2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
o zmn bn yanlişmı okudum cnm mesajında ilk vucudunu yıkıyrz sonra kafasını snra yine sırtını yazmışn bende okuyunca bebiş uşutmesin diye cvp yazdım cnm . Ben en once vucudunu sırtını bi guzel yıkayıp kafayı en sona bırakıyorum ama kafasını yıkarken bebegi yatırarak saçını arka tarafa sıyırarak yıkıyrm suyuda o şekilde dokuyrm korkuyrm bi yandanda kulagna kaçırcam diye . Gerçi genelde eşimle yıkıyoruz.
Aynen anlattigin sekilde yikiyorum seyi yanlis anlatmisim basini en arka yikasakta kafasini kopukleyince duruladiktan sonra vucuduna haliyle kopuklu sular geliyor onlari mecbur son bir masrapa su dokuyoruz oda 10 sn suruyo zaten, bix yine beceremezdikde tecrube iste annm saolsun belki onun kdr beceremiyoruz halen ama

Bu saatte yine aglayarak emzirmeye calistim dayanamiyorum artik silikon ucu taktim onlada guzelce sut gelmiyor yazik yavrumda yoruldu artik bir saat boyle cebellestikten sonra sagmaya oturdum bi yandan agliyorum..Birde emzirince doyan cocuk saginca okadar sut cikmiyor tabi doyamiyor..Allah yardimcimiz olsun ama krem surmekten yikamaktan yinede aci cekmekten bebegimi doyuramamaktan surekli sagmaya calismaktan aglayipdurmaktan cok bunaldim :KK43:
Her emxirmeden sonra lansinoh surup strec filmden kare buyukce bir parcayi meme ucuna kspatmayi denedinmi ? Bende senin le ayni durumdayim cnm bekki ilesmedi ama cok rahatlatti,suan yine 45 dklik bir enme surecinin ardindan sanki uclarini bicakla kesmissin almissin eline aci biberide onu surmussun gibicayir cayir yanio

Bu saatte yineustuneyarak emzirmeye calistim dayanamiyorum artik silikon ucu taktim onlada guzelce sut gelmiyor yazik yavrumda yoruldu artik bir saat boyle cebellestikten sonra sagmaya oturdum bi yandan agliyorum..Birde emzirince doyan cocuk saginca okadar sut cikmiyor tabi doyamiyor..Allah yardimcimiz olsun ama krem surmekten yikamaktan yinede aci cekmekten bebegimi doyuramamaktan surekli sagmaya calismaktan aglayipdurmaktan cok bunaldim :KK43:
Canim biz yaklasik elli gunkuj olduj hala yaralar cok dayanilmaz ustune mastit oldum hungur hungur agkayarak emzirdm gun grkdi dokunamadm sagdm ver kullabmadgm ilacbkalmadi bepanten plus iyi gekdi sadecd. Mutlaka dene

Kizlar bebegim hem mama hem anne sutu aliyor 4 5 gunde bir fitille kaka yapiyodu bugun baska bi cocuk dr na goturduk su veriyormusun dedi hayir dedim ondan oluyor dedi gunde 3 kere kaynatilip ılıtılmış su ver icebildigi kadar icsin dedi bi de mamasına 1 cay kasigi zeytinyagi koy dedi gecéleri genizden hırıltı gibi sesler geliyor dedim o da gaz sancisindan oluyor dedi ....paylasayım dedim belki birine faydam olur...

Bugünlerde eşimin her hareketi gözüme batar oldu eşim gece geç yatar sabah işe gîder akşam da yemekten sonra en az 2 saat uyur yıllardır böyle Bebekten sonrada bu rutini devam ediyor hiç kendinden ödün vermiyor uyanıncada oturup çayını içiyor tv izliyor dün akşam bebek huysuzdu uykusu geldi dedim uyut dedi bende ters ters baktım gittim inanın 40 dak salladım ancak uyudu beyimizde tabağa meyve soymuş getirmiş bende yemicem dedim tavır yaptım yani şimdi bebeği o sallasaydı da bende biraz dinlensem ne olurdu güya geceleri o bakıcaktı çok kızıyorum bugünlerde halbuki ben hergün iyiki evlenmişim diye dua ederdim şimdi sinirden deli oluyorum eşime

Kizlar bebegim hem mama hem anne sutu aliyor 4 5 gunde bir fitille kaka yapiyodu bugun baska bi cocuk dr na goturduk su veriyormusun dedi hayir dedim ondan oluyor dedi gunde 3 kere kaynatilip ılıtılmış su ver icebildigi kadar icsin dedi bi de mamasına 1 cay kasigi zeytinyagi koy dedi gecéleri genizden hırıltı gibi sesler geliyor dedim o da gaz sancisindan oluyor dedi ....paylasayım dedim belki birine faydam olur...
Benim bebrğimde her gece sabaha karşı hırıltı değilde nasıl desem at gibi kişniyor 1 saat 2 saat devam ediyor sonra kakasını yapıyor ses kesiliyor acaba gazdan dolayı mı o sesler

Hala bozuk şaşkınım çok :KK70:O aldığın model de aynısı zaten canım güle güle kullan, inşallah seninki bozulmaz

Bu saatte yine aglayarak emzirmeye calistim dayanamiyorum artik silikon ucu taktim onlada guzelce sut gelmiyor yazik yavrumda yoruldu artik bir saat boyle cebellestikten sonra sagmaya oturdum bi yandan agliyorum..Birde emzirince doyan cocuk saginca okadar sut cikmiyor tabi doyamiyor..Allah yardimcimiz olsun ama krem surmekten yikamaktan yinede aci cekmekten bebegimi doyuramama
uzuldum allah yardımcın olsun. Kantaron yagi sürün cok iyi geliyor. Hemen geçirir birde tahin alin tahinin üstüne biriken yagi sürün uclara içinde cinko yenileyici ÖZELLİĞİ oldugu icin driyi yeniliyor hemn alin sürün yikamayada gerk yok surekli surun birde her emzirmeden oncd sutunuzle silin uclari bunlari yapin inanain duzelecek

Bugünlerde eşimin her hareketi gözüme batar oldu eşim gece geç yatar sabah işe gîder akşam da yemekten sonra en az 2 saat uyur yıllardır böyle Bebekten sonrada bu rutini devam ediyor hiç kendinden ödün vermiyor uyanıncada oturup çayını içiyor tv izliyor dün akşam bebek huysuzdu uykusu geldi dedim uyut dedi bende ters ters baktım gittim inanın 40 dak salladım ancak uyudu beyimizde tabağa meyve soymuş getirmiş bende yemicem dedim tavır yaptım yani şimdi bebeği o sallasaydı da bende biraz dinlensem ne olurdu güya geceleri o bakıcaktı çok kızıyorum bugünlerde halbuki ben hergün iyiki evlenmişim diye dua ederdim şimdi sinirden deli oluyorum eşime
Çoğumuz aynı şeyleri yaşıyoruz canım eşim benden daha lohusa, her hali batıyor gözüme, sanki bambaşka bir adamla yaşıyorum. İnşallah düzelir her şey...

Benim bebrğimde her gece sabaha karşı hırıltı değilde nasıl desem at gibi kişniyor 1 saat 2 saat devam ediyor sonra kakasını yapıyor ses kesiliyor acaba gazdan dolayı mı o sesler
Genizden sesler cikariyor dedim genelde hirilti gibi yutkunamama gibi tuhaf sesler dedim üşüttümü acaba diye sordum üşütmeden degil dedi gaz sancısı dedi degisik degisik sesler cikarabilir dedi

mama takviyesiyle ilk cocuklarini buyuten anneler vardi hatirlayamiyorum nicklerini..bir sorum var size kac ay bu sekilde devam edebildiniz?? Ise baslama vaktide yaklasiyor kara kara dusunuyorum nasil bir sistem kurmali diye..ayrilmayi bile dusunuyorum..
internette sut mevzusunu devamli okuyorum ciddi bir saglik sorunu yoksa anne sutunun artmamasinin bir nedeni yok diye..herseyi denedim ama arttiramadim bebek bile bosa cekmekten yoruldu usandi..oyle seyler yaziyor kI okuyunca benim gibi durumda olanlarin cocuklarin zekasi bagisikligi yeterince gelisemeyecek, eksiklikleri olacak algisi kafama yerlesiyor..insan neden ben sorusunu kendine sormadan edemiyor..oyle doldum ki bu konuda hep ayni tembihleri duymaktan oyle sıkıldimki...
sütü azaltan ilk şey ne yazık ki stres,,, olabildiğince stresden uzak dur,, birde utanma çekinmede azaltıyor sütü,,, ben KP çok çekindim utandım,, 5 günde sütüm o kadar azaldı ki,,,,
beslenmeye gelince öncelikle günde 3 LT istinassız su,, ( meyve ve bitki çaylarını saymıyorum)
ben kendim bir karışım yaptım, rezene, dereotu tohumu ve anosondan oluşan, 1 yemek kaşığı french press e koyuyorum iyice demlendikden sonra içiyorum,,, 3 su bardağı falan oluyor,,,
kuru dut ( siyahdan ziyade beyaz daha güzel), hurma,,,
bunun dışında bol yeşillik, dereotu, ve sağlıklı beslenme,,,,,
anne sütü tabiki de çok yararlı ama anne sütsüz büyüyen sağlıklı bebekler de var bence bu kadar kendine acımasız davranma,,,, biraz sakin ol,,, stressiz ol,,,

mrb kizlar biz dun karma asimizi ve rota virusu asimizi olduk, bugun de verem asimizi olduk cunku ozel hastanede yapılmıyormus verem asisi..
Kontrol sorunsuz gecti cok sukur 1 kg almisiz bu ay, evdeki tarti ile hastanedeki ayni cikti sevindim..
bu arada Kizim dışarı ciktigi zamanlar eve gelince uyuyor onu farkettim havalar düzelince duzenli disari cikaricam insallah..

cnm çoğumuz benzer seyleri yasiyoruz..
Bizler yorgunuz,uykusuzuz ve gerginiz haliyle.Onlardan da yardım ve anlayis bekliyoruz bu da olmayinca geriliyoruz..
Gececek diye umit ediyorum bu günler.
Ben mesela her isimi kendim gormeye alismisim, evle ilgili bicok seyi de ben hallederdim Ama su an Esimden bi seyler beklemek canımı sıkıyor zira ihmalkar bi yapısı var.Bugun internetten merdiven aldim dusun yani Allah'tan su internet var..

Su meselesi kafami karistiriyor su an sadece anne sutu aliyor kizim ama kv dun su ver diyip duruyo..Bi ara tv de saracoglu nu izlemistim o da anneler su vermiyo yanlis yapiyo demisti bebeklere. .
Mamanin içine zeytinyagini benim dr.um da söylemişti cnm..

Su meselesi kafami karistiriyor su an sadece anne sutu aliyor kizim ama kv dun su ver diyip duruyo..Bi ara tv de saracoglu nu izlemistim o da anneler su vermiyo yanlis yapiyo demisti bebeklere. .
Mamanin içine zeytinyagini benim dr.um da söylemişti cnm..
canim sadece anne sütü ile beslenen bebeklere su verilmez ama mama alan cocuklara su veriyoruz dedi dr bence sen verme su zaten anne sütünden alıyodur o suyu

cnm çoğumuz benzer seyleri yasiyoruz..
Bizler yorgunuz,uykusuzuz ve gerginiz haliyle.Onlardan da yardım ve anlayis bekliyoruz bu da olmayinca geriliyoruz..
Gececek diye umit ediyorum bu günler.
Ben mesela her isimi kendim gormeye alismisim, evle ilgili bicok seyi de ben hallederdim Ama su an Esimden bi seyler beklemek canımı sıkıyor zira ihmalkar bi yapısı var.Bugun internetten merdiven aldim dusun yani Allah'tan su internet var..
Bende hiç söylemem kendi anlasın yapsın isterim ilk günler bebek küçük korkuyor tutamıyor zamanla alışır dedim ses çıkarmadım ama benimde omuzlarım çok ağrıyor sancısı tutunca kucağımda sakinleştirmeye çalışıyorum kollarım ağrıyor o ise fosur fosur yatıyor bide arada uyanıp gaz damlası ver diyor sanki ben bilmiyorum vermeyi neler deniyorum Eskiden de böylemiydi bu adam

mama takviyesiyle ilk cocuklarini buyuten anneler vardi hatirlayamiyorum nicklerini..bir sorum var size kac ay bu sekilde devam edebildiniz?? Ise baslama vaktide yaklasiyor kara kara dusunuyorum nasil bir sistem kurmali diye..ayrilmayi bile dusunuyorum..
internette sut mevzusunu devamli okuyorum ciddi bir saglik sorunu yoksa anne sutunun artmamasinin bir nedeni yok diye..herseyi denedim ama arttiramadim bebek bile bosa cekmekten yoruldu usandi..oyle seyler yaziyor kI okuyunca benim gibi durumda olanlarin cocuklarin zekasi bagisikligi yeterince gelisemeyecek, eksiklikleri olacak algisi kafama yerlesiyor..insan neden ben sorusunu kendine sormadan edemiyor..oyle doldum ki bu konuda hep ayni tembihleri duymaktan oyle sıkıldimki...

Seni o kadar iyi anlıyorum ki. Süt artması öyle söylendiği gibi olmuyormuş maalesef. Kimden ne duyduysam denedim. Bi tek malt içeceği denemedim. 24 saat memede tutsam duracak yavrum ama ikimizde yoruluyoruz, zorla bıraktırıyorum açlıktan ağlamaya başlıyor. Geçen hafta 50-60 cc mama hazırlıyorum artık bu hafta o da yetmiyor 90 cc yapıyorum. Gene de tam doymuyor arkasından sık sık tekrar emziriyorum ne kadar anne sütü alsa kardır diye. Hele mamayı koklayınca vicdanım nasıl sızlıyor bebeğim bu pis şeyi içiyor diye. Etraftakiler aman ne üzülüyorsun bilmem kimin çocuğu da mama ile büyüdü çok güzel kilo aldı diye. Kilo almak sağlık göstergesi değil ki diyorum. Şekerli su içince tabi kilo alır. Elimizden gelecek tek şey mamadan önce mutlaka emzirmek, ne alsa kardır. Kilo ve zekası düşündürmüyor beni Allah'ın izni ile birşey olmaz ama tek sorun hastalıklara karşı ne kadar dirençli olacakları... Ben de 2 ay kadar sonra işe başlayacağım. senin düşüncelerin bende de mevcut. Allah yardımcımız olsun...
benim de sütüm bebeğim bir haftalıkken tamamen gitmişti çok üzüldüm emziremicem diye stresi azaltmaya çalışın kızlar bide humana yı deneyin
herkesin bu dünyada belli bir rıskı var bebeklerinde aynı rızkında varsa anne sütü almak o sut Bi şekilde gelecek arkadaşlar elimizde değil eşim ve görümcem böyle söylemişti ve bu beni çok rahatlattı her şeyi bıraktım sonra şükür geldi sütüm

X