2016 Aralık Anneleri

Ayy anılarım canlandı :KK66: ben de ablamın karnını açar saatlerce yeğenimin hareketini izlerdim hiç de bıkmazdım. Sesimi duyunca başlardı zaten tekmeye kuzum benim. Çok güzel bir duygu canımm inşallah en hayırlı şekilde en hayırlı zamanda sen da tadarsın bu duyguyu.
Maşallah ne kadar şanslı kuZucuk :KK66: ne kadar çok seveni var Allah azaltmasın inşallah :KK200:
Canım ablamın iki çocuğu var. İkincide bebeği ilk ben kucakladım hemşireler bana teslim etmişti. Doğumhaneden getirdiler verdiler kucağıma. Yüzümde inanılmaz bir mutluluk gülümseme olmasına rağmen gözlerimden yaşlar akıyordu. Ona baktıkça kokusunu içime çektikçe gülüyordum ama gözlerim durmuyordu. Oğlum doğduğunda ilk yanıma getirdiklerinde hissettiğim şey aynıydı. O zaman anladım teyzelik anne yarısı demekmiş gerçekten.

Ah canım benim nasıl da güzel anlatmışsın ortamda kardeşim Doğum anında her an yanımdaydı küçüğü istemedim daha lisede doğuma dair korkuları olmasın diye ben sancı çektikçe saçlarımı öptü, onun yanağını ısırdıktan o beni öptü...kızımı da ilk teyzesi kucağına aldı ve onu gördüğümde diyor engel olamadım gözyaşlarıma doktora hemşirelere "bu bizim mi?" Diye sorup ağlıyormuş...fotoğrafçı o kadar güzel kareler yakalamış ki teyzesiyle kızımın...aminnnn Rabb'im kimseyi ailesinden ayırmasın...ama ben korumacı bir ablayım diyorum benim yaşadığım bazı sorunları o yaşasa ben herhalde kocasını kayınvalidesini yolarım :)

En iyisini yapıyorsun canım hem tanıması lazım akrabalarını. Biz uzağız Doğumda gördü eşimin tarafı. Sonra evimize geldik. Sürekli görüntülü arıyorlar seviyorlar. Artık sesleri tanıyor sanırım. Gülüyor ara ara, sürekli heyecanlanıyor :KK66: ama kendilerini görse yabancılayacak onları. Şimdiden hazırlıyorum üzülmesinler diye. Alışınca da bağlanacak hepsine nasılsa :KK66:
Şu ayrılık kaygısı ne zaman geçecek acaba çok merak ediyorum canım zor bir süreç..
pembe yalandan bir şey olmaz bence hem tamamen Saf temiz duygularla söylüyoruz pembiş yalanları :KK70:

Evet seslere resmen kulak kabartıyor bizimki de :) yoldan geçen arabalar oldukça kafasını kaldırıp yola bakıyor..güleç bir çocuk olsun istiyorum ama doktorumuz mizacı değiştiremezsin doğuştan gelir dedi..mizaç değil aslında bu sadece bir süreç diye düşünüyorum ben...bence o kaygı onlarda hiç bitmeyecek canım inşallah güvenli bağlanma oluşturabiliriz...bana kızıyor komşularım falan ay her mızıldandığında öyle kucağa alınmaz öpülmez sevilmez konuşulmaz diyorlar...bende gibi güvenli bağlanma oluşturmamız gerek diyorum...aman ne saçmalıyorsun diyorlar :mad::KK70:ne yapayım yani pedagojik formasyon mu vereyim bu saatten sonra :) evet canım birileri mutlu olsun diye temiz duygularla söyleniyor aslında yalan sayılmaz..

Ağladığında eşim müzik sesini son ses açıyor kızım susuyor :KK70: durdurma arabayı devam et canım. Biz kızımla başbaşa giderken ağlarsa da gideceğim yere kadar durmuyorum ağlıyor ama sonra uzun bir süre ağlamıyor:KK66:
Hiç öyle düşünme gidin tatile en kötü benim gibi slingle ya da kanguruyla gezersin otelin içinde :KK70:
Biz de haftaya Antepe gitme kararı aldık bakalım 1100 km nasıl geçecek kelebeğimle :KK39:

Bu ara Ali Baba'nın çiftliğine takmış durumdayız :) onu bağıra bağıra söyleyeyim bari ağlarsa gerçekten artık yaz geldi ve evde durmak istemiyorum bende kızım da eve bağlansın istemiyorum...müziğin sesini açmak çok iyi fikir deneyeyim bakalım...evet arabayla değil ama uçakla gidilebilir diye düşünüyorum arabada zor olur çünkü mama hazırla benzinlikte mola ver altını aç..en güzeli uçakla seyahat..ama ek gıda meselesi düşündürüyor..sen ne yaptın canım tatilde ya da Antep'te ne yapacaksın? Harika maşallah takdir ediyorum işte böyle kendini kısıtlamayan anneleri..eşimle tartışmalarımızın bu ara yoğunluğunu da buna bağlıyorum aslında gezmeyi çok severdik hiç hafta sonları evde durmazdık ne yazık ki doğumdan sonra sinemaya bile gidemedik birlikte :KK43: Antep'i de hiç görmedim ama çok merak ettiğim iller arasında...bende cesarete geldim şimdi :) acaba biz nereye gitsek diye

Bu ara Ali Baba'nın çiftliğine takmış durumdayız :) onu bağıra bağıra söyleyeyim bari ağlarsa gerçekten artık yaz geldi ve evde durmak istemiyorum bende kızım da eve bağlansın istemiyorum...müziğin sesini açmak çok iyi fikir deneyeyim bakalım...evet arabayla değil ama uçakla gidilebilir diye düşünüyorum arabada zor olur çünkü mama hazırla benzinlikte mola ver altını aç..en güzeli uçakla seyahat..ama ek gıda meselesi düşündürüyor..sen ne yaptın canım tatilde ya da Antep'te ne yapacaksın? Harika maşallah takdir ediyorum işte böyle kendini kısıtlamayan anneleri..eşimle tartışmalarımızın bu ara yoğunluğunu da buna bağlıyorum aslında gezmeyi çok severdik hiç hafta sonları evde durmazdık ne yazık ki doğumdan sonra sinemaya bile gidemedik birlikte :KK43: Antep'i de hiç görmedim ama çok merak ettiğim iller arasında...bende cesarete geldim şimdi :) acaba biz nereye gitsek diye
Dene canım hem şarkı söylemeyi hem de müzik sesi açmayı:KK66: ayy bizim de favorilerimiz arı vızvız ve bir küçücük aslancık varmış. Söyleyince kahkahalar atıyor :KK70:
Eşim de uçakta zorlanırız diye illa arabayla gitmek istiyor. Bebek arabası, eşyalar vs taşıması ve gittiğimizde sürekli taksisi in bin durumları çekemem diyor :confused:
Tatile gittiğimizde henüz ek gıdaya başlamamıştık ama ilerisi için gözlem yaptım. Gittiğiniz otelin bebek dostu olmasına dikkat edin:KK66: bebeğin konforu için her şeyi düşünüyorlar ayrıca otellerde diyet büfesi oluyor haşlama sebze, tuzsuz çorba vs oluyor. E odada da kettle var. Her şey elinin altında oluyor:KK66: hatta bakıcı bile oluyor:KK71:
Antep güzeldir tabi yemekleri daha da güzeldir :KK70:benim ilk görev yerim orası canım. Eski Ev sahiplerimle çok güzel bir dostluğumuz var sağolsunlar her anımızda yanımızdaydılar. Evlendiğimizden beri gidemedik yanlarına şimdi kızıma el öptürmeye gidiyoruz:KK66:
Üçünüze de çok iyi gelir canım biraz gezmek :KK66: rahat olman önemli. Miniğin ağlasa da sen rahat ol ki o da rahatlasın:KK66: Hiç çözüm yolu bulamazsan slingle ya da kanguruyla kendine bağlarsın ya pışpışlar ya hızlı yürür ya da zıplarsın. Tecrübeyle sabittir hemen susup uyuyorlar:KK66:

Canım yanına cam rende ve pirinç unu alsan yeterli bence:KK66: odada kettle oluyor, otellerde de diyet bölümü oluyor; tuzsuz peynir, haşlanmış sebze bulbilirsin:KK66: sadece yoğurt yediremezsin.
tamam canım elbet hellederiz bir şekilde hazır gitmek lazım :KK66: aynen yoğurt işi kalır bir hafta yemesin artık napalım :)

Hepsi ayrı acı çekiyor canım şu dişler baş belası:KK43:
Haha dayısı diyor zaten zekasını benden alsın diyr:KK70:
Aaa süper aferin oğluşa:KK9: baba da der yakın zamanda :KK66:
Tv konusunda kesinlikle katılıyorum sana:KK66:
Diş diyeli kaç ay oldu hala bekliyoruz :KK43:
Almıştır belki gerçi kız halaya oğlan dayıya derler :KK70: biz senle değişelim ben abime benzesin istemiyorum sen de halasına istemezsin sanırım :KK66: bizimkiler değişik olsun :KK70:
Bababa sürekli diyordu zaten canım doğduğundan beri bilinçsiz söylüyordu bababa... diye şimdi daha net ve bilinçli söylüyor. Ağız hareketlerini inceliyorum doğru şekilde telafuz ediyor :KK66: ilk defa dedede dedi. Şimdi de uyandı bağırıyor dedede bababaaa :KK70: ben de güzel sesini dinliyorum oğluşun :KK66:

Aynı durum bizde de var canım. Eşim kızımın kendisinde durmadan ağlama durumunu emmesine bağlıyor:KK70:sadece emdiği için düşkünmüş bana. Duyan da kızım sadece emiyor sanacak:KK70: ben de bozmuyorum :KK66:
Çok zaman alıyor telefonu boşaltmak ben de erteleyip duruyorum ama en kısa zamanda yapmam gerekiyor.:işsiz:
Bence bebeklerimizin bu şekilde davranması çok normal canım. Bugüne kadar hep biz vardık yanlarında. Bütün ihtiyaçlarını karşılıyoruz ve bütün gün sevip oynuyoruz. Babalar geliyor seviyor ama kısa süreli hep. Böyle olunca da bize daha bağlı oluyorlar.
Bozmamak en iyisi :KK66: ben de eşim sevinsin diye bababa deyince bak bak baba diyor diyorum ilk baba diyecek diyorum :KK70:
Benim de yapmam gerek canım tatile gitmeden özellikle bu işi halletmeliyim :KK66:

Evet sanırım elma her bebekte farklı bir şeye neden oluyor:KK70:
Oekmezim yok canım kısa zamanda alıcam vermek istiyorum ben de.
Ben et ya da tavuk sulu tarhana çorbası vermek istiyorum 6.ay biter bitmez. Besleyiciliğine inanıyorum:KK66:
Olabilir canım belki sütten kesilmiştir ya da yeni doğum falan yapmıştır.
Tavuk çok zararlı diyorlar ya canım ben tavukla tanıştırmayı hiç düşünmüyorum. Bu işi yapan kuzenim var o da diyor hormonla büyüyor tavuklar bir kilo tavuk parasına et alın az yiyin tatlı sağlıklı yiyin diyor canım. Gerçi sen köy tavuğu bulabilirsin :KK66:
Bayağı büyük bir çiftlikleri var canım. Arada oluyor böyle süt kalmıyor. Sütleri çok güzel ve işlerini iyi yapıyorlar. Kapışılıyor süt nerdeyse :KK70:

Diş diyeli kaç ay oldu hala bekliyoruz :KK43:
Almıştır belki gerçi kız halaya oğlan dayıya derler :KK70: biz senle değişelim ben abime benzesin istemiyorum sen de halasına istemezsin sanırım :KK66: bizimkiler değişik olsun :KK70:
Bababa sürekli diyordu zaten canım doğduğundan beri bilinçsiz söylüyordu bababa... diye şimdi daha net ve bilinçli söylüyor. Ağız hareketlerini inceliyorum doğru şekilde telafuz ediyor :KK66: ilk defa dedede dedi. Şimdi de uyandı bağırıyor dedede bababaaa :KK70: ben de güzel sesini dinliyorum oğluşun :KK66:
Ayy değişebilsek çok iyi olur valla çekmesin kızım halalarına. İkisinin de hayata karşı bir duruşu yok ve düşüncesizlik had safhada.
Oyy tatlı tatlı konuşuyordur şimdi sabahları da keyifleri ayrı bir güzel oluyor. Benim kelebeğim emdi uyudu ama benim uykum kaçtı.

Araştırmak lazım canım iyi bir pedagog bulmak lazım:KK66:
Genç teyze olmuşsun ne güzel arkadaş gibisinizdir:KK66:
Aynen canım devam ederse bulacağız artık. :KK66: ama annem yarın bakıcıya verince de aynı şeyler olacak diyor :KK43:
Evet canımm içimde bir çocuk var zaten benim. Onlarla çocuk gibi oynar gezerdim :KK66: büyük yeğenimin elinden tutar ormana doğru yürüyüşe giderdik hoplaya zıplaya çiçek toplaya toplaya gelirdik eve :KK70: Uğur böcekleri olurdu her yerde yakalar uçururduk uç uç böcek diye. Hatta Uğur böceklerinde bir tespitim olmuştu. Ne zaman elime alsam en tepe noktaya varmadan asla uçmazlardı :KK66:

Bence bebeklerimizin bu şekilde davranması çok normal canım. Bugüne kadar hep biz vardık yanlarında. Bütün ihtiyaçlarını karşılıyoruz ve bütün gün sevip oynuyoruz. Babalar geliyor seviyor ama kısa süreli hep. Böyle olunca da bize daha bağlı oluyorlar.
Bozmamak en iyisi :KK66: ben de eşim sevinsin diye bababa deyince bak bak baba diyor diyorum ilk baba diyecek diyorum :KK70:
Benim de yapmam gerek canım tatile gitmeden özellikle bu işi halletmeliyim :KK66:
Haklısın canım sürekli bizimle oldukları için belki de fazla güvenden oluyor :KK70:
Kelebeğim bababa çıkarsa bile eşim sevinçten havalara uçar muhtemelen:KK66:
Halledersin canım bir anda olmasa da :KK66:

Ben sürekli unutuyorum eşim hala istiyor :)) iyi düşünmüşsün canım kendi fotonu da gönderip hatırlatıyorsun kendini :KK66:
Evet canım eşim eskiden her haftasonu arkadaşlarıyla oturmak isterdi şimdi dizimizin dibinden ayrılmıyor:KK66:
Olabilir canım özlem olunca bir de yorgunluk yüzünden iletişim sekteye uğrayınca insan yalnız hissediyor kendini.
Aynen canım o da alıştı severken ikimizi birlikt seviyor :KK70:
Ne güzellll tam bir aile babası olmuş adam :KK66:
Aynen canım Özlem çok yıpratıyor insanı. Dün ilk defa oğluşun da artık farkettiğini gördüm. Babasının oturduğu yere baktı birden durduk yere. Sonra bana baktı. Annem baba işe gitmiş dedim normalde gülerdi dün gülmedi öyle bakakaldı. İçim sızladı. Babanız yanınızda dursun hep biz de özlüyoruz oğluşla.

Tavuk çok zararlı diyorlar ya canım ben tavukla tanıştırmayı hiç düşünmüyorum. Bu işi yapan kuzenim var o da diyor hormonla büyüyor tavuklar bir kilo tavuk parasına et alın az yiyin tatlı sağlıklı yiyin diyor canım. Gerçi sen köy tavuğu bulabilirsin :KK66:
Bayağı büyük bir çiftlikleri var canım. Arada oluyor böyle süt kalmıyor. Sütleri çok güzel ve işlerini iyi yapıyorlar. Kapışılıyor süt nerdeyse :KK70:
Evet canım tavuk zararlı ama köy tavuğu bulursak iyi olur. Üst kat komşumun piliçleri var karşımızdaki boş yeşillik arazide olmazsa ondan rica ederim:KK66: gariptir ama kırmızı ete uzağım burada Antepe gidince favorim olmasına rağmen :KK70:
Aaa çok güzel bulmuşsun canım sütü. Büyük şehirde güvenilir yer bulmak çok zor.

Kelebeğim desteksiz oturmaya başladı canım:KK66: yatırdığım anda kafayı kaldırıyor mızmızlanıyor, parmaklarımı uzatıyorum parmaklarıma tutunarak ıkırdaya ıkırdaya kendisini kaldırıyor, oturuyor :KK70:
En önemlisi de komşu bence de canım Gurbette yar oluyorlar insana:KK66:
Oyy maşallah canım Allah esirgesin kelebeği hızlı gidiyor maşallah :KK66: bizim de öyle canım yatırıyorum başını dik tutuyor yatmıyor yat oğlum dinlen biraz diyorum yok ellerimi arıyor tutunup kalkmak için canım bugüne kadar ben hiç oturtmamıştım hep bişi olur diye korkuttular :KK66: bir hafta babam uğraşmıştı oturtup yatırıyordu o zaman öğrenmiş şimdi ben de devam ediyorum nasıl mutlu oluyorlar oturunca :KK66: tam ısırmalıklar :KK70:
Aynen canım neyse ki tanıdığım insanlar var komşu olmasa onlar var diyorum. Hayırlısı bakalım hakkımızda

Aynen canım devam ederse bulacağız artık. :KK66: ama annem yarın bakıcıya verince de aynı şeyler olacak diyor :KK43:
Evet canımm içimde bir çocuk var zaten benim. Onlarla çocuk gibi oynar gezerdim :KK66: büyük yeğenimin elinden tutar ormana doğru yürüyüşe giderdik hoplaya zıplaya çiçek toplaya toplaya gelirdik eve :KK70: Uğur böcekleri olurdu her yerde yakalar uçururduk uç uç böcek diye. Hatta Uğur böceklerinde bir tespitim olmuştu. Ne zaman elime alsam en tepe noktaya varmadan asla uçmazlardı :KK66:
Annen haklı canım ama yine de şanslıyız bebeklerimiz 8 ayı doldurup da ayrılacak bizden. Bir de rapor bulamayıp işe başlamak zorunda kalan arkadaşlar var.
Sen de ben gibisin canım annem hep der sen hala çocuksun, kelebeğinle birlikte büyürsünüz artık diye :)) ne güzel bir teyzeymişsin yeğenlerin bayılıyordur sana :KK66:

Canım otele gitsek nasıl yapacağım çorbasını yoğurdunu :KK43: eve gitsek evde de zor olacak İnan ki muamma...
Bir hafta yoğurtsuz geçecek mecbur canım. Ben de meyveyle idare etmeyi düşünüyorum canım otelin yemeğini yedirmem asla. Hijyen çok önemli sonuçta kalabalık ortamlarda hijyen ne kadar uğraşsalar da sağlanamıyor. Bir de rica etmeyi düşünüyorum muhallebi için zaten 5 dakika yapması.

X