2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
mama takviyesiyle ilk cocuklarini buyuten anneler vardi hatirlayamiyorum nicklerini..bir sorum var size kac ay bu sekilde devam edebildiniz?? Ise baslama vaktide yaklasiyor kara kara dusunuyorum nasil bir sistem kurmali diye..ayrilmayi bile dusunuyorum..
internette sut mevzusunu devamli okuyorum ciddi bir saglik sorunu yoksa anne sutunun artmamasinin bir nedeni yok diye..herseyi denedim ama arttiramadim bebek bile bosa cekmekten yoruldu usandi..oyle seyler yaziyor kI okuyunca benim gibi durumda olanlarin cocuklarin zekasi bagisikligi yeterince gelisemeyecek, eksiklikleri olacak algisi kafama yerlesiyor..insan neden ben sorusunu kendine sormadan edemiyor..oyle doldum ki bu konuda hep ayni tembihleri duymaktan oyle sıkıldimki...
Canim her cocuk her anne kisacasi herkes kendine ozeldir hepimiz dunyaya gelmis tek ve yegane insanlarz ne kadar genel gecer kurallarda kendimixi gorsekte bazen olaylari kontrol edemeyiz doktrlarda hep gecmisi ornk alip ilerde cikan cikabilecek sorunlari orneklem yapip genel gexer kuramlar yapamiyor bugun bisey dogru iken hopp yanlis olabiliyor kisacasi gulyuZlu annem dogru anne sutu vermek guzel harika bisey ama verememek elde olnamasi senden degil ve neden ben demek sunun gibi bisey bilmem seni ragatlatr mi :
Bir tenisci hemde en unlulerdenismini unuttum wemninton gakiba bilen duzeltsn birgun kariyerinin dorugundayken aids oluyor ve roportaj yapan bi gazeteci su soruyu soruyorneden siz diye dusunuyor musunuz oda diyorki bakin her yil bi cok ulkede bicok cocuk dogar bunlardan sadece belli kismi tenisci olur ve ergenlige kadar sadece bi kaci sakatlanmadan devam edip onlar icibdende sadece bi kac kisi olimpiyata katilir birinci olur ve ben onlardan olurken neden bendemediysem simdi demek cok buyuk bir ayip olmaz mi :KK66: yani canim benim sen anladn o kucuk yavrucagi o sekilde ve bu hasssasiyetle sen yetistirebilecekmisdin dusun ki baska bi a.nne mamayi dayadikca ohh diyecekti ne vicdan ne bisey yapacakti salla gitsn ohh kendine de anne diyecekti emin ol sen bunu buraya yazmasanda vicdaninda halletmissin

Kıyamam yaa çok takılma canım ben mamayla büyümüşüm çok şükür kolay kolay hastalanmam zekam da yetiyo kendime. Mamaya teşvik için söylemiyorum ama stres yaptıkça o süt iyice çekiliyor rahat olmaya çalış çevre onu tembihlemese başka bişi bulur mutlaka
Cok haklisin insan asla dort dortluk olamaZ mukemmel olamayz zaten tek istedigimizde bizi bize biraksnlar herkes nasi yetistiriyorsa bizde oyle yapalm ama inan hic degismiyor insanlari cozdum ben herkes kendi bildigini dogru saniyor fikir vermek ayri bisey ama moral bozmak apayri bu donemde bebislerimizin gozune bakip dunya bos hemde cok en onemlisi suan demeliyiz tekrar reset atmaliyiz beynimize yoksa kim super bi hayatvyasiyor :KK66:

mama takviyesiyle ilk cocuklarini buyuten anneler vardi hatirlayamiyorum nicklerini..bir sorum var size kac ay bu sekilde devam edebildiniz?? Ise baslama vaktide yaklasiyor kara kara dusunuyorum nasil bir sistem kurmali diye..ayrilmayi bile dusunuyorum..
internette sut mevzusunu devamli okuyorum ciddi bir saglik sorunu yoksa anne sutunun artmamasinin bir nedeni yok diye..herseyi denedim ama arttiramadim bebek bile bosa cekmekten yoruldu usandi..oyle seyler yaziyor kI okuyunca benim gibi durumda olanlarin cocuklarin zekasi bagisikligi yeterince gelisemeyecek, eksiklikleri olacak algisi kafama yerlesiyor..insan neden ben sorusunu kendine sormadan edemiyor..oyle doldum ki bu konuda hep ayni tembihleri duymaktan oyle sıkıldimki...
Canim hemen hemen ayni seyleri yaşıyoruz kalbimden gecen herseyi yazmışsın sut yapsin diye icmedigim kürler hosaflar pekmezler yemedigim otlar kalmadi gunde en az 2.5 litre su da iiçiyorum ama bi türlü sütüm artmiyor bi turlu anlamiyorum niye artmiyor her emzirmeden sonra 60 cc mama veriyorum öyle doyuyor ne yapacagımı bilmiyorum bunlar yetmezmis gibi herkesin anne sütü almazsa soyle olur boyle olur demesi yok mu sanki süt var da ben vermiyorum:KK11:

Seni o kadar iyi anlıyorum ki. Süt artması öyle söylendiği gibi olmuyormuş maalesef. Kimden ne duyduysam denedim. Bi tek malt içeceği denemedim. 24 saat memede tutsam duracak yavrum ama ikimizde yoruluyoruz, zorla bıraktırıyorum açlıktan ağlamaya başlıyor. Geçen hafta 50-60 cc mama hazırlıyorum artık bu hafta o da yetmiyor 90 cc yapıyorum. Gene de tam doymuyor arkasından sık sık tekrar emziriyorum ne kadar anne sütü alsa kardır diye. Hele mamayı koklayınca vicdanım nasıl sızlıyor bebeğim bu pis şeyi içiyor diye. Etraftakiler aman ne üzülüyorsun bilmem kimin çocuğu da mama ile büyüdü çok güzel kilo aldı diye. Kilo almak sağlık göstergesi değil ki diyorum. Şekerli su içince tabi kilo alır. Elimizden gelecek tek şey mamadan önce mutlaka emzirmek, ne alsa kardır. Kilo ve zekası düşündürmüyor beni Allah'ın izni ile birşey olmaz ama tek sorun hastalıklara karşı ne kadar dirençli olacakları... Ben de 2 ay kadar sonra işe başlayacağım. senin düşüncelerin bende de mevcut. Allah yardımcımız olsun...

İyi akşmlar kızlarr . Bebegimin gozleri dogumdan beri surekli çapaklanıyrdu. Geçen goz doktruna goturduk meger kanal tıkanıklıgı varmış. Damla ve masaj onerdi . Geçecek inşallah . Burayıda pzlemişim fazla giremiyorum arada giriyrm ama okuyamadıgım arada kaynayan sayfalar var . En son sayfadan baslıyrm okumaya vaktm olmadıgı için.
Gecmis olsun canım

Bence filesiz yikamk icin cok erken acikcasi ben cesaret edemem ck sukur biz 3 seferdir esimle yikiyoruz daha dogrusu ben yikiyorum o kovayi tasiyor onu ver bunu ver diyorum onlari veriyo ama sevi bebenin kopuklu filesini hic sevmedik cocuk hep yamuluyordu ne varsa eski filede var, ben hemn vucuduna su dokuyorum incecik bir bezimiz var onla yikiyorum esimde usumesun diye hep su dokuyo kollarina bacaklarina once basindan asagisini yikiyoruz sonra sirtini yikiyoruz basini yikiyip bidaha vucudunu durulayip hoppp havluya hemn bezini bagliyirum cunku gecen havlusu cis icindeydi:)
Darısı başımıza, sizden aldığım cesaretle demesem mi diye düşünüyorum. Karşı komşu teyze sağolsun yıkamak için çağır beni yıkarım diyordu, bir kez çağırdım ama hiç hoşlanmadım tarzından. Allah razı olsun ama çok yanlış şeyler yaptı. Bir de eski insanlara laf anlatmakta kolay değil, bizden iyi mi bileceksiniz modundalar. Banyo suyunu internette 36-38 derece olmalı diye okumuştum. Hava soğuk diye 38 olarak ayarlamıştım. Ooo bu su çok soğuk dedi ısıttırdı. Aynı sıcaklığa annem ve kv bu su sıcak çocuk yanar dedi. Bu varan 1. Sonra çocuğumun kafasından aşağı şarrrr diye su döktürdü. Nefes alamaz diyorum, dök döl bişey olma diyor. Bu da varan 2 :) en iyisi ben bir an önce alışayım.

Bu arada 40 larımız hayırlı olsun canım :)

Darısı başımıza, sizden aldığım cesaretle demesem mi diye düşünüyorum. Karşı komşu teyze sağolsun yıkamak için çağır beni yıkarım diyordu, bir kez çağırdım ama hiç hoşlanmadım tarzından. Allah razı olsun ama çok yanlış şeyler yaptı. Bir de eski insanlara laf anlatmakta kolay değil, bizden iyi mi bileceksiniz modundalar. Banyo suyunu internette 36-38 derece olmalı diye okumuştum. Hava soğuk diye 38 olarak ayarlamıştım. Ooo bu su çok soğuk dedi ısıttırdı. Aynı sıcaklığa annem ve kv bu su sıcak çocuk yanar dedi. Bu varan 1. Sonra çocuğumun kafasından aşağı şarrrr diye su döktürdü. Nefes alamaz diyorum, dök döl bişey olma diyor. Bu da varan 2 :) en iyisi ben bir an önce alışayım.

Bu arada 40 larımız hayırlı olsun canım :)
Aminnn cnm :)) hepimizin insallah 15 dk evvel yikadik,valla akil veren cok aklima uyani yapiyorum valla mesala bebekleri tuzlarlarmis yada suyuna tuz atarlarmis hadi dedim 40 banyomuz tuzlu olsun :) bi tatli kasigi kaya tuzu attim suyuna,birde 37-38 derece ck iyi diye biliyorum cunku iyikiii almisim diyebilecegim urunlerin basinda rossmandan aldigim bebek banyosu suyunu ayarlayan su aygiri seklinde termostatimix var inanilmaz kolaylik sagliyo kovaya atiyosun 39 u gecip 40 olunca hot diye kirmizi isik yanip sonuyo olski 36 nin altina dusersen mavi oluyo cold yazio alman mali birurun demekki verilen sinyallere gore37-39 arasi normal

B bir_melek
Canım emziremediğin zamanlar sütünü sağıp ver benim de göğüslerim acıyor çok alındığı zamanlar sağıp veriyorum hatta genelde sağıp veriyorum hiç mama vermedim şu ilk altı ayı atlatsam hayattan başka bekléntim yok. :)

Canim her cocuk her anne kisacasi herkes kendine ozeldir hepimiz dunyaya gelmis tek ve yegane insanlarz ne kadar genel gecer kurallarda kendimixi gorsekte bazen olaylari kontrol edemeyiz doktrlarda hep gecmisi ornk alip ilerde cikan cikabilecek sorunlari orneklem yapip genel gexer kuramlar yapamiyor bugun bisey dogru iken hopp yanlis olabiliyor kisacasi gulyuZlu annem dogru anne sutu vermek guzel harika bisey ama verememek elde olnamasi senden degil ve neden ben demek sunun gibi bisey bilmem seni ragatlatr mi :
Bir tenisci hemde en unlulerdenismini unuttum wemninton gakiba bilen duzeltsn birgun kariyerinin dorugundayken aids oluyor ve roportaj yapan bi gazeteci su soruyu soruyorneden siz diye dusunuyor musunuz oda diyorki bakin her yil bi cok ulkede bicok cocuk dogar bunlardan sadece belli kismi tenisci olur ve ergenlige kadar sadece bi kaci sakatlanmadan devam edip onlar icibdende sadece bi kac kisi olimpiyata katilir birinci olur ve ben onlardan olurken neden bendemediysem simdi demek cok buyuk bir ayip olmaz mi :KK66: yani canim benim sen anladn o kucuk yavrucagi o sekilde ve bu hasssasiyetle sen yetistirebilecekmisdin dusun ki baska bi a.nne mamayi dayadikca ohh diyecekti ne vicdan ne bisey yapacakti salla gitsn ohh kendine de anne diyecekti emin ol sen bunu buraya yazmasanda vicdaninda halletmissin
Ne guzel yazmissin. Duygulandirdin beni:)

Canim sutun nekadar yetersiz mesela gece cok oluyor gunduz mu azaliyor?benimde yetersizdi doktor mama ya basla sutun hic yetmiyor dediginde aglamistim hirs yaptim sonra cogaldi sutum hic mama vermemeye basladim.simdide gogus ucu yaralariyla basim dertte oldugu icin acisina dayanamadigimda gunde 60 ml mama veriyorum bazi gunler..moralini bozma sutun artacak emin ol..cok su ic..benim simdi sutum yetsede veremiyorum bak :KK43:
Ayni durumdayiz zaten uzun sure emiyo emzijle kandirip cekiyorum ama uyutma oncesi meme acisindAn gece bi kereye mahsus mama veriyorum bende

Merhaba hanyelee, bugun goz druna gittik, kanalda tikanma varmış, damla ve masajla acılacak inşallah, ikide de kuaför randevum vardı, sac kesimi, kas, agda falan derken inanılmaz rahatladım, kendime bakmayı özlemişim, bebisimede annem baktı, bebek arabasina koyduk, kizim maşallah hep uyudu hic kalkmadı, öyleki gündüzleri zor uyuyan kızım eve dönerken araba da bile uyanmadı maşallah kuzuma :KK48:
Ama bana cidden çook iyi geldi bu kişisel bakım zira cok ozlemişim.:KK76::KK49:
Ah ah canim nasil ozendim, bende kendimi saldim iyice pijama+yelek geziniyorum evde, sacimin uzunlugunu sorsan surama geliyor diyemem sacima bakmayali cok zaman oldu.. Bebisim 2 aylik biraz daha toparlanalim bende sahalara fit ve guzel anne olarak geri donmek istiyorum :21:

Canim arkadasimin sutu azdi mecbur mama takviyesi yapiyordu, bebegi 3 yada 4 aylikken arkaasim ramazanda sutum gitmez onsallah diye korkarak oruc tutmaya basladi inan sutu nasil olduysa artti ve mama vermeyo kesti

Oyle yapiyoruz zaten pinarcim
o zmn bn yanlişmı okudum cnm mesajında ilk vucudunu yıkıyrz sonra kafasını snra yine sırtını yazmışn bende okuyunca bebiş uşutmesin diye cvp yazdım cnm . Ben en once vucudunu sırtını bi guzel yıkayıp kafayı en sona bırakıyorum ama kafasını yıkarken bebegi yatırarak saçını arka tarafa sıyırarak yıkıyrm suyuda o şekilde dokuyrm korkuyrm bi yandanda kulagna kaçırcam diye . Gerçi genelde eşimle yıkıyoruz.

Son düzenleme:
Canim arkadasimin sutu azdi mecbur mama takviyesi yapiyordu, bebegi 3 yada 4 aylikken arkaasim ramazanda sutum gitmez onsallah diye korkarak oruc tutmaya basladi inan sutu nasil olduysa artti ve mama vermeyo kesti
Böyle hikayeler duymak beni hem mutlu ediyor hem de hala umut olduğunu umudumu kesmemem gerektiğini hatırlatıyor. 40 gün geçti artsa şimdiye kadar artardı, artık imkansız diyordum ama öyle değilmiş demek ki...

Hayırlı olsun canım simdi benim hamile oldugumu ögrendigim gün geldi aklıma şoktaydım kendimi öyle bir yormusum ki bütün gece uyumamısım rabbim insallah kucagina almayi nasib eder canim benim ilk iki ay iki kere kanamam oldu ben çok korkmustum sendeolursa korkma hemen doktora git birde mümkùnse tüp bebegi yapan doktoruna git ben gece oldugu icin yakın hastaneye gitmistim ödümuü kopardılar ama doktorum kızdı bana niye bukadar korktun bebegin gelisiyorsa kalp atisi varsa korkma demisti bana insallah sen kanama görmezsin
Hiç belirti yok kasikarım da acaba diye korkuyorum hamile yken sen neler yaşadın bazen belim agriyo geçiyo sanki hiç hamile degilmisim gibi göğüslerim açimiyo

Bu saatte yine aglayarak emzirmeye calistim dayanamiyorum artik silikon ucu taktim onlada guzelce sut gelmiyor yazik yavrumda yoruldu artik bir saat boyle cebellestikten sonra sagmaya oturdum bi yandan agliyorum..Birde emzirince doyan cocuk saginca okadar sut cikmiyor tabi doyamiyor..Allah yardimcimiz olsun ama krem surmekten yikamaktan yinede aci cekmekten bebegimi doyuramamaktan surekli sagmaya calismaktan aglayipdurmaktan cok bunaldim :KK43:

Bu saatte yine aglayarak emzirmeye calistim dayanamiyorum artik silikon ucu taktim onlada guzelce sut gelmiyor yazik yavrumda yoruldu artik bir saat boyle cebellestikten sonra sagmaya oturdum bi yandan agliyorum..Birde emzirince doyan cocuk saginca okadar sut cikmiyor tabi doyamiyor..Allah yardimcimiz olsun ama krem surmekten yikamaktan yinede aci cekmekten bebegimi doyuramamaktan surekli sagmaya calismaktan aglayipdurmaktan cok bunaldim :KK43:
Canim Allah kuvvet ve sabir versin.

Gogus kalkani denedinmi canim ben cok faydasini gordum yara olmaya baslayacagi anda iyilestirdim onunla.

X