• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Temmuz Anneleri

Aynen benimji de hic sevmiyor, ama gecen gecelerden birinde gece uykusuna yatti sonra saat basi aglayarak kalkmaya basladi her seferinde kucak istiyor kucakta uyut yatir tekrar uyansin artik yorgun dustum sonra gene agladi yuzuzstu cevirdim yatakta yine biraz mizirdandi sonra kafayi yana cevirip koydu biraz pirtladi ve dirt saat kesintisiz uyudu:) sirt ustu yatmakla yuzustu yatmak arasinda bence uyku kalitesi acisindan cok fark var ama yuzustu yatmasi da tehlikeli tetikte olmak lazim yuzustu yatiyirsa..
uyku kalitesi arasinda fark var demissin ya canim, hangisi daha iyi. Ben yuz ustunu tercih ederim kendi adima ama :)))

kızlar demir damlası kullandığımdan beri bebişim kabız:( ne yapıyım ya cok zorlanıyo bebişim için gidiyo armut suyu zeytinyağı verdim ama işe yaramadı sizde de kabız yaptı mı bu damla

uyku kalitesi arasinda fark var demissin ya canim, hangisi daha iyi. Ben yuz ustunu tercih ederim kendi adima ama :)))
Ben de imkani yok yatamam yuzustu, gogusler pres oluyor huylaniyorum:) ama benimki yuzustu daha kesintisiz uyudu, sanirim hareket kisitlaninca uyku bolunmedi o yuzden kaliteli dedim yoksa oyle de boyle de uyusa sabah cin gibi yer cucesi:)

Benimki de coktaan soylemesi gerektigi halde agu demiyor:)) Donmesi besinci ayda beklenirmis zaten endise etme canim.
Merk etme canm o dokulenler hamilelikte hormonlardan dolayi cikan fazlalik saclarms. Benimde cok asiri dokuluyodu ama azaldi bir kac hfta snra gecer

Arkadaslarim 4 bucuk aylik bebegim hem anne sutu hem formul mama iciyor.doktorum ufak ufak ek gidaya gecebilecegimi soyledi mama yerine.. meyve puresi suyu sebze puresi corbasi yogurt muhallebi verebilirsin dedi.ilk olarak neyle baslamaliyim.ek gidaya gecenler varsa bilgi verebilirmisiniz

Bana da ilk yogurtla basla dedi evde gunluk pastorize sutle hergun mayala şimdilik 1 çay kasigi tatlara alismasi icin 2 hafta sonra da meyve suyu elma armut hsvuc suyu ama puresini verme dedi elma verirsen 3 gün devam et sonra digerine gec dedi bende yogurtla basladim

Ben demire devam eytim ama yine de kellesiyorum:KK43: bi dene insallah faydasini gorursun.
Kisacik mi kestirsem saclarimi diye dusundum ama bu sefer sacin azaldigi iyice belli olur kisa sacta diye vazgectim.

İnşallah olur bi umut belki dokulmesi azalir diye basladim .Aslinsa kestirmeyi bende düşündüm ama hamileleyken cok guzel uzadı ilk defa bu kadar uzun saclarim oldu kiyamiyorum kestirmeye belki kendiliginden duzelir bi geçiş dönemidir

Merk etme canm o dokulenler hamilelikte hormonlardan dolayi cikan fazlalik saclarms. Benimde cok asiri dokuluyodu ama azaldi bir kac hfta snra gecer
Ya aklima takildi sormamin sakincasi yoktur umarim acaba sadece anne sutu mu aliyor bebegin? Eger oyleyse cok sevinecegom bir yerlerde emzirildigi surece dokulur diye oku.ustum ama benim kafamda sac kalmaz bu sekilde dokulmeye devam ederse eger:(

Ya aklima takildi sormamin sakincasi yoktur umarim acaba sadece anne sutu mu aliyor bebegin? Eger oyleyse cok sevinecegom bir yerlerde emzirildigi surece dokulur diye oku.ustum ama benim kafamda sac kalmaz bu sekilde dokulmeye devam ederse eger:KK43:
Yok canim benim sutum hic yok sadece mama aliyor ve ek gidaya basladik emzirmekle alakasi yok sacin dokulmesinin

Bnm kizimda isyanlrda artik.yoruldum.mana vermk.istenesemde ac jaldigi icin veriyorum biraz.meneyi gorunce cildiriyo.agzina alma bile almiyo.3.5 aylik olduk boylemi sizinkiler nasil.kizlr .
Meme grevi yapıyor olabilir. Sanırım bu dönemlerde oluyor. Benimki yaklaşık 1.5 ay yaptı. Yeni bitti sayılır. Ayakta, yürüyerek, sallayarak bir şekilde verdim. Mama seçeneği aklımdan bile geçmedi. Ama tabi benim zamanım vardı, tek bebeğim. Zor olsa da uğraştım. Hem uğraşırken kilo da almıyorsun :)) Sizin de bebeğiniz tekse, eşiniz anlayışlıysa bazen yemek yapmayın bazen temizlik yapmayın, tüm enerjinizi emzirmeye verin. Bu süreçte mamayı kademeli azaltın. Şükür ki geçiyor. Tez zamanda geçer inşallah.

Ezbere dwvlet politikasini uygulamayan dokrtorlar hosuma gidiyor demir konusunda. Istanbul anadolu yakasinda olup demir kullanimunu tahlil sonrasina birakan dojtoru olan varsa isim paylasabilir mi?

Ben pendikte emsey hastanesinde mesut beye gidiyorum tahlili 6. Aya birakti muayenesinde de sormadan cogu seyi anlatiyor .

kızlar demir damlası kullandığımdan beri bebişim kabız:KK43: ne yapıyım ya cok zorlanıyo bebişim için gidiyo armut suyu zeytinyağı verdim ama işe yaramadı sizde de kabız yaptı mı bu damla
Ben demiri üç günde bir kullanıyorm ilk kullandimda 6 gün kaka yapmadı. 5 ayı bitecrk 3 gün sonra, tahlil yaptırıp ona göre devam edicem. Şimdilij böyle veriyorum.

Merhaba kızlar 4buçuk aylık oldu oğlum hemen hemen, yan dönüyor arada ama her zaman değil yan koyduğum zaman da yüz üstü dönüyor kendi gülmeye başlıyor :). Aguluyordu bi ara onlar kesildi şimdi sadece huu huu gibi sesler çıkartıyor, geçen gün aşımız vardı gittiğim de sordum oğlum kalkmaya çalışıyor sürekli destekli oturtmaya baslamalımıyım diye ama kesinlikle oturtmamamiz gerektiğini söyledi ama oturacak bebek kendini belli eder demezler mi

Merhaba kızlar 4buçuk aylık oldu oğlum hemen hemen, yan dönüyor arada ama her zaman değil yan koyduğum zaman da yüz üstü dönüyor kendi gülmeye başlıyor :). Aguluyordu bi ara onlar kesildi şimdi sadece huu huu gibi sesler çıkartıyor, geçen gün aşımız vardı gittiğim de sordum oğlum kalkmaya çalışıyor sürekli destekli oturtmaya baslamalımıyım diye ama kesinlikle oturtmamamiz gerektiğini söyledi ama oturacak bebek kendini belli eder demezler mi
Merhaba.. Benim oğlumda 4,5 aylık.. Bizde agulamayı kestik dediğin gibi sesler çıkartıyoruz:) tuhaf geliyordu bana daha fazla agu gugu demesi gerekmezmi diye düşünüyordum demekki normalmiş. Bizimkide çok istiyor oturmayı hatta ayakta dik tutulmayı. Oyun halısının dışında yatmıyor. Ondada ancakyarın saat. Devamlı kucağımda kollarım yoruluyor mecbur oturtuyorum biraz. İnşallah kötü bişey yapnıyorumdur

Merhaba.. Benim oğlumda 4,5 aylık.. Bizde agulamayı kestik dediğin gibi sesler çıkartıyoruz:) tuhaf geliyordu bana daha fazla agu gugu demesi gerekmezmi diye düşünüyordum demekki normalmiş. Bizimkide çok istiyor oturmayı hatta ayakta dik tutulmayı. Oyun halısının dışında yatmıyor. Ondada ancakyarın saat. Devamlı kucağımda kollarım yoruluyor mecbur oturtuyorum biraz. İnşallah kötü bişey yapnıyorumdur
Bende arada oturur pozisyona getiriyorum ama korkuyorum da oğlum un kilosu7700 gr toplu bebeklerde oturmak daha tehlikeli olabiliyor diye duymuştum

Bende arada oturur pozisyona getiriyorum ama korkuyorum da oğlum un kilosu7700 gr toplu bebeklerde oturmak daha tehlikeli olabiliyor diye duymuştum
Yaa benimkide 7500 gr. Hiç duymamıştım. Bide ben kanguruya bağlıyorum bazen evin içinde bile sırtım kollarım dinleniyor onunda çok hoşuna gidiyor

Back