2015 Kasım İkiz Anneleri :)

Canim bende şeker testi yapılacak yarın aç mi tok mu gideyim
AC karna gidiyorsun canim, drunun yönlendirmesiyle 50grlik glikoz içeren bi içecek içiyosun, 1saat hic birşey yeyip icmiyosun sonra kan ve idrar veriyosun.
İçecek meselesi aklina takilmasin, kutu kola boyutlarinda bi metal kutuda, meyveli bi içecek tatindaydi. Çok rahat içtim. 5 sene önce kizimda ise bi pet bardakta şekerli su icmistim. Simdi değiştirmişler içeceği

Slm bende nasipse kasımda ikizleriniz kucağıma alıcam .arkadaşlar siz alışverişbaşladinizmi.
Aramiza hoşgeldin, Rabbim bebislerini saglicakla kucagina almayi nasip etsin. Evet birşeyler aldim. Hatta doğum cantami da hazirladim. İçine ufak tefek birkaç şey daha köy çam o kadar. Zaman ilerledikçe alisveris ve alinan şeylerin ütü sü çok zor oluyo. Ütü felaket yormustu beni

Merhaba , bende 3 gün önce yaptırdım şeker testini çok şükür temiz çıktı. Şimdi sağlık ocağından tetanoz aşısı için çağırıyor, aranızda yaptıran var mı 2-3 gün kolun ağrır dediler korktum açıkcası :KK43:

Merhaba , bende 3 gün önce yaptırdım şeker testini çok şükür temiz çıktı. Şimdi sağlık ocağından tetanoz aşısı için çağırıyor, aranızda yaptıran var mı 2-3 gün kolun ağrır dediler korktum açıkcası :KK43:
2 gün ağrıyor , sol tarafa yatmasak pek kendini hissettirmiyo ama. Sol kola vurulduğundan sol tarafa yatınca zor olmuştu. Ama korkulacak bi ağrı değil.

Kizlar iyi akşamlar
ben carsamba gunu tam 24 haftalik kontrole gittigimde dr hem bebeklerin yer değiştirdiğini söyledi. Yani önceden altta olan kizim yukarı çıkmış ve yukarıda olan oğlum aşağı inmiş. Ayrica oglumun plesantasi onde yani rahme yakinmis. Sanırım plesanta previa denilen durum. Dr 28. haftaya kadar çıkabilir dedi. boyle bi sey duyan yasayan varmi

Benim doktorum 1 ay sonra çağırdı seker yüklemesine 27- 28 haftalık olcam sizlere göre daha geç olacak sanki neden geç çağırdıki acaba? Bu arada beni sağlık ocağı 18 .haftada çağırmıştı tetanoz aşısı için hiç ağrım olmadı bende korkuyordum çünkü ilk hamileliğimde çok ağrım olmuştu bu kez aşı yaptırdığımı unutmuştum bile.inşallah sizinde olmaz .

Benim bebislerde yer değiştirdi. Yani alltaki üstte üstteki alta geçti. Hatta alt takinin darbeleri bazen af edersiniz tam oramda, biraz daha ittirse eli kolu disari cikacakmis gibi:-)
Plasentayla ilgili bilgim yok seni yaniltmak istemem

Yarin Dr kontrolüm var şeker testini tekrarliycak. 15 gündür diyetteydim. Ama şekerimde bi degisiklik olmadigini hissediyorum, Yarin 100gr ilk yükleme yapilacak. inlsh insulune gerek kalmaz :KK43:

Benim bebislerde yer değiştirdi. Yani alltaki üstte üstteki alta geçti. Hatta alt takinin darbeleri bazen af edersiniz tam oramda, biraz daha ittirse eli kolu disari cikacakmis gibi:-)
Plasentayla ilgili bilgim yok seni yaniltmak istemem

Yarin Dr kontrolüm var şeker testini tekrarliycak. 15 gündür diyetteydim. Ama şekerimde bi degisiklik olmadigini hissediyorum, Yarin 100gr ilk yükleme yapilacak. inlsh insulune gerek kalmaz :KK43:
Geçmiş olsun canım. İnşallah gerek kalmaz insüline . Ama kalsa bile Allah beterinden korusun. Benimkiler yer değiştirmedi ama erkek kafasını kızın kafasının olduğu tarafa çevirmiş. Çok komikler. Aynen ben de eli kolu çıkcakmış gibi hissediyorum alttan. Biraz da suyun etkisiyle daha güçlü hissediyoruz galiba. Bi de şey dicem. Bu 2015 ikiz annelerinde whatsap grubu varmış. Dahil olanınız var mı? Ben de diyorum bura neden bu kadar sessiz. Şimdi anlıyorum orası daha faal.

Benimkilerde sagli sollu kizim bas aşağı oğlumun kafasi yukarida bende resmen vajinada hissediyorum bazen cikacak diye korkuyorum sanki orasi patlayacakmis gibi oluyor. Ben birde oglumun hickirigini hissediyorum sizde de oluyormu. Altli üstlümü daha iyi yoksa sagli sollumu hangisi daha iyi acaba

Benimkilerde sagli sollu kizim bas aşağı oğlumun kafasi yukarida bende resmen vajinada hissediyorum bazen cikacak diye korkuyorum sanki orasi patlayacakmis gibi oluyor. Ben birde oglumun hickirigini hissediyorum sizde de oluyormu. Altli üstlümü daha iyi yoksa sagli sollumu hangisi daha iyi acaba
Benim de kızın kafası aşşada. Bugün karında geçmeyen sancı acıyla acile gittim. Nst ye girdim ufak kasılmalar çıktı. Sizde hiç oldu mu?

Benim de kızın kafası aşşada. Bugün karında geçmeyen sancı acıyla acile gittim. Nst ye girdim ufak kasılmalar çıktı. Sizde hiç oldu mu?
Dikkatli ol sürekli dinlen hâlâ tehlikeli haftalardayiz. Bazen karnimda kasilmalar oluyor dr.uma söyledim magnezyumu günde 2-3 tane al dedi gecer. Eger hissediyorsam cok kasiliyor karnim fazla magnezyum aliyorum. Gecen seferki randevumda nst ye girmiştim en fazla 25 cikmisti dr.hersey normal dedi senin kac ciktiki

Nstye kacinci haftada almaya basliyolar
Benim oğlluslar tam aletli üstlü değiller, önceden öyleydi simdi yer degistirdiler. Caprazlar. Sağ alt takinin basi tam oramdaymis. Dünku ultrasyonda öyleydi. O cikacakmis basinci bu yüzden galiba. Yemek yapana kadar bile ayakta kalsam felaket agri ve basinc oluyo.
Diğer bebisin kafasi göbek deliğinin olduğu yerde, poposu ve ayaklari sol taraf kaburgamin altinda, oda bas asagi duruyordu. Dr daha çok sekil degistirecekler dedi.

Sekil konusunda her türlüsü zordur bence, nede olsa ikizler. Bi karinda iki can tasimak bir bebekten farkli..

Dikkatli ol sürekli dinlen hâlâ tehlikeli haftalardayiz. Bazen karnimda kasilmalar oluyor dr.uma söyledim magnezyumu günde 2-3 tane al dedi gecer. Eger hissediyorsam cok kasiliyor karnim fazla magnezyum aliyorum. Gecen seferki randevumda nst ye girmiştim en fazla 25 cikmisti dr.hersey normal dedi senin kac ciktiki
Hep dinleniyorum zaten bişey yaptığım yok pek. 25. Haftada girdiğimde en yüksek 25 çıkmıştı. Dünkinde bi kere 40 a çıktı, bi kaç kere 30 lara, gerisi 20lerde. Ben bi tane alıyorum magnezyumu. 2,3 tane al demediler ama alırım ben de. Bi de progestan vermişti alttan al diye ama kullanmıyorum. Çok akıntı yapıyo. Acil doktoru dün geçmezse gel serum taksın doktorun dedi ama heralde tedavi edici değil rahatlatıcı bişey. Valla bu ikiz hamileliği ne zormuş ilk hamilelik olunca. Hep diken üstündeyim.

Nstye kacinci haftada almaya basliyolar
Benim oğlluslar tam aletli üstlü değiller, önceden öyleydi simdi yer degistirdiler. Caprazlar. Sağ alt takinin basi tam oramdaymis. Dünku ultrasyonda öyleydi. O cikacakmis basinci bu yüzden galiba. Yemek yapana kadar bile ayakta kalsam felaket agri ve basinc oluyo.
Diğer bebisin kafasi göbek deliğinin olduğu yerde, poposu ve ayaklari sol taraf kaburgamin altinda, oda bas asagi duruyordu. Dr daha çok sekil degistirecekler dedi.

Sekil konusunda her türlüsü zordur bence, nede olsa ikizler. Bi karinda iki can tasimak bir bebekten farkli..
Şikayetin olunca veriyolar sanırım haftası önemli değil. Ben ilk 25 te girdim bi de 27 bitince şikayetim oldu . Allah ihtiyaç duyurmasın inşallah ne diyim. Evet bu ara benimkiler de çok hareketliler. Üsttekinin yeri geniş dönüp duruyo. Kız aynı.

Sen kaçıncı haftanda girmiştin 25 çıkan nst ye canım? Ne kadar oldu gireli?

Sen kaçıncı haftanda girmiştin 25 çıkan nst ye canım? Ne kadar oldu gireli?
Ben ilk olarak 17. Haftada nst ye girdim 21+26. Haftada da girdim benim dr.um bazen gizli sancilar oluyor dedi o yüzden erken girmeye basladim. Ilk iki nst de sadece sanci icin baktilar bu son 26. Haftadaki nstde kalp atislari icinde baglandim. Benim hepinize bir sorum var kizim gün icinde sayisini bilemedigim kadar cok hareket ediyor. Oğlum cok nadir sabahlari birde aksamlari cok kısa sürüyor. Acaba durus pozisyonuyla mi alakali bir sorun mu var bilemedim. Sizdeki durumlar nasil her ikiside eşitmi hareket ediyor

Ben ilk olarak 17. Haftada nst ye girdim 21+26. Haftada da girdim benim dr.um bazen gizli sancilar oluyor dedi o yüzden erken girmeye basladim. Ilk iki nst de sadece sanci icin baktilar bu son 26. Haftadaki nstde kalp atislari icinde baglandim. Benim hepinize bir sorum var kizim gün icinde sayisini bilemedigim kadar cok hareket ediyor. Oğlum cok nadir sabahlari birde aksamlari cok kısa sürüyor. Acaba durus pozisyonuyla mi alakali bir sorun mu var bilemedim. Sizdeki durumlar nasil her ikiside eşitmi hareket ediyor
Benim erkek üstte kız altta. Kızın hareketlerini alttan hissediyorum daha çok, başı aşağıdaymış belki ayaklarını yukarı vuruyodur ama nerden vuruyo anlayamıyorum. Erkekse hiç rahat durmuyo. Çok hareketli. Üstten vuruş olunca erkektir diyorum. Yeri dar olabilir oğluşunun.

Kizlar benimde kiz yan oglus da gecen hafta basaasagi dururken ,bu hafta donmus ve popo asagi duruyor su an.benim sancilarim olmuyor ,dolayisyla nts istemedi doktorum,Ben sadece feci yoruluyorum .Daha onceleri gibi degil ve evet yasadigimiz "siradisi hamilelik" !bu yuzden diger anne adaylarindan farkliyiz.Kizim pek hareketli oglusum genelde kipordayamiyordu heralde ,simdi ters donunce o da basladi gum gum kiyamam

X