2015 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Sütün geldi mi hemen ? Ya da gelmesi için pazartesiye kadar yapmamızı önerebileceğin bişi var mı ?
Canım bence sut gelmedi ilk gun ama hemşireler gogsumu sıkıp sıkıp var dedıler ama cocuk ilk gun actı belli.
Sezeryandan bı gun once meyve karışımı az sekerlı komposto yedım bıde cok su tukettım 4 lıtre fılan, sezeryaandan sonrada durmadan su içtım rezene ıctım bence işe yaradı, hastaneye pet pardak goturdum bol bol sut yapan caylardan içtım, gaz sancısıda yaasamadım bol sıvı almak önemlı olan

Kızlar kendınızı kotu hıssetmeyın mama verıyoruz dıye, bende vermeyı denedım ama almadı, mama zehır degıl sonuçta,
Ama emmiyor dıye mama vermeyın gogsunuzde sut versa sagın kaşıkla bıberonla neyse verın eger sut yoksa mama tabı verecez,
Ben ıkızlerde sutum yetmıyordu mamada verdım cok şukur cok saglıklılar,

Hazır rezeNe Çayı mı aldın yoksa bitkisini aktardan Mı aldın .. Nasıl yaptın ,?

3 gün sonra kız doğacak hala isim net değil , YAREN de karar kılsak mı kızlar ne dersiniz ? Bu kararsız olmak kadar gıcık Olduğum bişi yok

Dünkü kontrolümde nst de doğum sancılsrım çıktı, doktor açılmayı görmek için muayene yaptı, 2 cm kadar açılma varmış. Eve yolladı, sancılar sıklaştırsa hastaneye gelmemi söyledi. Bu arada dün aksamdan bu yana bebeğin hareketlerini hiç hissetmiyorum ( korkuyorum bebeğe bişey olmasından.

gozun aydin cnm emmiyorsa mama yerine sağıpta ver bence insallah icer sutunu
canim sukret bebek saglikli neden boyle soyluyosun sendeki sorunda cok sukur bi hastalik degil boyle dusun dr gecen sali bana dediki bebegin karninda biraz buyukluk var eger devam ederse normal doguma engel olur insallah devam etmemistir cok korkuyorum bebege bisey olmasinda sorun bende olsun

Bebeğin hareketleri nasıldı? AzAlma hissedîyormusun hiç

Hiç bilmiyorm ki canm bana göğüslerm ağırlaşto gibi geliyor bide meme ucunda sarı kabuk gibi olmuş o kadar

Benm de karnı büyük hem de baya. Omuz çevresi geniş inmeyebilir demişyii taa 36 37deyken 10 gündr sancı var bebişim kanalda bile değil sez olcm işte

Benm de karnı büyük hem de baya. Omuz çevresi geniş inmeyebilir demişyii taa 36 37deyken 10 gündr sancı var bebişim kanalda bile değil sez olcm işte
cnm peki ilerliyormu buyume dr onumuzdeki sali bakicak devam etmis mi diye cunku gecen sefer cok degilmis

sancılar olduğundan beri bende çok hissetmiyorm. Arada ayağını gezdirio o kadr ama dancı lmayn zamnlatda kıpır kıpr sen yine takipte ol

cnm peki ilerliyormu buyume dr onumuzdeki sali bakicak devam etmis mi diye cunku gecen sefer cok degilmis
Karnının büyük olması bebeğin iriliğinle alakalıymış özellikle sordum. kafa haftasına uyumlu ama karnı büyük. Boyu da uzun sanırım en son fl 76 mı ne çıkmıştı. Bizimde kafalar küçük eşimin tarafı iri babannenin üst taraf geniş. Ona yordum ben. Dopplerde sorun çıkmadıysa ztn Allah korusun bi problm yktr. Ama kilo aldıkça irileşck tabi

masallah bebisine anladim canim zaten benim bebis bir hafta onde gidiyormus kilosu boyunu dr hic soylemedi ondan olabilir bende bebekken iriymisim esimde bakalim nolucak onemli bisey olmasinda

Sütü az olan anneler çoğaltmak için hazır çaymı alıyorsunuz yoksa özellikle ydiğiniz içtiğiniz bişey varmı?

Anne sütü hakkında bilinmesi gereken gerçekler

• Anne sütü üretimi ilk haftalarda hormonal, sonra mekanik bir hal alıyor: Memelerin bir zekası var. Meme boşaldıkça, doluyor. Yani siz memeyi sık sık boşaltarak ona ''süt lazım, yetmiyor'' diyorsunuz. O da kolları sıvayıp, daha çok üretmeye başlıyor. Eğer dolu kalırsa, "demek bu kadar lazım değil" diyerek üretini yavaşlatıyor. Anlayacağınız, biraz arz talep meselesi...

• Bütün anne sütü arttırma teknikleri, yukarıdaki “memeyi boşlatma” prensibine dayanır. Süt yaptığı ya da kestiği kanıtlanmış herhangi bir besin yoktur. Beslenmeyle ilgili dikkat edilmesi gereken tek şey; çok sıvı tüketmek ve normalde almanız gereken kaloriden bir miktar daha fazla kalori almaktır. Zira, kaloriyi ya da suyu kısarsanız; bu mekanizma önce annenin ihtiyaçlarını, sonra süt üretimini düşünür. Süt üretimine yetecek su ve kalori kalmaz.

Pompadan çıkan süt ile çocuğun emerek aldığı süt miktarı arasında fark var. Pompalar bebeklerin emişini taklit ediyor, ama dedim ya, memeler zeki, yemiyor. Bebek, o memeden pompayla sağdığınızdan daha fazla süt çıkarıyor.

• Memelerin sadece zekası değil hisleri de var. Emzirdiğinizde yaşadığınız çocuğunuzla o yakınlık hissi, süt üretimini coşturuyor. Siz bir istiyorsunuz, meme iki veriyor. Sizin gibi memeler de pompaya karşı aynı hisleri beslemiyor.

• Anne sütü üretimi üçüncü ayda regüle oluyor. Yani ilk üç ay kontrolsüzce süt üreten meme, bebek üç aylık olunca ‘yetecek kadar’ süt üretmeye başlıyor. Fazla üretiyorsa, bu üretimi kısıyor. Etrafımızdaki annelerin çoğu, üçüncü ayda mamaya başlıyor. Süt üretiminin azaldığını görünce, çocuğa yetmediğini düşünüyor. İlk aylardaki gibi memeler balon gibi şişmediği için, sütü bitti sanıyor. Memede yetecek kadar süt olması için, balon gibi şişmesi gerekmiyor. • Regl olunca, süt üretimi hormonal olarak azalıyor. Ama regl dönemi bitince, eski halini alıyor.

• Yetecek kadar süt olması için, memeden süt sızması gerekmiyor. Süt sızması, süt miktarından çok meme ucunun yapısıyla ilgili.

• Bebeklerde akşam huysuzluğu denen bir özellik var. Bazı bebeklere, akşam olunca afakanlar basıyor. Yine akşam olduğu için, memeleriniz sabahki kadar süt dolu olmuyor. Bunlara etraftan gelen, bu çocuk aç yorumları eklenince, mamaya genelde akşam saatlerinde başlanıyor. Emzirme uzmanları uyarıyor; akşam huysuzluğu açlık değildir.

• Süt memelerden bir kaç farklı akışta gelebiliyor. Bu durum, özllikle pompayla sağarken anneleri yanılta biliyor. Süt önce geliyor, sonra akış duruyor, bir kaç dakika sonra tekrar bir akış oluyor. Yani süt artık gelmiyor olsa bile, en az beş dakika daha sağmaya devam etmek gerekiyor.

• Memeden ilk gelen sütün su oranı, daha sonra gelen sütün yağ oranı yüksek oluyor. Sık sık az az emerse, bebek kilo almada bu nedenle sorun yaşayabiliyor, anneler sütü az zannediyor. Bir memeyi sonuna kadar emzirmek ya da sağmak gerekiyor.

Benim ki üç günde 40 gr almış doktor az dedi bir haftalık kilo kontrolüne ,ağırdı , pazartesi gidicez bakalım ne diyecek... Yetmiyorsa mama takviyesi

masallah bebisine anladim canim zaten benim bebis bir hafta onde gidiyormus kilosu boyunu dr hic soylemedi ondan olabilir bende bebekken iriymisim esimde bakalim nolucak onemli bisey olmasinda
Amiin cnmm.. iyi düşün iyi olsun. İri olacaktır senn bebiş de bakalım kaç kg doğacaklar merakla bekliyrz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…