2016 Aralık Anneleri

Canm biz de dün götürdük bizmkide 400 gr almış meme almak istemedi ama aldı sağmıyorum az emdi ağlamaktan emmedi filan. Benim dr akraba uzaktan. Günde 3 kez emzirmenin arkasına 30 ml mama ver dedi. Yediği kadar yesin dedi. Akşam emmeden sonra mama almadı. 3 saat önce emmeden sonra 15 ml mama yedi. Bence ver aç mı kalsın çocuğun. Önce sütünü ver arkadsına doyana kadar mamasını içer. Benim de sütüm eskisi gibi çok değil ve de huysuzluk yapıo kızım canı isterse emiyor.

Slm canlar...
Hastalanıyorum galiba karnım agrıyo alıntıladım alıntıladım yazmak kısmet olmadı
Doktorlar ebeler her şeyi söylüyor siz kendinizin doktoru olun zaten bebekleriniz bizi kendileri yonlendiriyo ben hem mama hem meme veriyorum mesela biberon verirsen çocuk emmeyi bırakır diyorlardı benim ki aksine biberon istemiyor meme istiyo sut az gittiğimde ikisini de veriyorum dedim gene mama verme dedi az kilo almıştı mama vermiyorum desem de kesin ver az almış derdi

Evet canım ben de besinsiz kalmasından çok korkuyorum zamanında baya inat ettim şu an pişmanlığını yaşıyorum. Kızımın karnı doyunca sesi soluğu çıkmıyor( bu aralar diş yüzünden mızıltısı var biraz).
canım kız bebeklerde mesane kısa olduğu için oluyor illaki. Bebekken başlayıp 14 yaşına kadar idrar yolu enfeksiyonu çektim. Bu yüzden hemen annemi ararım bu durumlarda. Annem benim 50-70 lökositim olduğunda antibiyotik kullandırırdı doktorlar diyor. 5-6 lökosit her kız bebekte olabilecek bir rakam der. Yazık kadıncağız uzmanlık yapmış bu alanda benim sayemde
Canım mama ya da meme ben aklıma geldikçe su veriyorum kelebeğime.

Canım 3.ay kontrolünde biz de aynı şeyleri yaşadık 500 gram almıştı oğlum bizim sorun da sütümün azalmasıydı. Doktora söyledim aynı sözleri söyledi bizim doktor da. Son damlasına kadar emzir bu ay böyle geçmiş. Önümüzdeki ay bakalım takip ederiz ona göre mama derim dedi. Bebeğin sağlıklı şu an mamaya ihtiyacı Yok dedi. Sütümü artırmaya çalıştım ben. Şükür şimdi daha iyi. Bu ayki kontrole gittiğimizde bakalım kaç kilo almış olacak. Bebekler hareketlendikçe de kilo alımı azalırmış canım.

Ne zaman gideceklermiş canım :) hadi bugün gidiyorlar gözünaydın.
Canı yanıyor canım elletmiyor hiç
Rüyamda dişi çıkıyor oğluşumun kafayı yedim oldum diş diye
Hep ilgili olur inşallah babaları bebişlerle :)
Bence yapma canım biraz tanışsın BMW sadece eve misafir geldiğinde biraz titiz davranıyorum ama o da ne kadar doğru bilmiyorum.

Annem biz olmasak kimin yanına sığacak ki canım bunu bilse ah :)
Nereye kadar böyle gidecek ayağını denk alsın canım sana yazık eşisin sonuçta

Benim Dr mamadan sonra bi cay kaşığı su ver demişti ağzında pamukcuk olması diye dikkat eferim buna bir nevi Gargara görevi görüyor sadece emen çoçuklarda çok nadir görülürmüş pamukcuk mamada ağızda kalıntı kaldığımdan bakteri üremesi olurmuş

4 gün iyiymiş canım :) aynen idare eder o kadar. Hem sen de çok bunalmadan tekrar evine dönersin kısa ziyaret en güzeli:)
Bir yandan oğluna düşkün olması çok güzel de seni de es geçmesin benim eşim de ilk zamanlar öyle diyordu bayağı laf ettim ben. Eve gelince ilk beni seveceksin oğluşu sonra dedim. Sadece oğluştan bahsedince annesi de var burada diyorum

Bebişler öyle masum ve günahsız ki Rabbim onlar için bizlere yardım ediyor diye düşünüyorum hep..
Bende öyle düşünüyorum tertemiz onlar anne olduktan sonra daha çok dikkat etmeye başladım benim bir meleğim var temiz günahsız bende kendimi kötü sözlerden kötü düşüncelerden uzak tutmaya çalışıyorum olan hersey mucize gibi

Benım Dr 2 4 ay arası kilo alımı azalabilşr önemsemek bişey degıl demıştı

Canım ben ilk ay sadece kendi sutumu verdim oğlum da hiç huysuzluk etmedi aç kalsa rahat durmazdi ona ragmen sifir kg alımı oldu bi.hastalık cikacak diye çok korktuk bi sürü tahliller yapildi fln.Yabi çocuk doysa bile süt kilo aldirmayabiliyor bazen.Ben mama takviyesi yapiyorum o günden beri.Inadimdan cocugumun sagligiyla oynamak istemiyorum. Doktorumuz da öyle dedi.Başlarda emziriyorsum sonra doyana kadar mama veriyordum.simdi sutum azaldi oğlan memeyi gündüz reddediyor.midesi de büyüdü. Epeyce takviye yapiyorum.mama verdigim için 4 ay dolunca ek gidaya baslicaz .
Bazen yapıyorum trip atıyorum fln.Gece yatinca sariliyo doğru söyle sen beni Ali Emre den kisaniyo musun diyo

Gittiler az önce. Nefret ediyorum bu kadından. Benim yanımda anneme laf sokuyor bir de annem varken soksa o lafı ama yemiyor tabi. Bu sefer eşimin yanında yaptı o da anladı. 5-6 saat aralıksız uyuyan çocuk saat başı uyandı gece. Huzursuzluğum ona da geçti az önce saydırdım eşime. Huzurumu kaçıyor istemiyorum diye o da demiş dün duydum ben de haklısın akşam konuşalım diye. Zaten 2 damla sütüm var kadın onu da kurutmaya ant içmiş! Benim çocuğumun sütüyle oynuyor ya Allahım nasıl biliyorsa öyle yapsın o kadını..
Ben de kendimi biraz engelliyim bari şu temizlik takıntısı konusunda yoksa kuzucuğum hiç tanışamıcak mikroplarla
Ah o dişleri ben de dört gözle bekliyorum.

Annem biz olmasak kimin yanına sığacak ki canım bunu bilse ah :)
Nereye kadar böyle gidecek ayağını denk alsın canım sana yazık eşisin sonuçta
Valla çok doldum canım akşam konuşucaz bakalım. Kafam attı mı durmam giderim canım hiçbir güç de beni geri döndüremez..
Bu arada kafamı meşgul etmek amaçlı az önce süt aldım ve ilk yoğurt denememi yaptım bakalım 4 saat fırında birkaç saat de dolapta beklettikten sonra sonucu görücem. Başarı ya da başarısızlık Fotosunu eklerim:)

Anne sütü de pamukçuk yapıyor canım. Anne sütü veren arkadaşların bir çoğunun bebeğinde vardı. Her halükarda su vermek iyi bence

Canım benim çok teşekkür ederim cevap için...doktorum beni panikleten biri değil aslında çok güveniyorum 3-4 yerden duyum referans alarak götürdüm kızımı doğduğu günden itibaren...sütümü arttırmam gerekiyor benim de gün yiyip içmediğim şey kalmadı ama bu ara biraz iznimin bitecek olmasını stres yaptım...sen neler yapıyorsun paylaşır mısın benimle de canım sütü arttırmak için?

Bizimki de öyle karnı doyunca öyle huzurlu ki anlıyorum karnının doyduğunu...bende çok çektim idrar yolu enfeksiyonundan en son geçen yıl üroloji doktoru çocuğunun olması zor görünüyor bile dedi manyak herif...aklıma geldikçe deliriyorum...maşallah annen ürolog olmuş deneyimleriyle :) bakalım biz tıbbın hangi alanında ihtisas yapacağız onlar sağlıklı olsunlar da..anladım bende vereyim o zaman canım...

Biz kadınların en çok çektiği hastalık sanırım idrar yolu enfeksiyonu. O üroloji doktoru da bir garipmiş insanlar ne yapsak da moral bozsak diye bakınıyor.
Evet canım her şeyin başı sağlık. Doktorları Allah eksik de etmesin bizleri onlara muhtaç da etmesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…