2016 Aralık Anneleri

h nde hamile olduğumu öğrendiğim gün boyatacaktim sonra boyatamadim ama dra sorucam cunku sivilcelerim artti bir tuhafom zaten biseyler yapmak istiyorum

Olabilir, galiba boya daha cabuk beyazlatiyor. Dedigim gibi en azindan bitkisel olursa daha az zararli.

Sitesinde söyle yaziyor (Ben hic boyatmamaktan yanayim ama illa boyaticam diyenler icin)

HAMİLELİKTE AMONYAKSIZ BOYA KULLANICILARI BİLGİLENMELİ

Amonyak saç boyasının içerisindeki tek zehirli madde değildir, amonyaksız boya kullananların neredeyse %99’u bundan habersizdir ve bunun üzerine hamile bayanlara amonyaksız boya önerilir. Fakat hamile bayanlar saçlarını amonyaksız adı altında satılan boyalar ile boyattıklarında hamilelikte kullanılan bu boyaların içerisindeki petrokimyadan elde edilen Resorsinol adındaki zehirli madde uzun süreli kullanımda bebekte zeka geriliği yapabilir. Boyanın içerisindeki zehirli kimyasallar baş derinizden kan sisteminize karışır ve bebeğinizi etkileyebilir, fakat amonyaksız boyaların hepsi doğal ve bitkisel olduğu söylenip hamile bayanlara öneriliyor. Bu boyaların içerisinde kullanılan Resorcinol, p-aminophenol, toluene 2.5 diamin, sodium metabisulfate kimyasalları bir saç boyasını tehlikeli kılan bileşenlerdir bu sebepten kaynaklı olarak amonyak korkmanız gereken tek unsur değildir. Eğer amonyaksız boya seçmenizdeki sebep sağlıklı bir alternatif olduğunu düşünmenizden kaynaklanıyorsa, o zaman içerisinde (amonyağın farklı bir türevi) ethanolamine’ in en az miktarda kullanılmış olanını ve içerisinde yukarıda saydığım kimyasalları bulundurmayan saç boyasını tercih etmelisiniz. Dünya saç kozmetik piyasasında sağlıklı boya alternatifini size en iyi şekilde sunan tek boya Organic Colour Systems’dır.

şöylede okuyunca insan vicdan yapıyor

hayırlı olsun inşallah ben de hayırlı haberlerini alırım
Kizlar bişey sorcam sac boyamayi dusunuyormusunuz.oglumda hic boyatmadim ama suan sacim coookk beyaz napcam bilmiyorum.
ben boyatmayacam önceki ay boyatmıştım zaten kapalı olduğum için sıkıntı yok bende:)

benim de senin gibi saçlarım şakaklar beyaz maalesef

Kizlar merhaba :))
Bugün kontrol vardi en sonunda kalp atisini gördük cok sükür
Dinletmedi ama ekranda görünüyordu. Her sey yolunda simdilik
Bugün kontrolü olan ve iyi haberler alan diger arkadaslara da hayirli olsun :)
Canım çok sevindim, hadi hayırlısı olsun. Kaç haftalık çıkıyor şimdi bir de bebeğin boyu kaç mm ?

Bende de aralarda çok var ama boyatmayı düşünmüyorum. Çalışınca kötü görünüyor ama yapacak birşey yok 9 ay sabredeceğim :)

Bir de arkadaşlar Türk kahvesinin bir zararı var mıdır? Ben günde 1 tane sade olarak içiyorum ama. Nescafe falan hiç içmiyorum.

içmesen daha iyi olur ben sabah kalvaltısında sadece bir bardak çok açık cay içiyorum onun dışında kafein tületmemeye özen gösteriyorum.

Seni merak etmiştim gözün aydın hadi canım inşallah perşembe günü ben de duyarım

Bir de arkadaşlar Türk kahvesinin bir zararı var mıdır? Ben günde 1 tane sade olarak içiyorum ama. Nescafe falan hiç içmiyorum.
Canım benim doktorum günde 1 tane kahvenin zararı olmayacağını içebileceğimi söyledi. Her gün içmiyorum ama arada bende çay, kahve içiyorum. Aslında çikolatada bile kafein var. Hepsine dikkat etmek lazım.

Kızlar şöyle bir bilgi var :

Günde 300-400 miligramı geçmemek kaydıyla hamilelik sırasında kafein alımı güvenli olarak kabul edilmektedir.Çay ve kahve gibi içeceklerin içerdiği kafein miktarı demleme ya da hazır olmasına ya da kahvenin türüne göre değişebilir. Sanılanın aksine kola dışındaki pek çok meşrubatta da kafein bulunmaktadır. Aşağıdaki tabloyu inceleyerek sık tüketilen bazı maddelerin kafein içeriklerini kontrol edebilirsiniz. Sonuçta aslında farkında olmadan ne kadar fazla kafein aldığınızı göreceksiniz.

Madde

Miktar Kafein
Filtre kahve 1 fincan 135-200 mg
Espresso 1 fincan 100 mg
Cappuccino 1 fincan 100 mg
Hazır kahve 150 cc 57 mg
Türk kahvesi 1 fincan 57 mg
Dekafeine kahve 150 cc 5 mg
Demleme çay 175 cc 20 – 110 mg
Ice Tea 330 cc 70 mg
Hazır çay 200 cc 30 mg
Kola 1 Kutu 30 – 56 mg
Diet Kola 1 Kutu 38 – 45 mg
Kola dışı meşrubat 1 Kutu 50 mg civarı
Meyveli gazoz 1 Kutu 0 mg
Çikolata 60 gram 10 – 50 mg
Kakao 1 küçük fincan 4 mg
Bazı ağrı kesici ve soğuk algınlığı ilaçları 1 tane en az 30 mg

Seni merak etmiştim gözün aydın hadi canım inşallah perşembe günü ben de duyarım
canim cok teaekkur ederim..gunler gecmedi 1 haftadir bugun rahatladim kus gibi oldum...senin iyi haberlerini bekliyorum bende...dua edecegim hadi bakalim.persembeye ne kaldi

Merhabalar ben 2012 Aralık annesiydim burada cook güzel kalıcı arkadaşlar edinmiştim hala devam ediyoruz :) şimdi kısmet olursa Allahin izniyle 2016 Aralık annesi olcam sanırım :) bugün test yaptım sonuç böyle, Çarşamba için randevu aldım inşallah sağlıklı bir gebelik olur, isteyen herkese tez vakitte nasip olsun inşallah

Eklentiler

• sketch-1461584311693.png
    162,3 KB · Görüntüleme: 47
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…