Canm biz de dün götürdük bizmkide 400 gr almış meme almak istemedi ama aldı sağmıyorum az emdi ağlamaktan emmedi filan. Benim dr akraba uzaktan. Günde 3 kez emzirmenin arkasına 30 ml mama ver dedi. Yediği kadar yesin dedi. Akşam emmeden sonra mama almadı. 3 saat önce emmeden sonra 15 ml mama yedi. Bence ver aç mı kalsın çocuğun. Önce sütünü ver arkadsına doyana kadar mamasını içer. Benim de sütüm eskisi gibi çok değil ve de huysuzluk yapıo kızım canı isterse emiyor.Arkadaşlar herkese mutlu sabahlar dün kızımın 3.ay kontrolü vardı biliyorsunuz meme reddinden sonra emmedi 3 haftadır sağarak vermeye çabalıyorum...ne yazık ki 450 gram almış ve boyu 1 cm uzamışdoktorumuz mama takviye edelim dediğimde bir hışımla "anne sütünü son damlasına kadar sağacaksın.."baktın dolapta sütün bitti ve aç o zaman mama verirsin dedi...ben ne yapmalıyım sizce kafam çok karışık başka bir doktora da götürmeli miyim?
Hepimizin melekleri kısmetiyle geldi en büyük hediye onlar rapormuş izinmış onlarda hallolacak herkesin ben inanıyorumHayırlı olsun canım. Meleğinin şansına babası iş bulmuş. Bebek kısmetiyle gelir lafı bu olda gerek
Evet canım ben de besinsiz kalmasından çok korkuyorum zamanında baya inat ettim şu an pişmanlığını yaşıyorum. Kızımın karnı doyunca sesi soluğu çıkmıyor( bu aralar diş yüzünden mızıltısı var biraz).Aynen öyle her dediğini illa ki yapmak zorunda değiliz...korkuyorum bende acaba kan şekeri düşer farketmem mi diye...ya da tam gelişim döneminde bebeğimi besinsiz mi bırakıyorum acaba diye içim içimi yiyor...geçmiş olsun size de kız çocuklarında ne yazık ki sık görülüyor idrar yolu enfeksiyonu..canım sen mamadan sonra su veriyor Musun kızına?
Canım 3.ay kontrolünde biz de aynı şeyleri yaşadık 500 gram almıştı oğlum bizim sorun da sütümün azalmasıydı. Doktora söyledim aynı sözleri söyledi bizim doktor da. Son damlasına kadar emzir bu ay böyle geçmiş. Önümüzdeki ay bakalım takip ederiz ona göre mama derim dedi. Bebeğin sağlıklı şu an mamaya ihtiyacı Yok dedi. Sütümü artırmaya çalıştım ben. Şükür şimdi daha iyi. Bu ayki kontrole gittiğimizde bakalım kaç kilo almış olacak. Bebekler hareketlendikçe de kilo alımı azalırmış canım.Arkadaşlar herkese mutlu sabahlar dün kızımın 3.ay kontrolü vardı biliyorsunuz meme reddinden sonra emmedi 3 haftadır sağarak vermeye çabalıyorum...ne yazık ki 450 gram almış ve boyu 1 cm uzamışdoktorumuz mama takviye edelim dediğimde bir hışımla "anne sütünü son damlasına kadar sağacaksın.."baktın dolapta sütün bitti ve aç o zaman mama verirsin dedi...ben ne yapmalıyım sizce kafam çok karışık başka bir doktora da götürmeli miyim?
Ne zaman gideceklermiş canım :) hadi bugün gidiyorlar gözünaydın.Çok haklı annen canım. İnsanın evi gibi yok. Şu anki evimi sevmesem de evimdeki rahatlığı, konforu özlüyorum.
Yaptı yerini zaten. Ütü demeseydim ne bahane edecekti acaba
Evet canım babasıyla iletişimi iyi olan çocukların özgüveni de yüksek oluyormuş. İlgili bir baba olması çok güzel inşallah böyle devam eder.
Evet canım bakayım uyanınca benim kelebek. Olur tatlım ama canı yanıyordur oğluşun kıyamazlar ki ona.
Ben ağzına götürdüğü oyuncakları yıkıyorum veya sıcak suda dezenfekte ediyorum 2-3 güne bir yanlış mı yapıyorum acaba, dediğin gibi biraz mikroplarla mı tanışsa
Annem biz olmasak kimin yanına sığacak ki canım bunu bilse ah :)Tipik erkek. Madem kopup kendi ailene bağlanamıcaksın hiç evlenmeyarın sıkı bir azarı hak ediyor. Değişti sandım ama alakası yok. Dediğin gibi akrabalarının yanında suratıma bile bakmaz. hele ilk evlendiğimizde yahu adam gel de taze eşinin yanında otur ama yok ya anasının ya dayısının yanına oturur.
Artık onun sülalesi yüzünden tartışmaktan bıktım. Sert bir şekilde uyarıcam yarın kabul etmezse gitsin anasıyla yaşasın
Benim Dr mamadan sonra bi cay kaşığı su ver demişti ağzında pamukcuk olması diye dikkat eferim buna bir nevi Gargara görevi görüyor sadece emen çoçuklarda çok nadir görülürmüş pamukcuk mamada ağızda kalıntı kaldığımdan bakteri üremesi olurmuşEvet canım ben de besinsiz kalmasından çok korkuyorum zamanında baya inat ettim şu an pişmanlığını yaşıyorum. Kızımın karnı doyunca sesi soluğu çıkmıyor( bu aralar diş yüzünden mızıltısı var biraz).
canım kız bebeklerde mesane kısa olduğu için oluyor illaki. Bebekken başlayıp 14 yaşına kadar idrar yolu enfeksiyonu çektim. Bu yüzden hemen annemi ararım bu durumlarda. Annem benim 50-70 lökositim olduğunda antibiyotik kullandırırdı doktorlar diyor. 5-6 lökosit her kız bebekte olabilecek bir rakam der. Yazık kadıncağız uzmanlık yapmış bu alanda benim sayemde
Canım mama ya da meme ben aklıma geldikçe su veriyorum kelebeğime.
4 gün iyiymiş canım :) aynen idare eder o kadar. Hem sen de çok bunalmadan tekrar evine dönersinBizimki iki taraftan da ilk torun :) Bizim memleketler birbirine çok uzak onun sıkıntısını çekiyoruz genelde.Benim de bırakıp gitme niyetim yoktu ama 4 gün idare eder pazar gidip cuma dönecek bizi almaya nasipse.Zaten adam beni degil oglunu özlüyor. Kendi memleketime gittigimde battaniyesine sarılıp yatmış
Bebişler öyle masum ve günahsız ki Rabbim onlar için bizlere yardım ediyor diye düşünüyorum hep..Sagol canım gercekten öyke benim maaşımın kesileceği ay eşim maaş alacak Rabbim yardım edıyor
Bende öyle düşünüyorum tertemiz onlar anne olduktan sonra daha çok dikkat etmeye başladım benim bir meleğim var temiz günahsız bende kendimi kötü sözlerden kötü düşüncelerden uzak tutmaya çalışıyorum olan hersey mucize gibiBebişler öyle masum ve günahsız ki Rabbim onlar için bizlere yardım ediyor diye düşünüyorum hep..
Benım Dr 2 4 ay arası kilo alımı azalabilşr önemsemek bişey degıl demıştıCanım 3.ay kontrolünde biz de aynı şeyleri yaşadık 500 gram almıştı oğlum bizim sorun da sütümün azalmasıydı. Doktora söyledim aynı sözleri söyledi bizim doktor da. Son damlasına kadar emzir bu ay böyle geçmiş. Önümüzdeki ay bakalım takip ederiz ona göre mama derim dedi. Bebeğin sağlıklı şu an mamaya ihtiyacı Yok dedi. Sütümü artırmaya çalıştım ben. Şükür şimdi daha iyi. Bu ayki kontrole gittiğimizde bakalım kaç kilo almış olacak. Bebekler hareketlendikçe de kilo alımı azalırmış canım.
Canım ben ilk ay sadece kendi sutumu verdim oğlum da hiç huysuzluk etmedi aç kalsa rahat durmazdi ona ragmen sifir kg alımı oldu bi.hastalık cikacak diye çok korktuk bi sürü tahliller yapildi fln.Yabi çocuk doysa bile süt kilo aldirmayabiliyor bazen.Ben mama takviyesi yapiyorum o günden beri.Inadimdan cocugumun sagligiyla oynamak istemiyorum. Doktorumuz da öyle dedi.Başlarda emziriyorsum sonra doyana kadar mama veriyordum.simdi sutum azaldi oğlan memeyi gündüz reddediyor.midesi de büyüdü. Epeyce takviye yapiyorum.mama verdigim için 4 ay dolunca ek gidaya baslicaz .Arkadaşlar herkese mutlu sabahlar dün kızımın 3.ay kontrolü vardı biliyorsunuz meme reddinden sonra emmedi 3 haftadır sağarak vermeye çabalıyorum...ne yazık ki 450 gram almış ve boyu 1 cm uzamışdoktorumuz mama takviye edelim dediğimde bir hışımla "anne sütünü son damlasına kadar sağacaksın.."baktın dolapta sütün bitti ve aç o zaman mama verirsin dedi...ben ne yapmalıyım sizce kafam çok karışık başka bir doktora da götürmeli miyim?
Bazen yapıyorum trip atıyorum fln.Gece yatinca sariliyo doğru söyle sen beni Ali Emre den kisaniyo musun diyo4 gün iyiymiş canım :) aynen idare eder o kadar. Hem sen de çok bunalmadan tekrar evine dönersinkısa ziyaret en güzeli:)
Bir yandan oğluna düşkün olması çok güzel de seni de es geçmesinbenim eşim de ilk zamanlar öyle diyordu bayağı laf ettim ben. Eve gelince ilk beni seveceksin oğluşu sonra dedim. Sadece oğluştan bahsedince annesi de var burada diyorum
Gittiler az önce. Nefret ediyorum bu kadından. Benim yanımda anneme laf sokuyor bir de annem varken soksa o lafı ama yemiyor tabi. Bu sefer eşimin yanında yaptı o da anladı. 5-6 saat aralıksız uyuyan çocuk saat başı uyandı gece. Huzursuzluğum ona da geçtiNe zaman gideceklermiş canım :) hadi bugün gidiyorlar gözünaydın.
Canı yanıyor canım elletmiyor hiç
Rüyamda dişi çıkıyor oğluşumun kafayı yedim oldum diş diye
Hep ilgili olur inşallah babaları bebişlerle :)
Bence yapma canım biraz tanışsın BMW sadece eve misafir geldiğinde biraz titiz davranıyorum ama o da ne kadar doğru bilmiyorum.
Valla çok doldum canımAnnem biz olmasak kimin yanına sığacak ki canım bunu bilse ah :)
Nereye kadar böyle gidecek ayağını denk alsın canım sana yazık eşisin sonuçta
Anne sütü de pamukçuk yapıyor canım. Anne sütü veren arkadaşların bir çoğunun bebeğinde vardı. Her halükarda su vermek iyi benceBenim Dr mamadan sonra bi cay kaşığı su ver demişti ağzında pamukcuk olması diye dikkat eferim buna bir nevi Gargara görevi görüyor sadece emen çoçuklarda çok nadir görülürmüş pamukcuk mamada ağızda kalıntı kaldığımdan bakteri üremesi olurmuş
Canım 3.ay kontrolünde biz de aynı şeyleri yaşadık 500 gram almıştı oğlum bizim sorun da sütümün azalmasıydı. Doktora söyledim aynı sözleri söyledi bizim doktor da. Son damlasına kadar emzir bu ay böyle geçmiş. Önümüzdeki ay bakalım takip ederiz ona göre mama derim dedi. Bebeğin sağlıklı şu an mamaya ihtiyacı Yok dedi. Sütümü artırmaya çalıştım ben. Şükür şimdi daha iyi. Bu ayki kontrole gittiğimizde bakalım kaç kilo almış olacak. Bebekler hareketlendikçe de kilo alımı azalırmış canım.
Evet canım ben de besinsiz kalmasından çok korkuyorum zamanında baya inat ettim şu an pişmanlığını yaşıyorum. Kızımın karnı doyunca sesi soluğu çıkmıyor( bu aralar diş yüzünden mızıltısı var biraz).
canım kız bebeklerde mesane kısa olduğu için oluyor illaki. Bebekken başlayıp 14 yaşına kadar idrar yolu enfeksiyonu çektim. Bu yüzden hemen annemi ararım bu durumlarda. Annem benim 50-70 lökositim olduğunda antibiyotik kullandırırdı doktorlar diyor. 5-6 lökosit her kız bebekte olabilecek bir rakam der. Yazık kadıncağız uzmanlık yapmış bu alanda benim sayemde
Canım mama ya da meme ben aklıma geldikçe su veriyorum kelebeğime.
Canım ben ilk ay sadece kendi sutumu verdim oğlum da hiç huysuzluk etmedi aç kalsa rahat durmazdi ona ragmen sifir kg alımı oldu bi.hastalık cikacak diye çok korktuk bi sürü tahliller yapildi fln.Yabi çocuk doysa bile süt kilo aldirmayabiliyor bazen.Ben mama takviyesi yapiyorum o günden beri.Inadimdan cocugumun sagligiyla oynamak istemiyorum. Doktorumuz da öyle dedi.Başlarda emziriyorsum sonra doyana kadar mama veriyordum.simdi sutum azaldi oğlan memeyi gündüz reddediyor.midesi de büyüdü. Epeyce takviye yapiyorum.mama verdigim için 4 ay dolunca ek gidaya baslicaz .
Anladık canım tabii önemli olan sağlıkları ama doymazlarsa da etkilenir diye endişe ediyorum organları Allah esirgesin...meme reddi gerçekten çok büyük problemmiş...kiminin sütü var meme reddi kiminin sütü Yok biberon reddi...Rabb'im büyün annelerin yardımcısı olsun..
Bazen yapıyorum trip atıyorum fln.Gece yatinca sariliyo doğru söyle sen beni Ali Emre den kisaniyo musun diyo
Biz kadınların en çok çektiği hastalık sanırım idrar yolu enfeksiyonu. O üroloji doktoru da bir garipmiş insanlar ne yapsak da moral bozsak diye bakınıyor.Bizimki de öyle karnı doyunca öyle huzurlu ki anlıyorum karnının doyduğunu...bende çok çektim idrar yolu enfeksiyonundan en son geçen yıl üroloji doktoru çocuğunun olması zor görünüyor bile dedimanyak herif...aklıma geldikçe deliriyorum...maşallah annen ürolog olmuş deneyimleriyle :) bakalım biz tıbbın hangi alanında ihtisas yapacağız onlar sağlıklı olsunlar da..anladım bende vereyim o zaman canım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?