• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Temmuz Anneleri

Bu arada benim bebeğim gündüz bölük pörçük 15 dk bazen yarım saat uyuyor uyanıyor deliksiz uyuyamıyor devamlı geri uyutmaya çalısıyorum cok yoruldum artık parke sesine kapı sesine nefesime bile uyanıyor ne yapmam lazım bilmiyorum. Uyku eğitimine başlayayım dedim ama daha onun için cok küçük sanırım. Kendi kendinize yöntem geliştirdiniz mi ? :KK43:
Al benden de o kadar..ayni sekilde.tam uykusunu alamayınca da sinirli oluyor.meme verince yatırınca uyutmak icin yaptigim herseyde çığlık cigliga agliyor.ama bi yandan uykusuzluktan ölüyor.zor bela uyuttugumda max.yarim saat sonra yine ayni kisir döngü.cok yorucu oluyo gündüzleri uykusu gelecek diye aklim çıkıyor:KK43:

k7zlar ben mamaya basladim evolvia onerdi doktorum gunde 2 kez veriyorum ama bi de hipp markasini duydum.mama kullananlar tavsiye verir misiniz? bi de sanki 2 gundur kakasi susuz gibi kabiz falan mi oluyo acaba Allah korusun. bir de mama veren arkadaslar su veriyor musunuz ekstra?

Al benden de o kadar..ayni sekilde.tam uykusunu alamayınca da sinirli oluyor.meme verince yatırınca uyutmak icin yaptigim herseyde çığlık cigliga agliyor.ama bi yandan uykusuzluktan ölüyor.zor bela uyuttugumda max.yarim saat sonra yine ayni kisir döngü.cok yorucu oluyo gündüzleri uykusu gelecek diye aklim çıkıyor:KK43:
ayyy ayni ya kucagimda uyuyo yatiriyorum hoop uyaniyo:( bi de cok huysuz hicbiseyden memnun olmuyo surekli mizmiz:( nasil vakit gecirecegim bilmiyorum bi de yarin babamiz da yok yalniziz dua edin zor olmasin:( bu arada bizim gaz sorunumuz bitmedi daha ya ne zaman gececek

k7zlar ben mamaya basladim evolvia onerdi doktorum gunde 2 kez veriyorum ama bi de hipp markasini duydum.mama kullananlar tavsiye verir misiniz? bi de sanki 2 gundur kakasi susuz gibi kabiz falan mi oluyo acaba Allah korusun. bir de mama veren arkadaslar su veriyor musunuz ekstra?

Bize de hastanede evolvia vermişlerdi bizim pek içimize sinmedi aptamille değiştik halada onu kullanıyoruz,mama verince suda vermek gerekiyormuş ama sen anne sütü veriyorsan günde 1 veya 2 kere falan su verebilirsin hatta mamadan yarım saat sonra versen daha iyi olur hem ağzında beyazlık kalmaz doktor öyle demişti

İng
Bu arada benim bebeğim gündüz bölük pörçük 15 dk bazen yarım saat uyuyor uyanıyor deliksiz uyuyamıyor devamlı geri uyutmaya çalısıyorum cok yoruldum artık parke sesine kapı sesine nefesime bile uyanıyor ne yapmam lazım bilmiyorum. Uyku eğitimine başlayayım dedim ama daha onun için cok küçük sanırım. Kendi kendinize yöntem geliştirdiniz mi ? :KK43:
İngilizce wonder weeks olarak geçiyor bi araştır bu arada uyku eğitimi için erken ve anladığım kadarıyla bu yıpranma ile zor istersen beyaz gürültü (kolik müziği) ile uyut sese duyarlılık zamanla azalıyor kucağımda geziyoruz daha yazamadım

Evet kızlar,maya seyma Cansu,dilasa watermelon dag bir sürü arkadaş burayı da unutmayın ama:KK43:(

Senide göremiyordum canım ne yapıyorsun döndün mü işe. Ya bende bilgisayar yok kk da telefondan zor oluyor. Face rahat kızlar. Buradaki nickle açın bi face sadece grup için. Sohbet edelim yine

Gündüz bende uyutamıyorum. Evde ses olmasın diye terlik giymiyorum çetik giyiyorum ayağıma. En uzun 30dk uyuyor

Ben mama vermedim ama bizim hastanede hip kullanılıyor canım. Anne sütü alıyorsa aynı zamanda bence suya gerek yok

Kızlar acil yardım
bebeğinin sadece kafası atesli olan varmı nenim bebisim arada bi başi atesli oluyordu ve aağrı olduğunu da düşünüyorumnormal demişlerdi amaaa

Büyüme atağı neymiş ki ne oluyomuş iyice zorlaşıyormu herşey büyüyor derken :KK43:
Kızlar acil yardım
bebeğinin sadece kafası atesli olan varmı nenim bebisim arada bi başi atesli oluyordu ve aağrı olduğunu da düşünüyorumnormal demişlerdi amaaa[/QUOTE canım ateş normal başta içine sinmezse ateşini ölç yoksa bi ecz git ölçüyorlar

Merhaba benim bebegim inde sadece kafasında ateşi oluyor Dr hiç sormadım neden olduğunu bilemiyo

ayyy ayni ya kucagimda uyuyo yatiriyorum hoop uyaniyo:KK43: bi de cok huysuz hicbiseyden memnun olmuyo surekli mizmiz:KK43: nasil vakit gecirecegim bilmiyorum bi de yarin babamiz da yok yalniziz dua edin zor olmasin:KK43: bu arada bizim gaz sorunumuz bitmedi daha ya ne zaman gececek
Ben de uyku egitimini araştırdım.4.aydan sonra tavsiye ediyolar genelde.biz zaten 3,5 aylik olduk.ama oldukca sabir isteyen bi surec.aglamalara biraz sabretmek gerek.bebek uykuya nasil gectiyse uykusu hafifledigi an yine ayni ortami istermia
Yani memede uyuduysa ,uyku hafifleyince meme arayip uyaniyo,kucakta uyuduysa hani nerde kucak diye uyaniyo ya da sallanarak uyuduysa ayni sekil..ama kendi kendine uyumayi basaran cocuk aralarda uyansa bile tekrar dalabiliyor uykuya.bu yuzden memede mesela uyuyakalicak baktin,tam dalmadan al ve yatagina koy uykulu halde kendisi uyusun diyorlar...ama çoook zor tabi bu asamaya gelmek.nasi başarıriz bilmiyorum

kızlar bence ne güzel bebegınıze kendınız bakabileceksınız.benım ıznım bıtıyor ve bebegımı ırakıp işe gıtmek zorundayım.keşke evde sıkılsam ama kızım yanımda olsa.
keske bunun bi ortasi olsa part time calisma mesela.. ogretmenler yani tam gun calismayanlar cook sansli cok ozeniyorum.

Kızlar bebeğim bir anda memeyi görünce bağırmaya başladı büyüme atağı olabilir mi
Canim buyume atagi esnasinda memeye daha cok yapisip huysuzluklari artiyormus, saat basi emmek ornegin, memeyi almak istemiyorsa atak degildir sanmam, tabi hem memeye bagirip hem emiyorsa atak olabilir.

Ayni durumdayiz 45 dakikadan fazla uyuyamiyor ve gurultuye karsi cok hassas kocamla evde fisir fisir parmak ucunda canimiz cikti. Yalniz gece uykusu iyi cok sukur. Bir arkadasimin uc yasinda cocugu gurultu hassasiyeti zamanla ortadan kalkiyormus, heralde iyice ortama eve filan alismalari gerekiyor, uyurken sicramasina sebep olan moro refleksi de azaliyor benim gozlemim, belki boyle boyle gumdiz uykularu da uzayacaktir umalim. Ben egitim filan vermiyorum egitim vermeye kalksam o beni egitir. Simdilik sadece gunduz bir bucuk iki saatten fazla uyamik kalmasima izin vermiyorum o kadar bu sekilde huysuzlugu biraz olsun azaliyor.

ayyy ayni ya kucagimda uyuyo yatiriyorum hoop uyaniyo:KK43: bi de cok huysuz hicbiseyden memnun olmuyo surekli mizmiz:KK43: nasil vakit gecirecegim bilmiyorum bi de yarin babamiz da yok yalniziz dua edin zor olmasin:KK43: bu arada bizim gaz sorunumuz bitmedi daha ya ne zaman gececek
Uc veya dorduncu ayda biter diyorlar, ucuncu ayi kacirdik insallah dort aylikta kurtuluruz. Bazen daha da uzadigi da olabiliyormus. Valla biz biogaia ile birlikte nurse harveys de vermeye basladik bugun umarim ise yarar.

Ben bir de uyku icin intermetten karartma perde satin aldim, cunku dusunuyorum gece daha uzun kesintisiz uyuuor, fark karanlik olmasik, ama kullanmaya korkuyorum bu,sefer de aydinlkk hicbir yerde uyumamaya baslarsa diye.. denersem sonuclari yazarim.

Back