2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
Bugun 1 aylık kontrolüne gittik çok az kilo almış 140 gram :KK43: Kilo almadığı belliydi ama bu kadar az da beklemiyordum :KK43: Cok uzuldum.. Sutum öyle şarıl şarıl degil ama çok az da degil. Her gun ortalama 2 kere kaka yapıyor, her bezi çişli. Beslenemese bu çiş kaka nerden gelsin? Kan ve idrar tahlili istedi doktor. Insallah iyidir yavrum.
Canim uzulme ama kilo alimi cok yavasmis belki son yagli sutunu alamiyordur birde benim tavsiyem aptamil eoprotein var anne sütü zenginlestirici 1 ay kullanirsan gunde max 75ml anne sutune 3 ölçek kilo olarak toparlanmasina yardimci olabilir yinede doktoruna danis tabi

Cnm benimki 2900 doğdı. 2800 e düştü.
1 ay muayneesinde 3900 dü.
Yani 1 ayda 1 kilo, doktor sütün yeterlidir dedi, ama hep ağlıo dedim, gaZdır işlk 3 ay kolik dönem dedi.
Gaz damlası fln verdi.
Ama ben hep şüpheleniyorm bazen emdikten sonra bile elini ağzına sokuyo bilmemne aç mı doymadı mı şüphesi oluyor bende de. Ama hiç sağıp denemedim bi kısmet olmadı..
@triton-x aleykümselam cnm. her emzirmede 2 meme emzirmek mi gerek ben pek uygulamıyorum sanırım genelde tek veriyorum zaten mayışıyo
Kızlar öncelikle merhaba,çocuklarla uğraşırken ekstrem olarak whatsappa bakabiliyoruz kk'ya girmek zahmetli geliyo galiba :KK76:
Canım emdikten sonra elini ağzına götğrmesi,hala aranıyo olması sadece aç olduğundan değil gaz oldmasındanda olur.Aynı aç gibi davranır gazı olan çocuk ve emmek ister
Bazen doymuyor canım arada mecbur mama veriyoruz . Biberon avent anne göğsü gibi olandan almıştım . Birde mama Sma kullanıyorum . onun tadı pek güzel olmadığı için bebekler alismiyormus dr. söylemişti . evet canım istanbula taşındık . Burda olanlarla gorusurduk diye düşündüm .
canım bende avent natural biberon ve sma mama kullanıyorum ama hazin sonla karşı karşıyayım memeyi reddediyo,yanş asla 2sini bir yürütemiyosun mama ve biberon galip geliyo

Yani 1 ayda 1 kilo, doktor sütün yeterlidir dedi, ama hep ağlıo dedim, gaZdır işlk 3 ay kolik dönem dedi.
Gaz damlası fln verdi.
Ama ben hep şüpheleniyorm bazen emdikten sonra bile elini ağzına sokuyo bilmemne aç mı doymadı mı şüphesi oluyor bende de. Ama hiç sağıp denemedim bi kısmet olmadı..
@triton-x aleykümselam cnm. her emzirmede 2 meme emzirmek mi gerek ben pek uygulamıyorum sanırım genelde tek veriyorum zaten mayışıyo

Canim bence kilosu gayet iyi. Ayda ortalama 800g denmisti bana ama doktormu saglik ocagindaki ebe miydi hatirlayamadim simdi. Emme refleks olarak hepsinde var. Benim kizim da biberon emince bile sanki hic doymuyor gibi araniyordu. Bu aralar biraz kendiliginden birakiyor yoksa zorla crkiyordum agzindan.

Kızlar öncelikle merhaba,çocuklarla uğraşırken ekstrem olarak whatsappa bakabiliyoruz kk'ya girmek zahmetli geliyo galiba :KK76:
Canım emdikten sonra elini ağzına götğrmesi,hala aranıyo olması sadece aç olduğundan değil gaz oldmasındanda olur.Aynı aç gibi davranır gazı olan çocuk ve emmek ister

canım bende avent natural biberon ve sma mama kullanıyorum ama hazin sonla karşı karşıyayım memeyi reddediyo,yanş asla 2sini bir yürütemiyosun mama ve biberon galip geliyo

Canim kk bende hep acik, sifre tanimli olunca whatsappla kk girmek arasinda zahmet bakimindan bir fark yok. Kk nin benim icin avantaji sadece ben isteyince giriyorum. Obur turlu whatsappa bip bip bildirimler geldikce surekli girme istegi uyandiriyo. Birde sarj gidiyo.
Bende avent natural kullaniyorum ama memede biberondaki cekisle ayni olmadigi icin bagirmaya aglamaya basliyor artik. Sadece cok acsa memede guclu cekip biraz emiyor. Sanirim dedigin gibi bir sure sonra memeyi tamamen reddedecek.

Canim kk bende hep acik, sifre tanimli olunca whatsappla kk girmek arasinda zahmet bakimindan bir fark yok. Kk nin benim icin avantaji sadece ben isteyince giriyorum. Obur turlu whatsappa bip bip bildirimler geldikce surekli girme istegi uyandiriyo. Birde sarj gidiyo.
Bende avent natural kullaniyorum ama memede biberondaki cekisle ayni olmadigi icin bagirmaya aglamaya basliyor artik. Sadece cok acsa memede guclu cekip biraz emiyor. Sanirim dedigin gibi bir sure sonra memeyi tamamen reddedecek.
Aynı benimki de çok açsa emzirebiliyorum ve de uykuluyken,memede ağlıyo ayıkken :) çok istedim biberona alışmasın ama 3 gündür böyleyiz,ilk mamaya geçtiğimizde çok stres oldum niye böyle oldu diye ama artık bu gibi durumlara canımı sıkmıyorum öylede güzel beslenip büyüyo böylede,emse tabi daha güzel ama ne yapalım yani harap olmanında mantığı yok sağar sağar biberonla veririz buna şükür,sende germe kendini sakın

Aynı benimki de çok açsa emzirebiliyorum ve de uykuluyken,memede ağlıyo ayıkken :) çok istedim biberona alışmasın ama 3 gündür böyleyiz,ilk mamaya geçtiğimizde çok stres oldum niye böyle oldu diye ama artık bu gibi durumlara canımı sıkmıyorum öylede güzel beslenip büyüyo böylede,emse tabi daha güzel ama ne yapalım yani harap olmanında mantığı yok sağar sağar biberonla veririz buna şükür,sende germe kendini sakın

Aynen oyle canim. Keske hic alismasalardi ama Strese de gerek yok. Sutumuz olsun da sagar iciririz ne yapalim.

Kızlar gelebilenler whatsappa gelsin grubun sesini kapatırsınız bildirim gelmemesi için, isterseniz. Sorularınıza saniyesinde cevap bulursunuz öyle söyleyeyim gerisi size kalmış tabi :)

Canım illaki besleniyordur bence beslenmesi aç kalsa ağlar devamlı heralde
Belki bebeğin minyon tipidir . ondan yavaş alacaktır kilo haberlerini bekliyorum canım inş bir sıkıntı yoktur .

İçeyim ıhlamur canım bende çok üzüldüm şuan çok fena ağzı gözü akıyor bebeğimin gece boyu düzgün uyuyamadı kuzum

Bugun sonucları doktora gosterdik kan ve idrar degerleri normal cok sukur. Mama vermedi doktor, emzirmeye devam et haftaya kilo kontrolu yapalım dedi.

Insallah sorun yoktur canim. Memeleri tamamen bosaltana kadar emebiliyor mu bebis? Benim kizim da sadece sulu on sutu az caba ile agzina geldigi icin emebiliyor. Son sutu alamiyor diye ben pompa ile sagip veriyorum biberonla. Cok direndim sadece memeden emsin diye ama sadece on sutle tam beslenemiyor, cabuk acikiyor agliyor az kaka yapiyor. On sut sulu, son sut proteinliymis. Belki ondan kilo alamamistir. Bir de kac kilo dogmustu?

Masallah guzel emiyor kuvvetli ve uzun sure. Memeleri bosalttığına eminim ama belki azdır. Emdikten sonra pompayla sağmayı denedim 10 cc anca cıktı. Suttm az olabilir. Bol çiş yapıyor kaka da öyle. Yani gorunuse gore problem yok ama kilo almıyor. 3600 dogmustu, hastaneden cıkarken 3280 e dusmustu. Simdi 3420 gr. Yani bir ayda doğum kilosuna gelememiş.

ay vnm benim uzulme alir sağlikli olsun daa kilo da alir boyuda uzar

Boyu 2 cm uzamış inşallah toparlanır minik kuşum.

Canim uzulme ama kilo alimi cok yavasmis belki son yagli sutunu alamiyordur birde benim tavsiyem aptamil eoprotein var anne sütü zenginlestirici 1 ay kullanirsan gunde max 75ml anne sutune 3 ölçek kilo olarak toparlanmasina yardimci olabilir yinede doktoruna danis tabi

Doktor kan degerleri iyi oldugu için mama başlatmadı emzirmeye devam dedi. Son sütü alıyor gibi uzun süre emiyor yutkunuyor hep.

Gaz damlası fln verdi.
Masallah iyi almış kilo. Emme refleksi guclu demek ki bizimki de ha bire ellerini emiyor gerci hemen memeye yapıştırıyorum. Ellerini agzına sokması engellenmemeliymiş gelişimi için iyiymiş.

merhaba kizlar

fikirlerinizi merak ediyorum. dogrumu yapiyorum yanlismi bilemedim.
benim bebisim 4 veya 5 kez meme emiyor ve bunlar 1,5 2 saati buluyor. sonra yatiyor 3 4 saat uyuyor ve tekrar birde uzun uykusuna saat 7 gibi yatiyor gece 1 2 gibi uyaniyor yani 6 saate yakin uyuyor uyanmiyor. sonra bi 4 saat sonra tekrar emiyor. uyandirmalimiyim? ilk bir ay her 2 3 saate bir emiyordu ve kilo alimi bir ayda 1 kilo 300 dü ama 2. ay uykulari uzun oldugu icin vede daha az meme verdigim icin (istege bagli tabiki) kilo alimi son bir ayinda 800 gramm. sizce neyapmaliyim? egerki iki saatde bir emzirsem bu sefer hic uyumuyor cünki gazini cikartdim uykuya daldi derken 1,5 saat geciyor. e memedende cekemiyorum ne yapsam bilemedim. bana bi akil fikir verin :/

merhaba kizlar

fikirlerinizi merak ediyorum. dogrumu yapiyorum yanlismi bilemedim.
benim bebisim 4 veya 5 kez meme emiyor ve bunlar 1,5 2 saati buluyor. sonra yatiyor 3 4 saat uyuyor ve tekrar birde uzun uykusuna saat 7 gibi yatiyor gece 1 2 gibi uyaniyor yani 6 saate yakin uyuyor uyanmiyor. sonra bi 4 saat sonra tekrar emiyor. uyandirmalimiyim? ilk bir ay her 2 3 saate bir emiyordu ve kilo alimi bir ayda 1 kilo 300 dü ama 2. ay uykulari uzun oldugu icin vede daha az meme verdigim icin (istege bagli tabiki) kilo alimi son bir ayinda 800 gramm. sizce neyapmaliyim? egerki iki saatde bir emzirsem bu sefer hic uyumuyor cünki gazini cikartdim uykuya daldi derken 1,5 saat geciyor. e memedende cekemiyorum ne yapsam bilemedim. bana bi akil fikir verin :/
Canım aylık kilo alımı 600-800 gram arası iyidir uyumasına rağmen güzel kilo almış.Emme süresi büyüdükçe azalır normaldir buna göre değerlendirme ama şöyle yap evinde tartma imkanın varsa her gece karnını doyurmadan tart( 1hafta boyunca) kilosunda devamlı artı mı oluyo bak,eğer öyleyse maşallah de otur :)

Canim bence kilosu gayet iyi. Ayda ortalama 800g denmisti bana ama doktormu saglik ocagindaki ebe miydi hatirlayamadim simdi. Emme refleks olarak hepsinde var. Benim kizim da biberon emince bile sanki hic doymuyor gibi araniyordu. Bu aralar biraz kendiliginden birakiyor yoksa zorla crkiyordum agzindan.

Masallah iyi almış kilo. Emme refleksi guclu demek ki bizimki de ha bire ellerini emiyor gerci hemen memeye yapıştırıyorum. Ellerini agzına sokması engellenmemeliymiş gelişimi için iyiymiş.

Evet kızlar, araştırdım biraz açlıktan değil refleksmiş.. Bi de emzik alsın diye uğraştığımda gerçek memeyi hatırlıyo ondan da ellerini ağzına sokuyo sanırım.. Yine de çok ağladığında susturamadığımda mecburen emziriyorum..

Peki sizler nasıl uyutuyorsunuz bebekleri? Benimki genelde emerken mayışıp sızıyor, beşiğine koyup biraz sallıyorum.. Ama uykuları uzun değil. Çünkü gaz geliyor ve ıkınarak uyanıyor.. Çok nadir 3-4 saat uyuyor o zaman da acıkıp uyanıyor sanırım..

Merhaba tatlı anneler :) ben yavrumu kucağıma alana kadar siz bu duyguyu çoktan tattınız. Allah yavrularınızı size sağlıkla sıhhatle mutlulukla bağışlasın :KK200:
Benim merak ettiğim bi konu var özellikle sezeryan olan anneler ve tabi ki normal Doğum yapmış anneler. Doğumda kaç kilo verdiniz göbekler biraz olsun indi mi. Durumlar nedir ya

Merhaba tatlı anneler :) ben yavrumu kucağıma alana kadar siz bu duyguyu çoktan tattınız. Allah yavrularınızı size sağlıkla sıhhatle mutlulukla bağışlasın :KK200:
Benim merak ettiğim bi konu var özellikle sezeryan olan anneler ve tabi ki normal Doğum yapmış anneler. Doğumda kaç kilo verdiniz göbekler biraz olsun indi mi. Durumlar nedir ya
Tatlım allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah , ben 12 kilo almıştım . sezeryan oldum . dogumdan 15 gün sonra 10 kilo vermiştim. şimdi 2 kilo daha vermisim. Doğum kilodayim ama daha vermem lazım sanırım çünkü alyansim olmuyor daha ödem var sanırım. Birde emzirdikten sonra feci tatlı yeme isteği oluyor . ona bir dur demem lazım yoksa yine kilo alırım heralde , buarada göbek baya gitti ama sezeryan olduğu için biraz göbek duruyor hala

Tatlım allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah , ben 12 kilo almıştım . sezeryan oldum . dogumdan 15 gün sonra 10 kilo vermiştim. şimdi 2 kilo daha vermisim. Doğum kilodayim ama daha vermem lazım sanırım çünkü alyansim olmuyor daha ödem var sanırım. Birde emzirdikten sonra feci tatlı yeme isteği oluyor . ona bir dur demem lazım yoksa yine kilo alırım heralde , buarada göbek baya gitti ama sezeryan olduğu için biraz göbek duruyor hala
Amiiiiin :) ya ne güzel kilo derdin kalmamış . Aynen dediğin gibi yüzük olmuyorsa o ödemdir bol bol su içersen halledersin o işi. İşte en önemlisi Zaten tatlı isteğine dur diyebilmek. Bende sezeryan olucam ilki de sezeryandı çünkü. İlk Doğumdan sonra korse kullanmadım göbek problemim vardı.bunda karar veremiyorum korse veya sarmak çok iyi toparlıyor diyorlar. Sen düşünüyor musun

Merhaba Kızlar size bi sorum olacaktı bebeğim in çenesi titriyo sizinde bebeklerde var mi öyle bi durum? kızlarmda olmamışdı bu durum kafama takıldı internet de araştırdim bu durum normslmiş ama yinede cok huzursuz ve endişe icindeyim soruma cavab verirseniz sevinirim şimdi den tşk ederim:KK14::emir_bebek:

Evet kızlar, araştırdım biraz açlıktan değil refleksmiş.. Bi de emzik alsın diye uğraştığımda gerçek memeyi hatırlıyo ondan da ellerini ağzına sokuyo sanırım.. Yine de çok ağladığında susturamadığımda mecburen emziriyorum..

Peki sizler nasıl uyutuyorsunuz bebekleri? Benimki genelde emerken mayışıp sızıyor, beşiğine koyup biraz sallıyorum.. Ama uykuları uzun değil. Çünkü gaz geliyor ve ıkınarak uyanıyor.. Çok nadir 3-4 saat uyuyor o zaman da acıkıp uyanıyor sanırım..
Benimki de emerken uyuyor oyle yatırıyorum. Cogunlukla 4 +2 +1+1 seklinde uyuyor gece. Gunduz hep memeye yapışık, kucaktan inince ağlıyor. Bu aralar gunduz koltugun üstüne yatırınca uslu durmaya başladı .

Amiiiiin :) ya ne güzel kilo derdin kalmamış . Aynen dediğin gibi yüzük olmuyorsa o ödemdir bol bol su içersen halledersin o işi. İşte en önemlisi Zaten tatlı isteğine dur diyebilmek. Bende sezeryan olucam ilki de sezeryandı çünkü. İlk Doğumdan sonra korse kullanmadım göbek problemim vardı.bunda karar veremiyorum korse veya sarmak çok iyi toparlıyor diyorlar. Sen düşünüyor musun
Ben hamilelikten önce de tatlı aşığıydim . birtek ilk zaman tatlıdan ve birçok şeyden tiksindiğim için 3 kilo verdim . ondan çok almadım sanırım
Dr. 24 gün rahim aşağı iner sonra tak korse dedi bana bende ara ara takıyorum simdi etkili oluyormu dur bilmiyorum .

Arkadaslar merhaba,
ben Aralik annesiyim. Henüz dogum yapmadim. Almanyada yasiyorum.
Bugün eksiduyuru. com sitesinde su ilana rastladim ve paylasmak istedim. Ilan tarihi 21.11.2016
Hepinize sevgiler,

"Minik Feride için acil süt anne
Bugün istanbul barosuna kayıtlı avukat bir arkadaşı dogumdan sonra kaybettik bebek için anne sütüne ihtiyaç var.

Minik kızı 1 günlük. Minik Feride nin süt ihtiyacını karşılayacak 0-3 ay içinde doğum yapmış gönüllü ihtiyaç varmış. Bebek Başakşehir'de imiş. Buradan duyurmak boynumun borcudur. Belki aracalık edecek tanıdığı olan bir suser vardır.

Teşekkürler.

İrtibat Numarası

5335177846

Fidan Gül Kalmaz.

Bu arkadaşım ailenin yakını. Konu hakkında bilgi sahibi ve yalından ilgilrnmekte.

Arayacak olanlara şimdiden kendi adıma teşekkür ederim.

Saygılarımla."

X