Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Sen iste tatlim ben seni hep guldureyimmminione sen cok yaşa hic boyle icten gulmuyrdum uzun zamandir.esim, iki de bir aklima geldikçe gülüyorum ne oldu diyip duruyo.tutamiyrum kendimi.
Canim kiyaslama yapma bence, gercekten her bebek cok farkli, kimisi hic emeklemiyor direk yuruyor, kimisi aylarca emekliyor halinden memnun yuruneyi sevmiyor..
Kizlar bebisleriniz neler yapabiliyor? Alkis baybay vs olarak. Birde konusmaya basladilar mi?
Çok teşekkür ederim. İnşallahprenses1805 canım hayırlı olsun sunnetiniz, çabucak iyileşsin yavrun:)
Aynen valla :)))
Resmen sesten coxuk uyanmasin diye esimle kavga edip tartisiyoruz oglumuz uyanmasin ama biz kuselim yeterki uyusun
Sabah namazina kalkiyor isik acmiyor coxuk uyanmasin diye kutttt bir ses oglanun arabasina basiyo melodiler calmaya basliyor onu susturayim
Derken obur taraftan yurutecine basiyor o devriliyor ve oglan uyaniyor :)))
Halbuki oncesinde zaten biz 3-4 defa kalkmis oluyoruz bu sefer bir kavha bi kavga dikkat etsene ,her sabah boylesin gitt ise sende yat zibar :))))))
Ahh ahhhh korkuyorum sanki bidigi yillarca ayagimda sallayip uyutucam sesten koruyacakmisim gibi geliyorr
Kusura bakma canım bilmiyordum yaşlı olduğunu ben de herşeyde annene bırak deyip duruyorum. Benim bebeğim de evde yanlızsak o gün akşama pert oluyorum ama kalabalık bi ortamda herkes ne kadar uslu oturuyor gülücük saçıyor diyolar yok diyorum o kalabalığı ilgiyi seviyor nazar değmesin diye söylüyorum zannediyorlar :) Bi de birileri ayyy çok hareketli senin işin zor filan deyince ben psikolojikman kendime acır hale geliyorum çocuğa söylenmeye başlıyorum off çok yaramazsın filan diye annemle teyzem çok diyodu uyardım demeyin ben kötü etkileniyorum diye.yok canım doktor kontrolünde çok şükür bir şeyi yok iştahsız sadece zaten hep öyleydi ama bayramdan beri ağzını kapadı bir Çay kaşığı bile birşey almadı Ağzına...
Evet biliyorum bebek yönlendiriyor bunu kızımda gördüm ama ne bileyim insan kendine fatura çıkarmak istiyor herhalde annelikte bu var..
Evet yürüyor ama yürüyüp bacağıma tırmanıyor yapışıyor yine kucakta... bayramda nazar oldu sanırım nazar takıntım yok ama. Başka açıklaması ds yok
Bebeğimi bırakamıyorum canım annem yaşlı bakamaz kv bakmaz zaten sadece emiyor.. Ya babasının y benim kucağımızda uyur.. Arabada Çığlık çığlığa.. Pusete binmez.. Mecburen babası işe paslaşıyoruz sadece gören Allah kolaylık versin diyip kaçıyor ;( eve ekmek getiren kapıcı bile abla Allah kolaylık versin sana diyor
Mızmız huysuz bebrk değil ben ya da babası yanındaysak kucağımızdaysa mutlu. Ama uyumuyor ve yemiyor. Sürekli kucakta oyun gülücük Peşinde
Ve evet malesef artık yesin diye kasılıyorum mutlaka o da anlıyor
Hahahahah konu kv olunca tüm konular oraya gelebilir normaldir. Benimki dünya iyisidir ona rağmen zaman zaman ben de söyleniyorum ,kiiiiiiiz oğlan anasiyiz bi de biz :) Bunu okuyunca büyük ihtimal dedin ki ben onların yaptığını yapmam Şu mikroba da ihtiyacı var lafına ben de kilim sanki bilmiyoruz bazen hadi yaa diyorum sanki çocuğu cam fanusta büyütüyoruz da. Bi de hikaye anlatanlar oluyo ben çok Titiz dim soyleydim böyleydim çocuğu bi dra götürdüm sen bu çocuğa hiç mikropla karşılaştırmadin mi dedi bana bıdı bıdı hem titiz olma diyo hem de araya kendi titizliğini sıkıştırarak övünüyo, kadın milletini anlamak zor ( ben de dahil )Nerdeyse 1 yasina gelcekler ve ayni sekilde dedigin gibi bende gozumun onunden ayirmiyorum
Duse kalka buyuyecekler ve aman bosver mikropada ihtiyaci var birak annesi laflarindan da ck skildim (kv ve gorumcemin laflari bunlar )
Oldu odada birakayim ordan oraya dussun kafayi duvara carpsin oyle buyuycek olurmu hic boyle sacmalik,kucucuk beyinleri var onlaron ve halen kemikleri gwlisim asamasinda,Allah korusun valla,birde zaten mikropu yeterince sebzeleri ne kdr iyi yikiyoruzki ordan burdan kapiyolar yerde emekliyolar ellerini agizlarina sokuyolar birde extradan niye mikrop kapsinlar degilmi,
Ahahaa ay hihamicim sen ne demissin ben konuyu hangi noktaya cevirmisim :))))
Ayy napimm ne zmn kv dense konu sasiyor zaten,kadin beni tella arasa bile hemen geriliyorum halbuki hatir sormak icin ariyormus
Neyse asil konuya odaklaniyorym hemn evet bnmkide surekli bacagima yapisiyo omzuma sariliyor ve boynumu isiriyo canim cok aciyor
Uyurken ses cikcak diye is yapamiyorum
Uyanikken pesinde takipten ,farkindaysaniz eskisi kdr giremiyorum cunku surekli ev isi yapiyorum
Kisda geldi ,su 130 lira para verip kaziklandigim dr fitto korseyi takip utu yapiyorum sirf para verdim ziyan olmasin diye
Robot gibiyim icinde egilemiyorum dogrulamiyorum 3 kopcasi koptu ve sirt yaglarim fiskiriyo kazara bir dar bady giyip bu swkilde disari ciksam rezil gibi sakat zannederler ,ve sadece bunlari ben dile getirmiyorum birsuru sikayet varken nasil oluyorda memnunum diyenler oluyor hayret valla
praline anne baba Allah allaallaaa dede anane gel gel abla dayı cümle olarak da anne gel diyo. Sinirlenip korkutuyo beni guya ayy korktum deyince arka arkaya yapıyo böyle yumruklarini sıkarak Şarkılara eşlik etmeye başladı bi de oynamaya bayılıyo popoyu ileri geri iterek ve kafasını sallayarak. Yanagimla oynamaya bayılıyor ya gelip ağzını koyup çekerek kesik kesik aaa aaa aaa denir ya ondan yapıyo ya da öpüyo. Geçen yanağımı morartti Aklima gelenler bunlar
HHhaaha aynen oyle arkadasim valla agzina saglikKusura bakma canım bilmiyordum yaşlı olduğunu ben de herşeyde annene bırak deyip duruyorum. Benim bebeğim de evde yanlızsak o gün akşama pert oluyorum ama kalabalık bi ortamda herkes ne kadar uslu oturuyor gülücük saçıyor diyolar yok diyorum o kalabalığı ilgiyi seviyor nazar değmesin diye söylüyorum zannediyorlar :) Bi de birileri ayyy çok hareketli senin işin zor filan deyince ben psikolojikman kendime acır hale geliyorum çocuğa söylenmeye başlıyorum off çok yaramazsın filan diye annemle teyzem çok diyodu uyardım demeyin ben kötü etkileniyorum diye.
Hahahahah konu kv olunca tüm konular oraya gelebilir normaldir. Benimki dünya iyisidir ona rağmen zaman zaman ben de söyleniyorum ,kiiiiiiiz oğlan anasiyiz bi de biz :) Bunu okuyunca büyük ihtimal dedin ki ben onların yaptığını yapmam Şu mikroba da ihtiyacı var lafına ben de kilim sanki bilmiyoruz bazen hadi yaa diyorum sanki çocuğu cam fanusta büyütüyoruz da. Bi de hikaye anlatanlar oluyo ben çok Titiz dim soyleydim böyleydim çocuğu bi dra götürdüm sen bu çocuğa hiç mikropla karşılaştırmadin mi dedi bana bıdı bıdı hem titiz olma diyo hem de araya kendi titizliğini sıkıştırarak övünüyo, kadın milletini anlamak zor ( ben de dahil )
Kaç gün önceki cevapları anca alintilayabildim
Çözüm bulursan banada anlat bu arada hoşgeldin ben senin geldiğini kacirdimbu gece de uykusuz geçti.kızım gündüz uykusunu 1 kere düşürmenin yorgunluğuyla akşam saat 8 buçukta uyudu.2 saat deliksiz uykunun ardından bölük bölük uyudu.sanki benim cimcime uyumuyorda gözlerini dinlendiriyor gece üçten sonra 10 dk da yarım saatte bir uyanmaya başladı.derin uykuya geçmedi hiç.en son saat 5 di sanırım kapıda köpekler tee kaç sokak ötedeki köpeklerle havlaştılar saatlerce deliksiz e doğal olarak şimal de uyuyamadı.uykusuzluktan zombi gibi olmak bi yana bide gece susmak bilmeyen köpekler cıktı basıma .o değil de bu bebek gündüz iki kere uyuduğunda gece daha iyi uyuyor.ben kzın uykusunu nasıl 2 ye cıkarcam tekrar
hoşbuldum canım :) birazdan uyutma cabalarına baslıycam saat 11 e kadar uyutmam lazım.eski düzenimz öyleydi sabah 11 den 12 ye öğlen 4 ten 5 e kadar 2 kere uyurdu sıkıntı yaratmadan.akşam ise en gec 9 buçukta uyumuş olrdu .gece 3 te mıgılanırdı uyanmasına fırsat vermeden yatağından kaldırmadan mamasını içiridim uykuya devam ediyordu.sonra 6 da aynı şekilde oluyordu .7 buçuk 8 de de tamamen uyanıyorduk.ama maalesef bu düzen alt üst oldu.bebegin uyku saatine denk gelen gezmeler cocugun yattığı yatağın yada odanın değişmesi de uykuyu bozuyormuş.en son arkadasın çocuğunun doğum gününe gittik akşam.uyuttum kızı ama gürültüden uyandı.sonra eve gelirken yine uyandı.ve o günden sonra bidaha öyle güzel uyumadı .eşimin ısrarıyla gittim yoksa çok dikkat ediyordum uyku saatinde evde olmaya aynı ortamda aynı şekilde uyutmaya.birde odamızın yerini değiştirdik.sobayı yaktığımız yere geçtik.tam yol kenarı araba motosiklet sesleri.çoluk çocuk sesleri falan acayip gürültülüÇözüm bulursan banada anlat bu arada hoşgeldin ben senin geldiğini kacirdim
Biz 4 aya kadar nasıl akilliydik gece2 kez kalkardı emip uyurdu .. Bizde gündüz dedigin gibi uyuyorduk ama gece çok kalkiuordu 6.aydan beri yanımda yatiyor artik kızımda oglumda karanlıkta bi anda ağlayinca tıkıyorum memeyi çok rahatsız uyuyorum ama kalk yat olayından bıkınca bu sistem iyi geldi..simdi öğlen ben ise giderken 1 gibi uyuyor bakıcıya iyi benim oğlan bana eziyet sonrada ben gelmeye yakin uykusu geliyor ama meme krizinden uyuyamiyor ve aksamda 22.00de uyursa yoksa 23.00 kesin yatishoşbuldum canım :) birazdan uyutma cabalarına baslıycam saat 11 e kadar uyutmam lazım.eski düzenimz öyleydi sabah 11 den 12 ye öğlen 4 ten 5 e kadar 2 kere uyurdu sıkıntı yaratmadan.akşam ise en gec 9 buçukta uyumuş olrdu .gece 3 te mıgılanırdı uyanmasına fırsat vermeden yatağından kaldırmadan mamasını içiridim uykuya devam ediyordu.sonra 6 da aynı şekilde oluyordu .7 buçuk 8 de de tamamen uyanıyorduk.ama maalesef bu düzen alt üst oldu.bebegin uyku saatine denk gelen gezmeler cocugun yattığı yatağın yada odanın değişmesi de uykuyu bozuyormuş.en son arkadasın çocuğunun doğum gününe gittik akşam.uyuttum kızı ama gürültüden uyandı.sonra eve gelirken yine uyandı.ve o günden sonra bidaha öyle güzel uyumadı .eşimin ısrarıyla gittim yoksa çok dikkat ediyordum uyku saatinde evde olmaya aynı ortamda aynı şekilde uyutmaya.birde odamızın yerini değiştirdik.sobayı yaktığımız yere geçtik.tam yol kenarı araba motosiklet sesleri.çoluk çocuk sesleri falan acayip gürültülü
saat 23 mü allah yardım etsin gcen gün benim ki 22 de uyudu krize girdim geç uyudu diye.bugun saat 10.30 da uyutmayı basardım ama uyancak gibi yol çalışması var dozer sesleri falan haklı yavrucazım .bide 3. buçukta uyutursam bikaç gün bu düzene sadık kalabilirsek tamamdır düzelir uykumuz ama gece havlayan köpeklere de bi çare bulmam lazım anne olmak ne zor sırf bebiş uyanmasın diye bide köpek bekçisi olucam şimdiBiz 4 aya kadar nasıl akilliydik gece2 kez kalkardı emip uyurdu .. Bizde gündüz dedigin gibi uyuyorduk ama gece çok kalkiuordu 6.aydan beri yanımda yatiyor artik kızımda oglumda karanlıkta bi anda ağlayinca tıkıyorum memeyi çok rahatsız uyuyorum ama kalk yat olayından bıkınca bu sistem iyi geldi..simdi öğlen ben ise giderken 1 gibi uyuyor bakıcıya iyi benim oğlan bana eziyet sonrada ben gelmeye yakin uykusu geliyor ama meme krizinden uyuyamiyor ve aksamda 22.00de uyursa yoksa 23.00 kesin yatis
Annelerin en büyük sorunu bu uyku meselesi herhslde:)hoşbuldum canım :) birazdan uyutma cabalarına baslıycam saat 11 e kadar uyutmam lazım.eski düzenimz öyleydi sabah 11 den 12 ye öğlen 4 ten 5 e kadar 2 kere uyurdu sıkıntı yaratmadan.akşam ise en gec 9 buçukta uyumuş olrdu .gece 3 te mıgılanırdı uyanmasına fırsat vermeden yatağından kaldırmadan mamasını içiridim uykuya devam ediyordu.sonra 6 da aynı şekilde oluyordu .7 buçuk 8 de de tamamen uyanıyorduk.ama maalesef bu düzen alt üst oldu.bebegin uyku saatine denk gelen gezmeler cocugun yattığı yatağın yada odanın değişmesi de uykuyu bozuyormuş.en son arkadasın çocuğunun doğum gününe gittik akşam.uyuttum kızı ama gürültüden uyandı.sonra eve gelirken yine uyandı.ve o günden sonra bidaha öyle güzel uyumadı .eşimin ısrarıyla gittim yoksa çok dikkat ediyordum uyku saatinde evde olmaya aynı ortamda aynı şekilde uyutmaya.birde odamızın yerini değiştirdik.sobayı yaktığımız yere geçtik.tam yol kenarı araba motosiklet sesleri.çoluk çocuk sesleri falan acayip gürültülü