• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Aralık Anneleri

Ah canm ya insallah ilerde cocuklarimda senin gibi dusunur.
Esime carliyorumda oda elinden geleni yapmaya calisiyo aslinda haksizlik ediyorum bazen.
Benimki tamamen bi bunalimdi.
Simdi kendime geldim buraya dokunce icimdekilerini.
Hamile insanın halinden anlamaları gerekir hele ki son haftalarda iyice ağırlaştık valla ben 10 dk da yapacagım seyı yarım saatde yapıyorum isteyerek olmasa da günahınıza giriyorlar

Kızlar merhabalar,

Kontrolden cıktım bugun 39+2. NST de sancı cıkmadı, suyum normal. Bebek gecen hafta 2700 gram tartılmıstı, bır tuhaflık vardı, cunku ondan oncekı hafta 2800 gramdı. Bugun olctu 3300 grammış. Dıger makına yanlıs olcum vermıs. Çatı muayenesinde orta pelvıs bıraz darmıs ama normal dogum denenebılır dedı. Yalnız benım soyle bır sorunum var. Bebeğim henuz dogum kanalına gırmemıs ve başı yan duruyormus. Normalde ılk dogumlarda son ıkı hafta kala bebegın kanala gırmesını beklerız dedı. Bundan sonrası ıcın ıhtımal bıraz zor gorunuyor dedı. Eger bu şekilde bas yan olursa, mecbur sezeryan nedenıymıs. Bana tavsıyenız var mı? Ne yapabılırım,doktoruma gore yuruyus hareket vb senlık bırsey degıl, donerse doner zaten dedi ama yıne de denemedım demek ıstemıyorum. Bu arada eğer bu cuma gunku kontrolumde bebek hala aynı pozısyonda ıse, sezeryana alabılırım hazırlıklı gel dedı. Dunyanın sonu degıl elbette ama uzuldum. Hakkımızda hayırlısı olsun.

@QueenSweethart senınkıne benzer bır durum oldu sanırım benım de. Bebek bas asagı dıyordu ama bas yan nasıl oluyor tam da anlayamadım aslında. Doktor kendı de dedı, yurtdısında bebek cevrılıyor normalde, rısklerı var ama yapılıyor. Bız de henuz yapılmıyor bu yontem dedı. Sen geldın hemen aklıma.

Canim kiloya hic takilma sen, haftasini guzelce doldurmus. Benimde ust kemik biraz basik ama dogum sancisiyla acilir. Normal deneyebiliriz dedi. Ama bmsenin bas durus kismindan bahsetmedi hic, hatta kanala girip girmedigine dogum anindada bakilir dedi. Bakalim rabbim saglikla kavustursun insallah hepimizi

Günaydın güzel anne adayları ve güzel taze anneler :KK66:

@syns sağ Salim kucağına al inşallah kuzunu, bol bol sütün olsun :KK66:

ekonomistgonul ekonomistgonul dün epeyce üzüldüm ama şimdi önemsemiyorum canım, Allah sağlık versin, bende küçük doğmuşum bana benziyor demek ki kızım :KK66:

esraevren esraevren hayırlı olsun bebeğiniz, Allah analı babalı büyütmek nasip etsin, size de acil şifalar dilerim, geçmiş olsun
Teşekkür ederim canım ama sıkıntı etme ultrasonla Doğum kilosu arasında baya fark oluyor bize dr 2700 gr Dedi doğduğunda 3165 gr dı yani ben buna kurban pazarında uzaktan kilosuna bakıp değerlendirme diye düşünüyorum

Suan son günlerimiz insallah bebegimize kavusucaz. Birak pastayi böreği enerjini bebegine sakla bence :)) benim de yaptigim tek is yatagimi toplamak o yüzden cok normal geldi dediklerin :)
Ben onuda toplamıyorum zaten genelde yatar poZısyondayım işten ayrılınca daha da tembelleştim bi kızın hazırlıklarını yapıyom oda yetiyor valla

Kizlar kontrole gtmistim dunki agrilarimdan sonra suyu falan iyi dedi nst dede sancilarim cikmis artik . Rahimde zaten acilma vardi iyce yumusamada olmus ve kafasini yerlestirmis oraya baskilama yapio dedi. Tabi her zaman ne olcgi bilinmez daha erkende olablir ama obur haftayi tamamlicagni sanmiorum dedi. Hareket vermisti gecen sefer onlari yapiomusun die sordu o comelip kalkmalari yap dedi . Bnm icin vakit daralmis yani. Ewe geldim az degil kanama olmus halbuki muayenede hic acimio. Her sefernde nisan sanioruz ama blmiorum artik nedir ne degildir. Eger 2. 3. Dogumun olsa suan dogurmaya hazirsin ama ilk oldugu icin simdi suni versem bebek strese girebilir gerek yok dedi. . Benden haberler bole.

jtaime020626 jtaime020626 masallah sanada canim. Gule gule buyut insallah. Bnde insallah dikissiz bi dogum yaparim hayalim o.

Benimde 10u son tarih. Pazartesine kadar beklerim olmazsa cok fazla da beklemek istemiyorum..doktorla konusmadim acaba ne dicek.
Sen peki 19undan sonra sezeryan mi isticeksin.
Benim konuştuğum iki tane farklı doktor arkadaş 40+5 e kadar beklemenin bir sakıncası olmadığını ama sonrasında bebeğin kaka yapma olasılığının her gün arttığını bu yüzden riske atmamak için doğumu başlatmak gerektiğini söylediler. Kendi doktorum da aynı fikirde. Eğer açılmam 1 cm bile varsa suni sancıyla denemeyi düşünüyorum ama hiç açılmam yoksa doğrudan beni sezaryene alın diyebilirim, o an nasıl düşünürüm bilmiyorum. 19 unda 40+5 oluyorum doktorumla da konuşur ona göre bir plan yaparız sanırım ama duam hiç bunlara gerek kalmadan kızımın kendiliğinden gelmesi :dua:

Benim doktorum 15une gelmezse yatis veririm.suni sanci deneriz ama insallah gerek kalmaz dedi

Peki kizlar nasil olcak o zaman? Hani 40 haftaya kadar dogun olmazsa ne yapmamiz lazim acaba?
Bende suni sancı almama gerek kalmadan doğurmak istiyorum dedim doktorum bol bol yürü, merdiven çık, sık sık ilişkiye girin dedi. Her gün 5000 adımı geçmeye çalışıyorum. Pilates topunda zıplıyorum. Eşim Doğumdan sonra izin alabilsin diye habire nöbette onu görebilsem ilişkiye de gireceğim ama göremiyorum :(
Kızlar merhabalar,

Kontrolden cıktım bugun 39+2. NST de sancı cıkmadı, suyum normal. Bebek gecen hafta 2700 gram tartılmıstı, bır tuhaflık vardı, cunku ondan oncekı hafta 2800 gramdı. Bugun olctu 3300 grammış. Dıger makına yanlıs olcum vermıs. Çatı muayenesinde orta pelvıs bıraz darmıs ama normal dogum denenebılır dedı. Yalnız benım soyle bır sorunum var. Bebeğim henuz dogum kanalına gırmemıs ve başı yan duruyormus. Normalde ılk dogumlarda son ıkı hafta kala bebegın kanala gırmesını beklerız dedı. Bundan sonrası ıcın ıhtımal bıraz zor gorunuyor dedı. Eger bu şekilde bas yan olursa, mecbur sezeryan nedenıymıs. Bana tavsıyenız var mı? Ne yapabılırım,doktoruma gore yuruyus hareket vb senlık bırsey degıl, donerse doner zaten dedi ama yıne de denemedım demek ıstemıyorum. Bu arada eğer bu cuma gunku kontrolumde bebek hala aynı pozısyonda ıse, sezeryana alabılırım hazırlıklı gel dedı. Dunyanın sonu degıl elbette ama uzuldum. Hakkımızda hayırlısı olsun.

@QueenSweethart senınkıne benzer bır durum oldu sanırım benım de. Bebek bas asagı dıyordu ama bas yan nasıl oluyor tam da anlayamadım aslında. Doktor kendı de dedı, yurtdısında bebek cevrılıyor normalde, rısklerı var ama yapılıyor. Bız de henuz yapılmıyor bu yontem dedı. Sen geldın hemen aklıma.
Canım CansuEylul CansuEylul ün de bebeği yan duruyordu hatta o yüzden sezaryen oldu ama tam ameliyat masasında döndüğünü öğrenmişti, yanlış hatırlamıyorsam eğer. Umarım senin bebişin de döner, hayırlısıyla sağlıkla kucağımıza alalım inşallah hepimiz :dua:

Evet canim. Acilma olmadan verilen suni sancilarin büyük cogunlugu malesef sezeryan ile sonuclanabiliyor. Sekil ben :KK43: Herseyde bir hayir vardir diyip avunuyorsun sonunda.

Benimde sonum oyle olmustu.
Ben bananozel sandim suni alipda nasil sanci olmuyi diye cok sorguladim kendimi ama sonra ogrendimki
Tamamen doktorun sezeryana cevirmesiymis.
Ortada bi ugras yokmus
Ki doktorumu cok seviyodum.
Guveniyodum
Halbuki sancisi ve acikligi olmayan birine suni vermek kadar sacma bisey yokmus.
Bir gece ac bilac Kalmamami yanayim.
Aldigim suni sanciyami.
Sonu sezeryana donen dogumumami

Ay yok suni sancidan zaten korkuyorum. Bi de acilmam yokken kendime bunu yapamam yani. Sezeryan da olucaksa olsun napim.Normal diye sartlanmak da gereksiz. Hayirlisi olsun dicem bu saatten sonra

Kizlar kontrole gtmistim dunki agrilarimdan sonra suyu falan iyi dedi nst dede sancilarim cikmis artik . Rahimde zaten acilma vardi iyce yumusamada olmus ve kafasini yerlestirmis oraya baskilama yapio dedi. Tabi her zaman ne olcgi bilinmez daha erkende olablir ama obur haftayi tamamlicagni sanmiorum dedi. Hareket vermisti gecen sefer onlari yapiomusun die sordu o comelip kalkmalari yap dedi . Bnm icin vakit daralmis yani. Ewe geldim az degil kanama olmus halbuki muayenede hic acimio. Her sefernde nisan sanioruz ama blmiorum artik nedir ne degildir. Eger 2. 3. Dogumun olsa suan dogurmaya hazirsin ama ilk oldugu icin simdi suni versem bebek strese girebilir gerek yok dedi. . Benden haberler bole.

jtaime020626 jtaime020626 masallah sanada canim. Gule gule buyut insallah. Bnde insallah dikissiz bi dogum yaparim hayalim o.
Hadi gözün aydın canım, çok sevindim artık gelecek bence oğluşun :) güzel haberlerini bekliyoruz artık hayırla, sağlıkla ;)

Canim kiloya hic takilma sen, haftasini guzelce doldurmus. Benimde ust kemik biraz basik ama dogum sancisiyla acilir. Normal deneyebiliriz dedi. Ama bmsenin bas durus kismindan bahsetmedi hic, hatta kanala girip girmedigine dogum anindada bakilir dedi. Bakalim rabbim saglikla kavustursun insallah hepimizi

Canım ben ne kadar moralım bozulsa da, hala bebegın donebılecegıne ınanıyorum. Rabbım buyuk hayırlısı olsun. EĞer donerse yan pozısyondan basasağına, o orta kemıgın sorun cıkaracagını hıc dusunmuyorum. Dr eskıden herkes bu sekılde dar da olsa yapıyormus dedı. Yalnız artık yırtılmanın fazla olabılme rıskı veya daha sonrasında çok afedersın eşle cınsel hayatta olabılecek rıskler nedenıyle eğer ıstemezsenız sezeryanda olabılır ben sıze bırakırım dedı. Kuzucuk yan gelıp yatmasa deneyecegım de hakkımızda hayırlısı.

Benim konuştuğum iki tane farklı doktor arkadaş 40+5 e kadar beklemenin bir sakıncası olmadığını ama sonrasında bebeğin kaka yapma olasılığının her gün arttığını bu yüzden riske atmamak için doğumu başlatmak gerektiğini söylediler. Kendi doktorum da aynı fikirde. Eğer açılmam 1 cm bile varsa suni sancıyla denemeyi düşünüyorum ama hiç açılmam yoksa doğrudan beni sezaryene alın diyebilirim, o an nasıl düşünürüm bilmiyorum. 19 unda 40+5 oluyorum doktorumla da konuşur ona göre bir plan yaparız sanırım ama duam hiç bunlara gerek kalmadan kızımın kendiliğinden gelmesi :dua:

Bende suni sancı almama gerek kalmadan doğurmak istiyorum dedim doktorum bol bol yürü, merdiven çık, sık sık ilişkiye girin dedi. Her gün 5000 adımı geçmeye çalışıyorum. Pilates topunda zıplıyorum. Eşim Doğumdan sonra izin alabilsin diye habire nöbette onu görebilsem ilişkiye de gireceğim ama göremiyorum :KK43:

Canım CansuEylul CansuEylul ün de bebeği yan duruyordu hatta o yüzden sezaryen oldu ama tam ameliyat masasında döndüğünü öğrenmişti, yanlış hatırlamıyorsam eğer. Umarım senin bebişin de döner, hayırlısıyla sağlıkla kucağımıza alalım inşallah hepimiz :dua:

canım ıyı hatırlattın sagolasın gerçekten de CansuEylul CansuEylul un oyle olduydu sanırım. Demek son ana kadar donebılır her an hersey olabılır. Umut verdın hakkımızda hayırlısı canım sagolasın. CansuEylul CansuEylul sen her hangı farklı bırsey yapmıs mıydın yan duran bebegı dondurmek ıcın yoksa kendılıgınden mı donmustu canım?

Merhaba kizlar hazir firsat bulmusken yazayim dedim :KK66:
Evet 04.12 sabah 6 da azda olsa suyum geldi.
Dusumu flan aldim. Evi toparladim. Makineye camasir attim.
Saat 7h40 gece evden ciktik.
Hastaneye ulastik ve alttan muayeneyle kontrol edilip suyumun geldigi anlasildi :KK66:
Nst'ye bagli kaldim sancilatim cok az ve duzensizdi belli bir sure sonra ebe geldi isterseniz kendi sancinizi bekleyin isterseniz suni sanci verip hemen dogumu baslatalim dedi . Brnde biraz daha bekleyelim dedim. Aradan baya bi gecti baktik olmuyor suni sanciya tamam dedi.
Dogumhaneye giris yaptim uzerimi cikartip önlügümü giydim yataga uzadim serum flan taktilar sanciyida verdiler serum seklinde. Sonrada zaten yavas yavas acilmam oldu sancilarim duzenliydi. Acilmam cabuk oldu. Cok sukur epiduralle hic bir sanci hissetmedim siddettele tavsiye ediyorum herkese hic hissetmiyorsunuz :KK70: sadece bebek dogarken indigini hissediyorsunuz :KK66: Rabbime cok sukur kesik flan olmadi dikis'te olmadi .
Saat 19h21 geçe oglum Asafi aldim kucagima oyle mutluydum ki tarifi yok yani yasayip herkes gorecek. Mutluluktan gozlerim doldu oglumu optum kokladim.
Cok sukur guzel bir dogum oldu :KK66:
Oglum 3kilo 570 gr dogdu.
Boyunuda yarin olcecekler.
Kizlar iste boyle bizden bu kadar.
Hala dogum yapmamis olanlar bol bol uyuyun cunku melekleriniz geldiginde uyku nedir unutacaksiniz daha 2 gece oldu bittik durumdayim. Geceyle gunduzu karistiriyor hala :KK66:
Sütümde yavas yavas geliyor cok sukur.
Birazdan tartilmaya gidecem bakalim kac kilo gitti :KK66:
Bide kizlar epiduralin yeri bir kac gun agri yapiyor agri kesiciler ise yariyor ve sicak duş. Bilginize.
Sorunuz olursa musait oldugumda cevap yazarim insallah :KK66:
Bugun dogum yapacak olanlara Rabbim yardim etsin kolay dogumlari olsun insallah :KK66: öpüyorum kizlar umarim dogum hikayem hosunuza gider :KK66:
Çok güzel bir Doğum olmuş canımm maşallah inşallah bizim de öyle olur

Canim senin icin sevindim. Ne guzel.belirtilerinde artik iyice olustu. En kisa zamanda saglikla kavusun insallah darisi basimiza

Back