• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
@Fesaa shine-15 shine-15 arkadaslar yanlis hatirlamiyorsam sizlerde de vardi bu sorun. Yanlış olduysa lutfen kusuruma bakmayın..
merhaba evet benim kızımda da şüphe var ama birtürlü kesinleşmedi neye alerjisi olduğu. kakası diyete rağmen mukuslu. doktorumuz ek gıdaya başlayabilceğimi alerji riski düşük olan sebze meyve başlamamı istemişti. ben 20 gün kadar ufak denemeler yaptım zaten bebeğim hiçbirinin tadını beğenmediği için mıktarı arttıramadım ama mukus arttı sanki. o yuzden son 3 gündür vermiyorum ve mukusun azalmasını bekliyorum. kafam çok karışık açıkçası

Merhaba güzel anneler ben kismetse 2016 mayis annesi olucam bir oğlum daha oluyor büyük oğlum temmuz 2011li. Size sormak istediğim mayis ayi için uzun kollu badiler mi almalıyım sanki o zamanlarda hava çok da sıcak olmuyor oğluma abisinden kalanlar hep kısa kollu sortlu takımlar nasıl yapmalıyım bir aydinlatirsaniz sevinirim

Düzelir inşallah ama kendin yediklerine dikkat etmelisin.yediklerinde alerjik olur.bir an önce ekime baş vurmalisin.kabizlikdan da olur.

Merhaba güzel anneler ben kismetse 2016 mayis annesi olucam bir oğlum daha oluyor büyük oğlum temmuz 2011li. Size sormak istediğim mayis ayi için uzun kollu badiler mi almalıyım sanki o zamanlarda hava çok da sıcak olmuyor oğluma abisinden kalanlar hep kısa kollu sortlu takımlar nasıl yapmalıyım bir aydinlatirsaniz sevinirim
Merhaba 2.oglusunuz hayirli olsun oglum 18 mayis dogumlu yaklasik 2 ay uzun kollu giydirdik hava serindi birde üşür diye ya kolsuz bady ustune uzun kollu bady yada hastane cikisi icine yarim yada kolsuz giydi yelek bile giymisti kuzucum

Merhaba canım...

Öncelikle Allahım sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına almayı nasip etsin inşallah...

Benim bebeğim 1 Mayıs doğumlu evet havalar ılık oluyor ama bebeklere göre soğuk tabiki... Hatta kaldığımız odanın kaloriferini bile açtık kalın pattaniye polar kullandık 40 miz çıkana kadar çok dikkat ettim üşütmesin diye...
Kesinlikle yeni doğan giyisilerini uzun kollu almalisin kısa kollu giyinemez bahar ayı olduğu için gündüzleri güneşli havada sıcak oluyor ama akşamları soğuyor...

Şimdiden hayırlı olsun. Allahım kolay kurtarsın senide..

shine-15 shine-15 belirtin sadece mukuslu kakamıydı. Benim kızımın karnindan gur gur diye ses gelirdi. Emerken 3 yudum çeker sonra yay gibi gerilir ağlardı. Doktor kontrolunde popoda çatlak da olduğu ortaya çıktı. Poposu pisik gibi hep kırmızı ara sıra geçerdi sadece. Aksamlari falan cok huzursuz olurdu. Acaip gazli bir bebek.Aylık 650_700 gr kilo alırdı ama son ay 300 gr aldı. . Bizim belirtiler bunlardi. Ben 1 haftadır diyetteyim. Süt, icinde süt ve sütün zerresi geçen hic bir şeyi tuketmiyorum, (peynir,yogurt, margarin,tereyag,, vb. Paketli ekmek makarna bile) paketli hic bir ürün (etiket okumak gerekiyor herseyin icine süt ve peynnir altı suyu koyuyorlar) , yumurta, cikolata, dana eti, tavuk eti, kuruyemişler, turuncguller, asitli sirkedir, limondur, domates (pişmiş yiyorum) cig yemiyorum. Valla yediklerim daha azdir :) ekmegi evde mısır unuyla kendim yapıyorum. .ben diyetin meyvesini almaya başladım. Artik karnindan ses gelmiyor. Emmesi cok güzel. .ve kakasinda löp mukus olurdu. Simdi farkedilir derecede azaldi. Kalsiyum destegi almaya basladim. Cunku gidalardan hic kalsiyum almiyorum.Ama suan kendi başıma ilerliyorum. Doktor arayisindayiz. En yakin zamanda test yaptirmamiz lazım. Siz alerji testi yaptirdinizmi? Cok yazdim hakkini helal et.

shine-15 shine-15 belirtin sadece mukuslu kakamıydı. Benim kızımın karnindan gur gur diye ses gelirdi. Emerken 3 yudum çeker sonra yay gibi gerilir ağlardı. Doktor kontrolunde popoda çatlak da olduğu ortaya çıktı. Poposu pisik gibi hep kırmızı ara sıra geçerdi sadece. Aksamlari falan cok huzursuz olurdu. Acaip gazli bir bebek.Aylık 650_700 gr kilo alırdı ama son ay 300 gr aldı. . Bizim belirtiler bunlardi. Ben 1 haftadır diyetteyim. Süt, icinde süt ve sütün zerresi geçen hic bir şeyi tuketmiyorum, (peynir,yogurt, margarin,tereyag,, vb. Paketli ekmek makarna bile) paketli hic bir ürün (etiket okumak gerekiyor herseyin icine süt ve peynnir altı suyu koyuyorlar) , yumurta, cikolata, dana eti, tavuk eti, kuruyemişler, turuncguller, asitli sirkedir, limondur, domates (pişmiş yiyorum) cig yemiyorum. Valla yediklerim daha azdir :) ekmegi evde mısır unuyla kendim yapıyorum. .ben diyetin meyvesini almaya başladım. Artik karnindan ses gelmiyor. Emmesi cok güzel. .ve kakasinda löp mukus olurdu. Simdi farkedilir derecede azaldi. Kalsiyum destegi almaya basladim. Cunku gidalardan hic kalsiyum almiyorum.Ama suan kendi başıma ilerliyorum. Doktor arayisindayiz. En yakin zamanda test yaptirmamiz lazım. Siz alerji testi yaptirdinizmi? Cok yazdim hakkini helal et.
Saydığın belirtilerin hepsi bizde de var :( ben diyetimde sadece buğdayı cikarmamistim geriyo denemek icin o kaldi. Misir ekmegini kendin mi yapiyosun? Bir de onumuzdeki hafta laktoz hasasiyeti var mi diye kaka tahlili yaptircam. Alerji testi kanda toplam alerji düzeyine bakildi negatif denildi. Mama kullanmiyoruz sadece emiyo ama kilo alimi cok düştü. Suan bugdayi da kesip kaka tahlilini beklicem. Ben de başka bir dr bulucam büyük ihtimalle.

E elfglce Merhaba. . Benim bebeğim de süt ve çoklu besin alerjisi var.. çocuk gastro ya gitmelisiniz. .suan ek gıdaya başladık. 3 gün kuralı ile.. face book unuz varsa mutlaka Alerji ile yaşam platformu var.. oraya üye olun. İnanin ben doktordan çok ordan fayda gördüm ..

shine-15 shine-15 ben disaridakileri ekmeklerin icine süt ve turevi kattiklarindan guvenmedigimden diyette kacak olmasin diye kendim yapıyorum insallah bugday yada gluten hassasiyetimiz yokturr.. onu cikarmadim diyetimden yani normal unla evde yapilan lavas tarzi ekmegide yiyorumm.. misir unu koyuyorum biraz zeytinyagi su azicikta un atıyorum icine kek gibi oluyor onu tuketiyorum. Yoksa doymak ne mumkun. Gaitada reduktan maddeye baktirin belki laktoz hassasiyetide vardir. Laktazm diye damla var her emzirmede ondan kullanılıyor. . Ben kullandim damlayi bende ise yaramadi çünkü test negatif çıkmıştı. Ama rahatlatiyor bebekleri. Allah sifa versin. Cok sukurki gecici bir durum. Biraz sabir gerek.

A asi mavi merhaba. Sirf o grup icin hesap açtım. Yoksa kullanmiyordum. Istanbuldaysaniz gittiginiz ve memnun kaldığınız doktor varsa paylasirmisiniz..

E elfglce istanbuldayim ... o kadar çok gezdim ki doktor doktor.. hepsi fiyasko çıktı .. Fugen cullu cokugras varya. Bu konuda uzman. . Grupta duymussunuz dur ben ona gidiyorum 5 ay sonra ancak sira geldi..ona gidene kadar da çocuk doktorumuz takip etti. Bu konuda deneyimli ve bilgili. Avcılar da Atai tulunoglu

shine-15 shine-15 ben disaridakileri ekmeklerin icine süt ve turevi kattiklarindan guvenmedigimden diyette kacak olmasin diye kendim yapıyorum insallah bugday yada gluten hassasiyetimiz yokturr.. onu cikarmadim diyetimden yani normal unla evde yapilan lavas tarzi ekmegide yiyorumm.. misir unu koyuyorum biraz zeytinyagi su azicikta un atıyorum icine kek gibi oluyor onu tuketiyorum. Yoksa doymak ne mumkun. Gaitada reduktan maddeye baktirin belki laktoz hassasiyetide vardir. Laktazm diye damla var her emzirmede ondan kullanılıyor. . Ben kullandim damlayi bende ise yaramadi çünkü test negatif çıkmıştı. Ama rahatlatiyor bebekleri. Allah sifa versin. Cok sukurki gecici bir durum. Biraz sabir gerek.
Amin Allah hepsine şifa versin. Ne dokundugunu tespit etsem diyet yapmaya alıştım zaten. Bulamamak cok moral bozucu :( ekmegi ben de evde yapiyordum hic paketli gida tuketmiyorum ama sonuç alamadik malesef.

kızlar selam bebekleriniz emeklemeye başladı mı bizim sıpa poposunu kaldıramıyor : ) hiç emeklemede gözü yok ellerini uzatıp ayağa kaldır beni diyor oyle dikiliyor çok hoşuna gidiyor

İyi geceler anneler. . Bende burayı sessiz takip edenlerdenim.. hamileligimin ilk günlerinden beri mutlaka her gun girip bakarım.. bi cok sey öğrendim sizlerden.. benim sorum bir ara forumda gıda alerjisinden suphelenen arkadaslar vardı. Bebeginde mukuslu kaka görenler vardi.Benimde bebegimde alerji belirtileri var. Ama daha sonra kimseden ses çıkmadı.. doktorumuz ek gidayada baslatmadi. Sorun duzelmeden olmaz dedi. bu arkadaslar ne yaptılar merak ettim.yani nasıl bir yol izlediler hangi doktora gittiler. Ek gıdaya basladilarmi. Herhangi bir sorun oldumu. Kafam baya karıştı .. bana yardimci olurlarsa sevinirim.
Merhaba benim bebeğim de alerji tepkileri var. Doktorum salı gününe alerji için kan tahlili istedi. Ama bazı gidalarda kan tahlili de çıkmaya biliyor. Deneme yanılma yöntemi ile bulabiliyorsunuz. Benim bebeğim 7 ay 10 günlük. İlk belirtiler deri de kuruma ve az kilo alımıyla oluştu. Sonrasında ek gıdaya geçince inek sütüne ve ürünlerinden yediğinde ağzının kenarı kızarmaya başladı. Kızarıklıklar oluştu vücudunda. Ve en son yoğurt verdiğimde sürekli kustu. Her bebeğin alerji ye tepkisi farklı olabiliyor. Kakasina gelince köyü yeşil. Bazende mukuslu yapıyor. Alerji bebeklerine özel mamadan kullanıp kasik maması yla 2 öğün yedirebiliyorum. Suan başka bişey yediremiyorum. Aklıma gelen bunlar arada yine yazarım. Sevgiler

kızlar selam bebekleriniz emeklemeye başladı mı bizim sıpa poposunu kaldıramıyor : ) hiç emeklemede gözü yok ellerini uzatıp ayağa kaldır beni diyor oyle dikiliyor çok hoşuna gidiyor
benim kızım 20 mayıs doğumlu aynı sizin ki gibi ayağa kalkmak istiyor sürekli emekleme yok

Benim bebegimde 1 mayıs doğumlu...

Artık desteksiz oturabiliyor ama ayakta durmayı daha çok seviyor. Ellerinden tutuyorum ve ayakta dik duruyor hatta ellerini bırakıyor yalnız halde 5 yada 10 saniye kendiliğinden duruyor sonra dengesi bozuluyor tutuyorum..
Yürütece koyuyorum yürüyor istediği yerlere gidiyor.. Gezmeyi çok seviyor camdan devamlı dışarı bakıyor kapıya doğru gidenlerin arkasından ağlıyor anliyorum ki kendiside dışarı çıkmak istiyor ama malesef önümüz kış ve evdeyiz.. Korkuyorum dışarı fazla çıkaramıyorum hemen burnu akmaya başlıyor helen bağışıklıgı zayıf malesef...

Yalnız bizimde uykularimiz kısaldı gün içerisinde 3 kere uyuyor ama en fazla 30 dk uyanık olduğu vakit daha uzun oluyor..

Yeme düzenimiz çok iyi mamayi azalttim ve artık herşeyi pure yapıp vermiyorum biraz puturlu bırakıyorum.. Çiğneme refleksi bu aylarda geliştiği için alışsın istiyorum..

Şimdilik gelişmeler bu kadar.. Sizlerin her yazdiginizi okuyorum takipteyim..

Benim bebegimde 1 mayıs doğumlu...

Artık desteksiz oturabiliyor ama ayakta durmayı daha çok seviyor. Ellerinden tutuyorum ve ayakta dik duruyor hatta ellerini bırakıyor yalnız halde 5 yada 10 saniye kendiliğinden duruyor sonra dengesi bozuluyor tutuyorum..
Yürütece koyuyorum yürüyor istediği yerlere gidiyor.. Gezmeyi çok seviyor camdan devamlı dışarı bakıyor kapıya doğru gidenlerin arkasından ağlıyor anliyorum ki kendiside dışarı çıkmak istiyor ama malesef önümüz kış ve evdeyiz.. Korkuyorum dışarı fazla çıkaramıyorum hemen burnu akmaya başlıyor helen bağışıklıgı zayıf malesef...

Yalnız bizimde uykularimiz kısaldı gün içerisinde 3 kere uyuyor ama en fazla 30 dk uyanık olduğu vakit daha uzun oluyor..

Yeme düzenimiz çok iyi mamayi azalttim ve artık herşeyi pure yapıp vermiyorum biraz puturlu bırakıyorum.. Çiğneme refleksi bu aylarda geliştiği için alışsın istiyorum..

Şimdilik gelişmeler bu kadar.. Sizlerin her yazdiginizi okuyorum takipteyim..
benim kızım günde iki sefer uyuyor ve biri 2,5 3 saat diğeride yaklaşık 2 saat toplamda gündüz 6 saate yakın uyuyor. 3 öğün ek gıda veriyorum kahvaltı kıymalı çorba ve yoğurt veya meyve 750 800 cc ye yakında mama.birde her akşam bizle birlikte sofraya oturuyor ne yersek ona da tattırıyorum. 1 yaşına kadar mama veya anne sütü bebeğin asıl besinleri olduğu için mamayı verebildiğim kadar veriyorum. alması gereken vitamin minarel demir hepsini alsın diye. yürüteçle geri gidebiliyor şimdilik. gel babası yapıyor tel sarar yapıyor ama canı isteyince. banyo yapmaktan çok hoşlanıyor ancak giyinmekten hiç hoşlanmıyor çıplaklığı seviyor:) yaklaşık 3 haftadır geçmeyen burun tıkanıklığı akıntısı sonunda geçti. Üst üste 3 gece sıcak banyo yaptırdım öyle kurtulduk. devit 3 dışında hiç birsey kullanmıyorum. şimdilik aklıma gelenler bunlar.

benim kızım günde iki sefer uyuyor ve biri 2,5 3 saat diğeride yaklaşık 2 saat toplamda gündüz 6 saate yakın uyuyor. 3 öğün ek gıda veriyorum kahvaltı kıymalı çorba ve yoğurt veya meyve 750 800 cc ye yakında mama.birde her akşam bizle birlikte sofraya oturuyor ne yersek ona da tattırıyorum. 1 yaşına kadar mama veya anne sütü bebeğin asıl besinleri olduğu için mamayı verebildiğim kadar veriyorum. alması gereken vitamin minarel demir hepsini alsın diye. yürüteçle geri gidebiliyor şimdilik. gel babası yapıyor tel sarar yapıyor ama canı isteyince. banyo yapmaktan çok hoşlanıyor ancak giyinmekten hiç hoşlanmıyor çıplaklığı seviyor:) yaklaşık 3 haftadır geçmeyen burun tıkanıklığı akıntısı sonunda geçti. Üst üste 3 gece sıcak banyo yaptırdım öyle kurtulduk. devit 3 dışında hiç birsey kullanmıyorum. şimdilik aklıma gelenler bunlar.

ay o burun tıkanıklığı beni bitirdi koca adam gibi nasıl sıvı sümük aynı dediğiniz gibi 3haftadır devam ediyor banyo yaptırdığımda rahatlıyor ama ertesi gün yine aynı :@ bizimki de 6 mayıs doğumlu 1 aydır düzenli uykusu var gündüzleri geceden bahsetmiyorum çünkü sık uyanıyor :( neredeyse her saat başı diyebilir ve sıçrayarak uyanıyor meme vermeden sakinleşmiyor açıkcası ağlatma taraftarı da değilim yatır kaldır da denedima ma tracy hogg un dediği kadar katı olamadığım için bi işe yaramadı doğal olarak, ben de emeklesin diye önüne oyuncak falan koyuyorum ama karnının üzerinde debelenmeyi seçiyor sıpam : ) kendi ne zaman isterseemeklesin dedim ben de

Back