- 13 Ekim 2014
- 237
- 459
Ben de şimdi hatırladım sizin durumunuzu. Maşallah sağlıklı bir bebek için ne kadar gereksiz üzüntüler yaşatıyorlar ailelere. Çok sinirleniyorum duydukça. Bu şekilde milyonda bir ihtimalleri saymaya kalkarlarsa hepimizde herşey olabilir. Rabbimin ol demesiyle olmuyor mu herşey?Saol canim ya . Bosyere uzduler son hafta bizi gayet iyi bi bebek 35 cm olurmus normalde bizimki 34 bir cm icin uzduler kilosu boyu falan cok guzwl dogdu 3850 55 cm bu degerlere gore kafa capi biraz kucuk oda cok normal cocuk dr. Herseyi guzwl dedi
Biz amniyosentez sonucunu alırken Çapada genetik bölümü uzmanın bir sonuç açıklayışı vardı ki... Evet şu anda kromozomal bir anomali görünmüyor ama bu sağlıklı doğacağı anlamına gelmez biz burada sadece birkaç sendroma bakabiliyoruz ama yüzlerce sendrom var. Gelişim bozukluğu olabilir, bilmem ne sendromlu doğabilir... Vs. Bu bahsettikleriniz artık herkeste olabilicek düşük ihtimaller. Onları düşünerek kalan 5 ayımı da ağlayarak mı geçireyim. Dahası eğer gebeliği sonlandırmayı düşünürseniz bir başka test daha var onu da yapalım dedi. Düşünmüyorum deyince iyi o zaman dedi. Ne kadar basit ve kolay söylemesi. Ağzımdan çıkacak bir kelime ile sağlıklı bir bebeği öldürüp ölü doğum yaptıracaklar. Bu kararı veren insanlar da var maalesef. Bu kadar basit olmaması gerektiğini düşünüyorum.