2015 Kasım İkiz Anneleri :)

Kizlar bende hamilelik şekeri var galiba, azicik tatli birşey bile yesem kötü hissediyom ve de kafama vuruyo..

Nasıl etkileri oluyor? Bende de sürekli bir ağız kuruması oluyor ama bu aralar canım çok da tatlı çekiyor. Hani çok kalorili tatlılar değil belki ama kektir, dondurmadır illa yiyesim geliyor.

Şeker yüklemesine yarın gideceğim bakalım ne çıkacak?

Inşallah değildir bu arada şeker yüklemesi hakkında ne düşünüyorsunuz ben çok tereddütteyim Dr beyaz şekeri kesinlikle tüketme sadece doğal yollardan al diyor peki bebeklere bukadar zararlıysa şeker yüklemesinde zarar vermiyormu diye düşünüyorum?

Dünya sağlık örgütü riskli gebelere OGTT yapılır diyor. Biz de ikizler sebepli riskli gebe konumundayız aslında. İkiz hamileliklerde gebelik şekeri riski daha yüksek :KK43:

Bir de çok gündemde olduğu için Canan Karatayın dediği de çarpıtılıyor. Kadın şekerli şey yemeyin, ekmek yemeyin o zaman şeker yüklemesine gerek yok diyor. Yiyin baklavaları ama yaptırmayın demiyor. Ben şahsen şekerli gıdalar tüketen bir insanım. Babamda, babannemde de maalesef şeker var. O yüzden hiç sorgulamadım bile, yarın gidip paşa paşa yaptıracağım.

Benden istedi doktor. Hem canan karatay ın dediklerinden dolayı hem de o glikozu içemicemi bildiğim için yaptırmasam olmaz mı dedim,, evde cihazla takip etsem dedim şekerimi, o daha zor ama sen bilirsin dedi doktor. Yaptırmadım. Bu aralar benimkiler çok alttan vuruyo. Yani üstten de vuruyo ama alttann vurduklarında çok tedirgin oluyorum. Sanki ayağı dışarı çıkcak gibi. Size de oluyo mu?

Takip cihazim yok. İlk defa böyle birşey yasiyorum, sabah kahvaltinin sonunda azicik tatli birşey yedim, fena carpti. Resmen gözlerimi acamadim, bulasiklari makineye zor koydum, gözlerim karardi, düşecek gibiydim. Epey yattim.

Haftaya kontrolum var, randavumda öğleden sonra soylesemde seker yüklemesi yapamaz. aclik-tokluk sekerime bakabilmesi için sabah ackarna gitmek gerek.
Ben seker yüklenmesine karsi değilim, basit bi şekerli su iciriyolar kan testi yapiyolar, hamilelik takibi icin gerekli bence, kizimdada yaptirdim, hiçbirşey cikmamisti

Böyle yanılma durumu oluyormuymuş ?aslında ilk zamanlar daha çok belli oluyor ,sonraları anlaşılması daha zor oluyor diye biliyordum Dr öyle Demişti..nerden anladı acaba Dr tek olduklarını? Bende birdahaki gittiğimde iyice soruşturayım bakalım
Tam niye öyle dedi bilmiyorum ama kesin tek yumurta artık onu biliyorum. Çünkü perinatologum da tek yumurta dedi. Sanırım tek plesanta ondan kesin ayrımı yaptılar

Anladı
anladım canım. Allah şifa versin. Tedavisi var mı? İnşallah Allahım ikisini de hayırla kucağına almayı nasip eder.
Amiiin canım amin. Maalesef tedavisi yok. Dün yine kontrolümüz vardı. Çok şükür küçük olan normal haftasına yetişmiş, öncekinde geri kalmıştı. Büyük olan 10 gün ilerde gidiyor ama doktorum aradaki fark açılmadığı surece ve özellikle küçük olan haftasından geri kalmadığı sürece sorun olmaz dedi. İnşallah bu şekilde erken doğum falan olmadan, ikisi de sağ salim bir şekilde 36-37.haftaları görebilirim...

Takip cihazim yok. İlk defa böyle birşey yasiyorum, sabah kahvaltinin sonunda azicik tatli birşey yedim, fena carpti. Resmen gözlerimi acamadim, bulasiklari makineye zor koydum, gözlerim karardi, düşecek gibiydim. Epey yattim.

Haftaya kontrolum var, randavumda öğleden sonra soylesemde seker yüklemesi yapamaz. aclik-tokluk sekerime bakabilmesi için sabah ackarna gitmek gerek.
Ben seker yüklenmesine karsi değilim, basit bi şekerli su iciriyolar kan testi yapiyolar, hamilelik takibi icin gerekli bence, kizimdada yaptirdim, hiçbirşey cikmamisti
Yakındaki sağlık ocağında falan ölçtür bence şekerini canım ne olur ne olmaz. Bana sanki şekerin düşmüş gibi geldi yükselmiş gibi değil

Kızlar gece uyuyabiliyormusuz valla ben hiç uyuyamıyorum dogal olarakta ertesi gün sersem gibiyim hiç bir şey yapamıyorum nabzım o kadar hızlı ki günlerdir evden çıkmadım ogluma üzülüyorum hiç ilgilenemedim çocuk kendi kendini idare ediyo:KK43:

Kizlar daha 23. Haftadayim ama ne yatabiliyorum ne egilebiliyorum.cok zorlaniyorum.karnim kocaman.sizler napiyorsunuz nasilsiniz
Bende ara ara oluyo ağrılar. 15 dakka mutfağı toplasam sanki bütün evi temizlmiş gibi oluyorum. Yere mümkün olduğunca eğilmiyorum. Bişey düşünce sinir oluyorum :KK12: 24 bitti benim. Allah yardımcımız olsun.

Amiiin canım amin. Maalesef tedavisi yok. Dün yine kontrolümüz vardı. Çok şükür küçük olan normal haftasına yetişmiş, öncekinde geri kalmıştı. Büyük olan 10 gün ilerde gidiyor ama doktorum aradaki fark açılmadığı surece ve özellikle küçük olan haftasından geri kalmadığı sürece sorun olmaz dedi. İnşallah bu şekilde erken doğum falan olmadan, ikisi de sağ salim bir şekilde 36-37.haftaları görebilirim...
Ne güzel , inşallah böyle devam eder. Düşünmemeye çalış. Diyene bak o_O ben de çok pimpirikliyim. Bi de şu heran doğuma hazır olma işini nasıl yapcaz. Ben artık kendime epilasyon yapamıyorum göremiyorum o bölgemi rahatça. Siz napıyosunuz kuaföre mi gidiyosunuz?

Kızlar gece uyuyabiliyormusuz valla ben hiç uyuyamıyorum dogal olarakta ertesi gün sersem gibiyim hiç bir şey yapamıyorum nabzım o kadar hızlı ki günlerdir evden çıkmadım ogluma üzülüyorum hiç ilgilenemedim çocuk kendi kendini idare ediyo:KK43:
Canım pasiflora falan iç. Ben de zor uyuyorum. Normalmiş. Kendini dinlememeye çalış.

Kizlar daha 23. Haftadayim ama ne yatabiliyorum ne egilebiliyorum.cok zorlaniyorum.karnim kocaman.sizler napiyorsunuz nasilsiniz

O haftada bana da bir geldi öyle ağrılar ama sonra geçti. Yere bir şey düşecek diye korkuyorum bildiğiniz ama inadına da herşey yere düşüyor :) kendimce yere eğilme teknikleri geliştirdim.

Mslh bebislere, inslh hep böyle devam ederler.. birşey sorcam, bu hamilelik şekeri olayi bebislere bi zarar verir mi..

Aynen bende oyleyim, zaten haftamizda ayni

Ne güzel ,alabiliyom vam eder. Düşünmemeye çalış. Diyene bak o_O ben de çok pimpirikliyim. Bi de şu heran doğuma hazır olma işini nasıl yapcaz. Ben artık kendime epilasyon yapamıyorum göremiyorum o bölgemi rahatça. Siz napıyosunuz kuaföre mi gidiyosunuz?
Bende yapamiyorum, bacaklarimi sadece epilasyon aletiylealabiliyom orasini mumkun degil, buyuyup buyumedigini bile goremiyom aynada bile..
Persembe kismetse dr kontrolum var oyuzden yarin kuafore sir agdaya gidicem. Hicte alisik degilim ama mecburen artik..
Aslinda disariya cikmayi daha cok korkuyorum, cookk sicaak. Yurumemde gerekecek oyyyy

Ben sadece 2liyi yaptirdim, ense kalinlinliklari normaldi cok sukur. Bide benim dr her gittigimde bobreginden-kalbine detayli baktigi icin ayrintiliya bile gerek duymadim. Benim birde kizim var yani bu ikinci hamileligim oldugundan tecrubeliyim, ense kalinligi normalse 3luye felan gerek kalmiyo
Hım.çok saol canım içimi rahatlattın.Biz de perşembe günü gideceğiz doktorumuza,aklıma takılan ne varsa soracağım? sormamı istediğiniz bir şeyler olursa kızlar bana yazın:KK66:

İnş
Ne güzel , inşallah böyle devam eder. Düşünmemeye çalış. Diyene bak o_O ben de çok pimpirikliyim. Bi de şu heran doğuma hazır olma işini nasıl yapcaz. Ben artık kendime epilasyon yapamıyorum göremiyorum o bölgemi rahatça. Siz napıyosunuz kuaföre mi gidiyosunuz?
İnşallah canım inşallah... Ben de ayna ile temizlemeye başladım. Aynen göbeğimden malum bölgeyi göremiyorum :p

Mslh bebislere, inslh hep böyle devam ederler.. birşey sorcam, bu hamilelik şekeri olayi bebislere bi zarar verir mi..

Aynen bende oyleyim, zaten haftamizda ayni
Düşükse zararlı mı bilmiyorum ama yüksekse bebekler için zararlı. Ama beslenme düzeninin değiştirilmesi tedavi eedilebiliyor. İnşallah yine de hiçbirimizde çıkmaz.

Hım.çok saol canım içimi rahatlattın.Biz de perşembe günü gideceğiz doktorumuza,aklıma takılan ne varsa soracağım? sormamı istediğiniz bir şeyler olursa kızlar bana yazın:KK66:
Ciğer geliştirici iğne hangi durumda ve kaçıncı haftada yapılıyor sorar mısın sana zahmet :KK66:

X