Hayırlı cumalar kızlar.Benim sezeryan tarihim 21 mart olarak belirlendi.Bir haftam kaldı diyelim işte.
kerem miydi cnm oğlunun adı umarım yanlış yazmadım listeye
Ben de bugun yuruyemedim hem hava soğuk hem kalkınca bacaklarimda kasılma vardı kalcam belim fenaydi ama alışverişe çıkınca biseyim kalmadı:)Biraz yürüsem belim ağrıyor merdiven olayınıda nasıl olcakki evim birinci katta bina içindede in çık olmaz :) benim iş zor yani :) hakkımızda hayırlısı
biz yapıyoruz cnm ilk günden beri başta çok vermek istemedim ama oğluş kaka yapmamaya ve kilo almamaya başlayınca artık daha rahat veriyorum önce emzirip arkasaından mama veriyorum neyseki kilo almaya başladı ve tuvaletinide yapıyorBekleyen arkadaşlar Allah sağ salım kavustursun inşallah.
Beklemek de zor ben iyice yorulmuş ve sıkılmıştım son zamanlar.
Bebis gelince de tatlı yorgunluklar oluyor.
Lohusa psikolojisi ayrı bir durum tabi.
Emziren anneler mama takviyesi yapan var mi?
sabah 9.30 da sezeryan oldum akşam 5 de kaldırdılar ilk sonrada ben ara ara kalkıp dolandım.Kızlar sezeryan sonrası yataktan kalkıp yürüyüş yapmanız kaç saatte oldu ?
Ya benim de midem cok bulaniyor sanki ilk gunlere dondum lavaboya zor yetisiyorum sabahlari, dedigin canimda her seyi istiyor normal mi ki mide bulantisi son zamanlardabebek doğmadan uykusuzluk başladı bende. kaşınmaktan uyuyamıyorum, uykumdan uyanıyorum. atletim kan içinde hep benlerimi koparmışım kaşırken yarın doktora gidicem bakalım. mide bulantım da oluyo arada. ama midem hiç durmuyo :) cipsler acılı çiğ köfteler. bebek doğacak ben aşermeye başladım
Ben de bugun yuruyemedim hem hava soğuk hem kalkınca bacaklarimda kasılma vardı kalcam belim fenaydi ama alışverişe çıkınca biseyim kalmadı:)
Bende 1.kat oturuyorum ama 9 kat inip çıktım gecende sonuçta herkes asansör kullanıyor kimseyle karşılaşmadım :) gören de anlar zaten halimi
ama eşime haber veriyorum nolur nolmaz :)
Kendini motive etmek için adimsayar uygulamasi indirip Evin içinde bile ne kadar yürüdüğünü hesaplayabilirsin
yada bol bol hafif ev işi
Biberonla mi veriyorsun peki?biz yapıyoruz cnm ilk günden beri başta çok vermek istemedim ama oğluş kaka yapmamaya ve kilo almamaya başlayınca artık daha rahat veriyorum önce emzirip arkasaından mama veriyorum neyseki kilo almaya başladı ve tuvaletinide yapıyor
Beni de ekler misin canim 7 mart 10.30 kizimin adi duru 2600 gram dogdukerem miydi cnm oğlunun adı umarım yanlış yazmadım listeye
fatma teşekkür ederim cevabın icindr.una söyle ayrıntılı yazsın bazı dr.lar yazmıyormuş galiba.izninin ne zaman biteceği tarihi belirtsinler.(gerçi sen dönemi kapatırsın heralde.)3 nüsha da doğum belgesi veriliyor birini nüfusa birini işyerine vericeksin(eğer bebek senin üstüne olacak ve doğum parasını sen alacaksan) birinide eşin doğum izni kullanacaksa eşin işyerine verecek.eğer bebek eşinin üstüne olacaksa eşin belgeyi kendi iş yerine verir.ozaman sende okulundan bir belge alıcaksın doğum parasını almayacagına dair o belgeyide eşin kendi okuluna verecek.
3 gün sonra kız doğacak hala isim net değil , YAREN de karar kılsak mı kızlar ne dersiniz ? Bu kararsız olmak kadar gıcık Olduğum bişi yok[/QUOTE
Bencede yaren guzel isim, tabi sizin karariniz artik dogunca bebis diye sevmeyinde
Dünkü kontrolümde nst de doğum sancılsrım çıktı, doktor açılmayı görmek için muayene yaptı, 2 cm kadar açılma varmış. Eve yolladı, sancılar sıklaştırsa hastaneye gelmemi söyledi. Bu arada dün aksamdan bu yana bebeğin hareketlerini hiç hissetmiyorum( korkuyorum bebeğe bişey olmasından.
Canim ne yaptin hareket hissedebildinmi, doktora gittinmi merak ettim. Insallah bi problem yoktur
Merhaba kizlar yazmak icin anca zaman bulabildim durudan. Hastaneden ciktiktan sonra sanki evimize nese geldi duruyla birlikte. Artik evde surekli ugrasicak bisey var cunku. Surekli onun basindayiz hepimiz sesler kesilmiyo herkes konusuyo o agliyo soyle boyle evin ev oldugunu yeni yeni anliyo insan. Normalde eve gel yemek ye dusunu al televizyon izle islerini yap yat uyu olan hayatina can geliyo. Inanin o gece uyuyamamalarim bile hosuma gitmeye basladi gozlerine baktikca uyuyasimda gelmiyo hic. Cirkin mi cirkin (dunya guzeli) bi kizim var allah nazarlardan saklasin hepimizin bebislerini. Hastaneden ciktigimiz gun humana emzirme cayini aldik herkes met ediyodu denemekte yarar var dedim. Hastanede hic sutum yoktu mecburen ac kalmasin diye mamayla besledik. Ve gogus ucum olmadigi icin duzgunde ememedi o yuzden pompada kullandim biraz tetiklesin memeyi diye. Eve girdik direk humana cayini ictim ve duruyu emzirmeye calistim biraz gogus ucumu tutamiyo tutamadigi icin onunda sinirleri bozuluyo o agliyo ben agliyodum. Sonra mecburen yine mama verdik. Pompayi ev icinde almistik oturdum sikayim bari biraz gelir belki 5-10 damla onu veririm kasikla dedim bide baktim 60 cc cikti tek mememden resmen nasil mutluyum hemen tekrar emzirmeyi denedim ama tabi ememiyo benim kiz yine meme ucum yok nefesinide zorluyo oyle olunca mecburen sagdigimi biberonla verdik ama yinede sutum cogalsin diye zorlada olsa emziriyorum 5-10 dakika sonra ustune sagip veriyorum gecede uyanamiyo katiyen meme ucu olmayincada tutmuyo yine sagip veriyorum bazen gece cok gelmiyo sutum gun icinde bitiyo o yuzden mama takviyesi yapiyoruz geceleri. Doktor hafif sariligi oldugunu soyledi erken dogmasindan kaynakli olarak ama tedavi gerektirmedigini bol anne sutu alirsa gecicegini soyledi o yuzden mecburende olsa cok az mama verip surekli elimde pompayla dolasir oldum. Gaz sancisi 15 gun olmaz diyodu herkes ama bizim basladi bile ikiniyo surekli ciksin diye ama zorda olsa masajla zeytinyaglariyla rahatlatip cikartiyoruz. Gazi olunca agliyo zaten bide aciktiginda baskada sorunumuz yok suanlik allah nazarlardan korusun bebisimi. Gogus ucu icinde bugun gogus ucu silikonu aldik onu denicem bakalim umarim ise yararda annecigini uzmez durucuk. Ben simdi duruyu emzirmeyi denemeye gidiyorum hepinizi opuyorum kizlarrrr
Masallah duru hanima. Cok guzel anlatmissin icim gitti resmenbende istiyorum kizim gelsin diye ama bazende diyorum bakabilecekmiyim diye korkuyorum rabbim kolayligini verir muhakkak. Bizim icinde minik kizinin mis kokusunu kokla annesi
Sondayı takarken ve çıkarırken çok acı alıyormu ?dun spinal sezeryana oglumu aldim kucagima cok sukur .onda ciktim ameliyattan iki bucuk gibi ilk yuruyusu yaptim kisacik tabi..ucte sondayi cikardilar ondan sonrada tuvalete kadar uc dort saatte bir gittim.geceye kadar bisey anlamadim gece yanmalar basladi gaz sancisi basladi agri kesici igne yapilinca hafifledi oda sukur.malesef oglus emmiyor mama yiyor.parmagi badiyi emiyo memeyi emmiyotabi pesetmiyorum ara ara deniyoz ama tik yok
Hissetmiyosun canim genel olmucaksan rica et uyustuktan sonra taksinlar rahatsiz olurum diye dusunuyosan ama zaten cati kontrolu sondadan kat kat kotu dusun yani icin rahat olsunSondayı takarken ve çıkarırken çok acı alıyormu ?
Spinal olucam çatı muayenesi yaptırmadım o yüzden bilmiyorum başından beri sezeryan istiyordum çünkü.Hissetmiyosun canim genel olmucaksan rica et uyustuktan sonra taksinlar rahatsiz olurum diye dusunuyosan ama zaten cati kontrolu sondadan kat kat kotu dusun yani icin rahat olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?