2016 Aralık Anneleri

Çok geçmiş olsun canım. Nefret ediyorum böyle insanlardan güya çocuk seviyorlar. Onların ki sevgi değil bencilce kendi sevme dürtülerini tatmin ediyorlar gerçekten sevseler çocuğun zarar görebileceğini düşünüp ona göre davranırlar. Bi de laftan anlamazlar onlar normaldir sen pimpirikli olursun bi de ayıp etmiş olursun suçlanırsın. Çocuğumu 'ben seni öpmelere kıyamıyorum" diye sevip doğduğu günden beri şlap şlap her tarafından öpüyorlar dışardan gelip pis ellerle dokunmalar kolonya uzatırım mikrop kırar diye o bile inadıma alınmaz çocuk kucaklarinda başka odada ağlar bana getirmezler ben tesadüf sesini duyarım yada bakmaya gidince görürüm.daha neler neler çok doluyum bu konuda hep güzellikle uyarmaya çalışırım yada susar içime atarım dün en sonunda dayanamayıp patladim. Çocugum mutsuz huzursuz hala kucağımdan almaya çalışıyorlar. Alma durmuyor işte diye bağırdım eşimle de kavga ettik bu yüzden

Çok teşekkürler canım..Sanırdım ki sadece benim başımda bu anlayışsız bilinçsiz gereksiz insanlar...ya bırakın işte dursun annesinde ne diye çullanıyorsunuz üstüne..annesinde huzurlu...ya da ağlar mutsuz olur niye annesini çağırmazsınız hangi egonun tatmini bu..şimdi bir süre hiç göremeyecekler...uzun süre enfeksiyon aldığı için eve kimse gelemeyecek tabii bizde gidemeyeceğiz..daha mı iyi oldu yani...çocuk kaçırmak nedir kimin çocuğunu kimden kaçırıyorsunuz..bende dün ateş püskürdüm eşim renkten renge girdi kendi de farkında ama o ağzını açıp "böyle yapmasanız daha iyi olur.."diyemiyor..hep içime attım bende kendi kendimi yedim onlar yavrumu o pis elleriyle mıncıklarken..bir kere altını açma gafletinde bulundum öptüler doğduğunda her yerini asla açmıyorum artık..odaya gidip kapıyı kapatıyorum kızımın mahremi diyorum birşey diyecek olana da..bende çok doluyum çoooook..

Evet canım öğrendik viral enfeksiyonmuş...bir daha çocuğumu alıp ben birşeylerle meşgulken kapalı kapılar ardına götürüp orasını burasını öpmelerine asla izin vermeyeceğim :kızgın:evet elbette herkesin hakkı var sevmeye ama ağzını gözünü öperek değil :KK62: benim annem neden gözünün içine bakıyor sadece kafasını koklamak yetiniyor...ağzıma ne geliyorsa saydırdım kimin çocuğunu kimden kaçırıyorlar...öpülmesin istiyorsam vardı işte bi bildiğim diye...öpücük hastalığı olmuş yavrum ki ne ben ne de babası yanaklarından ellerinden öpmeyiz kuzumu...2 tane kendini bilmez yüzünden kuzum antibiyotik tedavisi görecek..dualarınızı esirgemeyin ve lütfen çocuklarınızı öptürmeyin..

Cok gecmis olsun canim. Biz atlattik insallah siz de cabuk atlatirsiniz.

Canım çok geçmiş olsun biz de ateşli bi enfksiyon geçirmiştik çok zor... Valla öptürtmeye bilirsen helal olsun sana. Biz yüzünden öptürtmedik ilk başlardasonra kızım ellerini keşfedip ağzna götürmeye başladığnda, hani hep elden öperler ya, öpmeyin elini dedim ağzna götüryo dedim. Aldığım tepki çok afedersiniz 'orasndan öpme burasından öpme, g.ö.tnden mi öpelim oldu' ben neye ugradığmı şaşrdım. Açıklama yaptk ki bunu diyenin de küçük çocuğu var. Bu kadar sakınmayın bilmem ne... Evet belki çok pinpirikleniyorz ama herşey onlar için biz onun kılına zarar gelse kahroluyorz. Geçenlerde arkadasmın bebeğini hayırlı olsna gittik 40 ı çıktı uzaktan sevdm dedi keşke herkes senin kadar anlayışlı olsa... Nerdeee....

Evet canim. Poposundan opsun :) Ben oyle yapiyorum. Kimseye opturmedigim gibi sadece popisinden opuyorum.

Canım bizimki bakteriyel enf du mrveee28 mrveee28 bende hamileyken ateşli viral geçirmiştim. İyiki ateş olamamış 3 gece uykusuz geçti bi de kuzumun burun tıkanıklığı vardı uyyamıyodu :-(
Ya bi de ben mağza avm filan dolaşırken bizim kızı gelen geçen seviyo elini öpmeselerde tutuyolar yaw bende bunaldım. Surat ascam gezerken kimse yaklaşmasın bize:sinirli: eli sopalı olmak lazım heral :-)

Çok teşekkürler canım..Sanırdım ki sadece benim başımda bu anlayışsız bilinçsiz gereksiz insanlar...ya bırakın işte dursun annesinde ne diye çullanıyorsunuz üstüne..annesinde huzurlu...ya da ağlar mutsuz olur niye annesini çağırmazsınız hangi egonun tatmini bu..şimdi bir süre hiç göremeyecekler...uzun süre enfeksiyon aldığı için eve kimse gelemeyecek tabii bizde gidemeyeceğiz..daha mı iyi oldu yani...çocuk kaçırmak nedir kimin çocuğunu kimden kaçırıyorsunuz..bende dün ateş püskürdüm eşim renkten renge girdi kendi de farkında ama o ağzını açıp "böyle yapmasanız daha iyi olur.."diyemiyor..hep içime attım bende kendi kendimi yedim onlar yavrumu o pis elleriyle mıncıklarken..bir kere altını açma gafletinde bulundum öptüler doğduğunda her yerini asla açmıyorum artık..odaya gidip kapıyı kapatıyorum kızımın mahremi diyorum birşey diyecek olana da..bende çok doluyum çoooook..
Daha neler neler var anlatsam roman olur zaten doğar doğmaz hastanede başladı olaylar.dakka 1 gol 1 derler ya sezeryanli halimle yerimdem kalkamıyorum bi de lohusalık spikolojisi kafayı yiyordum. Allah'a havale ediyorum sen koru yavrumu diyorum.

Canum çok geçmiş oksun şimdi nasıl yavru yazdıklarını okudum senin kadar bende sinir oldum biz gözümüzden sakınıyoruz onların yaptığına bak Allah sabır versin hiç bir çocuk hasta olmadın biz olalım onların yerine

Ay allah korusun evlatlarımızı. Bende çok korkardım kusarsa bopulursa diye ki şimdi bile bişey yedirirken telaşlıyım. O yüzden yastık kullanmaya başlamıştım kızıma. Allh evlatlarımızla sınamasın[/
Kuzum benim anne babası ne yapmıştır kimbilir delirmişlerdir :KK43: anne babalık dünyanın en zor işiymiş bunu anladım..hamileyken bu kadar farkında olmuyorsun..ama kucağına aldığında nasıl bir sorumlulukla karşı karşıya olduğunu öğreniyorsun...canım bende ilk 2-3 ay çoo fenaydım uyumuyordum kızım uyuduğunda nefesini dinliyordum sürekli..baktım iyi yere gitmiyor benim bu davranışlarım yavaş yavaş azalttım...evet sabırla ve sürekli herşeyi anlatarak geçecek o günlerimiz..merak aslında zeka ile doğru orantılı..o yüzden de sürekli meraklarını desteklememiz gerek hatta o soru sormayı bıraktığında biz "aaa acaba bu ne" diye merak uyandırmalıyız :)
Kendimi yerlerine koyamadım bile. Allah kimseye göstermesin evlat acısını. Karnında bile olsa çok acı gerçekten.
o günlerini hatırlıyorum canım kolikti senin miniğin. İnsan 6 ay diyor ama o 6 ay bize ve bebeklerimize zor geçti gerçekten. Ben de tık ses olsa açardım gözlerimi uzun uzun izlerdim kızımı. Çok dikkat ederdim yatış pozisyonuna ki ben kızımın kafasını tutamadığını hiç hatırlamam. Güzel kontrol ederdi o zaman da kafasını:nazar:
Haklısın canım meraklarını desteklemeli araştırma yapmaya cesaretlendirmeliyiz:KK66: bugün mağazada istediği her şeye dokundu hanımefendi:) hepsini bir bir anlattım. Sabır işi gerçekten:)

Evet canım öğrendik viral enfeksiyonmuş...bir daha çocuğumu alıp ben birşeylerle meşgulken kapalı kapılar ardına götürüp orasını burasını öpmelerine asla izin vermeyeceğim :kızgın:evet elbette herkesin hakkı var sevmeye ama ağzını gözünü öperek değil :KK62: benim annem neden gözünün içine bakıyor sadece kafasını koklamak yetiniyor...ağzıma ne geliyorsa saydırdım kimin çocuğunu kimden kaçırıyorlar...öpülmesin istiyorsam vardı işte bi bildiğim diye...öpücük hastalığı olmuş yavrum ki ne ben ne de babası yanaklarından ellerinden öpmeyiz kuzumu...2 tane kendini bilmez yüzünden kuzum antibiyotik tedavisi görecek..dualarınızı esirgemeyin ve lütfen çocuklarınızı öptürmeyin..
Ayyyy kıyamam kuzuma:KK43: gözünün önünden ayırma canım. Ben de çok kızıyorum ya o duruma her gören öpmek istiyor. Ben kızıyorum artık öpmeden sevin diyorum ama bir de beklenmedik anda cououk diye öpenler var ki sinirden zıplıyorum yerimde..:KK43: Öpme beni diye tişört bastırıp giydiricem artık.
Hele o ağızdan öpmek ne kadar sapık ve sapkınca bir şeydir! İğrenç yaa minicik çocuk ağzından öpülür mü hiç! Arayıp söylemen lazım sizin yüzünüzden böyle oldu diye ama kimse kabul etmez ki benden değildir der geçerler. İşte her zaman çeken anne baba oluyor ne yazıkki kimsenin umrunda olmuyor:KK43:

Canım bizimki bakteriyel enf du mrveee28 mrveee28 bende hamileyken ateşli viral geçirmiştim. İyiki ateş olamamış 3 gece uykusuz geçti bi de kuzumun burun tıkanıklığı vardı uyyamıyodu :-(
Ya bi de ben mağza avm filan dolaşırken bizim kızı gelen geçen seviyo elini öpmeselerde tutuyolar yaw bende bunaldım. Surat ascam gezerken kimse yaklaşmasın bize:sinirli: eli sopalı olmak lazım heral :-)
Canım biz 2 kere avm ye gittik doğdu doğalı bu konuda hassasım ben biraz..gerçi avm ye gerek yok hastanede doktorlar da ellerinden öpüyorlar :KK43: ben hamileyken parol bile içmedim..işte ben bu kadar dikkat ederken insanların umursamaz olması çileden çıkarıyor beni..ah kuzum benim kimbilir nasıl sıkıntıya düşmüştür nefes alamayınca..

Daha neler neler var anlatsam roman olur zaten doğar doğmaz hastanede başladı olaylar.dakka 1 gol 1 derler ya sezeryanli halimle yerimdem kalkamıyorum bi de lohusalık spikolojisi kafayı yiyordum. Allah'a havale ediyorum sen koru yavrumu diyorum.

Aynısı canım inan...Doğum sancıları esnasında bile ben insanlara laf anlattım...sonrası malum zaten o lohusa halinle hiç çekmek istemiyorsun kaldırtmıyorsun söylenenleri yapılanları...aminnn Allah'a emanetler yavrularımız..

Ayyyy kıyamam kuzuma:KK43: gözünün önünden ayırma canım. Ben de çok kızıyorum ya o duruma her gören öpmek istiyor. Ben kızıyorum artık öpmeden sevin diyorum ama bir de beklenmedik anda cououk diye öpenler var ki sinirden zıplıyorum yerimde..:KK43: Öpme beni diye tişört bastırıp giydiricem artık.
Hele o ağızdan öpmek ne kadar sapık ve sapkınca bir şeydir! İğrenç yaa minicik çocuk ağzından öpülür mü hiç! Arayıp söylemen lazım sizin yüzünüzden böyle oldu diye ama kimse kabul etmez ki benden değildir der geçerler. İşte her zaman çeken anne baba oluyor ne yazıkki kimsenin umrunda olmuyor:KK43:

Aynen :KK43: Nolcak. Cocuk hasta olucak. Herkes yataginda kuzu gibi uyurken Minicik bedenine antibiyotik girecek. Anasi yuregi agzinda bir elinde ilaclar diger elinde islak bezler kompres yapacak, derecesi anne dudaklari olacak, yemeden icmeden kesilecek, zaten hastaliktan ememeyen kuzucugun sutu azalazak. Sonra aaa hastami oldunuz. Eeee havalar da cok dengesiz. Disari cikartirken giyimine dikkat etmen lazimm. Vah vah yazik. Sacma saoan ustu kapali bi cocugu koruyamadi hasta etti muhabbetleri. Sistim gece gece.

Canum çok geçmiş oksun şimdi nasıl yavru yazdıklarını okudum senin kadar bende sinir oldum biz gözümüzden sakınıyoruz onların yaptığına bak Allah sabır versin hiç bir çocuk hasta olmadın biz olalım onların yerine

Ah canım dünden beri öyle söylüyorum kuzuma baktıkça annemmmm senin yerine ben hasta oluyum burnun bile akmasın diyorum :KK43: canım bugün kendi doktorumuzla görüştük çok şükür kötü şeyler söylemedi Pazartesi'ye kadar bekleyeceğiz idrar tahlili de yapıldı o sonuçlanınca antibiyotik tedavisi başlanacak..sabahtan beri 500 cc süt içti sadece :KK43: ne yoğurt ne meyve ne çorba hiçbirşey yemedi çok iştahsız...uyumadı da hiç..işte biz söyleyince kötü oluyoruz ama bundan sonra istediklerini düşünsünler..3 aydır kızım anne sütü alsın diye gece gündüz sağıyorum emmeyi bıraktı..bağışıklık sistemi güçlü olsun diye çabalıyorum..bir tane gereksiz çıkıyor işte mikrobu bulaştırıp gidiyor..

Kendimi yerlerine koyamadım bile. Allah kimseye göstermesin evlat acısını. Karnında bile olsa çok acı gerçekten.
o günlerini hatırlıyorum canım kolikti senin miniğin. İnsan 6 ay diyor ama o 6 ay bize ve bebeklerimize zor geçti gerçekten. Ben de tık ses olsa açardım gözlerimi uzun uzun izlerdim kızımı. Çok dikkat ederdim yatış pozisyonuna ki ben kızımın kafasını tutamadığını hiç hatırlamam. Güzel kontrol ederdi o zaman da kafasını:nazar:
Haklısın canım meraklarını desteklemeli araştırma yapmaya cesaretlendirmeliyiz:KK66: bugün mağazada istediği her şeye dokundu hanımefendi:) hepsini bir bir anlattım. Sabır işi gerçekten:)

Evet canım kolikti 3 ay boyunca akşam 7 den 10 a kadar ağladı..şu an hala süpürge sesiyle uyuyor Yani uyuyoruz :) İnan düşündüğüm anda gözlerimden yaşlar indi..nasıl bir acıdır Allah sabır versin...bizde pazara gittiğimizde dokunmak istiyor kızım tek tek elimize alıyoruz birlikte ve anlatıyorum...hatta ağzına da götürmek istiyor herşeyi olduğu gibi ama izin vermiyorum :) pazardaki amcaları da ay o bebişin olsun diyorlar :KK70: eve gidince yıkayıp yedirirsiniz diyorlar (çilek, erik, vb.) diyorum henüz yiyemez yer yer abla birşey olmaz diyorlar :) evet ben okulda bir hikaye kitabını aynı gün 8 kere okuduğumu bilirim..inşallah kızıma da kalır eve gelince sabrım :)

Eşim söyledi öpülmekten olmuş diye ayyyy geçmiş olsun dendi basit bir şekilde...işte bu kadarrrrrr...yavrum uykusuz aç hiçbirşey istemiyor sebep olanlar "geçmiş olsun"diyor bitiyor..ah canım arayıp söylesem 'bizi soğutuyor çocuktan' derler...ben hapishanede çocuk büyütüyormuşum zaten..çok dikkat ettiğim için oluyormuş...bende onlar da bi tane doğursun doğurabiliyorlarsa ben öğreniyim onlar büyütürken anneliği dedim artık...kesinlikle sapıkça o ağızdan öpmek! Dokunurken bile izin istemeleri lazım özellikle hiç tanımayanların sokakta avm de parkta..ama neredeeeeee öyle bilinç...

Aynen :KK43: Nolcak. Cocuk hasta olucak. Herkes yataginda kuzu gibi uyurken Minicik bedenine antibiyotik girecek. Anasi yuregi agzinda bir elinde ilaclar diger elinde islak bezler kompres yapacak, derecesi anne dudaklari olacak, yemeden icmeden kesilecek, zaten hastaliktan ememeyen kuzucugun sutu azalazak. Sonra aaa hastami oldunuz. Eeee havalar da cok dengesiz. Disari cikartirken giyimine dikkat etmen lazimm. Vah vah yazik. Sacma saoan ustu kapali bi cocugu koruyamadi hasta etti muhabbetleri. Sistim gece gece.
Kesinlikle çok haklısın. Birebir aynılarını yaşayacağız.
Off ben de pazartesi günü okula başlıcam bir sürü densizin lafından geçilmeyecek. Çoğu kendini bilmez sıkıntılı tip. Bir de aşı olacak kızım o gün. Pazartesi günü ya birine patlayıp tartışıcam ya da duymamazlıktan gelip kızımı köşe bucak kaçırıcam:işsiz:

Evet canım kolikti 3 ay boyunca akşam 7 den 10 a kadar ağladı..şu an hala süpürge sesiyle uyuyor Yani uyuyoruz :) İnan düşündüğüm anda gözlerimden yaşlar indi..nasıl bir acıdır Allah sabır versin...bizde pazara gittiğimizde dokunmak istiyor kızım tek tek elimize alıyoruz birlikte ve anlatıyorum...hatta ağzına da götürmek istiyor herşeyi olduğu gibi ama izin vermiyorum :) pazardaki amcaları da ay o bebişin olsun diyorlar :KK70: eve gidince yıkayıp yedirirsiniz diyorlar (çilek, erik, vb.) diyorum henüz yiyemez yer yer abla birşey olmaz diyorlar :) evet ben okulda bir hikaye kitabını aynı gün 8 kere okuduğumu bilirim..inşallah kızıma da kalır eve gelince sabrım :)
Ah canım sen daha çok yıprandın tabi bu süreçte:KK43: 6.ay bittiği an kesiliyormuş canım öyle diyordu bebeği ileri derecede kolik olan bir arkadaşım:KK66:
Biraz daha büyüsün yedirirsin annesi hepsi meleğine:KK66: ben pazara çıkmıyorum henüz bir arkadaşımın velisi yapıyordu pazarımızı ama bayramdan sonra iş başa düşecek sanırım. Nasıl yapacağımı bilmiyorum, ne güzel siz çıkıyormuşsunuz tatlı kuzunla.
Aaa doğru okul öncesi öğretmeni olunca bebek gelişimine daha aşinasındır canım. Onlar ayrı bizim canımız, ruhumuz, kalbimiz bebeklerimiz ayrı canım:KK66: ben şimdi bile dışarıda bir bebek ağlaması duyunca rahatsız oluyorum ama kızım çatlata çatlata ağladığında bile çok güzel bir melodi gibi geliyor kulağıma:-)

Eşim söyledi öpülmekten olmuş diye ayyyy geçmiş olsun dendi basit bir şekilde...işte bu kadarrrrrr...yavrum uykusuz aç hiçbirşey istemiyor sebep olanlar "geçmiş olsun"diyor bitiyor..ah canım arayıp söylesem 'bizi soğutuyor çocuktan' derler...ben hapishanede çocuk büyütüyormuşum zaten..çok dikkat ettiğim için oluyormuş...bende onlar da bi tane doğursun doğurabiliyorlarsa ben öğreniyim onlar büyütürken anneliği dedim artık...kesinlikle sapıkça o ağızdan öpmek! Dokunurken bile izin istemeleri lazım özellikle hiç tanımayanların sokakta avm de parkta..ama neredeeeeee öyle bilinç...
Restini çek, Açık açık konuş canım ben titiz bir anneyim bu benim bildiğim, bildikleriniz size kalsın çünkü ben bebeğimi böyle yetiştiricem, sevmek istemeyen sevmeyebilir tarzında. Ben öyle diyorum anneme kvye ve akrabalara:KK66: tabi sokaktaki adama anlatamıyorsun. Bir anda olup bitiyor. Kızım kangurudayken bile öpmeye çalışan oluyor:işsiz:
Çok çok geçmiş olsun canım tekrardan umarım en kısa zamanda atlatır miniğin:KK43:

X