Sonra 1 yaşında var sanırım bir daha aşı değil mi? Ben de son heyet raporumu aile dostumuzdan rica ederek aldım. Diyor ki herkes gölgesinden korkuyor bana kalsa istediğin kadar vereyim ama 2 farklı doktor daha olması gerekiyor.
Şanssızlık deseneaksilikler hep öyle denk gelir ya :) inşallah halinden anlar idare yardımcı olur. Olmazsa da yine de şükür halimize. En azından günde 6-7 saat birlikte geçirebilicez miniklerimizle
Bana da geliyor kadın yoksa ipin ucu fena kaçıyor. Bu ara kızımı slinge bağlayıp evi süpürebiliyorum ama o da dip köşe olmuyor tabiki. Eğilemediğim için görünen yerleri üstünkörü yapabiliyorum. Seneye gelecek bakıcıya 2 güne bir evi süpürme şartı koşucam artıkben eve gelince süpürsün öyle gitsin kalmasın bana iş zaten kızımı özlemiş olucam
Pratik yemeklerden yapıyorum canım ben yoksa ben de başedemem bir de yemekle :)
Doğumumu doktorum aramızdaki samimiyet sayesinde zoraki bir ay vermişti. Takibimi yapsn doktorum hastane onaylarsa ne kadar istersen veririm dedi. Neyseki 1 tanesi onaylandı:) yine de bu vakte kadar rapor alabilmiş olmak da güzelEvet canım 1 yaş aşısı var..gerçekten öyle kadın doğum doktorum söz vermişti 15 temmuzdan önce heyet vereceğim diye sonra en fazla 10 gün verebilirim dedişanssızlığımız ohal de uzadı...kesinlikle canım yine çok şanslıyız ki günün büyük bölümünü kuzularımızla geçireceğiz...bende bakıcıya ev işi istemiyorum sadece kızımla meşgul olsun diyeceğim hafta da 2 gün annem gelecek o zaman ev işi ütü yapsın diye anlaşacağım..eve döndüğümde kızıma vakit ayırmak istiyorum bende..zaten iyice büyüyüp bilinçlenmiş olacaklar oyun isteyecekler :) evet iyi ki deep freeze var diyorum bende oradan çıkarıp pratik şeyler yapıyorum..önceden mutfakta zaman geçirmeyi yeni tarifler denemeyi çok severdim :) şimdi 2 çeşit yiyorsak çok şanslıyız kızım da süpürgeyi viledayı tutmak istiyor...çok özgür ruh :) kaşığı asla bana tutturmuyor kendisi götürecek illa..ek gıdadan sonra her gün 1 kez kızımın çamaşırları yıkanıyor...kendisini de kedi yavrusu yalasa doyar :) sendikalar seminerin son 3 günü okullar tatil olsun diye imza topluyorlarmış muhtemelen gitmeyiz bayramdan sonra..
Hahha Çok iyiymiş. Benim eşim de farklı tatları çok sever. Klasik yemek yaptığımda bir tabak zor yer ertesi gün asla aynısını yemezBen de farklı yemekler çok deniyordum hele de ilk evlendigimiz zamanlarda.Ama eşim bi gün sen normal yemek bilmiyon mu yaa bi gün kuru fasulye yapsana demişti
Doğumumu doktorum aramızdaki samimiyet sayesinde zoraki bir ay vermişti. Takibimi yapsn doktorum hastane onaylarsa ne kadar istersen veririm dedi. Neyseki 1 tanesi onaylandı:) yine de bu vakte kadar rapor alabilmiş olmak da güzel
Çok mantıklı canım iyi düşünmüşsün. Annen gelebilecekse ne güzel. Bizimkiler biraz uzak ve yoğunlar o yüzden ha deyince çıkıp gelemezlerkvleri de ben istemem. Annem sağolsun yazın yaptığı kışlıklarla idare ettim ben de. Stok bitti bende yavaş yavaş hazırlık yapmam lazım seneye hem okul hem ev hem miniklerimiz daha da yoğun olucaz muhtemelen.
Buzluğa kaldırdıklarım dışında aynı yemeği 2 kere yaptığım nadirdir benim deseverim farklı şeyler denemeyi. Yemek tarifler üzerine bir uygulamam var karşıma gelen güzel bulduğum çok uğraştırmayan yemeği yaparım
Maşallah kuzucuğa eteği belinde olacak desene annesi. Benim kuzucuk ev işlerini pek umursamaz ama yemek yaparken dikkatlice izler beni:) bizde de var o kaşığı tutma sevdası, dişlerini kaşıyor yavrum kaşıkla ama dediğin gibi üstbaş batıyor haliyle. Ben öyle hemen çamaşır atamıyorum canım ne güzel sen atabiliyorsun. Atsam da makina durunca ilgilenemiyorum.
Umarım olmaz bayram sonrası gerçi bize pek fark etmeyecek ama okuldaki huzursuz tiplerin tantanası içinde ne kadar az kalırsak o kadar iyidir
Ben de farklı yemekler çok deniyordum hele de ilk evlendigimiz zamanlarda.Ama eşim bi gün sen normal yemek bilmiyon mu yaa bi gün kuru fasulye yapsana demişti
Hahha Çok iyiymiş. Benim eşim de farklı tatları çok sever. Klasik yemek yaptığımda bir tabak zor yer ertesi gün asla aynısını yemez
Bizim okuldakiler en iyisini ben bilirim, en iyi benim, en iyi öğrenciler benimkiler vs vs vs takılan tipler. Yapılan her şeye söyleyecek lafları ve muhalefet olacak örnekleri vardırSorma canım bizim okulda da aynısı...hiçbir şeyden memnun olmayan, yiyelim içelim oturalım diyen tipler beni de geriyor..çamaşırları kızım kucağımda atıyorum :) asarken de o da tutuyor birlikte asıyoruz çamaşırlığa...bende birşeyler yedirirken ona da başka bir kaşık veriyorum bir o götürüyor ağzına bir ben eğer şanslı günümüzdeysek ağzını kilitlemiyorsa...aynen canım benim de stoklar bitmek üzere iyi ki varlar...aslında annem de yakın sayılmaz 50 km banaama fedakarlık yapacak sağolsun..en azından haftanın 2 günü gelmeye çalışacak..kahvaltı yapıyor mu kelebeğin canım? Yumurtaya falan başladınız mı?
Hahah geçen gün aynısını yaşadık biz de. Kvye yemeğe gitmiştik lahana sarması yapmış dedi ki oğlu yemez diye başka bir çeşit daha yapmış. Ben de dedim benim yaptığımı yiyor. Çok bozulduBenim de kv her onlara gittiğimde nişanlıyken "aaaa benim oğlum sebzeyi ağzına koymaz.." derdi..evlendik beşamel soslu pırasa yaptım bir gün ama kendime göre eşim o ne dedi pırasa dedim neden o kadar az dedi sen yemezsin diye düşündüm dedim bir yedi :))) tadına bile bakamadım..sebzeleri allayıp pullayıp yediriyorum bende...bizimki de öyle sevmez klasik yemek..illa bi sos olacak :) yoğurt olacak :) bizim de her gün çorba olmalı..
Canim kusuruma bakma hem calisip hem bebek bakmaktan fazla giremiyorum. Simdi belcikada 6 aya girince bebekler tekrar saglik kurumu tarafindan cagiriliyoruz bilgi acisindan: Bana denilenleri ve uyguladiklarimi sizinle paylasicam.Canım nasılsın?ek gıdada sebze meyve pürelerini konuşmuştuk artık 6 aylık oldular şimdi nelere dikkat edelim? Ne öneriliyor? BLW destekleniyor mu orda?
Bizim okuldakiler en iyisini ben bilirim, en iyi benim, en iyi öğrenciler benimkiler vs vs vs takılan tipler. Yapılan her şeye söyleyecek lafları ve muhalefet olacak örnekleri vardır
Ayy siz de pek yakın değilmişsiniz. Annenin gelebilmesi çok büyük şans canım hem kontrol de eder bakıcıyı.
Oyy yerler o çamaşır asan minicik elleri
Biz de sabah kahvaltıda öyle oluyoruz canım 5 lokma kızıma 1 lokma banakahvaltıdan sonra uykusu geliyor 2 damla beni emip uyuyor genelde. Uyursa kahvaltı yapabiliyorum uyumazsa yetinmek zorunda kalıyorum kızımın artıklarıyla başladık canım kahvaltıya yumurtanın sarısının 4te biri, kendi yaptığım peynirden bir tatlı kaşığı, tam yulaf unundan muhallebi, muhallebinin içine de çok az tereyağı ve pekmez koyuyorum hepsini yemiyor ama yediği kardır diyorum
Hahah geçen gün aynısını yaşadık biz de. Kvye yemeğe gitmiştik lahana sarması yapmış dedi ki oğlu yemez diye başka bir çeşit daha yapmış. Ben de dedim benim yaptığımı yiyor. Çok bozuldu
Aynısını ben de yapıyorum canım yemediği şeyleri allayıp pulluyorum sen gibibir tek kereviz ve kuru fasulye yediremedim
Benim cadı da öyle canım. Her şeye el atsın bayılıyor. Yaktı zamanında elini ama hala aynı. İlla değecek bardağa falan değiriyorum bak annecim sıcak değmiyoruz diyorum ama kızım hiç umursamıyor sıcağı, devam ediyor el atmaya. Acı eşiği yüksek baya bir de fazla cesur sıpamEvet canım yakın değiliz ne yazık kiaynen kontrol de edecek hem..sabah kahvaltı yapabiliyorsam çok şanslıyım..kızım bir elimde kahvaltı hazırlamaya çalışıyorum ama herşeye elini atıyor korkuyorum elini tencereye tavaya değdirecek diye ki çay falan zaten yapmıyorum ancak gün içerisinde bir yere gidersem içebiliyorum.. :) çiğnemeyi unuttum 6 aydır diyorum kahvaltıya henüz geçmedik biz..tam yulaf unu muhallebisini akşam yatmadan önce yediriyorum bende...evet ne yiyorsa kardır...
Ben bayılırım kerevize ama eşimin kokusuna bile tahammülü yokne yazıkki. Ancak portakallı falan pişirirsem çatalın ucuyla bakar tadına. Biz de patlıcanı çok severiz haftada en az 1 kere pişer evimizde:)Canım benim eşim de patlıcan ve bamya yemez bende patlıcan konusunda eşimle aynı fikirdeyim yapmadığım için yemiyor :) aslında kereviz salatası çok güzel oluyor ama damak zevki tabii :)
Yaa çok güzel yazmışsın yumurta dediğin yarım yumurta mı?yoksa sarısının yarısı mı?burda yumurta beyazı 1 yaşına kadar verilmiyor. İlikli kemik suyu filan hazırlıyoruz çorbalara katmalık orda direkt kendisini koyun diyorlar galibaCanim kusuruma bakma hem calisip hem bebek bakmaktan fazla giremiyorum. Simdi belcikada 6 aya girince bebekler tekrar saglik kurumu tarafindan cagiriliyoruz bilgi acisindan: Bana denilenleri ve uyguladiklarimi sizinle paylasicam.
+6 itibaren:
Yiyebilecegi sebze: nerdeyse artik her sebzeden yiyebilir. sadece sogan ve pirasa az kullanin denildi. mesela sebze yemeginden bir örnek vericem. Benim buhar makinem var avent markasi onun icerisine biraz havuc, patates, brokoli,domates,kabak dograyip pismesini bekliyorum. pistikten sonra mikserleyip biraz yag katip yediriyorum, fakat 6 audan itibaren artik makarna/pirinc pisirip miksere katabilirsin. Ben yapiyorum ve cok seviyor bebegim.
Meyve: artik her meyveden tattirabilirsiniz fakat bana denilen karpuz gibi seylerde dikkatli yedirilmesi hatta mikserleyip verin cunku bogazda cok cabuk kalabiliyormus.
Diger urunler:
ve 6 aydan sonra artik et urunleride sebze purelerine katmamizi öneriyorlar.
- 15 gr tavuk eti (gogus)
- balik ( en hafifleri )
-yumurta 1/2
-mantar 30 gr
-mercimek 10 gr
bunlari mesela bir gun sebze puresine tavuk eti mikserleyip verin, diger gun balik, diger gun yumurta katin sebze puresine ves.. bu sekilde degisik degisik saglikli sebze pureleri yapip yedirebilirsiniz
Ben yapiyorum ve cok seviyor kizim.
1 gun özetim:
sabah 8 bucukta kalkiyor kizim. 210 ml süt iciyor biraz oynuyor uyuyor
12 bucukta: sebze pürem hazir oliyor ve acikinca yediriyorum suda iciriyorum arada
1 bucuk 2 gibi: meyvesini yediriyorum. meyve ara ögun olarak verilmeli doymasi icin degil yani sut veya pure yerine verilmemeli. Ben bazen meyve puresine biskuvi kirintilarida katiyorum bebekler icin özel olan biskuvi.
16 gibi: 210 ml süt
ara ogun: acikirsa yogurt gibi seyler yiyebilir benimkisi pek acikmiyor
19:30 gibi: 210 ml süt
22 gibi: 210 ml süt ve sabaha kadar uyanmiyor 8 bucuga kadar
8. ayina girene kadar kahvaltiya gerek yokmus ❤
Benim cadı da öyle canım. Her şeye el atsın bayılıyor. Yaktı zamanında elini ama hala aynı. İlla değecek bardağa falan değiriyorum bak annecim sıcak değmiyoruz diyorum ama kızım hiç umursamıyor sıcağı, devam ediyor el atmaya. Acı eşiği yüksek baya bir de fazla cesur sıpam
6.ayı bitirince başladık canım biz kahvaltıya. Ne zamandır ekmek yapıcam kızıma ama elim varıp da makinaya malzemeleri bir atamadım
Tam tahıllar iyiymiş canım. Meyveyi bazen es geçiyorum o öğünü de yerleştirsem çok iyi olacak.
Muhallebiye ne ekliyorsun canım?
Ben bayılırım kerevize ama eşimin kokusuna bile tahammülü yokne yazıkki. Ancak portakallı falan pişirirsem çatalın ucuyla bakar tadına. Biz de patlıcanı çok severiz haftada en az 1 kere pişer evimizde:)
Eşime diyorum kızımızın yanında dillendirme bilmesin bile yemediğini. Biz ana kız yeriz
tesekkr ederim cnm yardimim dokunduysa ne mutlu bana:)Yaa çok güzel yazmışsın yumurta dediğin yarım yumurta mı?yoksa sarısının yarısı mı?burda yumurta beyazı 1 yaşına kadar verilmiyor. İlikli kemik suyu filan hazırlıyoruz çorbalara katmalık orda direkt kendisini koyun diyorlar galiba
Balık yağı kullandırılıyor mu?Birde takviye olarak Demir damlası ya da toz Demir şaseler.
Gluten içeren şeylerden uzak durun diyorlar mı?un vs tahıllar
Çok teşekkür ederim tabii ki bana çok çok faydası oldu.tesekkr ederim cnm yardimim dokunduysa ne mutlu bana:)
burda +6 itibaren yarim yumurta sebze purelerine katmamizi tavsiye ediyorlar haftada 1 kere. sebze purelerine az miktarda margarin, tereyag, cicek yagi veya zeytinyagi kullaniliyor balik yagi tavsiye edilmiyor. balik yagi yerine baligin kendisini haftada 1 kere az miktarda pureye katmamizi öneriyorlar cnm. corbaya gelince daha cok su icerdigi icin vitamini az oliyor onun yerine benim yaptigim sekilde buharda pisen pure oneriliyor cnm. ama tabiki bende arada kemik suyunda pismis corba icirdim kizima :) burda takviye olarak sadece D vitamini veriliyor baska birsey verilmiyor cnm gerek duymuyorlar. ekmek gibi seyler +8 den sonra veriliyor burda :) kahvalti seklinde gunde 1 kere fazla gerekmiyor cnm.
Kan aldırma konusunda bende çok hassasım çocuktan önce ben ağlıyorum. Ama sana kudret international hastanesini öneririm. Orda hülya hemşire var bebek hemşiresi, inan kızım hiç anlamadı 3 tüp kan alındı bir gr yaş bile gelmedi ki eşim hastane dışına çıkar hep aşıdan dolayı o bile şaşırdı. Uzak gelmezse size ordan kan aldır derimCanım muhallebisine kilo alımı çok azdı bu ay o yüzden hipp devam sütü katıyorum..ama 6.ay bittikten sonra keçiboynuzu özü ekleyeceğim..bizde çok cesuruz sanıyorum henüz korkuyu öğrenmediler :) bugün kan aldırdık meleğim çok ağladıdamarını bulamadılar yavrum delik deşik oldu resmen hastaneyi birbirine kattım..ağlayarak uyuyakaldı arabada..egzaması var kızımın bu arada da çok iştahsız doktor da araştıralım belki alerjisi vardır dedi yoğurt yemek istemiyor..canım ruşeym i araştırabilirsin 8.aydan sonra ekmeğini yapmayı düşünüyorum bende çocuklarda çok faydalıymış..bir ara bende yoğurtla karıştırıp yiyordum..
sevindim cnmÇok teşekkür ederim tabii ki bana çok çok faydası oldu.