- 11 Temmuz 2015
- 945
- 6.956
- 88
- Konu Sahibi Hedef65tir
-
- #68.561
Hanımlar hangi mamayi kullanıyorsunuz göğsümün birinde süt olmadığı için mecbur mama da veriyorum. Su an kullandığım manaya bebekleri şişiriyor diyorlar
Ben aptamil kullanıyorum hiç değiştirmedik kiloları da normal,sizinki hangi mama?
Sadece anne sutu canimanne sutu mu formul sut mu veriyorsun canim?
tamam o zaman. Anne sutu zaten esas beslenme kaynagi olarak devam edicek, biz blw ile yemek yemeye alismasini saglayacagiz. Bebegin masaya oturdugu gun yemek yemesini istemiyoruz zaten. 1 yasina kadar verilen ek gidalar, cevremde gorduklerimden soyluyorum, yenmese de olur bulamaclar:)) bizimkiler 2 3 ay zorlanir belki ama eglenir, biz yine bugunku gibi bol bol emzirip acigi kapatiriz insallah. Denemeden bilemeyiz elestirilere kapilma:)))Sadece anne sutu canim
canım aynı bufda yazdığın gibi söyle.anne 9da bunu 11,11.30 gibi de bunu ver diye biberonları göster gerekirse doktora sordum bu saatlerde beslenmesi iyi olur dedi falan de.doktor dedi diyince yapar belkiBugun 1 sa uyumus iyi bence. Ama bugun de biberondan cok zor icmis. Ya su sut isini surda cozsek ya, bana bir akil verseniz biberonla besleme konusunda. Kayinvalidem biberonu yarim yarim koy cok gelir bitanesi dedi. Ilk gun toplamda 150 cc biraktim ikiye bolerek. Sadece birini vermis 70 cc. 4 5 saatte 70 cc, tabi ac kalmis cocuk. Az olur bu neden digerini de vermedin dedim, gec kalirsam diye idareli kullanmis. Buzlukta var diyorum gec kalma ihtimalime karsi ordan kullan. Bir gun onceden buzluktan cikar madem diyor. Bu sart degil bildigim kadariyla, sicak suyla cozdurebilirim diye biliyorum. Ben de ertesi gun 3 tane biberon koydum biberonlari da 100er cc yaptim. Yine birini vermis digerini de veriyordu ki geliyorum dedim. Tam gelme saatimde sutu veriyor ama ben emsim istiyorum. Sonucta biberondan kat be kat iyidir beni emmesi ben varken. Zaten iste sagma da yapmadigimdan dolu oluyorum. Bugun de geliyorum diye aradigimda yine biberonu isittigini soyledi. Kendi annem olsa belki kolay olacak anlatmak ama ne desem yok. Bana bir akil verin lutfen su sut vermeyi planlayamadim, planladigimi da anlatamadim. Cocuk 7de emiyor. 9bucukta ve 11bucukta verse olacak ama olamadi bir turlu:/
canım ben çok mecbur kaldığımda vdriyorum hipp cambiotic.bizim gaz sorunumuz var ondan bunu kullanıyorum memnunum.ama dediğim gibi ben nadir kullanıyorumHanımlar hangi mamayi kullanıyorsunuz göğsümün birinde süt olmadığı için mecbur mama da veriyorum. Su an kullandığım manaya bebekleri şişiriyor diyorlar
bugun oyle yaptim. 7de emzirdim sen de 9da ve 11de verirsin dedim. Bakalim nolcakcanım aynı bufda yazdığın gibi söyle.anne 9da bunu 11,11.30 gibi de bunu ver diye biberonları göster gerekirse doktora sordum bu saatlerde beslenmesi iyi olur dedi falan de.doktor dedi diyince yapar belki
Bnde dikkt edeyimde dun.bnde afedersin.kabiz olmustum.oda zorladi.kndini.bn.hep sut urunkeri.tuketiyorum bisey olmamisti.usuttukte sanirim.ishal gbiydi.kakayi siddetli yapti.takipteyim.ins.olmz bi daha saglikli olsun yawrularimizCanım benim bebegimde de oluyodu bakıldı bugun bisey çıkmadı baktır mutlaka
Biz gecen aydan beri süt ve ürünlerini kesmistik ama belki ondan oluyordur
Doktorumuz asla kabiz kalmamami ve gazlanmamaya ozen göstermemi söyledi sen kendinde farketmesen bile az olan sey bebege cok fazla yansır dedi
10.15te aradigimda ilk biberonu isitiyordu. 10.30ta icmis oldu, dedigim saatten 1.5 sa rotarli. 12.30da eve geldim ikinciyi de vermis. Yarim saat oldu mu iceli dedim, yok olmadi dedi. 15dk oyalayamamis ben gelene kadar. Yani gecen gun 5 saatte 70 cc icen bebegim bugun 2sa icinde 270cc icmis oldu. Ben istedigim kadar duzenli yesin icsin uyusun desemde ancam patinaj cekicem oldugum yerde anladim. Nasil akisina birakilir ki 4.5 aylik bebek, ben beceremiyorum akisina birakmayicanım aynı bufda yazdığın gibi söyle.anne 9da bunu 11,11.30 gibi de bunu ver diye biberonları göster gerekirse doktora sordum bu saatlerde beslenmesi iyi olur dedi falan de.doktor dedi diyince yapar belki
Ah anne olmak ne zor değilmi... İstediğn saatlerde arayabilirmisin kvdeyi. 9 da arayıp süt vakti geldi ısıt desen mesela. Bu arada benim oğlumunda böbrek sorunı var oyüzden bi profa götüyorum. Son gittiğimde artık büyüdü emzirme saatlerini 4 saate çıkar dedi. Benim normal bebek doktorumda aynısını söylüyor. Belli bi düzene oturmalıymış diğer türlü bağırsaklar hep faaliyetteymiş. Ama ne yalan sölim ben düzenli emzirmiyorum oğlum istediği anda veriyorum. Bunu sana anlatmamın sebebi bebeğinin aç kaldığını düşünpte üzülme diye. Bebişlerimiz 4 saat bekliyebiliyorlarmış. Tabi biz anneler bekleyemeyiz 4 saat:) sıkma canını zamanla kv senin düzenine alışacaktır10.15te aradigimda ilk biberonu isitiyordu. 10.30ta icmis oldu, dedigim saatten 1.5 sa rotarli. 12.30da eve geldim ikinciyi de vermis. Yarim saat oldu mu iceli dedim, yok olmadi dedi. 15dk oyalayamamis ben gelene kadar. Yani gecen gun 5 saatte 70 cc icen bebegim bugun 2sa icinde 270cc icmis oldu. Ben istedigim kadar duzenli yesin icsin uyusun desemde ancam patinaj cekicem oldugum yerde anladim. Nasil akisina birakilir ki 4.5 aylik bebek, ben beceremiyorum akisina birakmayi
Gaz yapmıyor yani değil micanım ben çok mecbur kaldığımda vdriyorum hipp cambiotic.bizim gaz sorunumuz var ondan bunu kullanıyorum memnunum.ama dediğim gibi ben nadir kullanıyorum
Bence gerekli rahat ederlerBen ikea mama sandalyesi alicam sanirim.hem az yer kapliyormus hem bebekler bunda rahat ediyormus.sizce icine destek minderi gerekli mi
http://m.ikea.com.tr/urun-katalogu/...dalyeleri/90251824/pyttig-destek-minderi.aspx
Canim soyle bisey var. Bebek eger anne sutuyle besleniyorsa ne kadar emdigini de goremedigimize gore, bebegin liderliginde beslemeliyiz. Simdi mesela benimki memeyi buluyor kucagimda asagi asagi kendini iterek. Saatte bir de istese veriyorum belki az az yemeyi seviyordur, olsun. Ama bebek biberonla, mamayla besleniyorsa besleyen ayarlar saatini duzenini. Ya bilemiyorum artik 4 saatte bir verelim dedim ama etkisiz elemanim galibaAh anne olmak ne zor değilmi... İstediğn saatlerde arayabilirmisin kvdeyi. 9 da arayıp süt vakti geldi ısıt desen mesela. Bu arada benim oğlumunda böbrek sorunı var oyüzden bi profa götüyorum. Son gittiğimde artık büyüdü emzirme saatlerini 4 saate çıkar dedi. Benim normal bebek doktorumda aynısını söylüyor. Belli bi düzene oturmalıymış diğer türlü bağırsaklar hep faaliyetteymiş. Ama ne yalan sölim ben düzenli emzirmiyorum oğlum istediği anda veriyorum. Bunu sana anlatmamın sebebi bebeğinin aç kaldığını düşünpte üzülme diye. Bebişlerimiz 4 saat bekliyebiliyorlarmış. Tabi biz anneler bekleyemeyiz 4 saat:) sıkma canını zamanla kv senin düzenine alışacaktır
Canim soyle bisey var. Bebek eger anne sutuyle besleniyorsa ne kadar emdigini de goremedigimize gore, bebegin liderliginde beslemeliyiz. Simdi mesela benimki memeyi buluyor kucagimda asagi asagi kendini iterek. Saatte bir de istese veriyorum belki az az yemeyi seviyordur, olsun. Ama bebek biberonla, mamayla besleniyorsa besleyen ayarlar saatini duzenini. Ya bilemiyorum artik 4 saatte bir verelim dedim ama etkisiz elemanim galiba
Doğru söylüyorsun ne kadar emdiğini göreniyoruz, o yüzden ömer ne zaman isterse ben emrine amadeyim:) Olurmu öyle şey etkisizlik nedemek... Sıkma canını sen bak gör zamanla alışacak senin düzenine. Sen biberonları ayarlamışsın ya yap yine öyle vakti geldiğindede bi alo de. Baktın olmuyor tatlı ama kesin bir dille uyarı yaparsınCanim soyle bisey var. Bebek eger anne sutuyle besleniyorsa ne kadar emdigini de goremedigimize gore, bebegin liderliginde beslemeliyiz. Simdi mesela benimki memeyi buluyor kucagimda asagi asagi kendini iterek. Saatte bir de istese veriyorum belki az az yemeyi seviyordur, olsun. Ama bebek biberonla, mamayla besleniyorsa besleyen ayarlar saatini duzenini. Ya bilemiyorum artik 4 saatte bir verelim dedim ama etkisiz elemanim galiba
Insallah oglunun bahtina iyi birini bulursun canim daha epey vakit var, cocuklu komsu varsa onlara da sor.Yok daha başlamadımNerden başlayacağımı bilemiyorum işin açıkçası. İş yerindekilere söyledim. Annemlerle ayrı şehirlerde yaşıyoruz maalesef. Yaşadığımız şehirde eş dost akrabamız da yok Bulur bulmaz adaptasyon için annemi çağıracağım lakin söylediklerimden daha ses seda çıkmadı. Haklısın canım şimdi başlasam ancak bulabilirim. Ben de mart başı iş yapacağım. Siz İstanbul'dasınız sanırım. Biz değiliz. Ama çok sağolasın dayanışma için. Düşünmen bile yeter...
Ya canim okuyumca uzuldum gercekten zor bir durum, aslinda anneanne babaanne bunlarin bakmasinin kotu tarafi onlara sozun gecmiyor nedense cocuk gibi kendi bildiklerini okuyorlar. Ama sonucta o da babaanne torununun kotulugunu istemeyecektir varsayimiyla ben de derim ki bir hikaye yazon esinle birlikte kizinin kan sekeriyle ilgili bi problemi olsun mesela (allah korusun) o yuzden saati saatine beslenecek de, sen de her seferinde yapabiliyorsan telefon et sut vakti diye. Sonucta su an yapacagi iki temel sey var kayinvalidenin beslemek ve uyutmak, uyutamamamasini anlarim ama beslememesini anlamadim. Neyse kizmamak lazim iliskilerin de sicak olmali ki gercekten o da bebegine bakarken mutlu hissetsin kendini. Yani sen onu mutlu et ki o da bebegini mutlu etsin gibi bi denklem. Ben de bakici icin sicak ama kuralci bi tip olmayi planliyorum:)Canim soyle bisey var. Bebek eger anne sutuyle besleniyorsa ne kadar emdigini de goremedigimize gore, bebegin liderliginde beslemeliyiz. Simdi mesela benimki memeyi buluyor kucagimda asagi asagi kendini iterek. Saatte bir de istese veriyorum belki az az yemeyi seviyordur, olsun. Ama bebek biberonla, mamayla besleniyorsa besleyen ayarlar saatini duzenini. Ya bilemiyorum artik 4 saatte bir verelim dedim ama etkisiz elemanim galiba
Sen soyleyince anladim niyeyse tepsiyi silecegizz gibi dusunmustum halbuki cikar yika tabi ki..bu arada alakasiz ama ikeanin uclu satilan ucgen kumas onlukleri de cok sahane..canim oturmak icin istersen yine ikeada kilifi var minderli biseyler sanirim. Bir de cikabilen tepsisi var. Kiliftan cok o tepsinin cikip yikanmasi lazim
Allah kolaylık versin arkadaşım. Ben de Mart ta başlayacağım işe. Kayınvalidem gelicek bize o bakıcak. Şimdiden stresliyim. Hem aynı evde yaşama stresi hem çocuğuma iyi bakabilecek mi.. Baştan peşin peşin Konuşmayı planlıyorum kurallarımı. Çok zormuş bu işler. Keşke 2 yaşına kadar kendim bakabilsem sonra da kreşe versem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?