2016 Aralık Anneleri

Biz de bir gittiğimiz yere 5 kere gitmeden alamayız. ben beğenirim şu alınacak derim eşim aynı ürünü 15 kere araştırır sonra alırız mobilyalarda uyarmıştı eşim ama ben estetiğe yoğunlaşınca, yorgunluktan da, ne boyutu kestirebilmişim ne eşimi duymuşum
Ben de çorbayı salçasız domatessiz yapıyorum kızım için orta paydada buluşuyoruz bir şekilde ve aynı şeyleri yiyoruz bir ara biz yemeğe oturduğumuzda kelebeğimi doyurmaya kalktım her seferinde kucağımda sonlandı şimdi önce kelebeğimi besliyorum sonra biz yiyoruz canım bence o kadar çabalamana gerek yok zaten yiyecekleri miktar bir avucu geçmiyor hem alışsın normal yemeklere meleğin ahh o kadar zekiler kiii bizi ceplerinden çıkartırlar canım benim hiç uğraşma kandırmaya

Arkadaşımın yeğeni 12 aylık onda hala diş Yok :)

Bizde de aynı durum söz konusu her yere bakar cm cm inceler :) bende estetiğe yoğunlaştığımdan baza kısmını düşünemedim ne yazık ki...henüz mama sandalyemizi kurmadık..birkaç güne çıkaralım diyorum bugün 6 aylık olduk çünkühiç kandıramıyorum hiç daha farklı kaşığı görür görmez dudaklarını kilitliyor...dün avokado denedik tabii hüsran yoğurtla karıştırıp yedirdim bende :) aslında kuzular şanslı sebze meyvelerin en bol olduğu mevsimde tanışıyorlar yeni gıdalarla..

Evde yeterli depolama alanı varsa sıkıntı olmaz canım
Kur canım artık vakti geçmiş bile:) Evde 2 tane mama sandalyesi var. İkisi de elim ayağım oldu biri daha komplike tamamen yatabiliyor ve biraz ağır, diğeri pilsanın 50liralık hafif, plastik dik oturulanlardan. Büyük olan 4-5 aylıktan beri mutfakta duruyor ben mutfakta iş yaparken kelebeğim yanıbaşımda oluyor. Hafif olanı evde sürümediğimiz yer yok:)) misafir geldiğinde bile yanımızda sandalyesinde oturuyor kelebeğim
Haklısın canım şanslılar sebze yönünden. Ben de bamya mı versem diyorum bu aralar; daha rahat çıkartır kakaları ama tüylü olduğu için boğazını gıcıklar mı acaba?
Yoğurtla yiyorsa yine iyi canım benim cadı yoğurdu da pek sevmiyor birkaç kaşıktan sonra ağız yüz buruşturuyor, kilitliyor ağzını ya da tükürüyor

Kızlar hepinize şimdiden iyi bayramlar
Kızçemle ilk bayramım olacak yarın yeni cicileri giyicez inşallah vakit bulueumda bende makyaj yaparım
Biz de anneannemize geldik :) anneannemiz keleğimin bayramlıklarını almış üstüne bir de ilk bayram hediyesi altın nazar boncuğu taktı. Sağolsun anneannemiz olmasa bu adetler lafta kalırdı
Yarın babaannenin de elini öpücez kuru bir maşallahını alırız artık
Yaparsın canım makyajını ver kuzucuğunu babası baksın biraz. Ne de olsa meleklerimizle ilk bayramımız özenli olalım fotoğraflarda anne sen neden bakımsızdın demesinler

Bugün yine pert olduk :) kızım hiç kucaktan inmedi..baby shower da hediye gelmişti ağır olanlardan...inşallah memnun kalırım bir de hafif alırım olmazsa her yere sürüklemelik :) bamya çorbası yapabilirsin aslında canım kıyma vermeye başladıysan biraz kıyma ve et suyuyla blenderdan geçirerek verebilirsin..blender dan geçtiğinde tüylerini hissetmez diye düşünüyorum...yoğurdu sade yemiyor ne yazık ki meyve karıştırıyorum genelde....bizde de yüz ekşitiyor ve tükürüyor...

Neden canım? Yine diş sıkıntısı mı?
Memnun kalırsın muhtemelen canım hafifler de kurtarıcı oluyor hiç yapmadım canım bamya çorbası içmedim de ama yaparım tarifine bakıp. Yine bize yaparım tuzsuzken veririm kelebeğime olmazsa. Sıkıntı olmazsa yaparım bol bol kuzucuğuma umarım tüylü sebze meyve alerjisi olmaz yoksa baya zor oluyor..
bu yoğurtla ne alıp veremiyor acaba miniklerimiz kelebeğim naneyi sever ama yoğurt çorbası bile içmiyor.

Canım sanırım diğer diş çıkacak bu sefer de ard arda çıkarmış genelde zaten...bende yapmadım bamya çorbası eşim hiç sevmez :) ama yemek yapmayı çok severim araştırırım da görüyorum genelde tariflerde...evet tuzsuz ayırıp verebilirsin kelebeğe..ben şeftaliye dokunamadım yıllarca nektarin yedim birkaç yıldır dokunabiliyorum..inşallah kuzuların da alerjisi olmaz :) bilmiyorummmm bu yoğurttan ne beklentileri varyoğurt çorbasını bizimki de içmiyor..yavaş yavaş meyve miktarını azaltacağım yoğurda alışacak mecburen doktorumuz kesinlikle karıştırma dedi birbirine ama o zaman hiç ağzını açmıyor..

Allah kolaylık versin miniğine canım.
Ben de severim değişik tarifler denemeyi ama sebze yemeklerinde pek fazla çeşit olmuyor. Eve gidince deniyeyim aklımda bamya çorbası. Eşim bamyayı sever ama çorbasına ne der bilmiyorum:)
Seninki de çok zor canım. Erkek Kardeşimde de var tüylü sebze meyve alerjisi. Yazık bazen sarma bile alerjisini tetikliyor
Fazla mı tatsız geliyor acaba yoğurt? Ben bir şey karıştırmıyorum ama kelebeğimin yediği 5 minik kaşığı geçmiyor. O kadarı da kardır diyorum artık

Amin canım benim bu diş çıkartma işi gerçekten zormuş bende deneyeceğim bir gün kızım ve kendim için :) minik etler konuşabilir içine ya da kıyma diye düşündüm...aaaa bu arada mutlu bayramlar diliyorum canım..evet korkarak yiyordum şükür ki birkaç yıldır geçti..yıllarca babam kayısı şeftali soydu bana..bazen benim yoğurdum da ekşi oluyor sanıyorum ayarlayamıyorum dışarıda tuttuğum süreyi uzun süre kaldığı zaman ekşiyor takip ettim...o zaman hiç yemek istemiyor..biraz sulu oluyor bir de benim yoğurdum bir yerde yanlış yapıyorum ama..bizde de aynen 5 minik silikon kaşıkları geçmiyor eğer birşey karıştırmazsam..zamanla sevecekler biz istikrarlı olalım da..gerçi araştırdığımda reddettiği yiyeceğe bir süre ara verin unutsun tekrar deneyin 3-5 gün sonra diyor aslında denenebilir..bende "illa yemeli" mantığı hakim ne yazık ki..

Mutlu, huzurlu, meleğinle birlikte nice bayramlara canım:)
Kıymayı iki kere çektirmek gerekiyormuş canım ben bir de blendırdan da geçiriyorum kıymalar yapışmasın kelebeğimin boğazına diye dene canım umarım sever küçüklerimiz:)
Baba fedakarlığı hassasiyetinin geçmiş olmasına sevindim
Benim yoğurdum da sünüyordu sürekli son 2 yoğurdum iyi olmaya başladı. Çok sıcakta kalırsa ekşiyor canım tencerede yapıyorsan biraz daha soğutup ya da daha az katla sar istersen
Sevecekler inşallah canım aynı zihniyet bende de var. Eşim ve annem kızıyor zorlama çocuğu nefret ettireceksin diye ben o esnada bile bir kaşık daha deneyelim bakalım diye inat ediyorum

Kolay gelsin hayatım bizde bayramda memleketim Antalya'ya gidelim diyoruz ama bissürü eşya var nasıl sıparız arabaya orda kızın düzeni bozulur mu bilniyırum tavsiyelerini dinlerim sen bi tecrübe et bakalım
Kızlaaar bir yere gidince ilk başta yabancıladıkları için düzen bozulabiliyor ama bir süre sonra alışıyorlar. Bir yere gidip gelince mutlaka bir düzensizlik oluyor. Gidince ayrı gelince ayrı oluyor. Biz oğluşla çok gittik öyle. Artık alıştım ben :)

Kız aç açına döndük eve geri ama o nasıl ağlama katıldı kaldı nefesi kesildi bayramda memlekete gideyim diyorum beni bi korku sardı
Korkma canımm biz de ilk ablama gitmiştik bir haftalığına. Oğluş çok ağladı susmamıştı. Sakinleştirmek için konuşmaya çalıştım yine ağladı. Bir süre sonra susuyorlar ama çok yıpranıyorlar. Şimdi sürekli bir yere gide gele alıştık. İlk girince biraz huzursuzlanıyor. Anlatıyorum bu şu amca bu şu teyze. Evleri ne güzel bak şuyu var buyu var. Öyle olunca huzursuzluğu da gidiyor. Sürekli git gel yaparak alıştık biz.
Bir de yabancı kucağa hemen vermemek gerekiyor. Önce tanıtıp güvenli olduğunu hissettirip öyle vermek gerekiyormuş. Tabi bu birinci dereceden akrabalara işlemiyor. :)

Canım ellerini iyice yıka parmağınla kontrol et :) öyle ilk başta görünmüyor diş. Yavaş yavaş yüzeye çıkıyor. Belki patlatmıştır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…