- 29 Ağustos 2013
- 2.049
- 3.001
Bızde kontrolden geldık. Once nst ye baglandık. Hıc sancı cıkmadı. Sonra ultrasonda baktı doktor. Ikı hafta once 3300 olan kılosu bu gun 4100 cıktı. Soka gırdım tabı. Doktorda ınanamadı ve tam dort kez Ölçtü. En son 3900 civarı ama kilolu bir bebek dedi. Catı olcumunde de 1cm acılmam varmıs. Dar kalçalı bir yapım oldugunu normal doguma daha 1. Haftam oldugunu bu surecte bebegın daha da kilolanacagını soyledı. Çok panik oldm. Kafam karmakarısık eger istersen yarın sezeryanla kucagına alırsın dedı. Beklemek ıstersemde haftaya ptesiye kontrol verdı. 4 kilo ustunde normal dogum nasıl olur nasıl yaparm heyecandan panıkten migdem bulanıyo. Ne zormus karar vermek
Normal dogumu epıdural normal dogum olarak konusmustuk bu arada. Bebek kılolu bıle olsa epıdural normal dogum yardımcı olur mu acaba
bi kaç sayfa önce yazmıştım. 2 Aralık günü suni sancı ile 41+0 da normal doğurdum. Suyumu patlattıklarında çok berrak olduğunu söylediler. Yani ben daha bekleyebilirdim de.. Tek sıkıntım Plesanta çok yaşlanmış, hatta kireçlenmeye başlamıştı.Doktorum bana bebegın kilolu olmasından kaynaklı dogum yoluna gırmedıgını soyledı. Catı dar, baş buyuk olunca boyle olur dedı. yınede cesaretlendım bıraz. Dikişi hissetmen kötü olmus. Aslında beklenen bısey olsa gerek cunku bıldıgım kadarıyla sadece rahım kaslrındakı agrıyı azaltma ıslemı uygulanıyomus. Tam anlamıyla hıssı kesmıyorlarmıs. Genel olarak dikiş hissediliyo anladığım kadarıyla...
Epidural için 4 cm i bekledik ama bi saat içinde açılma tam olduğu için epidural yapılamadı.
Doğumun hemen arkasından bi iğne yaptılar, sanırım lokal anestezi içindi. Ve dikişleri hiç hissetmedim.
Tabi herkesinki bir olmaz ama ben 5 saat süren suni sancı sonucu çok da zor olmadan doğurdum çok şükür.
Allah hepinizin gönlüne göre versin ama normal dogumdan korkmayn lütfen. Acele etmeyin. Hareket takibi vs önemli ama panik olmayın. Suyunuz iyiyse, hareketleri iyiyse, tabi ekstra bi durumunuz yoksa bekleyin. Bebeğin kilosu falan ürkütmesin sizi.
Bol bol yürüyüş yapın, pilatese oturun. Temizlik yapın, yer silin :) doktorumun en önemli tavsiyesi