2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391

Ben önce gündüz memesini bıraktım. 20 aylık olmasına 15 gün vardı. Öğlen eve gelince oğlum süt bitmiş ama Akşama gelecekmiş dedim. Şaşırtıcı bir şekilde tamam dedi. Memede uyuduğu için uyku saati yaklaşınca huzursuzluk yaptı biraz. Ama ayakta sallayarak vs uyuttum bir şekilde. 15 gün gündüz meme yok ama gece kısıtlamadım. Sonra oğlum biliyor musun artık süt bitmiş gece de yok dedim. 4-5 gün gece uyanınca çok ağlamalı geçti, tekrar uykuya dalamadığı için. Ama alıştı. 20 aylıkken bırakmış olduk.

Sütten kesince gündüz 2 olan uykusu tek uykuya düştü. Ama artık geceleri deliksiz uyuyor. Maşallah diyeyim. Büyük rahatlıkmış.

Sütten kestikten 1 ay sonra da odasını ayırdım. Bu zamana kadar hep bizim odada yatıyordu.

Maşallah kuzulara çok güzeller:) Tuvalet eğitimine bugün başladık, aslında başlamaya çalıştık desem daha doğru olur.
Ben çalıştığım için şuan annem bakıyor oğluma, bu ayın 29unda 2 yaşını doldurcak kısmetse, asla bezsiz durmak istemiyor çıkardığı gibi ağlama krizine girmiş malum iki yaş sendromu da var bunun yanı sıra..
Bu süreç gerçekten zor allah herkesin yardımcısı olsun, başarılı bir şekilde alıştıran varsa önerileri bekliyorum

Merhaba biz de 12 sinde başladık ayın 6 7 gün sürdü. 2 ağustosta 2 olacak bizimki de. Aslında benim hemen başlamak gibi bir niyetim yoktu ama çocuk resmen sinyal verdi, görmemek hata olurdu. Siz de eğer hazır olduğunu hissediyorsanız başlayın, hazır değil gibiyse çok da acelesi yok. Her çocuk farklı, yarın bir gün bir çocuğum daha olursa ona da kendi için doğru olan zamanda öğretirim 2 yaş 3 yaş farketmez. Çişini toalete yapcam diyordu, besi istemeyaan anne diyodu, tuvalete gitmeye aşırı hevesliydi. Böyle olunca ben de bi şans verdim o kadar ki kilot klozet aparatı bile apar topar aldım önceki gün. Ama tam zamanıymış bizim için baya kolay alıştı. İlk gün 15 20 dk da bir altına yaptı ben de 20 dk da bir tuvalete götürdüm ilk üç gün. Sonrasında çocuğun sıkıldığını farkettim tuvaletini tutmayı öğrenmişti çünkü çok sık gitmek istemiyordu. Saat başı götürdüm tuvalete karpuz ya da meyve suyu fln aşırı sıvı alımı olmadığı sürece hiç kaçak olmadı 7. günden sonra. Kakasını ilk günler yapmaya başladığını farkedip götürdüm bi bahaneyle kitap fln baktı tuvalete yaptı. Şimdi anne kaka yaptım diyor yapmadan önce götürüyorum öyle yapıyor. Bu arada gündüz evde bakıcımız var o da aynı şekilde ilerliyor.BAzen anne toalete gideeem mii diyor öyle götürüyorum şimdi yavaştan haber vermeye de başladı yani.

Zaten çiş yaptığında hiç olumsuz tepki vermedim onda sıkıntı yok ta kaza olmuş annecim çişin gelince tuvalete yapmalıyız dedim kuru kıyafet giydirdim. Ama çocuğu çok sıkacaktım neredeyse 3. gün neyse ki farkedip hemen frene bastım. Ya çiş yaparsa diye çok sık götürmemek lazım sıkmamak lazım, neticede işeyecek sıçacak çokta şey yapmamak lazım :)

Ha bir de bezi tamamen çıkardım hiç bağlamadım gece vs hiç bir zaman. İlk 3 gece 1 ya da 2şer kez yatağını islattı sonrasında şu ana kadar 1 gece ıslattı sadece 12 gün olmuş yani bence gayet iyi. Gece tuvalete kaldırmadım ama kendi zaten kalkıyor bazen uyandığında isterse götürüyorum istemezse işerse işesin diyorum .

Selam kızlar
Benim kızı memeden kesmeye daha 6 ay var.
Ablaları gibi 30 ay emsin, haksızlık olmasın :)

Hiç çiş, kaka sinyali vermiyor. Ablası bezi bırakalı 3-4 ay oldu.

Seneye de miniğim bırakır diye umuyorum :)

Gerçekten maşallah harika motive edici bi tecrübe okumuş oldum :)
Bugün bizim için pek güzel geçmemiş oğluma ananesi bakıyor. İlk önce bezi çıkardığı için 15-20 dk kadar ağlama krizine girmiş sonrasında alışmış ama bu saate kadar bir kez bile tuvaletle ilgili sinyal vermemiş. Annem sık aralıklarla lazımlığa yapması için yanına götürüp denemiş ama hepsi başarısız, uzaklaşıp koltuğun arkasına saklanıp orda işemiş 2 kez. Normalde bezine kaka yapmadan önce anne kaka deyip yapardı bu sefer hiç bişey demeden yaptı. Yarın da duruma bakıp karar vericez sanırım henüz gerçekten hazır değil.
Bazı şeyleri çocuğa göre yapmak gerekiyor malesef ne kadar emek verirsek verelim o isterse olur istemezse olmaz:)

Merhaba. Ben de bu yaz 2 yaşımdaki kızımla arabayla Ege Türüt attık. Öncelikle 2 yaşındaki bir bebekle tatil zor oluyor. Onu göze almalısın yanı benimki yerinde duramıyordu mesela sadece sudayken zapt edebiliyorduk. Ayvalığın en iyi oteli Grand temizel tam pansiyon olarak. Bir de washington var ama o plaja biraz uzak .servisi var plaja. Aytaş tatil köyü var plajı güzel ama yarım pansiyon.

Merhaba canım ne kolay olmuş maşallah diyor seni tebrik ediyorum. Bizim kız bezini çıkarıp atıyor tuvalete gidiyor poposunu siliyor. Ama laminanta çiş yapıyor. ne yapsam nasıl davransam bilemedim. Hala çok net konuşamadığı için de anlayamıyorum ne dediğini.

hevesli aslında gözde de bence kolay alışabilir gibi geldi. bir dene istersen yaz tatili bitmeden :)

Sağol cnm. Bize de sürpriz oldu. Bi kaç gün üzüldüm ama şimdi güzel taraflarını görüyorum.
Çok şükür ailen yanında Zeynep cim. Hiç olumsuz düşünme artık zamanı 2. çocukların da bak hamile hatta doğumu yakın arkadaşlarımız var. Her şey yoluna girer inşallah yeter ki pozitif düşün. Pozitif kalabilen güçlü neşeli bir kadınsın sen.

Sağol canım benim seni ve Alp i öpüyorum.

teşekkür ederim evet Grand Temizele rezvr.yaptım bu hafta kısmetse gidicez,bakalım 2 yaş la nasıl başetcez;-))benim kzımda fıkır fıkır ;-)))

teşekkür ederim evet Grand Temizele rezvr.yaptım bu hafta kısmetse gidicez,bakalım 2 yaş la nasıl başetcez;-))benim kzımda fıkır fıkır ;-)))
bu sene deniz tatilimiz güzel geçti bizim eşimle sırayla baktık sırayla eğlendik dinlendik. Geçen seneki gibi tüm yük benim omuzlarımda değildi. Umarım sizin de tatiliniz çok güzel geçer. Oğlum deniz kenarında duşlarda havuzlarda parkta vs belki de bizden daha çok eğlendi.

Gözde sırayla nasıl baktınız? Bizim Kızı 4 kişi zapt edemiyorduk. Özellikle yemek saatlerinde ele avuca sığmıyordu. Biz kız kardeşim ve eşiyle çocukları havuzda bırakıp eşilmlw denize kaçtık hep. Ama tabii ki biz yokken Gözde çok uslu teyzeye. Asla yaramazlık YÖK sadece anneye ve babaya var.

bizimki ya havuzda kaydıraklardan kayıyordu ya deniz tarafındaki duşta kovaya su doldurma oyunu oynuyordu ya da mini club vardı oradaki parklarda oynuyordu. Alıştı bi süre sonra ben gelince baba giiiit ya da babası gelince aaanne giitt diyordu. Yemek yerken biraz daha problemli oldu evet masanın altına yattığı falan da oldu. Çoğu zaman sırayla gittik yemeğe de bazen de açsa oturdu yemek yedi falan o şekilde idare ettik.

Yalnız şu sıra kanlı ay tutulmasından mıdır nedir tam hunilik 2 yaş krizleri yaşıyor şu dönem bir an önce geçer inşallah.

2 yaşında bir çocukla en uygun otel tatiliymiş onu anladım. 1 yaşına kadar sıkıntı yok ama 2 yaş keşfetmede sınır tanımadıkları içim sürekli seyahat zor oldu. Bakalım seneye 2 çocuklu tatil nasıl olacak? Eşim daha 1 ine alışamamıştı:) ona zor oluyor.

Mrb o günden sonra bıraktık cok şükür kolay atlattık tek sorun uykuya dalmasi oldu onu da sallamadan uyutmaya alıştırdım yanında kendinde yatıyorum uyku zamanı geldiğini anlıyor oyle uyuyor artik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…