mama takviyesiyle ilk cocuklarini buyuten anneler vardi hatirlayamiyorum nicklerini..bir sorum var size kac ay bu sekilde devam edebildiniz?? Ise baslama vaktide yaklasiyor kara kara dusunuyorum nasil bir sistem kurmali diye..ayrilmayi bile dusunuyorum..
internette sut mevzusunu devamli okuyorum ciddi bir saglik sorunu yoksa anne sutunun artmamasinin bir nedeni yok diye..herseyi denedim ama arttiramadim bebek bile bosa cekmekten yoruldu usandi..oyle seyler yaziyor kI okuyunca benim gibi durumda olanlarin cocuklarin zekasi bagisikligi yeterince gelisemeyecek, eksiklikleri olacak algisi kafama yerlesiyor..insan neden ben sorusunu kendine sormadan edemiyor..oyle doldum ki bu konuda hep ayni tembihleri duymaktan oyle sıkıldimki...
sütü azaltan ilk şey ne yazık ki stres,,, olabildiğince stresden uzak dur,, birde utanma çekinmede azaltıyor sütü,,, ben KP çok çekindim utandım,, 5 günde sütüm o kadar azaldı ki,,,,
beslenmeye gelince öncelikle günde 3 LT istinassız su,, ( meyve ve bitki çaylarını saymıyorum)
ben kendim bir karışım yaptım, rezene, dereotu tohumu ve anosondan oluşan, 1 yemek kaşığı french press e koyuyorum iyice demlendikden sonra içiyorum,,, 3 su bardağı falan oluyor,,,
kuru dut ( siyahdan ziyade beyaz daha güzel), hurma,,,
bunun dışında bol yeşillik, dereotu, ve sağlıklı beslenme,,,,,
anne sütü tabiki de çok yararlı ama anne sütsüz büyüyen sağlıklı bebekler de var bence bu kadar kendine acımasız davranma,,,, biraz sakin ol,,, stressiz ol,,,