2016 Aralık Anneleri

Su, çay, ayran, süt... sıvı olan hiç bir şeyi kabul etmiyor midem :KK43: benim bulantılar 6.haftanın sonunda başladı ama özellikle 8.haftanın başından beri kusmadığım gün yok. Benim de tek tesellim 12. Haftaya yaklaşmamız. İnşallah o zamana kadar geçer. Allah hepimize yardım etsin, annemin değerini çok iyi anladım. Annem bana hamileyken 9 ay kusmuş, sadece zeytin yemiş, inşallah o kadar uzun sürmez
Kesinlikle anne olunca anlarsın diyorlar doğru. Ben de hep hasta gibiyim bir üşüme titreme geliyo geceleri terliyorum sürekli yorgunum ama o bebis heyecanı her şeye değer o iyi olsun da daha zoruna razıyım yeter ki gelişimi düzgün ve sorunsuz olsun

Merhaba güzel hanımlar,
Kızlar 2 gün önce kontrolum vardı benim. Hersey yolundaydı, bebiş büyümüş, yapılan ilk sonuçlarım, kan değerlerim gayet iyiydi. Ama bu gece Zor bir gece geçirdim. Gece 4 gibi wc ye kalktığımda bir baktım ki, ilk adet günümmüş gibi kanamam olmuş. iç çamaşırım kan içınde. Wc ye girdim, aynı adet dönemi gibi bir tane pıhtı düştü klozete. Aklım çıktı. Hemen hastaneye geldik. Aman Allahım nasıl zor birşeymiş. Bana sordular ne kadar kanaman oldu, 1 su bardağı yarım su bardağı ne kadar? Dedim o kadar değil çay bardağının yarısı kadardır. AMa pıhtılı. Doktorumu aradılar. Doktor yatırın, serum verin, bir de kalcadan vurulan kanamayı durdurucu, düşük önleyici bir iğne varmış. Onu vurun demiş. Gece serum bağlandı. İğne vuruldu. 2-2,5 saate doktorum geldi, muayeneye ultrasona aldı. Ama o 2 saat nasıl geçti,nasıl uzundu anlatamam. Baktık, çok şükür bebişim iyi, kalp atışı normal. Kanama kese ve çevresinde değilmiş. Doktorumun açıklaması şöyle oldu. Bu tip kanamalar 5 hamileden 1 inde olabilir. Pıhtı gelmiş olması sevindirici, üzülme dedi. Kan durmuş ki pıhtı gelmiş. Sadece ben daha erken dönemde olmasını beklerdim sende, 9+3 biraz gecikmeli oldu dedi. Ama 3 aydan sonra olmasından iyidir dedi. Şimdi bir miktar daha gelmeye devam edebilirmiş ki orası temızlensın. Hafif kahverengi, çamurumsu kırmızıya döndü rengi kanamanın ve damlaya dönüştü. 2 gün rapor yazdı, işe gitmeyeceğim pztesiye kadar. Bebeğini kaybeden arkadaşlarım, korkusunu bile yaşamak ne zormuş. Allah hepimiz için sağlıklı hamilelikler nasip etsin.
Çok geçmiş olsun canım, çok zor saatler geçirmişsin. Neyse ki korktuğunolmamış, Allaha Şükür.

Merhaba guzel annisler.
Bayadir giremedim surekli disarda kurstayim eve gelincede yemek ev isi derken zaman geciyo erkende uyuyorum.surekli bi uyku halim var zaten neolcak boyle bilmiyorum.sabahlari kaziniyorum yataktan resmen.mide bulantim hic yoktu benim ama su son 1 haftadir tuhaf bi bulanti basladi ama kusma yok.tuzlu seyler tukettigimde basiliyo biraz tatliyi zaten hic istemiyo bile canim.
Sali gunu kontrolumuz var bakalim merakla bekliyorum.

CANLAR ANNE KİLOSU BEBEK KİLOSU HER ZAMAN ORANTILI OLMAZ Kİ,BEN 25 KİLO ALDIM,kızım 3 kilo doğdu,arkadaşım 13 kilo aldı onun oğlu da 3,5 kilo doğdu,önemli olan doğru beslenip bebğin ve annenin ihtiyacı olan mineral-vitaminleri vücuda bağlamak...keşke ben de yemesem yiyemesem de azzz kilo alsam,nasıl vercem bu kiloyu dr zayıfla der,midem kazıınır oyyy oyyy :kk77: o_O

hadi gözün aydın maşallah,canım ben d dr sorum o teoriler her zaman tutmaz az daha bekle diyiiii :kahve::kahve::kahve:
Ben de kızımda 34 kilo aldım! :oha: Kızım 2900 doğdu. Ama şimdi boyu uzun, kilosu da normal. :nazar:

Kizlar 10 gun once 7+1 gorunuyordu.bugun bakildi ayni cihaz ve ayni doktor 7+4 cikti. Doktor gelisim geri dedi ama bir sorun gorunmuyor bekleyelim dedi moralini bozma dedi ama elimde degil. kalp atisi devam ediyor ama cok korkuyorum.bu durumu yasayan var mi olumlu ilerleyen bildiginiz var mi acaba? Lutfen dualarinizi esirgemeyin. Daha once 1 dusuk yaptim ve psikolojim şu an berbat.
Canım doktor sikinti yok dediyse yoktur inşallah

Merhaba güzel hanımlar,
Kızlar 2 gün önce kontrolum vardı benim. Hersey yolundaydı, bebiş büyümüş, yapılan ilk sonuçlarım, kan değerlerim gayet iyiydi. Ama bu gece Zor bir gece geçirdim. Gece 4 gibi wc ye kalktığımda bir baktım ki, ilk adet günümmüş gibi kanamam olmuş. iç çamaşırım kan içınde. Wc ye girdim, aynı adet dönemi gibi bir tane pıhtı düştü klozete. Aklım çıktı. Hemen hastaneye geldik. Aman Allahım nasıl zor birşeymiş. Bana sordular ne kadar kanaman oldu, 1 su bardağı yarım su bardağı ne kadar? Dedim o kadar değil çay bardağının yarısı kadardır. AMa pıhtılı. Doktorumu aradılar. Doktor yatırın, serum verin, bir de kalcadan vurulan kanamayı durdurucu, düşük önleyici bir iğne varmış. Onu vurun demiş. Gece serum bağlandı. İğne vuruldu. 2-2,5 saate doktorum geldi, muayeneye ultrasona aldı. Ama o 2 saat nasıl geçti,nasıl uzundu anlatamam. Baktık, çok şükür bebişim iyi, kalp atışı normal. Kanama kese ve çevresinde değilmiş. Doktorumun açıklaması şöyle oldu. Bu tip kanamalar 5 hamileden 1 inde olabilir. Pıhtı gelmiş olması sevindirici, üzülme dedi. Kan durmuş ki pıhtı gelmiş. Sadece ben daha erken dönemde olmasını beklerdim sende, 9+3 biraz gecikmeli oldu dedi. Ama 3 aydan sonra olmasından iyidir dedi. Şimdi bir miktar daha gelmeye devam edebilirmiş ki orası temızlensın. Hafif kahverengi, çamurumsu kırmızıya döndü rengi kanamanın ve damlaya dönüştü. 2 gün rapor yazdı, işe gitmeyeceğim pztesiye kadar. Bebeğini kaybeden arkadaşlarım, korkusunu bile yaşamak ne zormuş. Allah hepimiz için sağlıklı hamilelikler nasip etsin.
Geçmiş olsun cnm

Kizlar 10 gun once 7+1 gorunuyordu.bugun bakildi ayni cihaz ve ayni doktor 7+4 cikti. Doktor gelisim geri dedi ama bir sorun gorunmuyor bekleyelim dedi moralini bozma dedi ama elimde degil. kalp atisi devam ediyor ama cok korkuyorum.bu durumu yasayan var mi olumlu ilerleyen bildiginiz var mi acaba? Lutfen dualarinizi esirgemeyin. Daha once 1 dusuk yaptim ve psikolojim şu an berbat.
Endişe etmek için çok erken canım. Muhakkak arayı kapatır bebeğin. Güzel düşünelim. :KK19:

Ahhhh kızlar nasılsınız neler yapıyorsunuz pazartesı evıme geldım ama kendıme gelmem bu günü buldu çok yoruldum yolda orada burada tam bır buçuk aydır evımden uzaktaydım :oha:
420. Sayfada kalmışım ben bi baktım 507.sayfa :halay:
Dusuk yapan sıkıntısı olan olmamıştır ınsallah :dua:

Ben de kızımda 34 kilo aldım! :oha: Kızım 2900 doğdu. Ama şimdi boyu uzun, kilosu da normal. :nazar:
Oh maşallah bende rekor kirdim saniyordum 30 kilo ile:KK72:
Insallah bu hamileligimde o kadar almam çünkü son zamanlar zor gecmisti kilodan
Gerci simdiden 2 kg aldim bile :cool:

Arkadaşlar merhaba. Son 10 sayfayı neredeyse okudum. Bulantı, istifra şikâyetlerim benim de devam ediyor. Çıkarmazsam dahi midede yanma hissinden öleceğim. Doktor randevum haftaya. Maalesef ben de doktoruma cepten ulaşamıyorum soru sormak için, özel olduğu halde. Allahım bir an önce şu bulantılardan, istifralardan kurtarsın hepimizi.

Endişe etmek için çok erken canım. Muhakkak arayı kapatır bebeğin. Güzel düşünelim. :KK19:
Dua edin lutfen. Doktorum panik yapmamam icin mi oyle konustu yoksa gercekten sorun yok mu bilmiyorum.pazartesi baska doktora gitcem insallah iyi haber verir

Arkadaşlar size tavsiyem benim gibi bitkin sürekli yatar pozisyonda iseniz decavit multivitamin alın ben bugün başladım ve ilk günden etkisini görüyorum koltukta oturuyorum yatmıyorum ilk defa:) vitamin almaktan sakın çekinmeyin ve iştahıma da hemen mi vurur canım ilk defa bişey çekti portakal suyu taze sıkılmış :) çok sevindim

Ben doktorum a somon yiyebilir miyim hatirlayamadim yazdım cevapladı sağolsun valla iyi insan gibi görünüyo canım sen de Dr mu degistirsen

Gittigimde bir konusucam cevap vermediniz diye madem cevap vermeyecek neden cep numarasini veriyor hastalarina oyle degil mi Lupus rahatsizligim var onceki hamileligimde o yuzden kalbi durdu bebegin aldilar dogru teshisi koyanda bu doktor oldu o yuzden birakmakta istemiyorum hayirlisi bakalim

Oh maşallah bende rekor kirdim saniyordum 30 kilo ile:KK72:
Insallah bu hamileligimde o kadar almam çünkü son zamanlar zor gecmisti kilodan
Gerci simdiden 2 kg aldim bile :cool:
Gerçi benimki de diyet ve sporla verdiğim kiloları hemen geri almamdan kaynaklı daha çok. Ben ilk üç ay zaten 13 kilo almıştım bile! :eek: Şu an 3.5 kilo almış durumdayım.

Dua edin lutfen. Doktorum panik yapmamam icin mi oyle konustu yoksa gercekten sorun yok mu bilmiyorum.pazartesi baska doktora gitcem insallah iyi haber verir
İnşallah canım ama şöyle düşün: doktorun ekrandaki küçücük bebeğin başında ve ucunda iki nokta tanımlıyor ve cihaz buna göre ölçü veriyor. İlk haftalarda yarım milimetre oynama bile birkaç gün farkeder. Tabi bu benim şahsi düşüncem. Umarım pazartesi güzel haberlerini alırız.

Arkadaşlar size tavsiyem benim gibi bitkin sürekli yatar pozisyonda iseniz decavit multivitamin alın ben bugün başladım ve ilk günden etkisini görüyorum koltukta oturuyorum yatmıyorum ilk defa:) vitamin almaktan sakın çekinmeyin ve iştahıma da hemen mi vurur canım ilk defa bişey çekti portakal suyu taze sıkılmış :) çok sevindim
Gözünaydın :KK54:

Gerçi benimki de diyet ve sporla verdiğim kiloları hemen geri almamdan kaynaklı daha çok. Ben ilk üç ay zaten 13 kilo almıştım bile! :eek: Şu an 3.5 kilo almış durumdayım.
Simdi eğer başarabilirsem daha dikkatli gitmek istiyorum.
Bugun dr.umla da konuştuk bu konuyu sagligin yerinde oldugu sürece kiloyu sakin takma aburcuburdan uzak dur sadece dedi.
Daha önceki dr.um her gittiğimde kiloma laf ediyordu cok aldin diye.
Bizim ve Bebeklerimizin sagligi yerinde olsunda kilo veriliyor :KK68:

Simdi eğer başarabilirsem daha dikkatli gitmek istiyorum.
Bugun dr.umla da konuştuk bu konuyu sagligin yerinde oldugu sürece kiloyu sakin takma aburcuburdan uzak dur sadece dedi.
Daha önceki dr.um her gittiğimde kiloma laf ediyordu cok aldin diye.
Bizim ve Bebeklerimizin sagligi yerinde olsunda kilo veriliyor :KK68:
Benim doktorum hiç laf etmemişti kiloma, zaten ben de hiç abur cubur yemiyordum. Ve gıdalarımın da protein, kalsiyum vs. açısından dengeli olmasına çok dikkat ediyordum. Şimdi de dikkat ediyorum. Ama ilk haftalarda çok acıkıyordum ve sürekli birşeyler yiyordum. O kadar yemeye 3.5 kilo az bile almışım. Şimdi iştahım normale döndü neyse ki.

Belki ilkel gelecek ama eşimin başındaki saçkırana uygulamadığımız tedavi yöntemini, sürmediğimiz ilaç kalmadı. Doktora da gittik sonuç değişmedi. Bize yarayan tek şey sarımsak oldu. Eşimin başında boş olan alanı jilet ile küçük küçük deldim sonra dövülmüş sarımsak ile tahriş olana kadar ovdum. Sonuç 1 ayda eski saçlar yerine geldi
Doktorun soyadi sackiran canım

Back
X