2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
Beslenme olarak genellikle 2 saate bir emiyor,kilo alimi iyi,sisini de 10 kez falan bez degistiriyorum.ama kaka yapamadigi icin gaz sancilari oluyor günün belli saatlerinde..

Beslenme olarak genellikle 2 saate bir emiyor,kilo alimi iyi,sisini de 10 kez falan bez degistiriyorum.ama kaka yapamadigi icin gaz sancilari oluyor günün belli saatlerinde..
Benim bebeğinde çok gazlı zeytinyağı verdik az bişey poposunu zeytinyağlı kulak çubuğuna biraz yağ batır birde biz maydanoz sapını zeytinyağları poposunu sürüp çıkardık bebem rahatladı bağlayınca her yöntemi deniyo insan da etkiliyor valla

Kızlar bebgim cok gaz sancısı cekıyor dun biraz muskat rendeleyip sutle verdim uyudu rahatca.
İnşallah bir zararı yoktur

Bızde de oluyor canım artık sabırla gecmesini beklicdz

Selamlar anneler umarım herkes bebişiyle sıhhatli ve mutludur. Biz ugrasıp duruyoruz uykusuyla, meme sevdasıyla, burun tıkanıklıgıyla.. Bugun 17 gunluk olduk. Sezeryan agrılarım gecti cok sukur artık iyiyim. Oglusun burnu tıkandı kırt kırt cekip duruyor genzinden. Ne yapmak lazım? Okyanus suyu vb icin daha cok kucuk. Aspiratörün ucu da burnuna girmiyor zedelemek istemiyorum. Ne yapabilirim?

Benim bebeğim her altini degistirdigimizde hickiriyor.mide reflusunden mi yani? Egimli yerde mi degistirmeliyiz biraz tarif edebilir misin canım?
Benm bebis de karnı tokken altıni degistirirken hıçkırmaya başlıyor canım cok sinir bozucu gerçekten de. O yüzden ilk önce altını değiştiriyorum sonra emziriyorum.

Bir de bebeginizi nerde yatırıyorsunuz? Biz nerde uyursa heryere koyuyoruz. Koltukta, kendi yatağımızda.. Yatağında pek yatırmıyoruz bana uzak kalıyor biraz, bebeğim de huzursuz oluyor orda. Gun icinde hep kucakta uyuyor, koltuga koyuyoeuz uyanıyor. Aksamları salonda koltuğa minder koyup yatırıyoruz.Gece yatagımıza alıyoruz. Bazen de normal yumusak yastığın ustune yatırıyorum orda cok rahat ediyor. Yanlış mı yapıyoruz bilmiyorum ki.

Kakasını yapsa da gaz sancısı oluyor cnm nette bi yerde 7 gun sonra bile yapalir yaziyordu biraz fazla geldi bana da gerci ama yaptigi zaman kati degilse problem olmuyormuş takip et bakalm cnm

Bir de bebeginizi nerde yatırıyorsunuz? Biz nerde uyursa heryere koyuyoruz. Koltukta, kendi yatağımızda.. Yatağında pek yatırmıyoruz bana uzak kalıyor biraz, bebeğim de huzursuz oluyor orda. Gun icinde hep kucakta uyuyor, koltuga koyuyoeuz uyanıyor. Aksamları salonda koltuğa minder koyup yatırıyoruz.Gece yatagımıza alıyoruz. Bazen de normal yumusak yastığın ustune yatırıyorum orda cok rahat ediyor. Yanlış mı yapıyoruz bilmiyorum ki.
Geceleri besiginde yatırıyoruz canm gündüzleri de salonda oturduğumuz icin tiny love ana kucağı aldık onda yatırıyoruz mızıkladığında omzuma alıyorum en çok orayı seviyor sıpam:)

Evet canım, mümkünse. Altını temizlemek için bacaklarını kaldırdığımızda midelerine baskı oluyo yavruların. Mide kapakçıkları tam gelişmediğinden de reflü oluyor. Hiç altını değiştirirken hıçkırmaya başladı mı mesela? Veya kustu mu?
Eveeet hep kusuyor yavrum ya ondan demekki .Sağol valla bilmiyodum :KK43:

Merhaba... bebegimle ugrasmaktan bayadir giremiyorum. Bizim gaz sorunumuz var. Zinco ve biogaia fayda etmedi. Rezene anason ictim bebegime de bir seker kasigi verdim yine de olmadi. Bildiginiz bir formul var mi. Gece uyumadi yavrum hala da rahatsiz.... :KK43:
Karnina ve ayaklarina ütü ile isittigin havluyu koy canim, bi kac kere isitip isitip koy, bide sallanmak iyi gelior, gazi dagitiyormus vucutta. Battaniyede yada ayaginda salla, alisir diye korkma. Bende zinco ve bio kullandim ama daha beter ettiler malesef

Evet canim 40 basmasın diye bisiler yapılıyormuş annem anlattı ama pek anlayamadım gelince yapıcas:KK70:
bi yasıma daha girdim :)) ben 40 ı çıkınca yıkadım annemle ben de yıkandım bi de bol dua okudum baska bişey yapmadım 40 ta bile :)) 20 bile varmış :)

Bebegin sik yikanmasi gelisimine faydali derler. Bas asagi tutmayi da filmlerden falan goruyorduk. Ama biz beceremeyiz galiba. Yapmiyoruz. Annen yapabiliyorsa sorun olmaz bence. Sonucta sizler de oyle buyumussunuzdur. Cocuklar aglayabiliyor.. Bizimki de keselenirken agliyor mesela.
Tamam canım içim rahatladı sizdede duyunca
canım benim annem de 40 a kadar yaptı o hareketi her banyosunda... vucuudu esnek olsun diye yapılıyor...rusyada falan daha abartılı yapıyorlar o hareketi...vucut esneklik kazanıyor kemikler uzamaya meyilli oluyor :) yani yapmayı biliyordur annen sen takma onu kafana :)
Süpermiş ozaman
Biz sadece gece yatarken yanımızda beşiği nde yatıyor. Onun harici oturdugumuzda sepetinde yanımızda yatıyor.

X