniyorum kiziyorum vs. Annem gitti ben de yapayalniz kaldim. Yogun is temposundan sonra is yok guc yok, konu komsu akraba yok. Tum gun bir kizim bir ben evde. Aksamda esim gelince ona catiyorum malesef.

Aynen canım diğer cocuklarimla ilgilenemiyorum . dersleri var başlarında duramıyorum . bi gün uyuyo bi gun uyumuyo.
Çok şükür sağlığı sıhhat ı yerinde sabretmekten başka çare yok Allahtan başka dert vermesin

hiçbirşeye yetişemiyorum valla 3 gündür süpürge yapmadım kahvalti falan yok anca oglumu doyurabiliyorum bide yataklari toplayabiliyorum o kadar
hiçbirşeye yetişemiyorum valla 3 gündür süpürge yapmadım kahvalti falan yok anca oglumu doyurabiliyorum bide yataklari toplayabiliyorum o kadar
Bende öleyim canım ne düzen kaldı ne gece gündüz kavramı

Mrb bayanlar bizde 57 gunluguz gaz sorunumuz devam ediyor gece 2 3 den sonra uyaniyo gozleri cin gibi açılıyor sonra tekrar uyumuyor :KK43: bir de bi sorum olacak benim bebegimin elleri ve kollari bembeyaz yüzü vücudu esmer bu normal mi sarılığı da atlattik ama böyle kaldi sanirim ten rengi

Merhaba taze anneler yanlış anlamazsaniz size bir maruzatim olucakti ben 33 haftalık hamileyim bir kızım olacak allah izin verirse. Ama bizim durumumuz çok bozuldu bilirsiniz doğumda gereken şeyleri benim hemen herşeyim tam sayılır ama pijama takımım yok alamıyorum da eğer sizde ihtiyacın izdan fazla varsa ve benimle paylaşmak isterseniz bana mesaj atarmısınız lütfen tekrar söylüyorum yanlış anlamayın hastane çantamı hazırlamak istiyorum ama hazırlayamıyorum lütfen yardımcı olurmusunuz.

Mrb bayanlar bizde 57 gunluguz gaz sorunumuz devam ediyor gece 2 3 den sonra uyaniyo gozleri cin gibi açılıyor sonra tekrar uyumuyor :KK43: bir de bi sorum olacak benim bebegimin elleri ve kollari bembeyaz yüzü vücudu esmer bu normal mi sarılığı da atlattik ama böyle kaldi sanirim ten rengi

Aynı durum bizdede var.sarılık geçirdik
2gün fototerapi aldı.esim ben ve kızım beyaz tenli.oğlumun yüzü ve vücudu bayaa esmer ama el ve ayakları çok beyaz..gören karaoğlan diyo!!neden oluyo ki..

Aynı durum bizdede var.sarılık geçirdik
2gün fototerapi aldı.esim ben ve kızım beyaz tenli.oğlumun yüzü ve vücudu bayaa esmer ama el ve ayakları çok beyaz..gören karaoğlan diyo!!neden oluyo ki..
Bende merak ediyorum aynen el ve ayaklar baya beyaz ya esmer olsun ya beyaz cok tuhaf iki farkli renk olmasi:KK48:

Merhaba canım benim bızdığında çenesi titrer erkek çocuk veya üşüme falan değil bu benim ki kız.Çene titremesi sinir sisteminin gelişmemesinden kaynaklanır,kayınvalideler çok biliyo gibi hemen üşüyo/aç gibi olumsuzlukları söyler bakma sen,geçici bi durum bu tedirgin olma

Canım aynısını kayınvalidemle yaşadım,biz 60gün küvezde kaldık ordan çocuğun tüm bakımını öğrenmiş bi anne olarak çıktım,hastaneden sonra 1ay kv de kaldık gelip üstünü başını düzeltince,çocuk açken aç değil bu,gazı varken gazı yok bunun diyince,banyo yaptırırken orasını burasını tutup işime karışınca falan beni deli ediyodu,sinirden ellerim titriyodu artık,en sonunda bak anne ben bu çocuk için en doğru olanı yapmaya çalışıyorum doktorlarla görüşüyorum sen karıştıkçada ben geriliyorum dedim geri durdu sonra,alındı ama napıyım ,sende lafını söyle çekinme,katlanması zor bi durum çünkü.Hemde eşin son noktaya gelip ters bişey der o da hoş olmaz,sen dur diyeceksin o yüzden
Sende zor zamanlar geçirmişsin canım , annem gitti şimdilik umarım hemen geliyorum demez. Esimle birşey düşüneceğiz kırmadan hemen gelmemesini sağlarız diye
Bu haftada kv özlemiş geliyor o gerçi çok kalmaz ama yinede ister istemez geriliyorum .

Ya kızlar ben sorunum da bebekle ilgili değil eşimle ilgili bende sizlerin tam tersi yapayanlizim bebeğe tek başıma bakmaya çalışıyorum aybi zamanda ev isleri tabi yardım eden yok yeni taşıdığımız için komşuda tanımıyorum :KK43: eşimde bi garip oldu bi soğuk ilgisiz böyle bende doğum sonrası depresyon mu yoksa tüm gün yanlız kaldığımdan mi eşime sariyorum.eşimle aram cok soguk.merak ettiğim sizlerde durum nasıl ?
Canım bende yeni taşındım sağolsun komşular yalnız bırakmadı yaşıtlarım biraz da ama bende hiçbir tekliflerini geri cevirmedim, sende evde olan varsa tanışmaya bak çünkü bizimkiler kış bebekleri evden pek çıkmayacağız . Oyüzden birileriyle arkadas olmak lazım
Hele ki biz çalışanlara daha zor

kızlar herkesler whatsapp da diye girmiyordum yine de yazanlar olmuş özledim yaa konuşmayı neler yapıyorsunuz :))) whatsapp kuramıyorum diye tele kızlara da katılamıyorum :KK43: bu arada oğluşum 3 aylık oldu rota virüs aşısının ilk dozunu yaptırdık... sizin doktorunuz tavsiye etti mi bilmiyorum ama riske atamadım yaptırdım... kardeşim zehirli ishal atlattığı için bayağı korkuyordum,çok kötü olmuştu ondan riske atmadım ve yaptırdım...

kızlar herkesler whatsapp da diye girmiyordum yine de yazanlar olmuş özledim yaa konuşmayı neler yapıyorsunuz :))) whatsapp kuramıyorum diye tele kızlara da katılamıyorum :KK43: bu arada oğluşum 3 aylık oldu rota virüs aşısının ilk dozunu yaptırdık... sizin doktorunuz tavsiye etti mi bilmiyorum ama riske atamadım yaptırdım... kardeşim zehirli ishal atlattığı için bayağı korkuyordum,çok kötü olmuştu ondan riske atmadım ve yaptırdım...
Canım benimde şarjım hemen bittiği için whatsapp grubundan ayrıldım . Buraya da fırsat buldukça yazıyorum . seninki maşallah büyümüş biz daha 43 günlüğüz . Rota aşısını yaptirmakla iyi yapmışsın . Bence tüm aşılar yaptirilmaliki vücut bağışıklık kazansın . iş işten geçtikten sonra daha kötü bence

Emelcim bizler buradayiz hala. Vakit buldukca yazisiyoruz. Ama hamilelikteki gibi bol vakit yok malesef. Masallah senin oglusun epey buyudu. Rota asisi hakkinda bir yakinim cok kararsiz kalmisti yaptirip yaptirmamak icin. Ben de onun vasitasiyla epey okumustum. Canli asi sonucta ve henuz kismen yeni bir asi zararli bir etkisi olup olmadigiyla ilgili yeterli veri yokmus. Sonucta yaptirdilar ama. Eger calisiyorsan ve cocuk krese baslayacaksa ozellikle oneriyorlar. Ha yaptirip hala cocugu hasta olabilenler de varmis. Hayirlisi olsun bakalim. Hepimiz yaptiricaz gibi gorunuyor. Bizim doktor da yapacagiz dedi.

X