• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Hayırlı cumalar kızlar biz bugün 39. Haftamıza girdik kızımla dün kontrolüm vardı nst de sancım yok kızım hala yukarda doğum kanalına girmemiş baştan beri normal istiyoruz dr umla ama bu kanala girmeme işi beni biraz tedirgin etti bu iki hafta içinde girer dimi ana babası gibi sabırsız olmıcak bu kız anladık :) bide geçen hafta kilosu 2840 dı şimdi 2880 olmuş dr kalp atışı normal sorun yok annesi gibi minyon olacak dedi acaba neden kilo almadı
Kız çocukları genelde erkeklere göre daha az kilo alıyorlarmış doktorunda normal dediyse takma kafana doğumdan sonra alır :)
 
Kız çocukları genelde erkeklere göre daha az kilo alıyorlarmış doktorunda normal dediyse takma kafana doğumdan sonra alır :)[/QUOTE

Aslında normal istediğim için az kilo avantaj ben kafama takmıyorumda 40 gr da çok az dimi :) gerçi bende geçen h af ta mide bulantısı çektim iştahım yoktu oda bana uydu galiba :)
 
:KK45::KK45::KK45:bebek doğmadan uykusuzluk başladı bende. kaşınmaktan uyuyamıyorum, uykumdan uyanıyorum. atletim kan içinde hep benlerimi koparmışım kaşırken :( yarın doktora gidicem bakalım. mide bulantım da oluyo arada. ama midem hiç durmuyo :) cipsler acılı çiğ köfteler. bebek doğacak ben aşermeye başladım :KK45:
 
haftalık kilo kontrolüne ,ağırdı , pazartesi gidicez bakalım ne diyecek... Yetmiyorsa mama takviyesi :KK43:

Kız çocukları genelde erkeklere göre daha az kilo alıyorlarmış doktorunda normal dediyse takma kafana doğumdan sonra alır :)

zaten normal doğum için bu bir avantaj :) 3 kilo civarında olsun yeter dışarda kilo aldırırız miniklerimize
 
Bebeğin hareketleri nasıldı? AzAlma hissedîyormusun hiç
Azalma var canım Dr a sordum 4 kiloyu geçti çok normal içer de at kosturmasini bekleme dedi günde 10 kere hareket etmesi yeterli dedi takip ediyoruz bakalım bana da suni sancı yolları gözükuyar heralde hakkımızda hayırlısı :)
 
Yok yok normal doğum düşünüyorsun bide gayet iyi zaten mide bulantısı falanda etkilemiştir takma kafana Dünya'ya gelsin sağlıkla bir şekilde kilo alır zaten :)
 
Kızlar sezeryan sonrası yataktan kalkıp yürüyüş yapmanız kaç saatte oldu ?
Ben 6 saat sonra kalktim canim sanki karninin icinde ki hersey yukari cikmista ayaga kalkinca yerine oturuyormus yavastan gibi hissediyosun, annem kizimi alip kapiya goturuyordu kizini gormek istiyosan buraya gelde gor diye diye yurudum kosucaktim hatta :21:
 
Ben uc saatte yuruyus yaptım canım ama bana hemen su içirmeye başladılar neden bılmem, odaya geldım yarım saat sonra yudum yudum su iç bekle mıden bulanmıyorsa daha fazla iç dedıler. Hıc duymamıştım boyle bışey ilk sezeryanda susuZluktan dudagım kurumuştu bu sefer mukembel oldu su içince uyuşukluk agrıda az oldu cabuk toparladım. Doktorlarınıza bı sorun ıstersenız
anestezi sonrası ne kadar bol su içilirse baş ağrısı o kadar az olurmuş o yüzden içirmişlerdir anestezi teknikeri bir arkadaşım söylemişti
 
Dünkü kontrolümde nst de doğum sancılsrım çıktı, doktor açılmayı görmek için muayene yaptı, 2 cm kadar açılma varmış. Eve yolladı, sancılar sıklaştırsa hastaneye gelmemi söyledi. Bu arada dün aksamdan bu yana bebeğin hareketlerini hiç hissetmiyorum :KK43:( korkuyorum bebeğe bişey olmasından.
Canım doktora gittin mi hareket hissetmediğini yazmışsın bence hiç vakit kaybetmeden eğer hala hissetmiyorsan doktora git derim
 
Merhaba kizlar yazmak icin anca zaman bulabildim durudan. Hastaneden ciktiktan sonra sanki evimize nese geldi duruyla birlikte. Artik evde surekli ugrasicak bisey var cunku. Surekli onun basindayiz hepimiz sesler kesilmiyo herkes konusuyo o agliyo soyle boyle evin ev oldugunu yeni yeni anliyo insan. Normalde eve gel yemek ye dusunu al televizyon izle islerini yap yat uyu olan hayatina can geliyo. Inanin o gece uyuyamamalarim bile hosuma gitmeye basladi gozlerine baktikca uyuyasimda gelmiyo hic. Cirkin mi cirkin (dunya guzeli) bi kizim var allah nazarlardan saklasin hepimizin bebislerini. Hastaneden ciktigimiz gun humana emzirme cayini aldik herkes met ediyodu denemekte yarar var dedim. Hastanede hic sutum yoktu mecburen ac kalmasin diye mamayla besledik. Ve gogus ucum olmadigi icin duzgunde ememedi o yuzden pompada kullandim biraz tetiklesin memeyi diye. Eve girdik direk humana cayini ictim ve duruyu emzirmeye calistim biraz gogus ucumu tutamiyo tutamadigi icin onunda sinirleri bozuluyo o agliyo ben agliyodum. Sonra mecburen yine mama verdik. Pompayi ev icinde almistik oturdum sikayim bari biraz gelir belki 5-10 damla onu veririm kasikla dedim bide baktim 60 cc cikti tek mememden resmen nasil mutluyum hemen tekrar emzirmeyi denedim ama tabi ememiyo benim kiz yine meme ucum yok nefesinide zorluyo oyle olunca mecburen sagdigimi biberonla verdik ama yinede sutum cogalsin diye zorlada olsa emziriyorum 5-10 dakika sonra ustune sagip veriyorum gecede uyanamiyo katiyen meme ucu olmayincada tutmuyo yine sagip veriyorum bazen gece cok gelmiyo sutum gun icinde bitiyo o yuzden mama takviyesi yapiyoruz geceleri. Doktor hafif sariligi oldugunu soyledi erken dogmasindan kaynakli olarak ama tedavi gerektirmedigini bol anne sutu alirsa gecicegini soyledi o yuzden mecburende olsa cok az mama verip surekli elimde pompayla dolasir oldum. Gaz sancisi 15 gun olmaz diyodu herkes ama bizim basladi bile ikiniyo surekli ciksin diye ama zorda olsa masajla zeytinyaglariyla rahatlatip cikartiyoruz. Gazi olunca agliyo zaten bide aciktiginda baskada sorunumuz yok suanlik allah nazarlardan korusun bebisimi. Gogus ucu icinde bugun gogus ucu silikonu aldik onu denicem bakalim umarim ise yararda annecigini uzmez durucuk. Ben simdi duruyu emzirmeyi denemeye gidiyorum hepinizi opuyorum kizlarrrr :KK46::KK46::oops::KK15:
 
Hayırlı cumalar kızlar biz bugün 39. Haftamıza girdik kızımla dün kontrolüm vardı nst de sancım yok kızım hala yukarda doğum kanalına girmemiş baştan beri normal istiyoruz dr umla ama bu kanala girmeme işi beni biraz tedirgin etti bu iki hafta içinde girer dimi ana babası gibi sabırsız olmıcak bu kız anladık :) bide geçen hafta kilosu 2840 dı şimdi 2880 olmuş dr kalp atışı normal sorun yok annesi gibi minyon olacak dedi acaba neden kilo almadı
Son dönemde kilo alımı yavaşlıyor hatta duruyor sanırım benim bebis hep bir iki hafta önden gidiyordu ama son haftalarda 100gr anca alıyor bide USG yanılma payı var tabiki
kanala girmesi için bol bol yürüyüş ve merdiven inip çıkma öneriliyor
düzenli yapamasam da deniyorum
 
Bıgün kızım acayip aşağıya baskı yapıyor resmen canım yanıyor yürüyemiyorum ama sancı yok sadece baskı şeklinde. Mesaneme baskı yaptıkça iğne batar gibi oluyor :) 4 günümüz kaldı kızıma kavuşmak için sağlıkla kucağımıza alırız inşallah :)
 
Son dönemde kilo alımı yavaşlıyor hatta duruyor sanırım benim bebis hep bir iki hafta önden gidiyordu ama son haftalarda 100gr anca alıyor bide USG yanılma payı var tabiki
kanala girmesi için bol bol yürüyüş ve merdiven inip çıkma öneriliyor
düzenli yapamasam da deniyorum

Biraz yürüsem belim ağrıyor merdiven olayınıda nasıl olcakki evim birinci katta bina içindede in çık olmaz :) benim iş zor yani :) hakkımızda hayırlısı
 
Emzirme Döneminde Beslenme

Anne sütü bebek için en uygun besindir. Sağlıklı bir anne günde ortalama 700 – 800ml süt salgılamaktadır. Emzirme döneminde süt salgılanması kadının normal gereksinmesinden daha fazla enerji, protein, vitamin ve mineralleri almasını gerektirir. Emziren annenin salgıladığı sütteki enerjinin önemli bir kısmı yediklerinden sağlanmaktadır. Alınan enerji tam olarak süt enerjisine dönüşememekte, vücut dokuları da bir miktar harcanmaktadır. Emziren anne; ek olarak enerji ve besin öğelerini diyetle alamazsa kendi vücudundan harcar. Bunun sonucu kendi sağlığı bozulur ve yeterince süt veremez. Bu nedenle annenin, bebeğini emzirdiği dönemde kendi beslenmesine de dikkat etmesi gerekmektedir.

Emzirme Döneminde Önerilen Günlük Besin Miktarları Aşağıdaki Gibidir;

Beslenme Önerileri

Emziren annenin enerji, protein ve kalsiyumdan zengin beslenmesi gerekir, ayrıca annenin su ihtiyacı da artar. Çünkü emzirmek vücudun sıvı ihtiyacını arttırır. Anne günde en az 10 su bardağı sıvı almalıdır. Sıvı konusunda en iyi tercih sudur.

  • Kalsiyum yönünden zengin olan süt, yoğurt ve peynir belirtilen miktarlarda düzenli olarak tüketilmelidir.
  • Her gün 1 adet yumurta ve 1 porsiyon etli sebze yemeği veya kuru baklagil yenilmelidir.
  • Kuru fasülye, nohut, mercimek,ve bulgur içeren yemekleri; portakal, mandalina, domates, maydanoz, yeşil biber, taze soğan gibi C vitamini yönünden zengin sebze ve meyvelerle birlikte tüketilmelidir.
  • D vitamini besinlerde bulunmaz. Ancak güneş ışınlarının doğrudan cilde yansıması ile sağlanır. Bu nedenle emziren anne güneşlenmeye özen göstermelidir.
  • Yemeklerde mutlaka iyotlu tuz kullanılmalıdır. Doğal besinlerde yeterince alınamayan iyot, ancak iyotlu tuz kullanımıyla anne sütünden bebeğe geçer.
  • Kuru meyveler ve kuru yemişler yoğun enerjileri yanında, demir ve kalsiyum gibi minerallerden de zengindir. Ağırlık kontrolü de yapılarak bu besinler tüketilebilir.
NOT: Bebeğinizi sezeryan yöntemiyle dünyaya getirdiyseniz; operasyon sonrası beslenmeniz, doktorunuzun direktifi doğrultusunda, diyet uzmanı tarafından ayarlanacaktır. İlk birkaç gün süreyle anestezi nedeniyle oluşabilecek gaz problemini aza indirgeyebilmek için, gaz yapıcı özelliği olan bazı yiyecekler (karnabahar, lahana, brokoli gibi bazı kış sebzeleri, kuru baklagiller, çiğ sebze ve meyve, soğuk şekersiz süt ve yoğurt vb.) diyetinizin dışında bırakılacaktır.

Tüm emziren anneler 4-6 aylık emzirme döneminde gaz oluşumunu engellemek için özellikle yemek yeme yöntemlerine dikkat etmeli; yemeklerini yavaş yemeli ve iyi çiğnemelidirler. Bebek ve annede gaz oluşumunu engellemek adına diyette kısıtlamaya gitmek doğru bir yaklaşım olmayacaktır.

EMZİREN ANNENİN DİKKAT ETMESİ GEREKEN HUSUSLAR

Meme başı çökmesi, çatlaması, ağrılı ve şiş göğüsler annenin süt vermesini güçleştirir ve sütün azalmasına yol açar. Bu nedenle; daha gebelik döneminde göğüsleri emzirmeye hazırlamak gerekir. Bu gibi durumlar aşağıdaki önerilere uyularak çözümlenebilir ve bebek için gerekli süt verimi arttırılabilir;

  • Yaşamının ilk 4-6 ayı bebeğin zihinsel ve bedensel açıdan sağlıklı olması için çok önemlidir. İlk 4–6 aylık dönemde anne sütü yeterli olduğu sürece D vitamini dışında bebeğe hiçbir şey verilmemeli, annenin huzurlu, dinlenmiş olması ve iyi beslenerek bebeğini emzirmesi sağlanmalıdır.
  • Bebek her ağladığında emzirilmelidir.
  • Sık sık ve isteyerek emzirme; meme bezlerini uyararak süt yapımını arttırır
  • Emzirme döneminde kilo vermeye çalışılmamalı, başarılı emzirme ile 6 ayda normal kiloya inilebilmektedir. İnilemez ise; anne ilk 4-6 aylık periyot sonrasında zayıflama diyeti uygulayabilir.
  • Gebelik sırasında önerilenden daha fazla kilo alınmışsa her ay iki kilo kaybetmek normaldir. Ayda iki kilodan fazla ağırlık kaybı doğru değildir.
  • Emziren anne zayıflama diyeti yapmamalıdır ama unlu, yağlı ve şekerli besinleri aşırı yememeye dikkat etmelidir.
  • Çökük meme başı gebeliğin beşinci ayından sonra, belli aralıklarla elle masaj yaparak uzatmaya çalışılmalıdır. Bu yöntem sonuç vermezse; emzirme sırasında, meme başını saracak şekilde özel emzik kullanılmalıdır.
  • Emziren anne, meme başında çatlak olmaması için her emzirmeden sonra meme ucuna bir, iki damla kendi sütünden sürmelidir.
  • Göğüs, iyi boşaltılmazsa memeler şişer, sertleşir ve deri kızarır. Bu durumda; bebeği daha sık emzirmek veya sütü sağmak gerekmektedir.
  • Doğum sonrası ilk birkaç gün anne sütü yeterli gelmiyorsa, bebeğe hemen mama biberonu verilmemelidir.
  • Emzirme döneminde beslenmeye dikkat edilirse; süt verimi artar, bebek sağlıklı büyür.
EMZİREN ANNELERE PRATİK ÖNERİLER:

  • Anneler eski vücut ağırlıklarına dönmek için hemen acele etmemelidirler. Bu süre 6 ay ya da daha fazla sürebilir. Bebeklerini emziriyorlarsa eski formlarına daha kolay dönebilirler.
  • Doğumdan sonra bebek emzirilirken gebelik öncesi döneme göre daha fazla sıvı besin alması gerekmektedir.
  • Salam, sosis, sucuk gibi katkı maddesi içeren diğer hazır besinler mümkün olduğu kadar yenmemelidir.
  • Kansızlığa neden olduğundan yemeklerle birlikte çay içilmemelidir.
  • Hazır meyve suları, gazoz ve kolalı içecekler yerine taze sıkılmış meyve suları tercih edilmelidir.
  • Pekmez kan yapıcıdır, şeker boş enerji kaynağıdır. Şeker yerine tatlı olarak pekmez yenmesi kansızlığa karşı alınacak önlemlerden biridir
  • Emzirme süresince bebeğin hep memede olması ve emerken uykuya dalması emzirmenin iyi gittiğinin bir işaretidir
  • Emzirme süresi her bebeğe göre değişebilir, doygunluğa ulaşması yani olgun sütü emmesi beklenmelidir.
EMZİREN ANNENİN GÜNLÜK BESLENME PROGRAMI

Kahvaltı :

  • 1 su bardağı süt (şekerli, kalsiyumdan zenginleştirilmiş)
  • 1 yumurta veya 1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir (30 gram)
  • 5 adet zeytin
  • 1 – 2 ince dilim ekmek
  • 1 yemek kaşığı pekmez veya bal veya reçel
  • 1 adet meyve, 1 havuç veya domates
Ara öğün:

  • 1 porsiyon meyve
Öğle:

  • 1 porsiyon etli sebze yemeği (sebzeli köfte, tavuk, balık)
  • 1 porsiyon pilav veya makarna
  • 1 kase yoğurt veya ayran
  • 1 ince dilim ekmek
  • Mesvim salatası
Ara öğün:

  • 1 kibrit kutusu kadar peynir
  • Ekmek
  • Domates, salatalık veya meyve
Akşam :

  • 1 kase çorba (tarhana, mercimek, sebze veya yoğurtlu çorbalar)
  • 60 – 90 gram et (balık, tavuk) veya kıymalı sebze yemeği
  • 1 kase yoğurt veya sütlü tatlılar
  • 1 porsiyon zeytin yağlı sebze yemeği
  • Mevsim salata, 1 adet meyve
  • 1 dilim ekmek
Yatarken:

  • 1 bardak süt veya sütlü tatlılar veya 1 kase yoğurt
NOT : Yemek aralarında ıhlamur, nane, papatya gibi bitki çayları, az şekerli limonata ve komposto içilerek sıvı alımı arttırılabilir.
 
Slm kızlar Nerelerdesiniz bugün hiç sayfalar ilerlememis.haftaya bu saatlerde ikinci çocuğumu dünyaya getiricem allah izin verirse.heyecan dorukta.bakalım bizi nasıl günler bekliyor.karı koca öğretmen arkadaşlar doğumdan sonra ne yapıyoruz evrakları hangi okula göndericez bunun belli bir süresi var mı hiç bişey hatırlamıyorum birincide nasıl yaptık diye
dr.una söyle ayrıntılı yazsın bazı dr.lar yazmıyormuş galiba.izninin ne zaman biteceği tarihi belirtsinler.(gerçi sen dönemi kapatırsın heralde.)3 nüsha da doğum belgesi veriliyor birini nüfusa birini işyerine vericeksin(eğer bebek senin üstüne olacak ve doğum parasını sen alacaksan) birinide eşin doğum izni kullanacaksa eşin işyerine verecek.eğer bebek eşinin üstüne olacaksa eşin belgeyi kendi iş yerine verir.ozaman sende okulundan bir belge alıcaksın doğum parasını almayacagına dair o belgeyide eşin kendi okuluna verecek.
 
Back